Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-30@08:59:12 GMT

قاچاق گسترده پوشاک از طریق مناطق آزاد

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۸۵۷۷

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران گفت: معافیت‌های اعمال شده برای واردات کالا در مناطق آزاد، تعاونی‌های مرزنشینی و ته‌لنجی به دریچه‌ای برای ورود پوشاک قاچاق تبدیل شده و تولیدکنندگان داخلی را تحت فشار گذاشته است.

به گزارش بازارنیوز، بهرام شهریاری نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران در گفتگو با رادیو اقتصاد، در خصوص معایب ورود پوشاک قاچاق و از بین رفتن ظرفیت تولید داخلی گفت: صنعت نساجی و پوشاک سال‌های سال است که از پدیده قاچاق آسیب می‌بیند؛ اما قاچاقچیان و عرضه‌کنندگان پوشاک قاچاق، سود زیادی کسب می‌کنند و جذابیت قاچاق بسیار زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در گذشته قوانین حمایتی برای مرزنشینان و ملوانان به تصویب رسیده که در زمان خود بسیار مفید و اثرگذار بوده است؛ اما در حال حاضر، سوءاستفاده از رویه واردات ته‌لنجی و مرزنشینی، آسیب زیادی به تولیدکنندگان پوشاک وارد می‌کند.



در قوانین واردات ته‌لنجی و مرزنشینی بازنگری شود

شهریاری ادامه داد: معافیت‌های اعمال شده برای واردات کالا در مناطق آزاد، تعاونی‌های مرزنشینی، ته‌لنجی و دیگر استثنائات تجاری برای کمک به اقشار محروم و کم‌درآمد جامعه وضع شده است؛ اما با گذشت زمان، نه تنها این قوانین کمکی به مردمان محروم این مناطق نکرده است، بلکه به روزنه‌ای برای ورود کالای قاچاق تبدیل شده و در حال وارد کردن لطمات جدی به پیکره تولید در کشور است.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران با اشاره به ضرورت بازنگری در برخی از قوانین مربوط به استثنائات تجاری، اظهار داشت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر دستگاه‌های مربوطه تلاش بسیاری می‌کنند تا محموله‌های قاچاق را شناسایی و ضبط کنند؛ اما جذابیت واردات کالای قاچاق آنقدر زیاد است که این برخوردها، بازدارندگی لازم را نداشته است.



تولیدکنندگان داخلی توان تأمین پوشاک مورد نیاز مردم را دارند

وی با بیان اینکه اگر قاچاق به طور کامل از بین برود، صنعت پوشاک توانایی تأمین بازار را خواهد داشت، گفت: در سال ۱۳۹۷ در هیچکدام از مجتمع‌های تجاری بزرگ تهران اثری از برند‌های داخلی دیده نمی‌شد؛ اما امروزه بیش از ۹۵ درصد ویترین این مراکز از برند‌های با کیفیت ایرانی تشکیل شده است. البته نظر مردم در اولویت قرار دارد و آن‌ها باید کیفت تولیدکنندگان ایرانی را ارزیابی کنند.

شهریاری در خصوص گران‌تر بودن پوشاک با کیفیت ایرانی نسبت به پوشاک خارجی، اظهار داشت: در حال حاضر قیمت جهانی نخ پنبه حدود حدود ۵.۲ دلار است. این در شرایطی است که تولیدکننده داخلی به دلیل تحریم‌های ظالمانه باید آن را حدود ۶.۵ دلار خریداری کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی اگر واردات پوشاک آزاد شود، هیچ تفاوتی برای تولیدکنندگان نخواهد کرد؛ چرا که واردات کالا به صورت قاچاق به صورت انبوه در حال انجام است.

به گزارش دانشجو، ضعف نظارتی و عدم رعایت ضوابط واردات کالا از رویه‌های واردات مرزنشینی و ته‌لنجی، باعث نارضایتی تولیدکنندگان پوشاک شده است. چرا که بسیاری از پوشاک واردتی از طریق ملوانی و کوله‌بری بدون پرداخت مالیات و عوارض گمرکی به راحتی وارد کشور شده و مصرف آن‌ها نیز محدود به استان‌های مرزی نمی‌شود.

این در حالی است که به گفته مجید نامی، عضو اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، حدود ۳ سال است که واردات پوشاک به کشور ممنوع شده و تمامی پوشاک موجود در بازار با برند خارجی، کالای قاچاق است.

/ دانشجو

برچسب ها: قاچاق گسترده پوشاک ، مناطق آزاد ، ته‌لنجی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Q8z

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قاچاق گسترده پوشاک مناطق آزاد ته لنجی نساجی و پوشاک ایران واردات کالا مناطق آزاد ته لنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۸۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، در مراسم ویژه ای که برای اختتامیه همایش ملی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی کشور با حضور خاندوزی وزیر اقتصاد، وحیدی وزیر کشور، عبدالملکی مشاور رئیس جمهور و دبیرشورای عالی مناطق و مدیران عامل، اعضای هیئت مدیره، معاونین و مدیران مناطق آزاد و ویژه در مشهد مقدس در نظر گرفته شده بود، از منطقه ویژه اقتصادی سهلان که توانسته بود رتبه اول در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور در کلیه مباحث مطرح شده کسب نماید تجلیل به عمل آمد.

این رتبه با توجه به عملکرد شاخص‌های ارزیابی سال ۱۴۰۲ سازمان‌های مناطق ویژه اقتصادی به منطقه برتر تعلق می‌گیرد.

کد خبر 6091504

دیگر خبرها

  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • کشف محموله میلیاردی پوشاک قاچاق در بستک
  • ۸۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان کشف شد
  • ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرعباس کشف شد
  • طرح ضربتی مقابله با قاچاق سوخت و کشف ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرعباس 
  • کشف ۸۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در بندرعباس
  • فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد
  • جریمه قاچاقچی پوشاک در شیراز
  • منطقه آزاد اروند و ارس بعنوان مناطق برتر انتخاب شدند