Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی گاز ایران، حسینعلی محمدحسینی اظهار کرد: متأسفانه کشور ما در بحث انرژی مدیریت بسیار ناکارآمدی دارد و بررسی‌های اقتصادی نشان می‌دهد ما سالانه چند میلیارد دلار صرف یارانه پنهان انرژی می‌کنیم و این هزینه فرصتی است که بابت انرژی می‌پردازیم و متأسفانه در بخش‌های غیرمولد مصرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این حوزه قوانین بسیار خوبی به تصویب رسیده که با سرمشق قرار دادن سازوکارهای روزآمد دنیا، می‌توان مدیریت مصرف را پیاده‌سازی و آن را به نحو مؤثری به انجام رساند.

مشاور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی ما در کشور و اکنون در این حوزه، قیمت‌های پایین حامل‌های انرژی به‌ویژه گاز طبیعی است، یعنی منبعی که جزو ذخایر بین نسلی ماست، به همین راحتی می‌سوزد و بدون مدیریت مصرف هدر می‌رود.

محمدحسینی با بیان اینکه ما باید قدر این نعمت خدادادی را بدانیم، تأکید کرد: وقتی قیمت انرژی پایین است، مقوله ارتقای بهره‌وری انرژی دیگر چندان مهم نیست و بحث‌های مربوط به سرمایه‌گذاری در این حوزه، توجیه‌پذیری اقتصادی ندارد.

وی به استفاده از هر دو مکانیسم قیمتی و غیرقیمتی همسو با این موضوع توصیه کرد و گفت: مهم است که بدانیم سازوکار قیمتی همه مردم را درگیر این افزایش قیمت نخواهد کرد، بلکه باید بخش‌هایی را هدف‌گذاری کرد که بیش از معیارهای مصرف، گاز مصرف می‌کنند.

مشاور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: این در حالی است که سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف نیز که سال ۸۹ از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد نیز بر این مسئله تأکید دارد که باید مجموعه متعادلی از سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی را داشته باشیم و بتوانیم بحث مصرف را مدیریت کنیم.

محمدحسینی با بیان اینکه بحث بهره‌وری و رعایت معیار مصرف در حوزه صنعت باید مدنظر ما باشد، تأکید کرد: باید در بخش‌های صنعتی خود، ممیزی انرژی انجام دهیم و ببینیم به‌واقع سهم انرژی در هزینه - تولید ما به چه صورت است و بتوانیم با ارتقای فناوری، شدت انرژی را در این حوزه‌ها کاهش دهیم.

وی همچنین با بیان اینکه بحث بازار بهینه‌سازی، ظرفیت بسیار زیادی برای استفاده از توانی که در کشور ما چندان مورد استفاده قرار نگرفته، دارد، افزود: بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان با جوانان مستعدی را در اختیار داریم که می‌توانند از کارهای انجام‌شده روزآمد دنیا مانند بحث‌های هوشمندسازی کنتورها، تحلیل داده، اینترنت اشیا و مسائلی از این دست که ابزارهای بازار بهینه‌سازی در دنیا هستند، استفاده کنند.

مشاور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بازار بهینه‌سازی را بازاری با ظرفیت بالا برای سودآوری دانست و گفت: بر این باورم که بحث بهینه‌سازی باید به‌صورت متمرکز زیر نظر بالاترین مقام اجرایی کشور دنبال شود تا ارزش ۲.۵ برابری منافع چندگانه آن نسبت به کاهش مستقیم مصرف بر همگان روشن شود، زیرا در اصل بحث بهینه‌سازی یک بحث فرابخشی و بین‌بخشی است و یک‌جا اتفاق نمی‌افتد.

محمدحسینی در پایان اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مرتبط با بهینه‌سازی از محل تغییر تعرفه‌های حامل انرژی و هوشمندسازی ابزارهای کنترلی، از راهکارهای بسیار مفید در این زمینه است که باید روی آن کار شود.

کد خبر 5383890

منبع: مهر

کلیدواژه: بهینه سازی انرژی مصرف گاز شرکت ملی گاز ایران ارز 4200 تومانی دلار 4200 تومانی وزارت جهاد کشاورزی مرکز مدیریت راه های کشور لایحه بودجه 1401 وزارت راه و شهرسازی وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت کالاها بانک مرکزی ایران وزارت نیرو رستم قاسمی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای شرکت راه آهن جمهوری اسلامی وزارت امور اقتصادی و دارایی شرکت ملی گاز ایران بهینه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۵۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، مجید الهیاری گفت: این جشنواره یکی از طرح‌های ابتکاری شرکت گاز استان همدان است که سال گذشته در تعدادی از مدارس شهر همدان اجرا شد.

او با اشاره به اینکه در این جشنواره مجلاتی با موضوعات نکات ایمنی گاز و فرهنگ مصرف بهینه انرژی در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفت، تصریح کرد: این مجلات به گونه‌ایی طراحی شد که برای دانش‌آموزان جذاب و در عین حال آموزش مصرف بهینه و ایمن گاز را به آنان آموزش داده شد.

مدیرعامل شرکت گاز استان همدان با اشاره به همکاری خوب معلمان، مدیران و مسئولان آموزش و پرورش استان همدان برای برگزاری این جشنواره، تأکید کرد: این جشنواره در ۱۰ مدرسه دوره ابتدایی شهر همدان اجرا و مجلات بین پنج هزار دانش‌آموز توزیع شد.

الهیاری تأکید کرد: با توجه به اوج مصرف گاز در ایام زمستان این جشنواره را در بهمن‌ماه برگزار کردیم تا لزوم مصرف ایمن و بهینه آن برای همگان به خصوص جامعه دانش‌آموزی ملموس‌تر باشد.

او گفت: این جشنواره در بازه زمانی یک ماهه با هدایت و راهنمایی مدیران و معلمان دلسوز بین دانش‌آموزان به شکل تکلیف مدرسه اجرا شد.

این مسئول از برگزیده شدن ۲۰۰ نفر از دانش‌آموزان در این جشنواره خبر داد و گفت: امیدواریم در آینده با برگزاری جشنواره‌های کامل‌تر و جامعه آماری بالاتر، بتوانیم گام خوبی در راستای فرهنگ‌سازی الگوی مصرف ایمن و بهینه گاز برداریم.

اختتامیه نخستین جشنواره «همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی» پس از سه روز، امروز با تجلیل از تعدادی از مدیران و معلمان نمونه در تالار شهید آوینی به کار خود پایان داد.

دیگر خبرها

  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید