Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، پارکینگ‌های سازمان اموال تملیکی چند سالی است که مملو از خودروهای بلاتکلیف است؛ خودروهایی که مشکل ثبت سفارش دارند و نتوانسته‌اند ترخیص شوند. آمارشان به ۳ هزار مورد می‌رسد و در چند وقت اخیر صحبت‌هایی درباره حراج یا امحای آنها بیان شده است.

سابقه دپوی این خودروها به زمانی بازمی‌گردد که واردات خودرو ممنوع شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این خودروهای دپو شده در واقع خودروهایی هستند که قبل‌تر ثبت سفارش شدند اما به دلیل ورود در زمان ممنوعیت واردات خودرو، در پارکینگ سازمان اموال تملیکی گیر کردند و ماندگار شدند.

گفته می‌شود که بیش از ۹۰۰ خودرو ثبت سفارش هم نشده‌اند. نزدیک به یک هزار و ۲۶۷ دستگاه خودرو هم پرونده قضایی دارند یا در ماهیت آنها شک و شبهه‌هایی درباره قاچاق وجود دارد. برخی از این خودروها هم بالای ۲۵۰۰ سی‌سی هستند و اصلا اجازه ترخیص به آنها داده نمی‌شود.

با خودروها چه می‌کنند؟

اما آنچه که جدای از این ارقام باید در نظر داشت، راهکارهایی است که سازمان اموال تملیکی برای ترخیص این خودروها در پیش دارد. سازمان اموال تملیکی مطابق قانون اجازه دارد که کالاهای مانده در گمرک را معدوم کند. یک امکان دیگر هم در قانون عنوان شده است: خودروها دوباره به خارج صادر شود.  

اما فرای مواد اعلام شده در قانون، چه گزینه‌های دیگری پیش روی سازمان اموال تملیکی قرار دارد؟ گزینه اول، حراج این خودروهاست. کاملا مشخص است که امکان خرید خودروهای وارداتی برای همه گروه‌ها و با هر توان اقتصادی ممکن نیست. پس احتمالا این خودروها دست افراد خاصی می‌افتد که حتی بدون این حراج هم امکان رسیدن به این خودروها را از طریق رانت‌هایشان داشتند.

رسوبی‌ها وارد بازار شوند

گزینه دوم، عرضه این خودروها در بازار داخل است. برخی معتقدند که عرضه این خودروها می‌تواند بخشی از بازار خودروی داخل را ساماندهی و قیمت‌ها را منطقی کند. البته راهکار سومی هم وجود دارد که پیش از این هم به آن اشاره شد. سازمان اموال تملیکی می‌تواند خودروهای رسوبی گمرک را دوباره صادر کند. البته بحث پیرامون مناسب بودن یا نبودن هر کدام از این راهکارها بسیار است.

اما یک راهکار آخر هم پیش روی این سازمان است که مربوط به امحای این خودروهاست. بسیاری معتقدند بهتر است این سازمان خودروهای زیر ۲۵۰۰ سی‌سی را به کشور وارد کند یا دوباره به سرزمین اصلی عودت دهد تا دست کم بخشی از این خودروها با مساله امحا روبرو نشوند چرا که به هر حال برای واردات آنها ارز خارج شده و می‌تواند به منزله ثروت ملی باشد.

موضع سازمان اموال تملیکی چیست؟

البته موضع خود سازمان اموال تملیکی هم در این رابطه مثبت است کما اینکه پیش از این، معاون بهره برداری و فروش سازمان اموال تملیکی گفته بود که پیشنهاد این سازمان وارد کردن این خودروهای زیر ۲۵۰۰ سی سی برای مصارف داخلی است.

آخرین خبری که درباره ترخیص این خودروها بیان شده بود، مربوط به آخر آبان امسال بود. معاون گمرک در آن زمان گفته بود که با تصویب نهایی و ابلاغ پیش نویس ترخیص خودروهای دپو شده در گمرک از سوی هیئت وزیران، بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ خودرو ترخیص خواهد شد.

به گزارش ایسکانیوز، ارزش ریالی ۱۴هزار خودروی دپو شده در گمرک در سال ۹۷ و با قیمت دلار حدود ۱۳ هزار تومان، حدود ۷هزار میلیارد تومان بود که به طور قطع اگر قرار باشد ارزش آن را با دلار حدود ۲۷ هزار تومان اولین روزهای دی ماه محاسبه کنیم که نسبت به سال ۹۷ دو برابر شده، با ارزش بیشتر این خودروها روبرو خواهیم بود؛ چیزی بیشتر از ۱۴ هزار میلیارد تومان.

با این حال مشخص نیست که این خودروها بعد از ترخیص، مشمول کدام یک از گزینه‌های پیش روی سازمان اموال تملیکی شده و چه بلایی سرشان می‌آید.

سپیده اشرفی کد خبر: 1123614 برچسب‌ها خودرو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خودرو سازمان اموال تملیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۶۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع پوشاک بین مددجویان بهزیستی یزد

شهبازی معاون اداره کل جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان یزد گفت: در راستای حمایت از مددجویان بهزیستی یزد، قریب به ۳۰ هزار ثوب پوشاک به مبلغ یک میلیارد تومان به اداره کل بهزیستی استان تحویل داده شد.

وی با اشاره به اینکه تحویل پوشاک و کفش در مرحله اول در سال ۱۴۰۳ انجام شد، افزود: قرار است تحویل این کالا‌ها در مراحل بعدی نیز ادامه داشته باشد.

معاون اداره کل جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان یزد ادامه داد: این اقلام بین مددجویان موسسه‌های خیریه وابسته به این مجموعه توزیع خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • اولین جلسه ساماندهی و تقویت مدیریت مرزهای مجاز آبی گیلان برگزار شد
  • هر چه سریعتر نسبت به نواقص و ناهماهنگی های موجود در گمرک شهیدرجایی اقدام شود
  • رئیس قوه قضائیه: پرونده‌های اموال تملیکی تعیین تکلیف شود
  • بازدید رئیس قوه قضائیه از بندر شهید رجایی
  • توزیع ۵۰۰ بسته پوشاک در بین فقرا و نیازمندان کردستانی
  • پویش دست‌های مهربان در کردستان برگزار شد
  • ظرفیت تمامی ادارات برای کاهش فقر در جامعه به کار گرفته شود
  • توزیع پوشاک بین مددجویان بهزیستی یزد
  • مالکان خودروهای توقیف شده در پارکینگ برای ترخیص ماشین اقدام کنند
  • طرح شناسه کالا در سازمان اموال تملیکی استان تهران اجرایی شد