Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرسلیم: حتی عراق و سنگال هم از خودروهای ما راضی نیستند

مصطفی میرسلیم: موضوع طراحی، ساخت و تولید خودرو و قطعه باید مورد توجه قرار گیرد. اگر خودروساز جلو برود، قطعه‌سازی نمی‌تواند خود را در این مسیر قرار ندهد. شناسایی کنید که به چه چیزهایی نیاز بیشتری وجود دارد. آموزش نیروی انسانی ماهر باید مدنظر قرار گیرد تا جوابگوی طراحی امروز باشد. نمی‌توان با روش‌های ۳۰ سال پیش کار کرد. نماینده تهران و شمیرانات‌ در مجلس شورای اسلامی گفت: شمارگان ما اجازه می‌دهد که کیفیت را افزایش و قیمت را کاهش دهیم؛ می‌توانیم ۱۵ تا ۲۰ درصد هزینه‌ها را کم کنیم. گرچه ارز کالای نادر شده و باید صرف کالاهای اساسی شود اما اگر برای تولید خود نیازمند ارز و خارج هستید به شرط اینکه ضمانت دهید کالای خود را ۲۰ درصد ارزان‌تر بدهید، به شما ارز با قیمت ۲۰ درصد ارزان‌تر از بازار آزاد می‌دهیم عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: نمی‌گوییم که به ژاپن خودرو صادر کنیم اما به سنگال و عراق که می‌توانیم صادرات داشته باشیم، البته الان وضعیت طوری شده که حتی آنها هم از ما ناراضی می‌شوند.

طالبان پخش سریال‌های خارجی را ممنوع کرد

دولت طالبان پخش سریال‌های خارجی، به تصویر کشیدن زنان بدون حجاب و پخش هر گونه موسیقی که در تعارض با شریعت اسلامی باشد را در رسانه ملی افغانستان ممنوع کرد. نمایندگان رسانه‌ها اعلام کردند که کمیته فرهنگی دولت طالبان، هرگونه تصویر از دختران با لباس‌های معاصر امروزی، حتی در تبلیغات را ممنوع کرده و روشن ساخته که همه زنان باید حجاب اسلامی داشته باشند و رسانه‌ها باید از نمایش برنامه‌های تلویزیونی خارجی که با فرهنگ افغانستان و قوانین اسلامی در تضاد است خودداری کنند. علاوه بر این طالبان پخش هر گونه موسیقی را در رسانه ملی ممنوع اعلام کرده است. این کمیته روشن ساخت، رسانه‌های داخلی باید اخبار "متوازن" را ارائه دهند که فقط بر اساس شنیده‌ها و شایعات نباشد و همچنین رسانه‌های خارجی را ملزم به رعایت استانداردهای تعیین شده از جانب مقامات دولت طالبان ساخت، در غیر این صورت با محدودیت و ممنوعیت روبه‌رو خواهند شد.

نظر سخنگوی سپاه درباره پرتاب موشک و مذاکرات هسته‌ای

سردار زمضان شریف با بیان اینکه دنیا امروز دنیای مبادله قدرت است و کشوری که قدرت نداشته باشد نمی‌تواند امنیت کشور خود را تأمین کند، گفت: برخی کوچک‌ترین توجه و اطلاعاتی از دستاوردهای ایران در عرصه تأمین امنیت و نظامی ندارند و همگام با دشمن علیه دستاوردهای نظامی کشور صحبت می‌کنند که شلیک موشک موجب تغییر رویکرد کشورهای دیگر در مذاکرات شد درحالی‌که این دو موضوعی از هم جدا است و ربطی به هم ندارد. سخنگوی سپاه پاسداران با بیان اینکه وقتی موشک پیشرفته آمریکایی‌ها با تجهیزات جوانان ایرانی و بومی زمین‌گیر شد دنیا متوجه قدرت ایران شد، افزود: وقتی دشمن متوجه قدرت ایران باشد در مذاکرات حواسش را جمع می‌کند که این‌طور نیست که بخواهند چیزی بگیرند و بروند ولی اگر کشوری در تأمین امنیت مردمش ضعیف باشد مجبور به مذاکره می‌شود که نتیجه‌اش شکست و تحقیر شدن است.

قالیباف: به وزیر کار 5 یا 6 ماه وقت بدهید

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی در روند رسیدگی به سوال سید سلمان ذاکر نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از وزیر کار گفت: آقای ذاکر همانگونه که در سوال و توضیحات خود اشاره کردید موضوع اشتغال از اولویت‌های مهم کشور است. این حوزه از سال‌های گذشته دارای مشکل و عقب‌ماندگی بوده است. وزیر هم در این خصوص توضیحاتی را ارائه داد. در همین مدت کوتاه دولت، شورای عالی اقتصاد با مسئولیت رئیس جمهور دو مرتبه جلسه تشکیل داد. وی ادامه داد: آقای عبدالملکی هم در زمان رای اعتماد و هم در اظهارات خود در این خصوص توضیح دادند و تلاش دارند که این مشکل را رفع کنند. اجازه دهید پنج یا شش ماه فرصت در اختیار وزیر قرار بگیرد تا کار را به پیش ببرد. سید سلمان ذاکر نیز پس از توصیه رئیس مجلس شورای اسلامی از اصرار بر سوال خود صرفه‌نظر کرد و قانع شد.

کیهان: دولت سیزدهم در برخی پست‌ها هنوز تغییری صورت نداده

کیهان، روزنامه حامی دولت نوشت: نیروی انسانی با انگیزه و متناسب با وعده‌ها و شعارهای هر مسئول یا مجموعه جدیدی که بر سرکار می‌آید رکن اساسی فعالیت آن فرد یا مجموعه بوده و چینش صحیح این نیروها تأثیر بسزایی در میزان موفقیت آن شخص یا گروه دارد. دولت سیزدهم طی چهار ماهی که با شعار «ایران قوی و سربلند» سکان اجرایی کشور را در دست گرفته انتصاباتی درحوزه‌های مختلف داشته و در برخی پست‌ها نیز هنوز تغییری صورت نداده است. نکته جالب در این میان اینکه بسیاری از مردم و نیروهای دلسوز و انقلابی در اقصی نقاط کشور پیگیر این تحولات بوده و به‌طور جد از بودن افرادی با ویژگی‌های دولت سابق نگرانند و حتی در برخی استان‌های محروم از ادامه حضور مدیران دولت گذشته گلایه داشته و خواهان تغییر آنها هستند. این نگرانی‌ها آن‌قدر جدی است که آقای رئیسی هم چندی قبل در جمع مردم لرستان تأکید کرد: «از بانیان وضع موجود نباید استفاده شود».

قیمت یک شماره رُند ناقابل ۵۰۰ میلیون!

روزنامه خراسان نوشت: چند روز پیش بود که اپراتور همراه اول اعلام کرد سامانه‌ای را به فروش سیم کارت‌های رند که شماره‌های سرراست دارند، اختصاص داده است.اما روز گذشته تصویری از این سایت در فضای مجازی خبرساز شد که قیمت پایه یکی از شماره‌های رند مبلغ ۱۲۰ میلیون گذاشته شده و اولین کسی که برای این شماره تلفن در حراجی شرکت کرده، مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان را پیشنهاد داده است!اگر سایت را مرور کنید بیشتر شوکه می‌شوید. سیم کارت دایمی دیگری با شماره ۰۹۱۲۰۵۷۰۰۰۰ به مبلغ ۱۱۰ میلیون وارد حراجی شده، اما آخرین پیشنهادی که برای این شماره ثبت شده مبلغ ۴۱۳ میلیون تومان است که واقعا بالاست.در ضمن برای این شماره حدود دو ساعت دیگر تا پایان حراجی مانده و احتمالا این سیم کارت به همین قیمت فروخته می‌شود. مورد بعدی که واقعا عجیب است، سیم کارتی با شماره ۰۹۱۳۲۲۲۲۱۲۲ است که با قیمت پایه ۵۵ میلیون وارد حراجی شده، اما در آخرین پیشنهاد ۵۰۰ میلیون ثبت شده که فرد شرکت کننده ۱۱ میلیون ودیعه داده است.

بهادری جهرمی: شایعه استعفای وزیر اقتصاد یک شوخی تلخ است

سخنگوی دولت در پاسخ به شایعه استعفای وزیر اقتصاد:این شایعات بیشتر به یک شوخی تلخ شبیه است.آقای خاندوزی جزو فعال‎ترین، با انگیزه‎ترین و پرکارترین وزرای دولت است که در جلسات هیات دولت حضوری فعال دارد.وی در جلسات ستاد اقتصادی دولت هم از افراد فعال و موثر در برنامه‎ریزی و تصمیم‎گیری‎های اقتصادی دولت است.

موج جدید قطع همکاری با پرستاران ۸۹ روزه

با فروکش کردن کرونا و کاهش آمار ابتلا و مرگ و میرها ، بار دیگر ماجرای تمدیدنکردن قرارداد ۳ ماهه مراکز درمانی با پرستاران تکرار شد. آمارهای غیررسمی از وجود ۸هزار پرستار با قرارداد ۸۹روزه در مراکز درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی و تامین اجتماعی حکایت دارد. محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری: قراردادهای ۸۹ روزه ظلم و جفا در حق پرستاران است، اما تبدیل به عرف در جامعه پرستاری شده است. بدترین نوع قراردادها، همین قراردادهای ۸۹ روزه است که پرستاران بنا به نیاز مالی ناچارند زیر بار آن بروند./همشهری

فلفل‌ دلمه های برگشت خورده ٣٠ هزار تومانی از روسیه در ایران ۵ هزار تومان فروخته شد

حمیدرضا مشتاق، صادرکننده فلفل دلمه‌ای:این بارهای برگشت خورده وارد بازار داخلی شد و با قیمت های بسیار ارزان تری به فروش رسید به طوری که قیمت هر کیلوگرم فلفل دلمه ای صادراتی از ۳۰ هزار تومان به ۵ هزار تومان رسید.در حال حاضر این فلفل های صادراتی به قرقیزستان نیز با قیمت کیلویی ۱۰ هزار تومان صادر می شود که یک سوم قیمتی است که ما به روسیه فلفل صادر می کردیم.هزینه تولید فلفل دلمه ای برای ما کیلویی ۱۵ هزار تومان است و با این شرایط پیش آمده در یک ماه اخیر به طور متوسط حداقل ۱۰۰ میلیون تومان ضرر کرده ایم.از آنجا که فلفل دلمه ای در بازار ایران آن قدری تقاضا ندارد اگر بازار صادرات روسیه را از دست دهیم به شدت برای ما گران تمام خواهد شد چراکه ۱۳ درصد بازار فلفل روسیه در دست ایران است و با شرایط پیش آمده قیمت فلفل در روسیه نیز به شدت افزایش یافته است./خبرآنلاین

شورای عالی انقلاب فرهنگی با افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت آموزش پزشکی موافقت کرد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:افزایش ۲۰ درصدی اختصاص به مناطق محروم کشور دارد که دانشجویان در همه دانشگاه‌های کشور جذب می‌شوند و بر اساس بیمه گزینی به مناطق محروم اختصاص می‌یابد.این سهمیه به صورت خاص برای عموم داوطلبان رشته‌های پزشکی گذاشته شده است و تابع قوانین مربوطه به قاعده جذب دانشجو نیست، بنابراین فرصتی را فراهم می‌کند تا همه کسانی که از ظرفیت دانشجوی مناسبی برخوردار هستند، بتوانند در این دوره جذب شوند./باشگاه خبرنگاران

‏مرندی: حتی اگر قطعنامه علیه ایران احیا شود مگر چه اتفاقی خواهد افتاد؟

مشاور تیم مذاکره‌کننده: ضرب‌الاجل طرف مقابل ارزشی برای ما ندارد چرا که حتی اگر به فرض طرف مقابل از ‎برجام خارج شده و ‎مکانیسم‌ماشه اجرا و چند قطعنامه علیه ایران احیا شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟/فارس

‏آمار تلفات رانندگی در ایران با دستکاری کم می‌شود!

سید هادی هاشمی، رئیس اسبق پلیس راه راهور در مورد اینکه چرا تلفات رانندگی کاهش نیافته است، گفت: موضوع مهم این است که با دست بردن در آمار تلفات رانندگی باز هم تلفات بالا است/ جامعه۲۴

وام ازدواج می‌خواهی؟ برو از مجلس بگیر!

عباس عبدی با انتشار عکسی نوشت: هنگامی که سرخوشانه یا نابخردانه قانون می‌نویسیم و وام ازدواج را زیاد می‌کنیم و تکلیف انقلابی خود را انجام شده می‌دانیم، نتیجه همین می‌شود که جوانان به بانک مراجعه می‌کنند و پاسخ می‌شنود که برو از نمایندگان بگیر!!‏این قانونگذاری نیست این سرِ کار گذاری جوانان است.

واکنش ایران به اظهارات معاون وزیر کشور و امنیت داخلی انگلیس

سفیر ایران در انگلیس در واکنش به اظهارات یک مقام امنیت داخلی این کشور تاکید کرد: از خصومت ورزی هیچ کشوری هراسان نخواهیم شد و بر تامین امنیت و حفظ منافع ملی کشورمان اصرار کرده و بر اصول خود پایمردی و ایستادگی خواهیم کرد.محسن بهاروند در واکنش به اظهارات اخیر دامیان هیندز معاون وزیر کشور و امنیت داخلی بریتانیا در صفحه اینستاگرام خود نوشت: ما از خصومت با هیچ کشوری که با آن رابطه دیپلماتیک داریم استقبال نمی کنیم. احترام متقابل و منافع متقابل از اصول سیاست خارجی ایران است. در عین حال از خصومت ورزی هیچ کشوری هم هراسان نخواهیم شد و بر تامین امنیت و حفظ منافع ملی کشورمان اصرار کرده و بر اصول خود پایمردی و ایستادگی خواهیم کرد.بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دامیان هیندز وزیر امور امنیت داخلی و مرزهای انگلیس مدعی شده بود: روسیه، چین و ایران از جمله "کشورهای متخاصم" هستند که نگرانی‌های امنیتی سایبری برای بریتانیا ایجاد می‌کنند.وی این کشورها را به راه‌اندازی "کمپین‌های اطلاعات نادرست" متهم کرد.وزیر امور امنیت داخلی و مرزهای انگلیس در اظهارات خود گفته بود: سه کشوری که برای شما نام بردم، دارای قابلیت و توانایی فیزیکی نیروی انسانی و حضور گسترده سایبری هستند که می‌توانند در مقیاسی گسترده مستقر شوند.وی همچنین گفته است که کره شمالی چهارمین کشور متخاصم است.

کرملین: روسیه و ایران در حال آماده شدن برای تماس در عالیترین سطح هستند

سخنگوی کاخ کرملین از آماده شدن تهران و مسکو برای تماس در عالیترین سطح میان دو طرف خبر داد.«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران تاکید کرد که مسکو و تهران در حال آماده شدن برای ارتباط در عالی ترین سطح هستند.وی تاکید کرد که تماسها میان ایرانیها و روسیها در بالاترین سطح در حال آماده سازی است.پسکوف به جزئیات بیشتر اشاره نکرده اما منظور وی احتمالا دیدار آتی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با آیت الله رئیسی رئیس جمهور ایران است که قرار است اوایل سال 2022 میلادی انجام شود.

نماینده مجلس: نتیجه پرونده دوتابعیتی بودن «حسن روحانی» باید اعلام شود

نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: باید نتیجه پرونده دوتابعیتی بودن حسن روحانی مشخص و اعلام شود که آیا وی دوتابعیتی بوده است یا خیر.ابوالفضل ابوترابی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۷ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، طی نطق میان دستور خود، گفت: پرونده دوتابعیتی بودن «حسن روحانی» به کجا رسید و چرا نتیجه را به مردم اعلام نمی‌کنند و اعلام نمی‌شود که آیا وی دوتابعیتی بوده است یا خیر.وی تاکید کرد: به رئیس تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان توصیه می‌کنم اشتباه بزرگ محمدجواد ظریف را تکرار نکند و معاهده با این اهمیت را بدون مطالعه امضا نکند.

اظهارات وزیر کشور درباره حذف ارز ترجیحی

وزیر کشور گفت: هنوز درباره حذف ارز ترجیحی تصمیم قانونی گرفته نشده و چیزی عوض نشده و طبیعتا هیچ قیمتی هم نباید به بهانه حذف این ارز تغییر کند و اگر قرار بر هر تغییر و تدبیری در این رابطه باشد، قبل از آن سخنگوی دولت اعلام می‌کند.

کنایه روزنامه جوان درباره دیدار روحانی با رهبر انقلاب؛ اصلاح طلبان ذوق زده اند

مهم جلوه دادن بیش از حد دیدار حسن روحانی با رهبرمعظم انقلاب، بیش از آنکه از اهمیت این دیدار حکایت کند، نشان می‌دهد مقبولیت عمومی روحانی پس از هشت سال نفر اول اجرایی کشور بودن، به چه وضعیت نامطلوبی رسیده است که دیدار با رهبرمعظم انقلاب چنان برای حامیان رسانه‌ای‌اش اهمیت می‌یابد که صریحاً از محتوای آن گذر کرده و اصل دیدار را حاوی «پیام مهم» می‌دانند. گویا باور داشتند عملکرد روحانی باعث دیدارنکردن رهبری با او خواهد بود و حالا بهتی ذوق‌آلود دارند!یک خبر کوتاه، اصلاح‌طلبان را ذوق کرده است؛ خبر دیدار حسن روحانی با رهبر معظم انقلاب. اولین خبر را محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای حامی روحانی در توئیتر منتشر کرد. او نوشت: «حتی اگر از محتوای دیدار اخیر یک‌ساعته حسن روحانی با رهبر معظم انقلاب، هیچ خبری منتشر نشود، اصل خبر، پیام مهمی دارد برای اهالی سیاست. چه راست، چه چپ، چه دلواپس، چه...»، به دنبال آن رسانه‌های اصلاح طلب تیتر زدند: «جزئیات جدید از دیدار مهم روحانی با رهبر انقلاب» و البته همه مثلاً جزئیاتی که منتشر کردند، سخنان جواد امام، فعال سیاسی نزدیک به محمد خاتمی بود که به زمان دیدار به شکل غیردقیق (چند هفته پیش) و نیز «ابراز رضایتمندی آقای روحانی» از این دیدار اشاره کرده بود. آیا این محتوا با تیتر «جزئیات جدید از دیدار مهم...» همخوانی داشت؟

از فردای انتشار خبر هم روزنامه‌های اصلاح‌طلب وارد کار شدند به مخاطب بگویند چه اتفاقی افتاده است:

- یک ساعت گفت‌وگوی خودمانی

- ارزیابی مثبت از دیدار یک‌ساعته روحانی با رهبری

- دیدار یک ساعته حسن روحانی با رهبر انقلاب

- در دیدار اخیر روحانی و رهبری چه گذشت؟

و...

تیتر‌هایی که فقط عنوان و تیتر هستند و در متن خبری از محتوای مورد اشاره نیست.

برای بسیاری از فعالان رسانه‌ای و سیاسی، چنین دیداری به دلایلی می‌تواند خبر تلقی شود. ۱۰۰ روز از پایان ریاست جمهوری روحانی گذشته و او این ایام را قریب به اتفاق در سکوت رسانه‌ای و خبری سپری کرده است. از سویی دیدار با رهبری، به جهت شخص رهبر و نه فرد دیدارکننده، خود یک خبر است، اما آیا این حجم از اهمیت‌سازی برای دیدار یک رئیس‌جمهور سابق با رهبر انقلاب طبیعی است؟


انتقاد تند نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس از انتصاب های رئیسی

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، خطاب به رییس جمهور، ادامه داد: رییس جمهور محبوب، دولتی عزیز و شریف است که قامتش را برای تقویت و پایداری نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم نجیب و شریف ایران اسلامی استوار نگه دارد. وی تصریح کرد: بدون تردید سرفصل‌هایی نظیر امیدآفرینی، عدالت محوری، توسعه‌نگری و فسادستیزی باید از اولویت‌های دولت جنابعالی باشد. انتظار است بر ابرچالش‌های کشور تمرکز کنید و مشکلات را بر اساس آنها حل کنید. این استراتژی محقق نخواهد شد مگر نیروی انسانی متعهد و متخصص سکاندار امور اجرایی کشور باشد.مولوی خاطرنشان کرد: متاسفانه بعضی از انتصابات شما نه اهلیت لازم دارد و نه شانیت و به مصداق فذکر با صراحت اعلام می‌کنم تا دیر نشده در تیم اقتصادیتان تجدیدنظر کنید. آنها نه تنها مردانی برای تنگناهای اقتصادی نیستند بلکه در امور یومیه هم وامانده‌اند.نخواهی که ضایع شود روزگار به ناکاردیده نفرمای کار.وی اظهار کرد: دولتمردان بدانند متوجه باشند، نمایندگان محترم مجلس نه دلالند نه واسطه گرند و نه بیسواد. حواستان به اظهارنظرهایتان، به امضاهایتان و حتی پاراف‌هایتان باشد و کلام زرین امام راحل(ره) که فرمودند مجلس در راس امور است حتما تابلوی محل کارتان باشد.

نقل قولی از هشدار وزیر اطلاعات درباره رمزارزها

رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی از دیدار خود با وزیر اطلاعات و تأکید خطیب بر ساماندهی رمزارزها خبر داد.مجتبی توانگر در توییتی نوشت: امشب میهمان وزیراطلاعات بودم. در پاسخ گفتند: "دغدغه‌های کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد رمزارزها همان دغدغه‌های دولت و آقای رئیس‌جمهور است. پیش‌نویس قانون رمزارزها در حال بررسی است که بایستی با مشورت شما دقیق‌تر شود. باید وضعیت آشفته رمزارزها ساماندهی شود."حجت‌الاسلام والمسلمین خطیب در پاسخ به طرح‌های فضای‌ مجازی هم گفتند: "راهکارهای مدیریت فضای‌ مجازی بیش از آنکه فنی باشد؛ اجتماعی و فرهنگی‌ست. باید سواد رسانه‌ای ارتقاء یابد."

پیشینه‌ی نقش مخرب فرانسه در مذاکرات هسته‌ای از زبان موسویان

حسین موسویان دیپلمات پیشین، در گفت‌وگوی ویدئویی با اعتماد گفت: به نظر من اتفاق خاصی رخ نداده است. فرانسوی‌ها در جریان مذاکرات پیشین برای حصول برجام از 1392 تا 1394 که محمدجواد ظریف مسوولیت مذاکرات را برعهده داشت هم این نقش مخرب را در مقاطع مختلف بازی کردند و ایالات متحده در دوران وزارت خارجه جان‌کری بسیار معتدل‌تر رفتار می‌کرد.موسویان افزود: مذاکره‌کنندگان وقت ما به خوبی درک کرده بودند که در بسیاری از مواقع این واشنگتن است که نقش آرام‌کردن پاریس را برعهده دارد.فرانسه هم در آن مقطع و هم در این دوره از مذاکرات، بیشتر به دنبال منافع اقتصادی با کشورهای منطقه بوده است. ما شاهد بودیم که پیش از سفر اخیر امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه به منطقه (غرب آسیا)، فرانسه هم در اتاق مذاکره و هم در سطح رسانه‌ای مواضع بسیار افراطی و تندی اتخاذ کرد.

تروئیکای اروپا: برای مذاکرات وین ضرب‌ الاجل‌های مصنوعی تعیین نمی‌کنیم

نمایندگان سه کشور اروپایی در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین در بیانیه‌ای تصریح کرده‌اند برای این گفت‌وگوها ضرب‌الاجل‌های مصنوعی تعیین نمی‌کنند.نمایندگان تروئیکای اروپا علی‌رغم ادعای اینکه برای مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین «ضرب‌الاجل مصنوعی» تعیین نمی‌کنند گفته‌اند برای رسیدن به توافق، «چند هفته» زمان دارند نه «چند ماه».طبق گزارش رویترز، مذاکره‌کنندگان اروپایی مدعی شده‌اند «در آخرین دور گفت‌وگوها در زمینه اجابت برخی درخواست‌های ایران برخی پیشرفت‌های فنی حاصل شده است.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی بسته ویژه خبری بسته خبری اخبار روز ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی مجلس شورای اسلامی حسن روحانی با رهبر رهبر انقلاب نیروی انسانی فلفل دلمه ای امنیت داخلی هزار تومان رئیس جمهور وزیر کشور رسانه ای ترین سطح رسانه ها بر اساس ۲۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۴۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟

«نماینده»/ علیرضا رحمانی: عدم احراز عدم تأیید یا رد صلاحیت واژه‌های پرتکرار روزهای انتخاباتی کشورند که اگرچه میان هر کدام از آنها تفاوت وجود دارد اما همچنان در میان افکار عمومی یک معنا دارد رد صلاحیت‌ دلایل رد صلاحیت نیز می‌تواند متفاوت باشد.

اما نکته‌ای که همواره و در هر انتخابات موردتوجه قرار می‌گیرد گمانه‌زنی‌هایی است که برای بیان علت رد صلاحیت‌ها در رسانه‌ها منتشر می‌شود. اظهاراتی که در فقدان اظهارنظر دقیق از جانب نهادهای انتخاباتی و تحت تأثیر اظهارنظر و برداشت شخصی نمایندگان یا گمانه‌زنی رسانه‌ها مطرح می‌شود.

این بار نیز نتایج احراز صلاحیت کاندیداهای مجلس شورای اسلامی نیز منتشر شد و دوباره بحث اماواگرهای همیشگی بر سر چرایی رد صلاحیت‌ها در محافل رسانه‌ای و حتی شبکه‌های اجتماعی داغ شد. به‌خصوص آنکه بحث مشارکت در انتخابات یکی از مسائل مهم انتخابات پیش رو است. در این میان جریان اصلاحات با تداوم تولید محتوا به موضوع یادشده پرداخته و در این میان به مسئله انتخابات مجلس خبرگان نیز گریزی زده است.

با توجه به نکات یادشده به بررسی برخی از کدهای رصدی مهم که نقطه آغاز برخی تحلیل‌ها بوده خواهیم پرداخت:

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: بسیاری این رد صلاحیت‌ها یا به قولی عدم احراز صلاحیت‌ها را ناشی از برخی تلاش‌ها برای خالص‌سازی می‌دانند.

روزنامه هم‌میهن نوشت اگرچه جریان اعتدال‌گرا و اصلاح‌طلب همچون بقیه انتخابات‌های سال‌های اخیر از این مجلس هم بهره چندانی نبرده‌اند و نوع نگاه غالب بر شورای نگهبان و روندی که برای حذف دگراندیشان سیاسی از رقابت در انتخابات و تنوع جریانی در کاندیداهای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری موجب شده است که چشم‌انداز رقابت آزاد و مجلسی با محوریت نمایندگی اکثر مردم و نگاه‌های متنوع آنان بسیار مبهم باشد اما با همه این رکود و ناامیدی ایجاد شده.

روزنامه آرمان ملی برخلاف گفته‌ها آنچه در عمل ثابت شد این مهم بوده که برای برخی نه‌تنها مشارکت مهم نیست بلکه صرفاً به دنبال اهدافی هستند که از پیش تعیین شده است. درست مثل انتخابات مجلس یازدهم اما با یک تفاوت آن هم اینکه در مجلس یازدهم کاندیداها با فیلتر شورای نگهبان روبرو بودند و حذف شدند؛ اما در این دوره نگذاشتند که کار به مرحله دوم برسد و به عبارت بهتر هیئت‌های اجرایی شورای نگهبان را خسته نکردند و در همان مرحله نخست برخی از کاندیداها را رد کردند تا به نحوی کار را برای شورای نگهبان در جهت احراز صلاحیت‌ها راحت‌تر کنند. برخلاف خوش‌بینی‌های مرسوم که گفته می‌شد مجموعه حاکمیت فضای را به نحوی باز خواهند کرد که همه جریان‌های سیاسی و افکار بتوانند در انتخابات به رقابت بپردازند و تنور انتخابات را داغ کنند؛ شرایط عملکردی هیئت‌های اجرایی به‌گونه‌ای بوده که حتی عده‌ای از مجلس انقلابی یازدهم را نیز رد کرده‌اند تا نشان دهند در مجلس آینده حتی نباید یک نماینده منتقد وجود داشته باشد و همه باید از دولت حمایت کنند.

غلامرضا نوری‌قزلجه نماینده بستان‌آباد و یکی از افراد رد صلاحیت شده از سوی هیئت اجرایی در گفتگویی مدعی شد: به نظر بنده انگیزه رد صلاحیت‌ها همین است و نمی‌خواهند در مجلس منتقدانی برای دولت یا برای این جریان خالص‌ساز وجود داشته باشد که در حقیقت دولت لوکوموتیو این جریان خالص‌ساز است و زحمت آن را تقبل می‌کند و نمی‌خواهند برای این جریان مشکلی به وجود آید. این جریان اصلاً حرف مشارکت حداکثری را هم نمی‌زند و برعکس حرف آن را مطرح می‌کند و می‌گوید هر چه مشارکت مردم در انتخابات کمتر باشد ریسک ما پایین‌تر است همچنین کار برایمان کم‌هزینه‌تر است و انتخاب‌هایمان نیز دقیق‌تر و راحت‌تر است درواقع این‌ها به دنبال همین هستند اما همه امور کشور در دست این جریان فکری نیست و هستند کسانی که برای مصالح نظام و کشور هم دغدغه دارند و هم‌فکر می‌کنند.

ابوالفضل فاتح، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در نامه‌ای خطاب به مسعود پزشکیان آورده است: جامعه متکثر را با حکومت یکدست نمی‌توان اداره کرد و دیر یا زود سرکنگبین صفرا خواهد فزود بر این مصیبت امر خیانت به دین و میهن را هم باید افزود نه مردم علف‌اند و نه قانون ماشین چمن‌زنی که هر کس قدش بلندتر است بریده شود و آنکه می‌ماند کوتاه بشود یا یکدست شود. قانون که شیوه اجرا یا خروجی‌اش محروم کردن دلسوزترین و صالح‌ترین و توانمندترین مردمان این سرزمین از حضور در امر سیاست و قدرت باشد یا ابزاری برای اعمال سلایق تنگ سیاسی و محروم کردن رقیب و برپایی نمایش‌های یک‌طرفه ناکارآمدی و انحرافش از روز روشن‌تر است.

عبدالواحد موسوی لاری از اعضای مجمع روحانیون مبارز درباره تحلیل خود نسبت به نتیجه بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: از مجموعه مقدماتی که برای انتخابات فراهم شده بود معلوم بود کار به اینجا منتهی می‌شود. وقتی مجلس اصلاح قانون انتخابات را تصویب کرد و بعد از آن بحث پیش ثبت‌نام و احراز صلاحیت‌ها مطرح شد و وقتی در آن قانون آمد که شورای نگهبان می‌تواند حتی منتخب مردم را بعد از رأی آوری کنار بزند معلوم است که نتیجه چه می‌شود با این مقدمات زمینه‌ای نبود که ثبت‌نام کنند. آن‌هایی هم که ثبت‌نام کردند نتیجه‌اش مانند آقای پزشکیان و امثال آنها شد.

عبدالحمید در سخنرانی روز جمعه خود بار دیگر از جمهوری اسلامی خواست که به تبعیض‌ها پایان دهد و منافع ملی را در نظر بگیرد. او همچنین از رد صلاحیت‌ها برای انتخابات مجلس پیش رو انتقاد کرد و گفت که نباید جلو نمایندگان معترض و منتقد گرفته شود.

یکی از سایت‌های اصلاح‌طلب در حمایت از پزشکیان نوشت: او علاوه بر زندگی سالم و ترجیح حقوق نمایندگی بر درآمد بسیار بالاتر از محل طبابت طی قریب ۱۶ سال نمایندگی و یک دوره وزارت بهداشت در دولت اصلاحات ملاحظات موردنظر محافظه‌کاران را رعایت کرده و ادبیاتی شبیه اصلاح‌طلبانی نداشته که از نظر نواصولگرایان تندرو بودند و هستند. انگارنه‌انگار که با رأی مردم تبریز چهار دوره نماینده مجلس بوده است. انگارنه‌انگار که رد صلاحیت یک نماینده بیش از اهانت به او توهین به مردمی است که او را انتخاب کرده‌اند و از این حیث تفاوتی نیست بین این نماینده تبریز با آن دیگری که نه اصلاح‌طلب بلکه احمدی‌نژادی است و اتفاقاً در قضیه آقای علیرضا بیگی به خاطر ماجرای افشاگری خودروهای شاسی‌بلند حساسیت افکار عمومی بیشتر است. هرچند درباره او به حکم دادگاه استناد می‌شود درحالی‌که پزشکیان جایی محکومیت ندارد.

تحلیل و نظریه

پس از تکمیل شدن نسبی پازل رد صلاحیت‌ها بسیاری از تحلیل‌گران به دنبال رمزگشایی از آینده روند احراز صلاحیت‌ها هستند. احتمالات مختلفی از سوی تحلیلگران در خصوص روند کلی بررسی صلاحیت‌ها مطرح می‌شود.

برخی پیش‌بینی می‌کنند رویکردهای سلبی در روند بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های نظارت هم ادامه خواهد داشت و شورای نگهبان و هیئت‌های نظارت رد صلاحیت‌ها را متوجه معدود چهره‌های باقیمانده در طیف‌های اصلاح‌طلب و میانه‌رو خواهند کرد.

درعین‌حال برخی افراد متقاضی کسب کرسی نمایندگی از احزاب اصولگرا و جناح راست هم رد صلاحیت می‌شوند تا درنهایت نهادهای نظارتی اعلام کنند، مسئله رد صلاحیت‌ها همه جناح‌های کشور را در بر گرفته است.

دسته دیگری از تحلیل‌ها هم مبتنی بر این استدلال کلی است که شورای نگهبان تلاش می‌کند دیدگاه هیئت‌های اجرایی را تأیید کرده و جز برخی موارد خاص دیدگاه هیئت‌های اجرایی در خصوص صلاحیت‌ها را تأیید کرده و تغییری در استعلامات پنج‌گانه نمی‌دهد.

اما یکی دیگر از پیش‌بینی‌ها مبتنی بر نظریۀ ادعایی پلیس خوب پلیس بد مطرح می‌شوند. گروهی از تحلیلگران اصلاح‌طلب معتقدند در این انتخابات شورای نگهبان تلاش خواهد کرد لباس پلیس خوب را به تن کرده و با دیدگاهی ایجابی روند بازگشت برخی رد صلاحیت شدگان به عرصه انتخابات را فراهم سازد.

مبتنی بر این مدل تحلیلی شورای نگهبان زمینه بازگشت برخی اسامی برجسته به انتخابات را فراهم می‌کند تا درنهایت افکار عمومی با این ذهنیت که گشایشی نسبی در روند احراز صلاحیت‌ها ایجاد شده مهیای حضور در انتخابات شوند. هرچند این تحلیل به اعتقاد بسیاری از فعالان سیاسی خوش‌بینانه است اما برای خود طرفدارانی دارند اما اغلب تحلیل‌ها حاکی از تداوم پیاده کردن فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و میانه‌رو از قطار انتخابات است.

اغلب رد صلاحیت‌ها مبتنی بر ماده ۳۳ و ۳۱ قانون جدید انتخابات است؛ قانونی که در زمان تصویب با انتقادات و اعتراضات فراوانی مواجه شد و بسیاری از رسانه‌های اصلاح‌طلب اجرای آن را باعث شکل‌گیری مناقشات بسیاری دانستند؛ اما ماده ۳۳ قانون جدید انتخابات که محور بسیاری از رد صلاحیت‌هاست شامل ۱۳ بند کلی و یک تبصره است. اغلب رد صلاحیت‌ها ذیل این بندها اجرایی شده است. به‌عنوان نمونه در بند ۴ ماده ۳۳ آمده کسانی که به جرم اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران محکوم شده‌اند نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند و صلاحیت آنها احراز نخواهد شد.

در ماده ۳۱ قانون جدید انتخابات هم به شرایط انتخاب شوندگان اشاره شده است. این ماده شامل ۱۰ بند است؛ بند ۱ این ماده اعتقاد و التزام عملی به اسلام است. در بند ۲ التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و بند ۴ ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه است. اغلب رد صلاحیت‌ها مبتنی بر این مواد و بندهای ذیل آن صورت گرفته است.

یکی از خطوطی که پیش از اعلام نتایج اولیه تعیین صلاحیت نامزدها به‌صورت مستمر از سوی رسانه‌های جریان اصلاحات و حامی اعتدال مطرح‌شده مسئله فشار سیاسی روی هیئت‌های اجرایی انتخابات بوده است.

اصلاح‌طلبان در رسانه‌های خود مدعی بودند که در بعضی شهرستان‌ها چینش‌های هیئت نظارت و اجرایی کاملاً یک‌طرفه است و شائبه مهندسی انتخابات در بعضی حوزه‌ها مطرح است البته شائبه است و به‌یقین نرسیده ولی باعث می‌شود که مشارکت پایین بیاید نتایج اعلام شده از سوی هیئت‌های اجرایی این فرضیه را باطل کرده و نشان داد که جریان اصلاحات با تمرکز روی کلیدواژگان خالص‌سازی تلاش کرد تا با حداکثر اطمینان خاطر از مرحله بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی عبور کند.

دیگر خبرها

  • اخبار سیاسی ۱۲ اردیبهشت؛دیدار معلمان با رهبر انقلاب/افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان
  • معاون رئیسی: از مجلس فعلی راضی هستیم اما... /در بودجه اختلافاتی بین دو قوه وجود داشت
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • با موافقت رهبر انقلاب؛ حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد
  • چرا قالیباف تصمیم گرفت از دولت انتقاد کند؟
  • نماینده مهاباد: مجلس در مورد کاظم صدیقی سکوت کرد، در مورد چای دبش لاپوشانی / تعداد افراد زیر خط فقر دو برابر شده است
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس