Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش ارزآوری کشور در سال جاری، گفت: در طول ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹ تأمین ارز به روش‌های مختلف معادل ۳۶ میلیارد و ۴۸۲ میلیون دلار بوده است، اما در ۹ ماهه ۱۴۰۰ تأمین ارزی کشور از روش‌های مختلف نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار بوده است.

به گزارش بازارنیوز، علی صالح آبادی امروز در نشست هم‌اندیشی با فعالان بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با اشاره به نظرات مطرح شده در این جلسه توسط فعالان بخش خصوصی اظهارداشت: به نظر می‌رسد برای حل این مسائل باید کارگروه مشترکی تشکیل شود، زیرا تنوع موضوعات بسیار زیاد است و با تشکیل یک کارگروه مشترک بین اتاق بازرگانی ایران و بانک مرکزی و البته در صورت حضور وزارت صمت می‌توان مسائل و مشکلات را در کارگروه مشترک مطرح و به نتیجه رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه سال آینده سال خوبی نسبت به امسال خواهد بود گفت: پیش‌بینی ما از میزان ارزآوری این است که سال آینده نسبت به امسال ارزآوری بیشتری خواهیم داشت.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال در حوزه‌های ارزی نسبت به سال گذشته وضعیت ارزی بهتر بوده است به‌طوری که در طول ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹ تأمین ارز به روش‌های مختلف معادل ۳۶ میلیارد و ۴۸۲ میلیون دلار بوده است، اما در ۹ ماهه ۱۴۰۰ تأمین ارزی کشور از روش‌های مختلف نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار بوده است

وی اظهار داشت: این موضوع نشان می‌دهد که در ۹ ماهه امسال تأمین ارز ما از کل صادرات نسبت به سال گذشته بهتر بوده و لذا بخشی از این موضوع به موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات باز می‌گردد.


صالح‌آبادی با بیان اینکه وضعیت صادرات پتروشیمی‌ها امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده است، گفت: بازگشت ارز حاصل از صادرات جزء اولویت‌های کشور است و بازگشت ارز حاصل از صادرات نفت و فرآورده‌های آن و همچنین صادرات غیرنفتی باید به عنوان یک سیاست اصولی باشد و حتی اگر تحریم‌ها نیز برداشته شود بازگشت ارز حاصل از صادرات باز هم حائز اهمیت خواهد بود، ولی نرخ آن باید بگونه‌ای باشد که صادرکننده متضرر نشود.

وی با بیان اینکه کارگروه مشترکی با وزیر صمت تشکیل شده است و جلسات این کارگروه به صورت مرتب بین بانک مرکزی و وزارت صمت برگزار می‌شود افزود: تسهیلاتی فراهم شده است و چارچوب‌های این تسهیلات نهایی شده و به زودی ابلاغ خواهد شد.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اهمیت حوزه دانش‌بنیان بیان داشت: باید به این بخش نگاه ویژه داشته باشیم.

وی افزود: در مجموع وضعیت صادرات و بازگشت ارز حاصل از صادرات امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده است و پیش‌بینی ما آن است که سال آینده نیز وضعیت بهتر خواهد شد.

صالح آبادی اظهار داشت: در بودجه کل کشور نیز تا آنجا که امکان داشته موارد خوبی لحاظ شده و تسهیلات تکلیفی که همیشه در قانون بودجه بوده امسال آن موارد حذف شده است. همچنین موضوع افزایش سرمایه بانک‌های دولتی در بودجه امسال دیده شده است.

وی در رابطه با عرضه ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در سامانه نیما بیان داشت: در این بخش ثبات خوبی داشته‌ایم و در رابطه با نرخ ارز خیلی نوسان در سامانه نداشته‌ایم و در بازار متشکل نیز همین وضعیت بوده است، زیرا صادرکنندگان به هر مقداری که می‌خواهند برای رفع تعهد ارزی اسکناس بیاورند می‌توانند آن را در بازار متشکل ارزی عرضه کنند و نرخ بازار متشکل هم از سامانه نیما متفاوت است.

رییس کل بانک مرکزی ادامه داد:‌در سامانه نیما نرخ دستوری نیست و بر مبنای عرضه و تقاضا است.

وی با تأکید بر اینکه تلاش ما این است که اقتصاد و بازار‌ها پیش‌بینی‌پذیر باشند گفت:‌رسیدن به این مهم نیازمند کمک همگان است و ما به عنوان بانک مرکزی پای کار هستیم.

صالح آبادی در مورد شفاف‌سازی آمار‌ها نیز بیان داشت:‌تلاش می‌کنیم آمار‌ها به صورت منظم منتشر شود.

رییس کل بانک مرکزی در خصوص مسأله تورم بیان داشت: یکی از ریشه‌های تورم در اقتصاد ایران سلطه سیاست‌های مالی و سیاست‌های پولی است، در طول سالیان متمادی با توجه به اینکه اقتصاد ما به درآمد‌های نفتی بوده است سیاست مالی به سیاست‌های پولی غلبه داشته است و این موضوع یکی از مشکلات اقتصادی ایران است که در واقع بودجه دولت‌ها در سالیان متمادی از محل نفت و فرآورده‌های نفتی تأمین شده است در حال که در دنیا سیاست‌های مالی مستقل از سیاست‌های پولی است.

وی افزود: دولت‌ها از محل‌های دیگری بودجه خودشان را تأمین می‌کنند و تأمین بودجه دولت‌ها از محل درآمد‌های نفتی نیست تا منجر به افزایش پایه پولی و نقدینگی شود بنابراین، این موضوع جزء سیاست‌های ما است که وابستگی را کم کنیم و بانک مرکزی به سمت استقلال بیشتر حرکت کند.

رییس کل بانک مرکزی گفت: حل موضوع ناترازی بانک‌ها جزو برنامه‌های ما است و این کار نیازمند همکاری بانک‌ها است.

وی همچنین به دستورالعمل زنجیره تأمین اشاره کرد و گفت: این دستورالعمل اخیراً ابلاغ شده، اما دستورالعمل نهایی نیست. به صورت آزمایشی در حال اجرا است و با برخی از بانک‌ها و وزارت صمت و اقتصاد در رابطه با این دستورالعمل بحث شده و به جمع‌بندی رسیده‌ایم، اما با توجه به اینکه در مرحله پایلوت قرار دارد و عمومی نشده است درد تکمیل آن از نظرات بخش خصوصی نیز استفاده خواهیم کرد.


/فارس

برچسب ها: قیمت گذاری ، سامانه نیما ، تامین ارز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Q8j

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قیمت گذاری سامانه نیما تامین ارز بازگشت ارز حاصل از صادرات رییس کل بانک مرکزی نسبت به سال گذشته روش های مختلف دلار بوده سامانه نیما صالح آبادی تأمین ارز بهتر بوده ۹ ماهه بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۴۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید

معاون بانک مرکزی گفت: برات الکترونیک ابزار قدرتمند تامین مالی تولید در زمان سیاستهای انقباضی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهران محرمیان معاون بانک مرکزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیک در وزارت اقتصاد، گفت: در راستای برنامه کنترل تورم از طریق کنترل مقداری ترازنامه بانکها مدیریت خلق نقدینگی در دستور کار قرار گرفته است.

محرمیان افزود: گفت: یگ‌نگرانی در این مسیر موضوع تامین مالی تولید است. پروژه برات الکترونیکی در زمان سیاستهای انقباضی پول به عنوان یک ابزار بسیار کارا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی افزود، شبکه بانکی برای پیاده سازی این پروژه آمادگی کامل دارند، اداره تامین مالی زنجیره تولید و حوزه فناوری های نوین موارد فنی و جزییات را به خوبی پیش برده اند.

محرمیان گفت: هماهنگی خیلی خوبی در میان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی ایجاد شد و امروز شاهد رونمایی از سامانه برات الکترونیک هستیم.

معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در خاتمه گفت: وزارت ارتباطات در سامانه تعامل پذیری، شرکت خدمات انفورماتیک و.... نیز در نهایی سازی این پروژه مشارکت داشتند.

در این نشست معاون اقتصادی وزارت اقتصاد تاکید کرد، برات الکترونیک ابزار مکمل اوراق گام است و یک ابزار مهم برای تامین مالی تولید محسوب میشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد