Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-استاندار آذربایجان شرقی، کشاورزی را از محورهای اصلی و مهم توسعه در کشور عنوان کرد و آموزش و توانمندسازی فعالان این بخش را برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها مورد تأکید قرار داد.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛  سردار عابدین خرّم در دیدار با مهندس اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی  و اعضای شورای هماهنگی بخش کشاورزی استان، اظهار داشت: امنیت و آرامش مردم در حوزه معیشت و تغذیه، مدیون فعالیت جامعه تولیدکنندگان بخش کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، کشاورزی را از محورهای اصلی و مهم توسعه در کشور عنوان کرد و گفت: اگر کشاورز بتواند روی پای خود بایستد جامعه می‌تواند مستقل و خودکفا شود، ولی اگر جامعه‌ای واردکننده نیازهای غذایی خود باشد نخواهد توانست استقلال واقعی خود را حفظ کند.

 خرّم اظهار داشت: فعالان بخش کشاورزی، تولیدکننده، اشتغال‌زا، تامین‌کننده و عرضه‌کننده هستند و بخش عظیمی از جامعه به تولیدات آنها نیازمند است.

 وی با بیان اینکه یکی از آسیبهای اصلی کشور، مهاجرت روستاییان و کشاورزان به شهرها و شکل‌گیری حاشیه‌نشینی است، گفت: برای جلوگیری از این امر باید به توسعه کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان توجه کرد تا انگیزه ای برای ماندن در روستاها داشته باشند.

 استاندار آذربایجان شرقی گفت: آموزش و توانمندسازی کشاورزان مسأله بسیار مهمی است تا بتوانیم کشاورزان را در جغرافیا و منطقه روستایی خود را حفظ کنیم.

 وی ادامه داد: حل معضلات و مشکلات بخش کشاورزی بسیار مهم است و مسئولان دولتی باید تلاش کنند تا مشکل کشاورزان را در زمینه‌های مختلف از جمله نقدینگی، کود و ماشین‌آلات رفع کنند.

 خرّم با تاکید بر اصلاح الگوی کشت با توجه به کمبود منابع آبی، گفت: آب ‌بری محصولات کشاورزی در وضعیت کنونی مسأله بسیار مهمی است که اگر ادامه یابد با مشکل مواجه خواهیم شد.

 وی گفت: کشاورزان با استفاده از آبیاری تحت فشار و با بهره گیری از فناوریهای نوین علاوه بر آب‌ بری کمتر خواهند توانست بهره‌وری خود را افزایش دهند.

 خرّم با اشاره به اینکه متاسفانه بخش زیادی از اراضی استان هنوز تحت پوشش آبیاری نوین قرار نگرفته، افزود: برای بالا بردن بهره‌وری در تولید و حفظ منابع آبی استفاده از آبیاری نوین بسیار مهم است.

 استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: بسیاری از سدهای استان آماده آبگیری است، ولی به دلیل مشکلات پایین‌دست از جمله کانالها و لوله‌کشی هنوز آبگیری نشده‌اند.

 وی همچنین تضمین سلامت و بهداشت مواد غذایی، حفاظت از منابع طبیعی و جنگل‌ها، پشتیبانی از کشاورزان در مراحل کاشت، داشت و برداشت و اختصاص تسهیلات به حوزه تعاون روستایی، را از وظایف دستگاه‌های مسئول در بخش کشاورزی ذکر کرد و گفت: خوشبختانه در زمینه ذخایر کالاهای اساسی هیچ مشکلی نداریم.

 خرّم با اعلام حمایت مدیریت استان از تشکل‌های بخش کشاورزی، به تولیدکنندگان و اتحادیه‌های این بخش کشاورزی اطمینان داد که دولت برای تامین منابع مورد نیاز آنان برنامه دارد و در این رابطه تلاش خواهد کرد.

 مسئولان دستگاه‌های اجرایی و مدیران تشکل‌های بخش کشاورزی استان هم در این جلسه گزارشی از عملکرد این بخش ارائه کردند.

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بخش کشاورزی بسیار مهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۸۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب سد سفیدرود رها سازی شد


به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، استاندار گیلان روز یکشنبه با حضور در شهر رودبار از سد سفیدرود بازدید و بر چگونگی اجرایی شدن رهاسازی آب این سد همزمان با آغاز فصل زراعی نظارت و بر رعایت کامل تقویم زراعی‌ توسط شالیکاران و اجرای کامل مصوبات ستاد مدیریت آب تأکید کرد تا با وجود خشکسالی های مداوم سال زراعی خوبی را در استان پشت سر بگذاریم.

اسدالله عباسی در حاشیه رهاسازی آب سد سفیدرود گفت: در حال حاضر حجم ذخیره آب پشت سد حدود ۷۰۲ میلیون متر مکعب است که پارسال در همین مقطع زمانی حدود ۷۲۰ میلیون متر مکعب بوده است.
وی افزود : سال گذشته بارش های خوبی داشتیم و مردم همکاری کردند و مردم و مدیران در تعامل و هماهنگی با هم و عمل براساس تقویم زراعی، آب کشاورزی را مدیریت کردند.
استاندار گیلان خاطر نشان کرد: امسال نیز تمهیدات لازم را فراهم و اعلام کردیم سردهنه ها و، نهرها و چاهها را آماده کنند؛ ضمن اینکه انتطار است کشاورزان نیز همچون پارسال نوبت بندی آب را رعایت و به مسئولان اعتماد و با آنها همکاری کنند و بر اساس تقویم زراعی کشت و کار خود را پیش ببرند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۷۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان به طور مستقیم از سد سفید رود مشروب می شود، اظهار کرد: امسال نیز اهتمام بر آن است همچون پارسال با همکاری کشاورزان از منابع آبی موجود در استان استفاده بهینه کرده و آنها را به زمین های کشاورزی برسانیم.
استاندار گیلان با قدردانی از زحمات کشاورزان و دست اندرکارانی که در عرصه تولید فعالیت می کنند، تصریح کرد: از کشاورزان حمایت می کنیم و بر همین اساس قیمت ها امسال خیلی بهتر از پارسال خواهد بود و مشکلاتی که در سال گذشته داشتند، برطرف شده است.
نماینده عالی دولت در گیلان خاطر نشان کرد: امسال با همدلی و همکاری برای تولید بیشتر محصول اهتمام داریم و امید است سال زراعی پر خیر و برکتی داشته باشیم.

  سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین می‌کند.
این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.
بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش ها و مصارف مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می شود و بیشترین بخش آب‌بر کشاورزی استان شالیزارهاست.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

دیگر خبرها

  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند