Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تأکید بر اینکه درخواست روسیه درباره عدم گسترش ناتو به سمت شرق، به‌خصوص در اوکراین و دریافت تضمین‌های امنیتی غیرقابل قبول است، مشارکت اتحادیه اروپا در مذاکرات امنیتی آتی را ضروری دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، "جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا تعیین شرط عدم گسترش ناتو به سمت شرق که از طرف روسیه برای دریافت تضمین‌های امنیتی را غیرقابل قبول نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بورل در مصاحبه‌ای در این باره گفت: «درخواست مربوط به تضمین‌های امنیتی و توقف گسترش اتحادیه اروپا و ناتو به سمت شرق که مقامات مسکو بعنوان بخشی از دستورکار مذاکرات آتی در زمینه امنیت اروپا مطرح کرده‌اند، به‌خصوص در رابطه با اوکراین، کاملاً غیرقابل قبول است.»

این مقام اروپایی یادآور شد: «این نخستین بار است که روسیه دستورکار خود برای مذاکرات را بصورت کتبی ارائه می‌دهد، تاکنون هرگز چنین اتفاقی نیفتاده است. چنین اقدامی را تنها طرف‌های برنده انجام می‌دهند که بصورت قاطع می‌گویند: اینها شروط ماست، بیایید درباره آن به توافق برسیم.»

وی معتقد است که مذاکرات مربوط به امنیت قاره اروپا باید نه تنها در رابطه با اوکراین و گسترش ناتو به سمت شرق باشد، بلکه باید در خصوص تمامی موارد نقض صورت گرفته از لحظه امضای پیمان هلسینکی در سال 1975 باشد. جوزپ بورل افزود: «ما با بسیاری از رویدادها در عرصه سیاست خارجی روسیه و همچنین برخی رویدادها که مسکو آنها را امور داخلی می‌نامند، موافق نیستیم.»  

وی همچنین مقامات مسکو را به این متهم کرد که مایل نیستند مذاکرات در خصوص ساختار امنیتی آینده قاره اروپا با مشارکت نمایندگان اتحادیه اروپا انجام شود. چنین برخوردی از سوی مسکو غیرقابل قبول است.

به عقیده بورل، مذاکرات درباره ساختار امنیتی اروپا و تضمین‌های امنیتی مسئله‌ای نیست که تنها به روسیه و ایالات متحده مربوط باشد و اتحادیه اروپا نیز باید در آنها حضور داشته باشد و چنین توافقاتی تنها در صورت هماهنگی نزدیک با این سازمان قابل تحقق خواهد بود.  

در اواسط ماه دسامبر (اواخر آذرماه) وزارت خارجه روسیه پیش‌نویس دو توافقنامه، یکی با ایالات متحده و دیگری با ناتو را منتشر کرد. این اسناد به مقامات واشنگتن و متحدانشان در بروکسل ارائه شده است. در یکی از مفاد این توافقنامه تأکید شده که کشورهای عضو ناتو باید به طرف روسی تضمین بدهند که این سازمان دیگر در جهت گیری به سمت شرق، بخصوص در خاک اوکراین گسترش پیدا نخواهد کرد.

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه بارها تأکید کرده که گسترش ناتو به سمت شرق و استقرار تسلیحات تهاجمی در خاک اوکراین، خط قرمزی برای مسکو است و در صورت عبور از آن، طرف روسی مجبور به اتخاذ تدابیر سیاسی و نظامی مشخص به منظور تأمین امنیت مطمئن این کشور خواهد شد.

پوتین چند روز قبل در مصاحبه‌ای تلویزیونی، با اشاره به اینکه پیشنهادات روسیه درباره تضمین‌های امنیتی کاملاً شفاف و قابل درک هستند، گفت: «غربی‌ها شرایطی را بوجود آورده‌اند که مسکو مجبور به تعیین خطوط قرمز شده و تنها هدف ما از مذاکرات آینده، تأمین امنیت شهروندان روسیه است. موضوع اینجاست که ما جایی برای عقب نشینی نداریم. کجا می‌توانیم برویم. ناتو به پشت در خانه ما رسیده است. این کار کاملاً ضروری بود که چنین خط قرمزی مشخص شود.»

پوتین پاسخ نظامی روسیه به ادامه گسترش ناتو را بعید ندانستمخالفت آمریکا با برخی پیشنهادات روسیه درباره تضمین‌های امنیتیرایزنی بورل و بلینکن درباره پیشنهادات روسیه درباره تضمین‌های امنیتی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ناتو اتحادیه اروپا اخبار روسیه ناتو اتحادیه اروپا اخبار روسیه گسترش ناتو به سمت شرق تضمین های امنیتی غیرقابل قبول اتحادیه اروپا روسیه درباره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۹۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

آفتاب‌‌نیوز :

جوزپ بورل این اظهارات را در نشست مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض برگزار می‌شود مطرح کرد. 

در حال حاضر از میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تنها هشت کشور، فلسطین را به عنوان کشور مستقل به رسمیت شناخته‌اند. این کشور‌ها عبارتند از: لهستان، بلغارستان، مجارستان، جمهوری چک، اسلواکی، سوئد و قبرس. 

در ماه‌های گذشته کشور‌های ایرلند، اسپانیا، اسلوونی و مالت آمادگی خودشان را برای پیوستن به این ۸ کشور اعلام کرده‌اند. 

با وجود این، اتحادیه اروپا به عنوان یک نهاد کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته است. برخی از مهم‌ترین کشور‌های عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان و فرانسه معتقدند که به رسمیت شناختن فلسطین تنها از رهگذر مذاکرات بر سر راهکار دو دولتی قابل حصول خواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • فون درلاین: حمله نظامی اسرائیل به رفح کاملاً غیرقابل‌قبول است
  • سومین دور مذاکرات مربوط به توافقنامه امنیتی آمریکا و اوکراین
  • کمیسیون اروپا: حمله اسرائیل به «رفح» غیر قابل قبول است
  • فون درلاین: حمله اسرائیل به رفح غیرقابل قبول است
  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • رئیس کمیسیون اروپا: حمله اسرائیل به رفح کاملا غیرقابل قبول است
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • تضمین آتش بس دایمی رکن اساسی مذاکرات است