Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، هفتمین پایتخت کتاب و شهرهای خلاق ترویج کتابخوانی ایران طی آیینی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی معرفی شدند.

همچنین شهرهای اِوَز (استان فارس)، بم (کرمان)، سمنان (سمنان) و نجف آباد (اصفهان) به دلیل برنامه های مشارکتی و مردمی در امر ترویج کتابخوانی ، مشارکت نهادهای شهری در انتخاب پایتخت کتاب، فعالیت مستمر در فضای مجازی، توجه به حوزه کودک و نوجوان به عنوان شهرهای خلاق ترویج کتابخوانی ایران اعلام شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷)، یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانسته‌ بودند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کنند. شهر شیراز از آغاز فروردین ۱۳۹۹ تا آذرماه ۱۴۰۰ عنوان پایتختی کتاب را در اختیار داشت.

 با اعلام فراخوان هفتمین دوره برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹، ۱۹۱ شهر متقاضی شرکت در این برنامه اقدام به مستند نمودن فعالیت‌های کتاب‌خوانی و ارسال آثار خود نمودند که نسبت به دوره گذشته ۱۱ درصد بیشتر در این برنامه حضور داشتند. در این دوره استان‌های کرمانشاه با ۱۴ شهر، فارس ۱۳ شهر و استان‌های البرز، مازندران، هرمزگان، خراسان رضوی با ۱۲ شهر بیشترین شهرهای شرکت کننده در این برنامه را به خود اختصاص دادند.

در انتخاب پایتخت کتاب مراکز استانی و شهرهای برخوردار بیشتر دیده می‌شوند

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اوز، در این باره گفت: برای انتخاب پایتخت کتاب مراکز استانی و شهرهای برخوردار بیشتر دیده می‌شوند و یکی از پنج شهر نامزد کسب عنوان پایتختی کتاب ایران، رمز قرار گرفتن در این فهرست مشارکت همه بخش‌های شهر و نه فقط بخش دولتی، در ترویج کتابخوانی است.

فروغ‌هاشمی، با اشاره به اینکه اِوَز به مرحله نهایی جشنواره پایتخت کتاب ایران رسید و بار دیگر عنوان شهر خلاق در کتاب و کتابخوانی در کشور را از آن خود کرد، گفت: از سال ٩٥ تاکنون اوز دو بار عنوان شهر خلاق کتابخوانی را در کشور کسب کرده است و هر بار با بیش‌ترین طرح و برنامه توانسته است بعد از پایتخت کتاب، عنوان شهر خلاق در کتاب و کتابخوانی را کسب کند.

وی افزود: هرچند هر سال رقابت‌ها بر سر پایتخت کتاب و تعداد شهرهای شرکت کننده بیشتر می‌شود اما طرح‌ها و برنامه‌ها در اوز هم خلاق‌تر، کاربردی‌تر و جدی‌تر دنبال می‌شود و جزء پنج شهر شدن هم نشان از تعهد و تلاش و هم‌دلی بین مسئولین و مردم و خیرین این خطه  فرهنگی دارد.

وی افزود: راه‌یابی ۱۹۱ شهر به رقابت پس از چند مرحله داوری و انتخاب ۳۶ شهر در مرحله نیمه‌نهایی و داوری نهایی از بین آن‌ها و با تحلیل و بررسی انجام شده توسط هیئت داوران و انتخاب پنج شهر در مرحله نهایی دقت و تلاش زیادی می‌طلبد.

به گفته ‌هاشمی، معمولا در انتخاب پایتخت کتاب ایران بیشتر مراکز استان‌ها و شهرستان‌های برخوردار از امکانات مورد توجه قرار گرفته می‌شود، اما انتظار می‌رود مسئولین برگزاری و داوران شهرهای کوچک کم‌برخوردار با فعالیت زیاد را که در بخش استمرار شهر و روستا صادقانه تلاش و فعالیت کرده‌اند نیز مورد توجه قرار دهند تا تحقق عدالت و نشاط فرهنگی که در دستور کار دبیرخانه مرکزی قرار دارد عملی شود.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان جنوبی فارس، ادامه داد: اوز از سال ٩٥ در این جشنواره شرکت کرد و پس از افتتاح دایمی دبیرخانه پایتخت کتاب طرح‌های زیادی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی انجام داد و خیلی از این طرح‌ها و برنامه‌ها در مراکز استان‌ها و شهرها و روستاهای سراسر ایران عملی شد. فعالیت‌ها در اوز به همت سازمان‌ها و نهادهای دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد، انجمن‌های غیردولتی خصوصا حضور و همراهی خیرین انجام شد.

به گفته‌ هاشمی، پیامبر اسلام (ص) از خداى خویش می‌خواهد: «ربّ زِدْنِی عِلْماً»؛ (پروردگارا! بر علم من بیفزا). بیشتر فعالیت‌ها نه برای کسب عنوان بلکه رسالتی بود که به عهده گرفتیم و به  آن عمل کردیم و تاثیر آن را هم در جامعه شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه استمرار فعالیت و مشارکت همه بخش‌های شهر نه فقط بخش دولتی، در ترویج کتابخوانی در این موفقیت نقش داشته است، افزود: توجه به چاپ کتاب و نذر دانایی، ایجاد هماهنگی و همکاری میان دستگاه‌ها و نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی، همراهی خیرین و نیک‌اندیشان و حضور گروه‌های داوطلب مردمی، توجه به همه حوزه‌ها و اقشار مختلف جامعه و در کل کتاب و کتابخوانی گام موثری بود که باعث پیوند بیشتر سازمان‌ها و نهادها و مردم شد و در جامعه گسترش پیدا کرد.

خاطر نشان می شود: اوز، سنندج، نجف‌آباد، بم و سمنان شهرهای راه‌یافته به مرحله نهایی انتخاب پایتخت کتاب ایران در سال 1401 بودند که در نهایت سنندج این عنوان را از آن خود کرد و تاکنون و در شش دوره برگزاری این طرح به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷)، یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانسته‌اند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را از آن خود کنند. شهر شیراز از آغاز فروردین ۱۳۹۹ تا آذرماه ۱۴۰۰ عنوان پایتختی کتاب را در اختیار داشت.

 

منبع: فارس

کلیدواژه: اوز شهر خلاق کتاب کتابخوانی انتخاب پایتخت کتاب پایتخت کتاب ایران کتاب و کتابخوانی ترویج کتابخوانی عنوان شهر خلاق مراکز استان کتاب و کتاب استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۱۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رضا علافی بابیان اینکه این دوره در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود افزود: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت ارشاد در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است و کمک به افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، تقویت کتاب فروشی‌ها از مسیر نوسازی و بهسازی رابطه کودکان و نوجوانان با کتابفروشی‌ها شهر و روستا، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان کتابخوان، کمک به گسترش، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، حمایت و توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد رقابتی سازنده و تشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.. وی تصریح کرد: مربیان باشگاه‌های کتابخوانی در این کارگاه‌ها علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

براساس این گزارش: این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

گفتنی است، آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

دیگر خبرها

  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • معرفی یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در کرمانشاه
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر