Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@20:46:18 GMT

بهشهر و آلاشت به ثبت ملی شهر گلیج و جاجیم نزدیک شدند

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۰۳۰۶۵

بهشهر و آلاشت به ثبت ملی شهر گلیج و جاجیم نزدیک شدند

‍‍‍‍‍‍

به گزارش ایرنا، سفر سه روزه مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی کشور به مازندران که با حضور در نخستین نشست داوری مهر اصالت ملی آثار صنایع دستی در مازندران از روز شنبه آغاز شده بود، امروز دوشنبه با بازدید از شهر آلاشت و کارگاه‌های تولید جاجیم این شهر کوهستانی و برپایی نشست با مسئولان آلاشت به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویدا توَحُدی در حاشیه بازدید از کارگاه سنتی بافت جاجیم آلاشت که با حضور مدیران این شهر، معاون فرماندار سوادکوه و تعدادی از هنرمندان صنایع دستی انجام شد درباره دستاورد بازدیدهای انجام شده از بهشهر،آلاشت و روستای درزی‌کلای بابل به خبرنگار ایرنا گفت: در این سفر باتوجه به بازدیدهای میدانی و برگزاری جلسه داوری مهر اصالت در ساری دریافتیم که ظرفیت مازندران در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی بسیار بیشتر از چیزی است که تا کنون دیده شده است.

وی افزود: علاوه بر حضور در نخستین نشست منطقه‌ای داوری مهر اصالت ملی به میزبانی مازندران که چهارمین نشست منطقه‌ای داوری مهر اصالت در کشور محسوب می‌شد، سه بازدید میدانی از بهشهر به عنوان نامزد ثبت به عنوان شهر ملی گلیج، روستای درزی‌کلای بابل به عنوان متقاضی ثبت روستای ملی حصیربافی و آلاشت که نامزد ثبت شدن به عنوان شهر ملی جاجیم است داشتیم. معتقدم در بعضی از مناطق شاهد ظرفیت‌هایی بودیم که نادیده گرفته شده بود.

این مسئول خاطرنشان کرد: برخی از این ظرفیت‌ها حتی در نگاه کارشناسان استان هم به درستی مورد توجه قرار نگرفت. حتی در آلاشت خود مسئولان شهر هم اعتقاد دارند هنوز به این باور نرسیده اند که چه ظرفیتی در صنایع دستی این شهر وجود دارد. زنان و مردان و دختران این مناطق ظرفیت بالایی در تولید صنایع دستی به عنوان یکی از اهرم‌های کمک به معیشت مردم، اشتغال‌زایی، جذب گردشگر، پر کردن اواقات فراغت و رونق اقتصادی منطقه دارند. این ظرفیت‌ها سبب شده مناطقی مانند بهشهر، آلاشت و درزی‌کلا در مازندران که تعدادشان بیشتر از این موارد است، گزینه‌های مناسبی برای انتخاب به عنوان شهر و روستاهای ملی صنایع دستی باشند.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی کشور درباره پیش‌نیازهای تحقق ثبت ملی این سه منطقه به عنوان شهرهای ملی گلیج و جاجیم و روستای ملی حصیربافی گفت: در آلاشت علاوه بر بازدید از کارگاه جاجیم‌بافی و برخی نقاط دیگر شهر، نشستی با حضور شهردار، اعضای شورای شهر، معاون فرماندار، اعضای انجمن توسعه پایدار آلاشت و هنرمندان صنایع دستی برگزار شد و به این نتیجه رسیدیم که آلاشت قابلیت ثبت شدن به عنوان شهر ملی جاجیم را دارد. اگر مسئولان این شهر بتوانند با انجام برخی پیش‌نیازها دفاع خوبی در شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی داشته باشند پرونده ثبت آلاشت به عنوان شهر ملی جاجیم به سرانجام خواهد رسید.

توحدی افزود: شوق و اراده مسئولان و علاقه‌مندان به صنایع دستی و اهالی این شهر برای ثبت آلاشت به عنوان شهر ملی جاجیم در خور تحسین و قابل توجه است. اما اقداماتی در این مسیر نیاز است که باید انجام شود. احیای رنگرزی و اصلاح فرآیند تهیه مواد اولیه بافت جاجیم، کمک به پوشش بیمه‌ای هنرمندان و پرداخت تسهیلات، کمک به ایجاد و گسترش مراکز تولید و آموزش، برپایی باجه‌های فروش منسوجات آلاشت در ورودی شهر و فضاسازی متناسب با فعالیت صنایع دستی در آلاشت از نکاتی هستند که باید در این شهر مورد توجه مسئولان قرار بگیرد. خوشبختانه مسئولان برای انجام این موارد اعلام آمادگی کردند.

وی درباره بازدید از بهشهر به عنوان نامزد ثبت شهر ملی گلیج نیز گفت: در بهشهر نیز مسئولان شهرستان بابت توجه به مسائلی مانند رنگرزی، آموزش افراد، پرداخت تسهیلات و تهیه مواد اولیه متناسب با اصالت تولید قول همکاری دادند که امیدواریم محقق شود.

این مسئول با اشاره به بازدید از روستای درزی‌کلای بابل اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های مناسب بازدید شده روستای بزرگ درزی‌کلا از توابع بابل بود که به اقدامات زیادی از سوی مسئولان برای ثبت شدن به عنوان روستای ملی حصیربافی نیاز دارد. با وجود استعداد خوبی که این روستا از نظر حصیربافی سنتی دارد، از نظر سیمای محیط نواقص متعددی در آن دیده می‌شود که فرماندار بابل قول داد برای بهبود وضعیت این روستا از نظر ظاهری و بهسازی گذرگاه‌ها و مسائلی مانند نظافت شهری توجه بیشتری انجام شود تا پرونده ثبت این روستا نیز به جریان بیفتد.

تمرکززدایی در داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی کشور درباره برگزاری نخستین نشست داوری مهر اصالت ملی به میزبانی مازندران نیز گفت: برای نخستین بار در کشور تصمیم گرفتیم که در فرآیند داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی برنامه جدیدی با هدف تمرکززدایی برپایی نشست‌های داوری مهر اصالت ملی و توجه به ظرفیت کارشناسان و هنرمندان با دانش و تجربه استانی ایجاد کنیم.

توحدی افزود: یکی از اهداف این تمرکززدایی، پرورش نیرو انسانی ماهر به عنوان داور حرفه‌ای در تراز ملی است تا با نظارت معاونت صنایع دستی در استان‌ها در صورت لزوم فرآیند داوری تولیدات هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی استان‌ها را بررسی کنند.

وی اظهار کرد: مازندران با توجه به این که تاریخچه قابل قبولی در حوزه صنایع دستی دارد و رشته‌های متنوعی از صنایع دستی و هنرهای سنتی در این استان دیده می‌شود و تا به حال تجربه این اتفاق را نداشت به عنوان مرکز یکی از مناطق ۹گانه مد نظر میزبان آثار متقاضی دریافت مهر اصالت از استان‌های گلستان و سمنان شد و چهارمین برنامه داوری منطقه‌ای مهر اصالت ملی را در مازندران برگزار کردیم.

این مسئول خاطرنشان کرد: ما در این نشست به عنوان ناظر حضور داشتیم. داوران استانی هم پس از گزینش حکم داوری را از دبیر نشست یعنی مدیرکل میراث فرهنگی استان بود دریافت کردند.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی کشور خاطرنشان کرد: داورها از افرادی بودند که شاخص‌های مد نظر ما در سطح ملی را داشتند و بر اساس آن انتخاب شدند و خوشبختانه داوری هم با وجود این که داوران اهل همین استان بودند و آثار همین منطقه را باید داوری می‌کردند، بدون هیچ‌گونه جانب‌داری و در کمال صحت و لحاظ کردن معیارهای حرفه‌ای انجام شد.

توحدی افزود: این داوران که از فعالان دانشگاهی و بخش خصوصی و کارشناسان غیرسازمانی هستند، همه معیارهای مد نظر معاونت صنایع دستی کشور برای بررسی صلاحیت ارائه مهر اصالت به آثار تولیدی را دارند که از بین همه داوران شاخص ۹ منطقه نیز داوران ملی انتخاب می‌شوند تا در مواقع مورد نیاز از ظرفیت آن‌ها در استان‌ها استفاده شود.

برچسب‌ها گردشگری صنایع دستی جاجیم مازندران حصیربافی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آلاشت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری صنایع دستی جاجیم گردشگری صنایع دستی جاجیم مازندران حصیربافی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آلاشت عنوان شهر ملی جاجیم داوری مهر اصالت ملی ملی صنایع دستی صنایع دستی استان ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۳۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود

مریم جلالی در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویداد‌ها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 او ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی او در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز خرسندی از اینکه اینجا خانواده‌ها را در کنار مسئولان می‌بینم و این مسئولیتی که وجود دارد یکی در خانواده و دیگری پسر و خواهر و مادر خانواده است و این فضای خانواده محوری در سالی که مشارکت مردم در تولید حساب‌شده بسیار قیمتی است.

جلالی در ادامه تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که ازگلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

او با اشاره به اینکه به همت شما صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فردای روشنی را دارد اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

او به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان ارایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد، چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی بابیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم؛ بنابراین گزارش دکتر مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه امروز با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • فرش دستباف هنر مادر است
  • نمایشگاهی از صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • پای پیشکسوتان صنایع دستی به ارگ کریم‌خانی شیراز باز شد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود