Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامگذاری خیابانها و معابر عمومی به نام شخصیتهای بزرگ فرهنگی، ادبی و علمی، سنت پسندیده ای است که امید میرود شهرداران و اعضای انقلابی شوراهای اسلامی کلان‌شهرها به آن توجه داشته باشند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نامگذاری معابر و خیابانهای شهری اگرچه در بادی امر، موضوعی پیش پا افتاده و ساده به نظر میرسد اما واقعیت این است که این نامگذاریها نه تنها در مسأله تردد و ارتباطات اجتماعی موثر است بلکه دارای بازتاب ها و تبعات سیاسی و فرهنگی مهمی هم هست که نه تنها از منظر کارشناسان مسائل شهری مهم است بلکه باید مورد اهتمام متولیان فرهنگی جامعه نیز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدام اخیر شورای شهر تهران در نامگذاری خیابانی در منطقه 6 تهران و در حد فاصل خیابان‌های شیراز جنوبی، شیخ بهایی، صادق آئینه وند، آقا علیخانی و ایرانشناسی، به نام دکتر رضا داوری اردکانی، فیلسوف و استاد ممتاز دانشگاه تهران، اقدام پسندیده ای بود که ضمن ارج نهادن به مجاهدتهای علمی و فلسفی آن استاد اندیشمند، این نوید را به عموم شهروندان و به ویژه نسلهای جوانتر میدهد که:

هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده عالم دوام ما!  

در همین راستا احمدحسین شریفی، استاد تمام فلسفه موسسه آموزشی امام خمینی (ره) و سرپرست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، با انتشار متنی در کانال شخصی خودش، به شهرداران و اعضای انقلابی شوراهای اسلامی کلان‌شهرها پیشنهاد کرده است که تا پیش‌ از فرارسیدن سالگرد رحلت آیت الله مصباح یزدی (ره)، اماکن و بلوارهایی در شهرهای بزرگ با نام آن حکیم کم‌نظیر مزین شوند.

شریفی در این نوشته کوتاه آورده است:

"همان طور که استحضار دارید علامه مصباح یزدی از بزرگ‌ترین و اثرگذارترین فیلسوفان و اندیشمندان دوران معاصر بودند. اندیشمندی که امام خمینی او را "ذوالشهادتین" می‌دانست و مقام معظم رهبری او را عقبه تئوریک نظام نامیدند و در زمان حیات و پس از رحلت‌شان ده‌ها توصیف کم‌نظیر و بعضاً بی‌نظیر از او داشتند.

مقام معظم رهبری در پیامی که به مناسبت رحلت او صادر کردند، او را "عالمی ربانی"، "فقیه"، "حکیمی مجاهد"، "متفکری برجسته"، "مدیری شایسته"، "دارای زبانی گویا در اظهار حق" و "پایی با استقامت در صراط مستقیم" و دارای خدماتی کم‌نظیر در "تولید اندیشه دینی"، "نگارش کتب راه‌گشا" و "تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار" معرفی کردند و حضور انقلابی او را "در همه میدان‌هایی که به حضور او احساس نیاز می‌شد" کم‌نظیر دانستند و در بیان پارسایی و پرهیزگاری مادام العمر ایشان، چنین شهادت دادند که "پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود" و در جمله‌ای بلند و پر معنا او را سالک "طریق معرفت توحیدی" معرفی کردند.

 هر چند آثار و اندیشه‌های آن حکیم فرزانه در مجامع علمی و نخبگانی درخشان‌تر از پیش، پرتوافشانی خواهد کرد، اما شایسته است تا پیش‌ از فرارسیدن سالگرد رحلت ایشان، اماکن و بلوارهایی در شهرهای بزرگ با نام آن حکیم کم‌نظیر مزین شوند. 

خود شما اهمیت‌ نامگذاری اماکن و بلوارها را در احیای ارزش‌ها و جهت‌دهی به گرایش‌ها و رفتارهای مردم بهتر از هر کسی می‌دانید به همین دلیل نیازی نمی‌بینم درباره ضرورت و اهمیت این کار سخن بگویم".

خبرگزاری تسنیم امید دارد که مدیران جدید شهری در سرتاسر کشور، با نصب عین قرار دادن وظایف قانونی مصرّح  در اسناد بالادستی و به ویژه فصل اول مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دایر بر اینکه: نامگذاریها حتی المقدور باید برگرفته از نام شخصیتهای بزرگ فرهنگی، ادبی و علمی در تاریخ اسلامی و مرتبط با تاریخ و جغرافیای ایران یا سایر کشورهای اسلامی باشد؛ خاطره خوشی از دوران خدمتی خودشان در اذهان عمومی جامعه بر جای بگذارند.

عبداللهی: چون در مقام اندیشه حریف علامه مصباح نمی‌شوند، افترا می‌زنندشخصیت آیت‌الله مصباح با روزی 2 میلیون حمله مطبوعاتی ترور می‌شد/ از میان برداشتن علامه برایشان مساوی با شکستن نظام بوددوره مجازی "جمهوریت در آراء و اندیشه علامه مصباح" برگزار می‌شودحرف نداریم، درد داریم!/ بزرگداشت علامه مصباح یزدی همراه با محکومیت هتاکی‌های اخیر برگزار می‌شودتفکّر آیت‌الله مصباح در محاصرۀ معارضه‌گریِ 3 جریان/ صفحاتی از تاریخ چندلایۀ مصباح‌ستیزیعلامه مصباح یزدی ولایتمداری باورمند به مردم بود/ در حق او کوتاهی شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فلسفه آیت الله مصباح یزدی فلسفه آیت الله مصباح یزدی آیت الله مصباح علامه مصباح مصباح یزدی کم نظیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۳۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)، اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتاً سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و چون حرکت خود را بر اساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تأثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی خاطرنشان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

کد خبر 6094103 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • بررسی آراء و اندیشه های علامه مصباح یزدی در حوزه تعلیم و تربیت
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • آیت‌الله جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • نامه محرمانه ساواک درباره عروس بزرگ امام(ره)
  • حمایت چهره نزدیک مصباح یزدی از گشت ارشاد و طرح نور
  • پخش مستند «مسئله حجاب» همزمان با سالگرد شهادت شهید مطهری
  • پخش مستند «مسئله حجاب» به مناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری