Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، قاسم زاده، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: بودجه استان قزوین برای حفاظت از منابع طبیعی فقط برای طرح‌های آبخیزداری ۶۱۰ میلیون تومان است و ۳۰ میلیارد تومان از اعتبارات ملی برای آبخیزداری به استان اختصاص دادیم و باید بودجه منابع طبیعی استان افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با بیان اینکه از گذشته دور مردم با نحوه زندگی در شرایط کم آبی سازگار بودند، گفت: این روز‌ها کشاورزان بدون توجه به کم آبی و بی آبی، به دنبال کشت محصولات آب بر هستند و باید الگوی کشت اصلاح شود و شاهد این موضوع هستیم که در استان شاهد توسعه گلخانه‌ها برای بهبود آب و خاک و توسعه بخش کشاورزی هستیم.

وی افزود: ما با ایجاد سازه‌های تأخیری در مناطق بالادست، آب را ذخیره می‌کنیم تا قنات‌ها پر آب شوند و هم از ریزش رسوبات به مناطق پایین دست جلوگیری می‌کنیم.

قاسم زاده با اشاره به اجرای طرح کاداستر در منابع طبیعی خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد از این طرح در استان قزوین اجرا شده و ۶۰۰ هزار هکتار اسناد تک برگی هم برای حفظ اراضی ملی صادر شده است.

وی افزود: سامانه پنجره واحد زمین و سامانه‌های تلفنی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ برای جلوگیری از تخریب اراضی ملی در خدمت مردم است و می‌توانند گزارش زمین خواری‌ها و تخلف‌ها را به این سامانه‌ها اطلاع دهند.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین، در تهیه طرح‌های مرتعداری از ظرفیت و توانمندی‌های مهندسین مرتع که در نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی حضور دارندبرای اجرای طرح مرتع داری تلفیقی استفاده می‌شود.

وی افزود: در طرح جدید با ۱۴ دوربین نزدیک به ۸۰ درصد منابع طبیعی استان قزوین به صورت ۲۴ ساعته پایش و رصد می‌شود.

قاسم زاده با بیان اینکه استان قزوین در زمینه حفاظت از جنگل‌ها و قاچاق چوب، پایلوت کشوری است تأکید کرد: هر گونه تغییراتی در سامانه پنجره واحد زمین ثبت می‌شود و بلافاصله نیرو‌های حفاظت منابع طبیعی در محل‌های اعلام شده حاضر می‌شوند.

وی افزود: همچنین سامانه حمل و نقل چوب در استان قزوین راه اندازی شده است و هر کسی که می‌خواهد چوب را از جایی به جایی دیگر منتقل کند باید اطلاعاتش را در این سامانه ثبت کند در غیر اینصورت کالای کشف شده از وی، قاچاق محسوب می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: در طرح تنفس جنگل اجازه قطع کردن هیچ درختی داده نمی‌شود.

وی افزود: در کشور بیش از ۱۴ تن در هکتار فرسایش خاک داریم که بسیار نگران کننده است که باید عملیات‌های اصلاحی برای احیای خاک و جنگل اجرا کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری بستر رودخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۶۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت:در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

حسین میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: لرستان استانی است که عمده کاربری اراضی آن در چهارچوب جنگل و مرتع تعریف شده و ۷۵ درصد سطح آن را جنگل و مرتع تشکیل داده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم این منابع را در سطح استان و کشور مدیریت کنیم علیرغم اینکه تلاش‌های زیادی شده اما باید یک راهبرد منسجم و اجماع شده را اتخاذ کنیم.

میرزایی بیان کرد: لرستان استانی آبخیز بوده و برای مهار سیلاب نیاز است عملیات‌های آبخیزداری و آبخوانداری انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: لرستان دارای شیب بالایی است و میزان فرسایش در آن نسبت به میانگین کشوری زیاد است به گونه‌ای که در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

وی افزود: فرسایش خاک در هر هکتار در کشور ۱۶ تن بوده اما در لرستان این رقم ۲۵ تن در هکتار گزارش شده است.

میرزایی بر ایجاد اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در استان نظیر لرستان تاکید داشت و گفت: مدیریت بحران اعتبارات استانی خوبی را به این مسئله اختصاص داده است اما باید اعتبارات ملی بیشتری برای انجام آن در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر