Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نقش جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگ و مسائل اجتماعی توضیح داد و این نهاد را یکی از الگوهای پیشگام در امور دانشجویی و فرهنگی دانست.

محمد سلگی - رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - در دومین روز از نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی ١۴٠٠ در این نمایشگاه حضور یافت و  از این رویداد بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اسبق سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دستاوردهای این سازمان در حوزه فرهنگ گفت: جهاد دانشگاهی در طول دهه‌های اخیر  همواره در بخش فرهنگ از جمله بخش خبر رسانی، پژوهشگاه‌های فرهنگی مانند فعالیت‌های ایسپا (مرکز افکارسنجی)، فعالیت‌های دانشجویی (امور مربوط به سازمان دانشجویان) مطالعات قرآنی، تولید متون و کتاب برای دانشجویان و ... پیشگام بوده است.

سلگی با بیان اینکه جهاد در طول سال‌های بعد از انقلاب در زمینه فرهنگی و دانشجویی صاحب ابتکار و ایده بوده و  در این زمینه اقدامات تحولی و تکاملی توام با رشد ایجاد کرده است، توضیح داد: نهاد جهاد دانشگاهی نه دولتی است و نه کارمندی، بنابراین همیشه زمینه ورود دانشجویان در آن وجود داشته است. بر همین اساس اقداماتش همراه با نوآوری، خلاقیت و ابتکار و معطوف به هدف و کم هزینه است. جهاد در سال‌های بعد از انقلاب در دو حوزه فرهنگ و امور دانشجویی با ایده و خلاقیت پیشگام بوده و این فعالیت‌ها همیشه رو به جلو بوده است.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی درباره نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی نیز بیان کرد: این نمایشگاه نمایانگر بروز و ظهور توانایی و اقدامات جهاد بوده است. جهاد در حوزه‌هایی که وارد می‌شود، به نوعی الگو شده و  روشی خلق می‌کند. بازدید از این نمایشگاه که یک نمایشگاه تخصصی است و مخاطب خاص هم دارد، نوعی اغتنام برای علاقه‌مندان به فعالیت‌های فرهنگی خصوصا فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی است.

سلگی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در خصوص پژوهش‌ها و مطالعات فرهنگی و علوم انسانی یکی از فعالان این عرصه بوده است، گفت: این مطالعات بطور عام در همه شعب جهاد انجام شده و به طور خاص در پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی جهاد و پژوهشکده‌های دیگری که  در واحدها هستند مانند پژوهشکده گردشگری مشهد انجام شده است. جهاد دانشگاهی مطالعات زیادی در حوزه فرهنگ انجام داده است؛ مانند ‌مسائل هویتی، سبک زندگی، خانواده و ... که پژوهش‌های نو و تازه‌ای بودند.

او افزود: همچنین جهاد در حوزه مسائل اجتماعی همچون سرمایه اجتماعی، مسائل خلقی مردم و ... مطالعات زیادی انجام داده است؛ این پژوهش‌ها در حوزه فرهنگی-اجتماعی با هدف شناسایی معضلات این حوزه‌ها، تحلیل و تبیین این معضلات و علت‌شناسی و ارایه راهکارهای برون رفت از این معضلات انجام شده است.
رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه جهاد برای رفع معضلات فرهنگی اجتماعی همیشه تلاش کرده  است، گفت: جهاد در دودهه گذشته مطالعاتی درباره مسائل اجتماعی مختلفی مانند شبکه اجتماعی، رسانه، فضای مجازی، فرهنگ عامه مسایل دینی و مستئل فرهنگی اقوام از  طریق پیمایش و نظرسنجی‌ها ایسپا انجام داده است. همچنین در طول دوره‌های مختلف با نهادهایی همچون وزارت کشور در حوزه مسائل اجتماعی و وزارت ارشاد در حوزه مسائل فرهنگی -هنری به طور سیستماتیک همکاری داشته است. 

سلگی در پایان گفت: نکته حایز اهمیت این است که جهاد این پژوهش‌ها و مطالعات را به صورت کتاب، گزارش‌های سیاستی یا مدیریتی برای مقامات و پاره‌ای از آن‌ها را برای فهم عامه منتشر کرده است. بنابراین جهاد دانشگاهی علی رغم بودجه و نیروی کمی که دارد، همیشه دستاوردهای مهمی داشته و برای فهم تحلیل مسائل فرهنگی و اجتماعی از طریق پژوهش‌های فرهنگی یکی از نهادهای پیشرو است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محمد سلگی نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی جهاد دانشگاهی مسائل اجتماعی حوزه فرهنگ فعالیت ها پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۱۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم اندیشی فعالان حوزه خانواده منطقه ١٠ با عنوان «جامعه پرداز خانواده» با هدف شناسایی، معارفه و هم افزایی فعالان مساله محور حوزه خانواده روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار می‌شود.

در ابتدای این نشست هم اندیشی خدیجه مهدی پور مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۰ و رییس فرهنگسرای عطار نیشابوری گفت: یک تیم ۱۵ نفره، متشکل از کارشناسان فرهنگی هنری ماه هاست در حال شناسایی، ارزیابی و ارتباط گیری با کنشگران فعال حوزه خانواده در منطقه ۱۰ می‌باشند تا بتوانند در رویدادی مساله محور بر اساس بوم این منطقه، فعالین و نوع فعالیتشان را با هم به اشتراک بگذارند. موضوع خانواده از جمله موضوعاتی است که در همه سازمان‌ها و نهادها به عنوان یک رویکرد و از دغدغه‌های اصلی دلسوزان و صاحب نظران فرهنگی و اجتماعی است و این مدیریت هم از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: کنشگران و فعالان حوزه خانواده در این رویداد در محورهای ازدواج، هویت زن، جمعیت، فرزند پروری و طلاق، شناسایی و جهت هم افزایی و حیات مجموعه‌های خود به یکدیگر معرفی خواهند شد تا بتوانند عملیات‌های مشترک تعریف و به حل مسائل خانواده‌های محورهای یاد شده کمک کنند.

مهدی پور در ادامه این نشست گفت: مراکز فعال در حوزه سبک زندگی، مبلغین و گروه‌های تبلیغی، مجموعه‌های علمی و پژوهش محور، مؤسسات، مراکز مشاوره، مساجد و هیأت مذهبی فعال در حوزه‌های اجتماعی، خیریه‌ها، گروه‌های جهادی، گروه‌ها و کانال‌های مجازی، کنشگران و اساتید برجسته و به نام حوزه خانواده می‌توانند در این رویداد شرکت کنند و ان شاالله با هم افزایی بتوانیم اقدامات موثری در مقابله با آسیب‌های اجتماعی حوزه خانواده در منطقه ۱۰ و شهر تهران انجام دهیم.

نشست مذکور روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت از ساعت ۱۴:۳۰ در فرهنگسرای عطار نیشابوری واقع در میدان بریانک، خیابان شهید دعوتی، انتهای خیابان شهید امیر قلی برگزار می‌شود.

کد خبر 6091143 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی