Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@14:16:19 GMT

چهارشنبه، سامانه بارشی در استان کرمان

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۶۱۳۹

چهارشنبه، سامانه بارشی در استان کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان گفت: بعدازظهر چهارشنبه ۸ دی ماه سامانه بارشی قوی وارد استان کرمان می‌شود.

به گزارش ایسنا، مجید سعیدی شامگاه یکشنبه در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمان که با حضور رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در شهرستان بم برگزار شد، بیان کرد: طبق هشدار هواشناسی مبنی بر شکل‌گیری سامانه بارشی در استان طی هفته جاری این سامانه از مناطق جنوب و غرب وارد استان خواهد شد و به تدریج کل استان را فرا می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در استان کرمان تا ۱۳ دی ماه، دوشنبه هفته آینده شاهد بارش‌های متناوب در سطح استان هستیم که این بارندگی‌ها در ارتفاعات به شکل برف خواهد بود.

به گفته وی بیشترین شدت برای مناطق جنوبی استان پیش بینی شده است.  

سعیدی ضمن تاکید بر آمادگی فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و ستادهای مدیریت بحران شهرستانی گفت: شهرداران سطح استان تدابیر لازم را در جهت رفع آبگرفتگی معابر انجام دهند.

وی افزود: فرمانداران باید دهیاری‌ها را ملزم به آمادگی کنند و ماشین‌آلات دهیاری‌ها فراخوان داده و به روستاها برگشت داده شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان گفت: بازدید توسط راهداری‌ها از تمام پل‌ها و مسیل‌ها صورت گیرد، همچنین کنترل و مدیریت انرژی در این ایام از اهمیت بالایی برخوردار است.  

سعیدی بیان کرد: این بارش در استان‌های همجوار مانند فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان هم دیده شده و شدت بسیار بالایی دارد لذا هم‌استانی‌های عزیز از سفر به این مناطق جدا خودداری کرده تا حداقل تردد در جاده‌ها شاهد باشیم.  

وی یادآور شد: از ابتدای سال جاری ۱۱ جانباخته در وقوع سیلاب‌ را در استان شاهد بودیم لذا باید اطلاع‌رسانی‌ها توسط صداسیما و رسانه‌های جمعی بیشتر شود و هشدارها و آگاهی‌بخشی به هم‌استانی‌ها انجام شود.

سعیدی اضافه کرد: از سال گذشته در استان کرمان نهضت لایروبی رودخانه‌ها به همت معاونت عمرانی استانداری و با کمک نهادها و ارگان‌ها انجام شده که در این راستا ۱۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های اولویت‌دار و اصلی استان لایروبی شده‌ است.  

به گفته وی همچنین حفظ محصولات کشاورزی اهمیت بسیار بالایی دارد و  توصیه می‌شود جهاد کشاورزی توصیه‌های لازم  را به جامعه هدف خود داشته باشد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بم اخبار اجتماعی کرمان مدیریت بحران استان کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۶۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب از سد دز به سد کرخه

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزایش ظرفیت سدهای استان در سامانه بارشی اخیر را نتیجه مدیریت تخصصی عنوان کرد و گفت: انتقال آب از سد دز به سد کرخه یک اقدام ارزشمند است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، عباس صدریان فر در خصوص مدیریت بارش‌های روزهای پنجشنبه و جمعه در استان، اظهار داشت: استان خوزستان و حوضه‌های بالادستی منتهی به آن در دو روز گذشته تحت تاثیر دو سامانه قوی بارشی قرار گرفت.

وی افزود: این سامانه از 10 روز پیش و پس از هشدار سازمان هواشناسی و کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان و وزارت نیرو، تحت رصد قرار گرفت و جلسات متعدد و شبانه روزی در این خصوص برگزار شد.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه مدیریت این بارش‌ها به دلیل شرایط زمانی و مکانی دشوار است، تصریح کرد: در فصل بهار که روز های منتهی به آبگیری‌های نهایی سدها است تصمیم‌گیری برای ذخیره یا رهاسازی دشوار است، چرا که سامانه‌های بارشی در این فصل از سال به شدت شرایط متغیری دارند و بارها تقویت و تضعیف می‌شود و با عدم قطعیت بسیار زیادی مواجه هستیم.

صدریان فر ادامه داد: پس از جلسات متعدد و کارشناسی‌های تخصصی به این نتیجه رسیدیم که برای مدیریت سامانه بارشی به ویژه در حوضه دز، پیش از آغاز بارش‌ها 65 میلیون متر مکعب آب را از سد دز تخلیه کردیم تا ظرفیت کافی برای این سامانه بارشی ایجاد کنیم.

وی  با اشاره به اینکه بارش ها از نظر مکانی هم دز بالادست و هم در پایین دست سد ها رخ داد، خاطر نشان کرد: در جریان این سامانه بارشی هم روان‌آب در پایین دست داشتیم هم سیلاب در بالا دست و باید به گونه‌ای رهاسازی آب را از سد دز انجام می‌دادیم که همپوشانی با پیک سیلاب پایین دست نداشته باشد و آسیبی متوجه مردم، مزارع و منازل نشود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، افزود: با تدابیر تخصصی و اصولی که در مدیریت این سامانه بارشی اتخاذ شد و با پیش‌بینی ایجاد ظرفیت ذخیره‌سازی پیش از بارش‌ها، توانستیم خروجی سد را به 180 متر مکعب بر ثانیه کاهش دهیم و دبی ایجاد شده در پایین دست را به گونه‌ای مدیریت کنیم که برای مردم مشکلاتی ایجاد نشود.

وی با اشاره به اینکه در دو روز گذشته 254 میلییون متر مکعب آب به ذخایر سدهای استان افزوده شد، بیان کرد: 81 درصد کل ذخایر سدهای استان آبگیری شده است که به تفکیک در زنجیره کارون 92 درصد، سد دز 100 درصد، سد مارون 84 درصد و سد کرخه 47 درصد ذخیره‌سازی صورت گرفته است.

صدریان‌فر با تاکید بر اینکه با برنامه‌‌ریزی صحیح توانستیم از این موهبت الهی به بهترین نحو استفاده کنیم، عنوان کرد: از طریق کانال‌هایی که در سال‌های پیش ایجاد شده بود توانستیم حدود 70 متر مکعب بر ثانیه آب را از سد دز به سد کرخه انتقال دهیم و با مسدود کردن کامل خروجی سد کرخه موجب افزایش آبگیری در این سد و دبی مورد نیاز پایین دست کرخه و هورالعظیم را تامین کردیم که اقدامی بسیار قابل تامل و مهم است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشدید فعالیت سامانه بارشی در تهران / پیش‌بینی لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر
  • بارش‌ها برای چهارمحال‌ و بختیاری تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت+فیلم
  • سامانه بارشی امروز وارد استان می‌شود
  • ورود سامانه بارشی جدید به کردستان
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در چهارمحال و بختیاری
  • هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها
  • کرمانشاه بارانی می‌شود
  • کرمانشاه دوباره بارانی می‌شود
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه
  • ورود سامانه بارشی جدید به جو استان کرمانشاه