Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@20:47:13 GMT

لرستان در بن بست مسیرهای پروازی

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۸۹۹۸۸

لرستان در بن بست مسیرهای پروازی

بزرگ‌ترین بیمارستان خصوصی کشور (شفا) در خرم آباد می‌تواند مقصد گردشگران سلامت کشورهای پیرامون ما مثل عراق باشد اما یک مانع بزرگ پیش پای گردشگران آن است که نه راه‌آهن ریلی در مسیر این شهر وجود دارد و نه پروازی از خرم آباد به شیراز، مشهد، بندرعباس و تبریز انجام می‌گیرد.

روزنامه ایران/ آن‌طور که مسئولان گردشگری، هواپیمایی و درمانی استان به «ایران» می‌گویند، گره سرمایه‌گذاری و ورود ایرلاین‌ها به لرستان تنها به‌دست دولت باز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش خصوصی در لرستان آنقدر ضعیف است که نمی‌تواند دروازه‌های استان را به روی گردشگری باز کند. آنها انتظار دارند که دولت در ازای نفتی که از استان خارج کرده، ایرلاین‌های دولتی مثل ایران ایر، ماهان ایر، قشم ایر و کیش ایر را موظف به انجام پروازهای سیستمی به استان کند تا پای گردشگران توریست سلامت به استان باز شود و راه را برای جذب ایرلاین‌های بخش خصوصی باز کند. فعالان این حوزه در لرستان خواستار ورود استاندار و نمایندگان استان برای بازگشایی پروازها به روی گردشگران عرب به منظور کاهش بیکاری در استان شده‌اند.

درمان ناباروری گردشگران سلامت

توریست‌های سلامت کشورهای عربی تنها برای درمان نمی‌آیند. آنها سفر درمانی را به سفر تفریحی- زیارتی تبدیل می‌کنند. این گردشگران با توجه به هوای خشک و داغ کشور خود به‌دنبال طبیعت سبز برای استراحت هستند. بنابراین بیش از یک هفته در ایران می‌مانند. تاریخ، طبیعت سبز و خدمات پزشکی لرستان می‌تواند تمام خواسته‌های گردشگران عرب را به آنها بدهد. بزرگ‌ترین بیمارستان خصوصی کشور هم می‌تواند به نیازهای درمانی آنها جواب بدهد.

«حسین شایسته» رئیس بیمارستان فوق تخصصی شفا در خرم آباد در گفت‌و‌گو با «ایران» انجام تمام جراحی‌های تخصصی از جمله جراحی قلب باز، زیبایی، چشم، درمان ناباروری و... را از جمله خدماتی برمی شمرد که «شفا» به بیمار ارائه می‌دهد و می‌گوید: «بسته به نیاز بیماران، خدمتی نیست که نتوان در بیمارستان به بیمار داد.» شایسته می‌گوید: «بیمارستان ما علاوه بر خدماتی که در اتاق‌های وی‌‌آی پی به بیمار می‌دهد، یک هتل هم دارد که بیمار می‌تواند با خانواده در آن اقامت کند.»

بیمارستان شفا 316 تخت دارد. هتل‌هایی چون جهانگردی، شقایق، آزادی، کارون، عطر، سالیز و... از دیگر مراکز اقامتی رسمی هستند که می‌توانند میزبان گردشگری ورودی به این استان سبز باشند.

امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان نیز در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران می‌گوید: «علاوه بر بیمارستان فوق تخصصی شفا، مؤسسه جهاد دانشگاهی هم می‌تواند مقصد زوج‌های گردشگری باشد که به‌دنبال درمان ناباروری هستند.»

او نگاهی به طبیعت درمانی در لرستان دارد و چشمه‌های آب گرم معدنی گوگردی را از دیگر جاذبه‌های گردشگری استان معرفی می‌کند. لرستان در چین و شکن زاگرس میانی میزبان هزار و ۷۰۰ گونه گیاهی است. 300 گونه گیاه دارویی که کاربری پزشکی درمانی دارند.

ذخیرگاه ژنتیکی کتیرا، موسیر، شیرین‌بیان، آویشن، بابونه، رازیانه، گل گاوزبان، ریواس، کنگر، بومادران، خاکشیر، نسترن‌های وحشی، مریم گلی و... می‌تواند دلیل دیگری باشد که لرستان را با 500 چشمه، آبشار و رودخانه در مسیر گردشگران سلامت قرار دهد.

امین قاسمی می‌گوید: «لرستان گزینه خوبی برای فرار از زندگی ماشینی و استراحت در طبیعت است. گردشگران می‌توانند یک هفته را در کوه‌های لرستان در کنار چشمه‌ها و در اقامتگاه‌های بومگردی، خانه‌های عشایری و روستایی بگذرانند و تخلیه روحی شوند. اما زیرساخت مناسب نداریم.»

هیچ راهی به خرم آباد نمی‌رسد

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان، وضعیت لرستان را با کرمانشاه مقایسه می‌کند و می‌گوید: «گردشگران عراقی با پرواز به کرمانشاه می‌آیند و از فرودگاه کرمانشاه به شیراز، مشهد، تهران، تبریز و... دسترسی دارند. اما خرم آباد تنها به تهران پرواز دارد آن هم در نهایت به دو پرواز در روز محدود است.»

قاسمی بحث را به مسیرهای زمینی می‌برد و می‌گوید: «هیچ راه ارتباطی با ایلام برای جذب گردشگران عراقی نداریم. استان از هرگونه مسیر ارتباطی با سایر نقاط کشور محروم است. اگر زیرساخت آماده شود و مسیرهای چهاربانده ایلام را به لرستان متصل کند، گردشگر از مرز مهران به لرستان می‌آید، درمانش را در لرستان انجام می‌دهد و از مناطق طبیعی و تاریخی استان هم لذت می‌برد.»

خرم آباد ارتباط ریلی هم با سایر نقاط کشور ندارد. سه دهه پیش بود که سوت عملیات اجرایی اتصال مرکز لرستان به خط ریلی جنوب کشور در مسیر راه‌آهن خرم‌آباد- دورود - اندیمشک به صدا درآمد. کلنگ احداث آن یک دهه پیش به زمین خورد اما همچنان خرم‌آبادی‌ها را در رسیدن سوت قطار سراسری منتظر گذاشته است.

قاسمی اعتقاد دارد که مسیر ایلام به خرم آباد تا تهران مسیر کوتاه‌تر و ارزان تری از مسیر ایلام به کرمانشاه تا تهران است و می‌گوید: «وقتی گردشگر از ایلام به کرمانشاه می‌رود باید همدان را به‌ سمت اراک برود، از اراک به‌ سمت قم بیاید و بعد وارد تهران شود. اما گردشگری که از ایلام وارد خرم آباد می‌شود از اراک به قم می‌رود و از قم به تهران.»

قاسمی تأکید می‌کند، برای باز کردن گره ورود توریست سلامت به لرستان، ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و افزایش درآمد اقتصادی شهروندان باید پروازها از مقصد خرم آباد به مشهد، اصفهان، تبریز و کیش برقرار شود. لرستان در سال 1400 باز هم در صدر استان‌های جویای کار نشست. همچنین کارگری زنان شهرهای مختلف لرستان این روزها به یکی از بحث‌های روز افکارعمومی لرستان در فضای مجازی تبدیل شده است.

قاسمی از مکاتبه با فرودگاه خرم آباد و استانداری برای برقراری پروازهای مختلف از مقصد خرم آباد خبر می‌دهد و می‌گوید: «برای اشتغالزایی در لرستان باید نگاه ملی داشت. در ازای نفتی که از لرستان به سایر استان‌ها رفته است دولت برای ایجاد پروازهای مختلف در لرستان باید سرمایه‌گذاری کند. او می‌گوید: «قرار نیست لرستان در پرداخت هزینه‌ها شریک باشد اما هیچ سهمی از سود برای سرمایه‌گذاری نداشته باشد.»

چشم انتظاری مسافران بندرعباس و مشهد در فرودگاه خرم آباد

«علی کاملی» مدیر شرکت فرودگاهی خرم آباد در گفت‌و‌گو با «ایران» از آمادگی کامل فرودگاه خرم‌آباد برای برقراری پروازهای جدید خبر می‌دهد و وظیفه شرکت فرودگاه‌ها را آماده‌سازی زیرساخت‌ها می‌داند.

او از آمادگی واگذاری ساختمان‌هایی با تغییر کاربری هتل فرودگاهی سخن می‌گوید: «اگر شرکت‌ها و ایرلاین‌ها وارد شوند با استقبال مسافر رو به‌رو می‌شوند.» او مسیر خرم آباد به مشهد و مسیر خرم آباد به بندرعباس را پر مسافر ارزیابی می‌کند و می‌گوید: «مشهد مقصد گردشگران مذهبی و زائران حرم امروز از خرم آباد است و تعداد زیادی از شهروندان لرستانی هم در بندرعباس ساکن هستند که باعث می‌شود تا مسیر برای ایرلاین‌ها جذاب شود.»

او ایجاد پرواز مستقیم از خرم آباد به مشهد و خرم آباد به بندرعباس را مقدمه ورود ایرلاین‌ها به مقاصد دیگر از جمله شیراز، اصفهان، تبریز و... می‌داند و می‌گوید: «مثلاً گردشگران سلامتی که برای درمان به شیراز می‌روند، می‌توانند قبل وبعد از سفر درمانی جاذبه‌های بسیار زیاد لرستان را ببینند.»

گردشگران عرب در سفرهای درمانی و زیارتی خود به‌دنبال مناطق خوش آب و هوا برای استراحت هستند. سرزمین آبشارها می‌تواند یکی از مقاصد جذاب برای آنها باشد.

کاملی لرستان را به‌ لحاظ فرآورده‌های لبنی و گردشگری غذا هم یکی از مقاصد ارزان برای گردشگر می‌داند و می‌گوید: «بخش خصوصی در لرستان ضعیف است و باید مقامات سیاسی از جمله استاندار و نمایندگان وارد کار شوند و دولت را موظف به انجام پروازهای سیستمی در مسیر خرم آباد به بازارهای هدف گردشگری سلامت کنند.»

او این اقدام را لازمه ورود بخش خصوصی به پروازهای خرم آباد می‌داند و می‌گوید: «اگر این مسیر برای ایرلاین‌ها و آژانس‌های گردشگری شناخته شود، آنها هم پس‌ از ایرلاین‌های دولتی وارد مسیر می‌شوند.» او خواستار فشار سیاسی مسئولان ارشد استان برای برقراری پرواز از سوی ایران ایر، ماهان ایر، قشم ایر و کیش ایر شد. او هم مانند سایر مسئولان استانی اعتقاد دارد که لرستان با نفت سهم خود را از هزینه‌های کشور پرداخته‌ است و حالا وقت آن است که مسئولان کشوری این استان مستعد کم برخوردار را از سودی که به‌ کشور می‌رساند، برخوردار کنند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: گردشگران سلامت خرم آباد ایرلاین ها بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۹۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد

استاندار لرستان در بازدید از هتل صخره‌ای به‌عنوان قدیمی‌ترین پروژه شهر خرم‌آباد، ضرب‌الاجل از سرگیری هرچه سریع‌تر عملیات ساخت این هتل را صادر کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، پروژه هتل صخره‌ای خرم‌آباد به‌عنوان کلیدی‌ترین پروژه گردشگری لرستان سال 1378 در زمینی به‌مساحت 7 هزار و 800 مترمربع کلنگ‌زنی شد.

این پروژه بنا بود زمینه اشتغال بیش از 100 نفر را ایجاد و خلأ نبود مکان‌های اقامتی مناسب برای گردشگران در لرستان را پر کند، اما اکنون با گذشت 24 سال همچنان در هاله‌‌ای از ابهام است.

سرمایه‌گذار سابق هتل صخره‌ای خرم‌آباد در 25 اردیبهشت‌ 1394 در جلسه کارگروه گردشگری لرستان با بیان اینکه عده‌ای مانع تکمیل هتل هستند، گفت: باوجود مشکلات هفته دولت سال جاری هتل صخره‌ای خرم‌آباد گردشگر می‌پذیرد.

وی در این جلسه در رابطه با استخدام نیرو در این مجموعه نیز افزود: تا کنون 412 نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از بین ثبت‌نام‌کنندگان 170 نفر پس از آزمون و مصاحبه استخدام می‌شوند.

قدرت‌الله شمسی، نماینده وقت سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان، سال 1395 در مرکز جذب و سرمایه‌گذاری لرستان از واگذاری روژه هتل صخره‌ای به سرمایه گذار جدید خبر داد و عنوان کرد: بانک عامل این پروژه را به‌علت معوقات بانکی به مزایده گذاشت و این پروژه به سرمایه گذار جدید واگذار شد.

بلاتکلیفی در آزمون استخدامی هتل صخره‌ای

محمد اصلانی، معاون عمرانی وقت استانداری لرستان، نیز دراین‌رابطه بیان کرد: سرمایه‌گذار جدید محدودیت منابع مالی ندارد و تا سال آینده آن را به اتمام می‌رساند.

اما این همه ماجرا نبود و پس از واگذاری هتل صخره‌ای به سرمایه‌گذار جدید عده‌ای از افراد که برای شرکت در آزمون استخدام این هتل ثبت‌نام کرده بودند نسبت به بلاتکلیفی خود اعتراض کردند.

سرمایه گذار سابق گفته بود طی فراخوان سال 1394 نزدیک به 380 نفر برای استخدام در هتل صخره‌ای ثبت‌‌نام کردند و 9 میلیون تومان به‌حساب شرکت واریز شد که هنوز هم دست‌نخورده باقیمانده است و متقاضیان هم بهتر است از طریق سرمایه‌گذار جدید پیگیر موضوع باشند.

این در حالی بود که سرمایه‌گذار جدید با رد این ادعا و با بیان اینکه هیچ مدرکی از افراد ثبت‌نام‌شده برای به‌کارگیری در هتل نزد ما نیست گفته بود که ما هنوز نتوانسته‌ایم راه دسترسی هتل را درست کنیم و چگونه می‌توانیم استخدامی در هتل داشته باشیم؟!

پس از گذشت 15 سال از عمر پروژه و بلاتکلیف ماندن هتل صخره‌ای مدیر کل وقت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان بیستم خرداد 1395 با اشاره به طولانی‌شدن روند ساخت هتل صخره‌ای گفت: این پروژه به یکی از نمادهای توسعه نیافتگی تبدیل شده است، ولی در بهار 96 گردشگر می‌پذیرد.

وعده‌ای که هرگز عملی نشد

و اما سید موسی خادمی، استاندار اسبق لرستان، نهم آبان ماه 1396در جریان بازدید از واحدهای اقتصادی و پروژه‌های در حال اجرای خرم‌آباد پروژه هتل صخره‌ای را یکی از نمادهای ناراحت کننده کار گردشگری در لرستان دانست و تصریح کرد: این پروژه باید هرچه سریع‌تر توسط سرمایه‌گذار در بازه زمانی معقولی تعیین‌تکلیف شود.

پس از انتشار گزارش‌ها و پیگیری‌های متعدد خبرگزاری تسنیم در ارتباط با هتل صخره‌ای، سید امین قاسمی، مدیرکل اسبق میراث فرهنگی لرستان، 26 مردادماه سال 1399 در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم تأکید کرد: ساخت هتل صخره‌ای از همان ابتدا بدون پیش‌بینی راه دسترسی شروع شده‌است.

وی افزود: واقعیت این است با گذشت 24 سال از عمر پروژه هتل صخره‌ای عزمی در سرمایه‌گذار برای رفع مشکلات این پروژه دیده نمی‌شود.

گودرز امیری، معاون عمرانی استاندار اسبق لرستان، نیز در ادامه این گفت‌وگو با بیان اینکه سرمایه‌گذار هتل صخره‌ای پای‌کار نیست، عنوان کرد: سرمایه‌گذار باوجود تصرف غیرمجاز، قیمت کارشناسی زمین برای راه دسترسی را قبول ندارد.

البته این صحبت‌های معاون عمرانی و مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان در حالی مطرح شده بود که بارها نسبت به حضور نیافتن سرمایه‌گذار در جلسات بررسی و حل مشکل هتل صخره‌ای انتقاد کرده‌ و گفته‌ بود سرمایه گذار به دنبال بهانه‌ای برای کار نکردن است.

5هزار متر زمین برای راه دسترسی هتل

پرحاشیه‌ترین پروژه شهری خرم‌آباد سال 1400 باز هم خبر ساز شد و به گفته مدیرکل دفتر جذب و سرمایه گذاری لرستان 5 هزار متر زمین راه دسترسی هتل با قیمت کارشناسی در قالب اجاره به شرط تملیک پنج ساله در اختیار سرمایه گذار قرار گرفت.

آخرین تلاش‌های دولتمردان دولت تدبیر و امید در لرستان برای مسن‌ترین پروژه شهری خرم‌آباد که خود مثنوی هفتاد من کاغذ است به نتیجه نرسید تا اکنون با ورود ابوطالب شفقت به استانداری لرستان امیدها به احداث آن زنده شود.

ابوطالب شفقت، استاندار لرستان، با بیان اینکه جمهوری اسلامی به‌سمت خصوصی‌سازی و تقویت نقش مردم در حوزه اقتصادی پیش می‌رود، گفت: مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم به‌عنوان بخش خصوصی تأکید دارند تا شاهد تقویت استان‌های مختلف به‌ویژه در حوزه اقتصادی و معیشتی باشیم.

وی در حاشیه بازدید از هتل صخره‌ای خرم آباد، با تاکید بر اینکه باید اصول فرهنگی مبتنی بر هر منطقه حفظ شود افزود: روند تکمیل هتل صخره‌ای باید از امروز آغاز شود.

استاندار لرستان تاکید کرد: مدیران ذی‌ربط مسئول کنترل فضای بیرونی معماری ساختمان‌ها هستند و ادارات دولتی حق ندارند سلیقه‌ای سخن بگویند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز در این بازدید تصریح کرد: ایجاد راه دسترسی و فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای تکمیل روند هتل صخره‌ای خرم‌آباد ضروری است.

احمدرضا دالوند بیان کرد: موضوع اختلاف‌نظر بین شهرداری و سرمایه‌گذار هتل برطرف شده‌است و مانعی برای ادامه کار وجود ندارد.

گزارش از پگاه دالوند

فیلم از رضا قبادی

انتهای پیام/645

دیگر خبرها

  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • نجات گردشگران مفقود شده در مسیر کوهنوردی پردیس
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • بازدید استاندار لرستان از چند طرح عمرانی و اقتصادی خرم آباد
  • بازدید استاندار از چند طرح عمرانی و اقتصادی خرم آباد
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد
  • راه‌‌آهن لرستان در مسیر ریل‌گذاری
  • افتتاح مجموعه ورزشی پشته حسین آباد خرم آباد