Web Analytics Made Easy - Statcounter

آموزش و پرورش نوین در دنیا دنبال تربیت یک نسل است تا با توجه به نیازهای آینده کشور که پژوهشگران بسیار آنها را احصا می‌کنند، راهبری شوند. در نظام آموزش و پرورش هرگز هدف به «کسب دانش» محدود نمی‌شود و از همین‌جاست که در سیستم تعلیم و تربیت کشور ما نیز عنصر «پرورش» همپای «آموزش» اهمیت یافت؛ هرچند در سال‌های اخیر این حوزه بشدت مورد غفلت واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران/ «دانش‌آموزان باید یاد بگیرند در مواجهه با مسأله‌ها عقب ننشینند و سراغ حل مسائل بروند. بچه‌ها باید در طول 12 سال تحصیل با نیازهای واقعی کشور آشنا شوند که بتوانند در مورد مسائل کشور تأمل کنند و شناخت نظام مسائل باید در فضایی خارج از تعلیم و تربیت رسمی نیز جایگاهی داشته باشد.از سوی دیگر مسائل حل شده توسط دانش‌آموزان باید به مشکلات کشور وصل شود یعنی از این نظرات بهره گرفته یا حداقل دیده شود. باید مکان‌هایی باشد که نقش تسهیلگری داشته باشند تا دانش‌آموزان را با بازار، آشنا و وصل کنند.»

اینها همه ایده‌آل‌هایی است که غفلت از آنها سیستم تعلیم و تربیت را رنج می‌دهد حسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار«ایران» بر همه اینها تأکید می‌کند و خانه‌های خلاق را که روز گذشته به همت معاونت علمی ریاست جمهوری و اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی افتتاح شدند شتابدهنده‌هایی می‌داند که خلاقیت یعنی عنصر فراموش شده یا کمتر دیده شده در نظام آموزش و پرورش کشورمان را مورد توجه قرار می دهد.

به گفته تاریخی در حال حاضر 11 گروه از دانش‌آموزان خلاق در این خانه شروع به فعالیت کرده‌اند.

او می‌گوید: «اولین خانه خلاق دانش‌آموزی کشور ظرفیت پذیرش 100 گروه از دانش‌آموزان را دارد و هدفگذاری اول ما ایجاد ارتباط 1500 مدرسه در تهران و شناسایی دانش‌آموزان خلاق و نوآور است.»

تاریخی در پاسخ به سؤال دیگر «ایران» که آیا این خانه‌های خلاق در ایجاد اشتغالزایی دانش‌آموزان در آینده تأثیری دارند یا خیر نیز می‌گوید: «کشور در مسیری حرکت می‌کند که مدرک‌گرایی در حال از بین رفتن است و تخصص جای مدرک‌گرایی را پر می‌کند. ما در حال حاضر دانش‌آموزانی داریم که وارد چرخه درآمد شده‌اند. زمانی که دانش‌آموزان درک کنند دستیابی به یک درآمد پایدار مستلزم گرفتن مدرک دانشگاهی نیست این افق بر آنها باز می‌شود که تخصص و مهارت خود را پرورش دهند. این بدان معنا نیست که حوزه دانشگاه ما تحت تأثیر قرار می‌گیرد. مسأله این است که در این شرایط یک متناسب‌سازی میان فرصت‌های شغلی با مهارت و نیروی ماهر صورت می‌گیرد. این کاری است که خانه‌های خلاق به خوبی می‌توانند انجام دهند و مسیر میانبری باشند چرا که مهارت‌های لازم برای برطرف شدن نیازهای شغلی کشور از طریق خانه‌های خلاق جایگزین می‌شوند.»

وی معتقد است بسیاری از نیازهای کشور در حوزه کار مستلزم گرفتن مدارک دانشگاهی نیستند و می‌گوید: «یعنی دانش‌آموز مهارتی کسب می‌کند، وارد آن مهارت می‌شود و تجربه کسب می‌کند و وارد بازار می‌شود.»

وی تسهیلگری را هم جزو اهداف خانه‌های خلاق به شمار می‌آورد و می‌گوید: «تسهیلگری و منتورینگ به این معناست که دانش‌آموزان در خلق ایده و برای پیاده‌سازی ایده خود و تبدیل آن به محصول یا خدمت نیاز به راهنمایی دارند و ما در این راه همراه آنها خواهیم بود. ما منتور آنها خواهیم بود، مانند شتاب‌دهنده‌هایی که استارتاپ‌های نوپا را هدایت می‌کنند. استارتاپ‌ها نیاز به حمایت دارند تا ایده خود را به مرحله اجرا برسانند و به بازار وصل شوند. مربیگری و حمایت‌ها هم می‌توانند مالی و در جذب سرمایه برای شروع تیم‌سازی به استارتاپ‌ها باشند، هم می‌توانند استارتاپ‌ها را در راه رشد ایده خود هدایت کنند.»

پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق در مراسم افتتاحیه این خانه‌ها نیز گفت: معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری در راستای فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان و خلاق دو مسیر را دنبال می‌کند؛ اولین مسیر به دانشگاه‌ها و پارک‌های علمی و فناوری تحت عنوان کارخانه‌های نوآوری که در جای جای کشور شاهد افتتاح این پارک‌ها هستیم ختم می‌شود که حاصل آن حمایت و پرورش شرکت‌های دانش بنیان است و مسیر دیگری که طی دو سال اخیر که در حال پیگیری آن هستیم در حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و خلاق است.

کرمی با اشاره به اینکه در حال حاضر 70 خانه خلاق و نوآوری در کشور داریم که حدود 30 عدد از آنها مثل این خانه که امروز افتتاح شد محل استقرار جوانان خلاق و خوش فکر و علمی است که ایده به محصول تبدیل می‌کنند، گفت: خانه‌های خلاق و نوآوری در حوزه‌های فیلم، انیمیشن، مد لباس و گردشگری، میراث فرهنگی و نوآوری‌های اجتماعی که از این پس زیاد از این موضوع خواهید شنید، فعالیت می‌کنند.

وی افزود:با اشاره به اینکه 50 درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ما افرادی هستند که در رشته‌های علوم انسانی تحصیل کرده‌اند نیازمند مربیگری هستند تا بتوانند ایده‌های خود را تبدیل به محصول کنند که خانه خلاق و نوآوری این امکان را برای آنها میسر کرده است.

کرمی با طرح این موضوع که لزوماً همه دانش‌آموزان نباید کارآفرین شوند اما آنها باید حداقل یک مهارت در زندگی خود بیاموزند، بیان کرد: یکی از اهداف خانه‌های خلاق نوآوری و دانش‌آموزی این است.

سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری در آیین افتتاحیه این خانه خلاق نوآوری بیان کرد: یکی از نقطه‌های ضعف ما طی چند سال گذشته عدم تمرکز و ورود تفکر کارآفرینانه در حوزه دانش‌آموزی بوده است. همین اتفاق در بنیاد علمی نخبگان نیز رخ داد. بزرگی آموزش و پرورش باعث شد نتوانیم تأثیر‌گذاری و عدم تمرکز در آن داشته باشیم.
او در ادامه با مقایسه فضای دانشگاه‌ها و مدارس افزود: اگر دانشگاه‌ها را با چند سال گذشته مقایسه کنید می‌بینیم جهت‌گیری آنها کاملاً به سمت کارآفرینی، تولید محصول و در خدمت مردم بودن تغییر کرده است.

ستاری مشکل اصلی کشور در حوزه کارآفرینی را مسأله فرهنگی دانست و افزود: ما راه توسعه را برعکس طی کردیم و در ابتدا در بحث سخت‌افزاری ورود کردیم و مدتی در حوزه نرم‌افزار تمرکز کردیم اما مفهوم اصلی فرهنگسازی است که فرهنگ توسعه اشتباه به بچه‌های ما تزریق شد. اینکه ما در آموزش و پرورش بچه‌ها را در یک سیکلی بار آوردیم که حتماً به کنکور گرایش داشته باشند تا بتوانند در دانشگاهی درس بخوانند و غایت آرزوی آنها این باشد که در جایی استخدام شوند، فرهنگ اشتباهی است که طی سال‌های گذشته روایج یافته است.

او در ادامه افزود: ترویج فرهنگ جذب در سازمان‌ها و استخدام یکی از بزرگترین خیانت‌هایی است که ما به بچه‌ها می‌کنیم. استخدام به معنای از بین بردن اعتماد به نفس و نوآوری است. ترغیب دانش‌آموزان به کارمندی اشتباه است. منظور این نیست که کارمندی بد است، اما اینکه تفکر کارمندی ترویج دهیم تا افراد کار روتینی را انجام دهند و حقوقی بگیرند خلاقیت را از بین می‌برد. البته ما کارمندان خلاقی هم داریم که می‌خواهند فضای کاری خود را تغییر دهند اما اینقدر قوانین دست و پا گیر در سازمان‌ها وجود دارد که سفت و سخت و پیچیده‌اند. این ساختار غلط و فرهنگسازی منجر شده که فردی با 30 سال سن تازه باید پشت در اتاق دیگران بنشیند بلکه جایی استخدام شود. در حالی که می‌توانسته در جایی کارآفرین باشد و به کسی وابسته نباشد.

وی تغییر ساختار فکری افراد را نیازمند مبارزه دانست و افزود: توسعه خانه‌های نوآوری در حوزه دانش‌آموزی یکی از پایگاه‌های فرهنگی است. انتظاری نیست که یک دانش‌آموز 12 ساله شرکت افتتاح کند. البته ما در اکوسیستم دانش بنیان کشور دانش‌آموزانی داریم که در حوزه برنامه‌نویسی فعایت می‌کنند و درآمدهای خیلی عالی دارند. هدف ما این است که بچه‌های ما با فرهنگ توسعه خلاقیت و کارآفرینی پرورش یابند. ما باید بچه‌هایمان را طوری تربیت کنیم تا بدانند برای هر تغییری باید هزینه دهند، برای مثال باید تجربه کسب کنند، تلاش کنند تا مهارت آموزند. باید دانش‌آموزان یاد بگیرند در آینده بر خود تکیه کنند و به واسطه ایده و خلاقیتی که در فکر دارند فعالیت کنند. این موضوعات در دروس ما وجود ندارد. ساختار آموزشی ما استخدام محور است. امیدواریم بتوانیم با افتتاح این خانه‌ها در این حوزه ورود و تغییراتی ایجاد کنیم.

ستاری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 10 هزار استارتاپ، 50 پارک علم و فناوری،. 6500 شرکت دانش‌بنیان و 2000 شرکت خلاق داریم، گفت: برای اصلاح ساختار آموزش و پرورش نیاز به تفکرات جدید است. نباید انتظار داشت این کار یک‌شبه انجام شود. یکی از اصول کاری در اقتصاد دانش بنیان این است که هیچ تکنولوژی یک‌شبه خلق یا هیچ تکنولوژی به واسطه پول خلق نمی‌شود. این زیست بوم است که باید تغییر کند. ایجاد خانه‌های خلاق خود نوعی نوآوری است که امید می‌رود توسعه یابد و در دیگر شهرها هم این خانه‌ها را افتتاح کنیم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: خانه های خلاق آموزش و پرورش دانش آموزان استارتاپ ها خانه ها حال حاضر دانش بنیان دانشگاه ها دانش آموزی خانه خلاق بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۶۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به مناسبت هفته سلامت مراسم اهدای ویلچر در مدرسه سمای سبز لاهیجان با حضور سید شمس‌الدین نورحسینی رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان لاهیجان، مهدی هاتف مدیرکل امور مدارس سمای لاهیجان، کمیل کریمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، رحمت‌اللهی مدیر مرکز سالمندان، مدیر، کارکنان و دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان برگزار شد.

فاطمه توشه‌جو مدیر مدرسه سمای سبز لاهیجان در مراسم اهدای این ویلچر که با فروش درب‌های بطری‌های جمع‌آوری شده توسط دانش‌آموزان تهیه شد، اظهار کرد: پویش جمع‌آوری درب بطری موضوع غریبی برای دانش‌آموزان مدرسه سبز نیست؛ بلکه آنچه ما در ابتدا انجام دادیم تشکیل گروه‌های کوچک محیط زیستی توسط مراقب سلامت مدرسه در کلاس‌ها بود که از این طریق توانستیم نگاه بسیاری از اولیا را به پویش جلب کنیم و با همکاری اولیای علاقه‌مند و همراهی موسسه خیریه گیلبام و همت دانش‌آموزان این مدرسه به منظور نهادینه کردن مسئولیت شهروندی، توجه به محیط زیست و پاک‌سازی آن و همچنین کمک به همنوعان درب‌های پلاستیکی بطری‌ها را به ویلچر تبدیل می‌کنیم تا هم افراد نیازمند خوشحال شوند و هم طبیعت دچار آسیب کمتری شود.

نورحسینی رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان لاهیجان نیز ضمن تقدیر از این حرکت خداپسندانه بیان کرد: بسیاری از سالمندان و توانخواهان به ویلچر نیازمند هستند که توانایی خرید آن را ندارند.

وی این اقدام را نشانه مسئولیت‌پذیری و حس همدردی و کمک به اطرافیان توسط دانش‌آموزان و مجموعه دبستان سما سبز دانست و ادامه داد: دانش‌آموزان با آموزش‌پذیری صحیح و حس انسان دوستانه چنین اقدام شایسته‌ای را انجام می‌دهند که این حرکت خود می‌تواند نشانی از فرهنگسازی و رفتار نوع دوستانه باشد.

در پایان این مراسم مقرر شد این ویلچر با حضور رئیس آموزش و پرورش، مدیرکل مدارس سمای لاهیجان و سیاهکل، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، مدیر دبستان به مدیر مرکز سالمندان شهرستان لاهیجان اهدا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب بیش از ۱۹۰۰ معلم در چهارمحال‌ و بختیاری
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • جوانان باید از منطق سیاست‌ها و رفتار نظام با خبر باشند | آنها بدانند چرا حاضر به ایجاد روابط با برخی کشور‌ها نیستیم | دانش‌آموزان را از خطر‌ها و دشمنی‌ها آگاه کنید
  • ادای احترام معلمان و دانش آموزان قم به شهید آیت‌الله مطهری
  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی
  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل