Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: طرح‌های صنعتی نیمه‌تمام در لرستان یکی از معضلات موجود در حوزه اقتصاد و اشتغال این استان محسوب می‌شود، طرح‌ها و پروژه‌هایی که با گذشت سال‌ها همچنان در چند قدمی افتتاح متوقف مانده‌اند.

این طرح‌های صنعتی و تولیدی نیمه‌کاره در لرستان موجب ناامیدی مردم شده چراکه با افتتاح و بهره‌برداری از آن‌ها زمینه ایجاد اشتغال خوبی در استان می‌تواند فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لرستان همواره یکی از استان‌های صدر جدول بیکاری در کشور بوده و این در حالی است که اگر برخی از همین طرح‌های نیمه‌تمام صنعتی و اقتصادی در لرستان به مرحله افتتاح برسند شاید بخشی از زخم ملتهب بیکاری در این استان التیام پیدا کند.

یکی از مطالبات مردم شهرستان ازنا فعال شدن کارخانه فولاد ازنا است که بیشتر از ۱۹ سال فقط وعده شنیده است، مجوز اولیه کارخانه فولاد ازنا سال ۸۱ صادر و فعالیت رسمی برای احداث این کارخانه از سال ۸۴ آغاز شد، این واحد صنعتی که یکی از مهم‌ترین پروژه‌های استان لرستان در این حوزه محسوب می‌شود قرار بوده با ظرفیت تولید سالانه یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن ورق در فاز اول و سالانه ۷۰۰ هزار تن فولاد در فاز دوم وارد چرخه فعالیت شود.

این پروژه صنعتی از آن جهت برای لرستان و لرستانی‌ها ارزشمند است که بهره‌برداری از آن می‌تواند به‌طور مستقیم هزار و ۵۰۰ شغل در یکی از بیکارترین استان‌های کشور ایجاد کند که این رقم مجزا از اشتغال غیرمستقیم این واحد صنعتی است.

از سوی دیگر مجتمع فولاد ازنا در صورت بهره‌برداری کامل می‌تواند از خروج سالانه میلیون‌ها دلار ارز از کشور جلوگیری کرده و به این لحاظ نیز از مهم‌ترین واحدهای صنعتی کشور محسوب می‌شود.

پیش از برگزاری سفر هیئت دولت در قالب سلسله گزارش‌هایی ضمن طرح برخی مسائل این استان، بستر پیگیری مطالبات و خواسته‌های مردم فراهم شد. در این راستا منطبق بر نظام مسائل تدوین‌شده در این خبرگزاری، مهم‌ترین مطالبات استان در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … مورد اشاره قرار دارد تا زمینه‌ای برای توجه به این مطالبات در مصوبات سفر دولت فراهم شود. برای پیگیری این گزارش‌ها لینک «مطالبات مردم لرستان از دولت» را مطالعه کنید.

و اما با پایان یازدهمین سفر استانی دولت به لرستان، کار جمع‌بندی مصوبات و دستاوردهای سفر در دستور کار دستگاه‌های متولی قرارگرفته، در این راستا در خبرگزاری مهر نیز جمع‌بندی سفر هیئت دولت و انطباق مصوبات با محورها و اولویت‌های نظام مسائل استان مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

همچنین به‌زودی پروژه این خبرگزاری در زمینه پیگیری مصوبات سفر دولت به لرستان در قالب یک پرونده ویژه در دستور کار قرار می‌گیرد. گزارش یا گزارش‌های جمع‌بندی سفر مبتنی بر نظام مسائل استان با نگاهی به گزارش‌های تولیدشده پیش از سفر بسته خواهد شد و پیش روی مخاطبان این خبرگزاری قرار خواهد گرفت.

خبرگزاری مهر قبل از سفر رئیس جمهور به لرستان در قالب سلسله گزارش‌هایی «مطالبات مردم لرستان از دولت» را پیگیری و مطرح کرد، گزارش «گشت نامحسوس «مرگ» در جاده ترانزیتی / وعده‌های فولادی ۱۹ ساله شد!» از جمله این گزارش‌ها بود که در آن بر ضرورت اختصاص اعتبار و تکمیل کارخانه فولاد ازنا از سوی دولت تاکید شده بود.

و اما در جریان سفر دولت احمد تشکینی رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی و مسئول طرح آمایش صنعتی، معدنی و تجاری وزارت صمت به عنوان نماینده وزیر به همراه علی تقوی دستیار ویژه وی، از مجتمع فولاد و ذوب آهن ازنا بازدید کرده و مسائل و مشکلات این واحد نیمه تمام را مورد بررسی قرار دادند.

پروژه فولاد ازنا با پیشرفت فیزیکی ۷۷ درصدی حدود دو سال است به علت کمبود نقدینگی و مشکلات حقوقی برای سرمایه گذار متوقف شده و با توجه به اینکه واحد ذوب آهن ازنا می‌تواند سهم بسزایی از اشتغال استان را تأمین کند، تکمیل طرح یاد شده از اولویت‌های استان است.

طرح مشکلات فولاد ازنا در سفر رئیس جمهور و ضرورت رفع مشکلات قضائی

بهزاد منصوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه مباحث مربوط به سفر رئیس جمهور در حوزه صنعت و معدن در چند بخش تفکیک شده است که هر کدام از آنها می‌تواند متناسب با جایگاه خودش پیگیری شوند اظهار داشت: در مجموع ۳۶ مصوبه در این سفر برای لرستان در نظر گرفته شد.

وی گفت: این مصوبات با ویژگی‌ها و ابعاد خاص درج در مصوبات، توافق‌های وزارتخانه‌ای و حوزه‌های مربوطه بوده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان افزود: بخشی از اینها عمرانی، بخشی پرداخت تسهیلات و برخی دیگر پیگیری‌های حوزه‌های اثر گذار مانند قضائی، سازمان‌های وابسته به مجموعه وزارت خانه مانند «ایمیدرو» و… هستند.

منصوری در ادامه سخنان خود با اشاره به مصوبه رفع مشکلات فولاد ازنا در سفر رئیس جمهور به لرستان بیان داشت: این طرح ماهیت اعتباری ندارد، بلکه ماهیت حقوقی دارد.

وی با بیان اینکه خواسته شده که سرعت عمل در مجموعه حوزه قضائی برای این واحد صورت گیرد گفت: مجری این طرح سال‌ها بوده که در زندان است، حوزه قضائی باید کمک کند تا این فرآیند تسهیل یابد و بانک بتواند آن را تملک و در اختیار فرد ثالث و سرمایه گذاری قرار دهد تا پروژه را ادامه بدهد.

پیگیری برای شروع فعالیت سرمایه‌گذار جدید

پیش از این حسین گودرزی نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۲ آبان ماه امسال در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به ثمر نشستن واگذاری شرکت فولاد ازنا و آغاز راه اندازی آن اظهار داشت: در دو جلسه با حضور استاندار لرستان، مقامات قضائی، بانکی، وکلای مالک و خریدار تعیین شده، برگزار شد، خوشبختانه مراحل کار تا حد زیادی پیش رفت.

وی با بیان اینکه در واقع مالک با خریداری به توافق رسیده بود و دادستان ایشان را معرفی کردند گفت: اهلیت این خریدار از سوی بانک و دستگاه‌های دیگر در بررسی‌هایی که انجام دادند، تأیید شد.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با این اوصاف خریدار این شرکت تعیین و مقرر شد که خریدار ظرف ۱۰ روز آینده با تاکید بنده به عنوان وکیل مردم، برای شفاف شدن مراحل راه اندازی، هزار میلیارد تومان در بانک عامل پول سرمایه گذاری کند ادامه داد: این پول باید با دو امضای بانک و خریدار صرفاً برای تولید و راه اندازی شرکت مصرف شود.

گودرزی افزود: این امر عامل اساسی و نهایی تأیید اهلیت خریدار خواهد بود.

وی با بیان اینکه با توجه به توافق خریدار و فروشنده و همچنین تأیید صورت گرفته از سوی سازمان‌های مربوطه، دیگر بحث مزایده کنار گذاشته می‌شود و بر اساس کارشناسی‌های دادستانی و توافق بین خریدار و فروشنده، مبایعه نامه ظرف ۱۰ روز آینده و مراحل واگذاری زیر نظر دادستانی تهران انجام خواهد گرفت.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده به عنوان وکیل، امین و خدمتگذار مردم دنبال هستم، به صورت شبانه روزی همه مسئولان نیز پای کار هستند تا این شرکت بزرگ به ثمر بنشیند تا هم بخشی از بیکاری منطقه را حل کنیم و هم این سرمایه ملی که قریب به دو دهه بوده زمین گیر شده، فعال شود.

گام‌های نهایی برای احیای فولاد ازنا

فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت پروژه فولاد ازنا یادآور شد: فولاد ازنا یکی از مهم‌ترین و تأثیر گذار ترین طرح‌های اقتصادی استان به شمار می‌آید.

وی عنوان کرد: در گذشته برای راه‌اندازی این شرکت اقدامات زیادی انجام گرفته و در ادامه نیز جلسات مستمری با مسئولین امر در مرکز، طی روزهای اخیر برگزار شد تا گام‌های نهایی برای احیای این شرکت برداشته شود.

استاندار لرستان تصریح کرد: امیدواریم با رفع موانع شرکت فولاد ازنا، در آینده نزدیک شاهد رونق دوباره و خبرهای خوش از این پروژه اقتصادی مهم باشیم.

کد خبر 5383943

منبع: مهر

کلیدواژه: مطالبات مردم لرستان از دولت مطالبات مردم لرستان از دولت سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان بهزاد منصوری نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس حسین گودرزی استاندار لرستان فرهاد زیویار فولاد شهرستان ازنا بوشهر ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه بارش برف کرمانشاه قاسم سلیمانی آمار کرونا گرگان سانحه تصادف واکسن کرونا 9 دی زلزله برف روبی آتش سوزی سفر رئیس جمهور سرمایه گذار راه اندازی فولاد ازنا گزارش ها مهم ترین طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۰۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با احداث سد آبریز کهگیلویه، دیگر زنان و دختران این شهرستان برای گوجه چینی به استانهای همجوار نمی روند.

سید علی احمدزاده دوشنبه شب ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور از همه مسئولان استانی، شهرستانی و دست‌اندرکاران این اجلاسیه قدردانی کرد و افزود: خدمات یکسال اخیر این دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از ۱۰ سال گذشته بوده است؛ پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها به جایی رسیده که امسال فاز اول دو پروژه بزرگ لیکک و کهگیلویه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهارکرد: ما مردم استان کهگیلویه و بویراحمد یک آرزوی بزرگ و دردی بر دل مانده داریم و آن هم سد «آبریز» است؛ سدی که اگر احداث شود هرساله حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به درآمد کشاورزان حومه شرقی کهگیلویه اضافه می‌شود و دیگر زن‌ها و دختران این استان برای گوجه‌چینی به استان‌های همجوار نمی‌روند و دیگر شب‌ها دل مردهای خانواده در این راه‌های طولانی برای یک لقمه نان نمی‌لرزد بنابراین این یک آرزوی بر دل مانده ماست.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: همراه با نماینده کهگیلویه بزرگ برای کلنگ‌زنی پتروشیمی چرام بسیار تلاش کردیم که کلنگ‌زنی آن در سفر دوم رئیس‌جمهور به تأخیر افتاد. به‌عنوان یک مطالبه عمومی از جناب آقای منصوری درخواست دارم و مطمئن هستم که کمک خواهند کرد تا کلنگ پتروشیمی چرام بر زمین‌زده شود تا برای حدود سه هزار و ۵۰۰ جوان اشتغال ایجاد شود. این پروژه به‌صورت مستقیم حدود یک هزار شغل ایجاد خواهد کرد.

احمد زاده با اشاره به پتروشیمی گچساران تصریح کرد: حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان در کمتر از یک‌سال به پتروشیمی گچساران تزریق شد؛ این پروژه سرعتی گرفت که از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی به ۹۸ درصد رسید و افتتاح شد. پتروشیمی پلیمر دهدشت به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی ادامه داد: امروز مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ‌زنی شد؛ این پروژه حدود ۸۰۰ نیرو برای احداث نیاز دارد که برای احداث فازهای بعدی به حمایت ویژه دولت و سرمایه‌گذار نیاز دارد، اگر دولت از این پروژه حمایت کند این پروژه زودتر به بهره‌برداری می‌رسد و شغل پایدار برای حدود ۵۰۰ نفر از جوانان این شهرستان و این منطقه ایجاد خواهد کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این استان مخزن ثروت‌های بزرگ است، عنوان کرد: شهرستان بهمئی حدود ۵۶ حلقه چاه نفت فعال دارد و ۱۸۳ هزار بشکه نفت از این شهرستان استخراج داریم، ۵۵۵ هزار بشکه نفت از گچساران استخراج می‌شود، در یاسوج نیز میدان گازی مختار برای جبران گاز کشور کلنگ‌زنی شده است، ۱۰ درصد آب کشور را دارد اما سدها برای این استان ساخته نشده است و لب مردم روستاها و زمین‌های کشاورزی تشنه هست. در حالی‌که ۱۰ درصد آب کشور را داریم و ۱۱ میلیارد متر مکعب آب از این استان خارج می‌شود.

احمدزاده تاکید کرد: حداقل بخشی از این حق‌آبه را به خود استان بدهید، سد خرسان ۳ بخش اعظم آب رودخانه بشار، کبگیان و دامنه‌های دناست اما این آب برای کرمان، یزد و اصفهان منتقل می‌شود. آن‌ها هم برادران ماست اما سهم مردم روستاها، زمین‌های کشاورزی را بدهید.

وی تصریح کرد: این مطالبه‌ مردم کهگیلویه و بویراحمد است، حقوقی که متعلق به خودمان است اما به آن دسترسی پیدا نکردیم، این استان ابر مخزن نفت و گاز جهان است، این مردم ثروتمندترین مردم دنیا هستند، نباید رفتاری شود که به ما مناطق کم برخوردار یا محروم گفته شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ما مردم استان کهگیلویه و بویراحمد ثروتمندانی هستیم که اجازه نمی‌دهند دست به جیب کنیم و از حساب‌هایمان برداشت کنیم البته در این دولت اراده‌ی آیت‌اله رئیسی برای اجرای عدالت انجام شده است. کمک کنید تا از این ثروت‌های خدادادی عظیم خودمان بهره‌مند شویم.

احمدزاده اظهارکرد: هنوز رودخانه‌هایی در روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای عبور از آنها تلفات می‌دهیم، رود خرسان، بید انجیر، پل وحدت، موگرمو و پل شهید طیب تلفات می‌دهند در حالی که آرزوی شهید طیب این بود که یک روزی پلی برای روستاها ساخته شود. امسال تلاش کردیم که آرزوی شهید طیب را برآورده کنیم و از این مرحله می‌گذریم تا روی رودخانه‌ها و روستاها کشته ندهیم.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: اگر جاهایی کوتاهی هست به پای آن رئیس‌جمهور متدین، ولایی، پایبند به انقلاب، قدردان خانواده‌های شهدا و مجاهدین اسلام و رزمندگان ننویسید به پای من «احمدزاده» بنویسید و از اینکه نمی‌توانم همه‌ مشکلات را برطرف کنم همین‌جا عذرخواهی می‌کنم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • هزینه ۱۰۵ میلیارد تومانی دولت به پروژه های آبفا در کردستان
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • احتمال ریزش تونل برفی اشترانکوه در لرستان
  • با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • مردم باید ثمره کلنگ زنی ها را ببینند/ لزوم تحقق پروژه ها
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند