Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه در نشست با فعالان اقتصادی استان کرمانشاه به تشریح چند و چون مشکلات حوزه تولید و تجارت استان پرداخت.

کیوان کاشفی در این نشست که امروز (هشتم دی) برگزار شد، با اشاره به مهمترین مشکلات حوزه تجارت و تولید استان کرمانشاه، اظهار کرد: امروز کشور با مشکلات عدیده‌ای مواجه است که بخشی از آن ناشی از مسائل بین‌المللی و تحریم‌ها و بخشی ناشی از خودتحریمی‌های داخلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه باید چالش‌هایی که دولت با آن مواجه است را بپذیریم و تا جایی‌که امکان دارد برای حل این مشکلات همراهی کنیم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه دولت سیزدهم با بخش خصوصی همراه است و قصد تسهیل‌گری دارد و ما نیز باید در این راه در کنار دولت باشیم.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران مسائل ارزی را یکی از مهمترین چالش‌های دولت برشمرد که بواسطه آن فشار مضاعفی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به تجارت و صادرکنندگان وارد شده است.

کاشفی معتقد است، در شرایطی که زمانی افزایش آمار صادرات و تعدد صادرکنندگان نقطه مثبت بود و با دادن لوح و مدال از صادرکنندگان تجلیل می‌شد، اما امروز بسیاری از صادرکنندگان بواسطه مسائل ناشی از رفع تعهدات ارزی دچار گرفتار شده و بدهکارند.

وی از محدودیت‌هایی که پیش روی واردات کشور وجود دارد هم یاد کرد و ادامه داد: اکنون سیاست کلی به سمت محدودیت واردات است و این محدودیت از طریق وضع تعرفه‌های سنگین برای برخی کالاها صورت می‌گیرد و واردات برخی کالاهای دیگر هم کاملا ممنوع است.

جوانرود می‌تواند قطب واردات موبایل شود

رئیس اتاق کرمانشاه سپس به مهمترین چالش‌های پیش روی استان کرمانشاه اشاره داشت و افزود: اگرچه واردات در تمام کشور با محدودیت روبه رو است، اما استان تجاری مانند کرمانشاه را بیشتر تحت تاثیر قرار داده است.

به گفته کاشفی، در شرایطی که زمانی رشیدترین واردکنندگان چای و برنج در کرمانشاه بودند اکنون بسیاری از آنها از این عرصه فاصله گرفته اند.

وی واردات در کنار صادرات را برای پایداری تجارت خارجی ضروری دانست و یادآور شد: در کرمانشاه زمینه‌های متعددی وجود دارد که می‌توان برای واردات کالا در آنها تمرکز کرد.

رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه پیگیری‌های زیادی انجام شد تا منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب به پایلوت واردات خودرو تبدیل شود، اضافه کرد: حتی رویه‌های واردات خودرو همین حالا نیز در گمرک فعال است.

کاشفی معتقد است، اکنون که با ممنوعیت واردات خودرو مواجهیم می‌توان از این ظرفیت برای واردات خودروهای سنگین و ماشین آلات مورد نیاز صنایع و معادن استفاده کرد.

وی با بیان اینکه ناوگان و ماشین آلات سنگینی که اکنون در اختیار داریم دیگر پاسخگوی لجستیک حمل و نقل استان نیست، خواستار تسهیل گری برای واردات ماشین آلات سنگین شد.

ظرفیت دیگری که در حوزه واردات در کرمانشاه وجود دارد و کاشفی به آن اشاره کرد واردات گوشی تلفن همراه بود.

وی با بیان اینکه در گذشته این واردات به صورت کولبری صورت می‌گرفت، اظهار کرد: واردات اکنون قانونی شده و امکان ساماندهی آن وجود دارد.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران عمده وارداتی که اکنون صورت می‌گیرد را مربوط به شهرستان‌هایی مانند جوانرود دانست و خاطرنشان کرد: این شهرستان می‌تواند به قطب واردات موبایل کشور تبدیل شود.

کشاورزی، حلقه مفقوده اقتصاد کرمانشاه

کاشفی در ادامه به چالش‌های حوزه کشاورزی هم اشاره کرد که مانند سایر بخش‌ها از جمله حوزه صنعت مورد توجه نیست و افزود: آنقدر که صدای صنعت بلند است و منابع و تسهیلات در اختیار دارد، چنین امکاناتی در اختیار بخش کشاورزی نیست.

وی  از کشاورزی به عنوان یک حلقه مفقوده در اقتصاد کرمانشاه یاد کرد که باید هرچه بیشتر تقویت شود.

رئیس اتاق کرمانشاه تشکل سازی را یکی از راهکارهایی دانست که می‌تواند صدای بخش کشاورزی را بلند کند و ادامه داد: تشکل‌هایی مانند شورای ملی نخود، انجمن ارگانیک، انجمن روغن حیوانی و انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده در کرمانشاه فعال است و می‌توان از ظرفیت این تشکل‌ها بیشتر استفاده کرد.

کاشفی همچنین از پیگیری برای راه‌اندازی انجمن‌های جدیدی در حوزه کشاورزی هم خبر داد و گفت:یکی از مهمترین آنها انجمن زعفران است که می‌توان در حوزه جمع آوری، بسته بندی و صادرات فعالیت داشته باشد.

وی از اتفاقات مثبتی که طی سال‌های اخیر در تولید زعفران کرمانشاه رخ داده یاد کرد و ادامه داد: کرمانشاه می‌تواند به قطب صادرات تبدیل شود.

هدف اتاق بازرگانی رونق کسب و کار فعالین اقتصادی است

رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه به تشریح عملکرد اتاق بازرگانی به عنوان یک نهاد مردمی خدمت رسان پرداخت و افزود: تمام تلاش ما رونق کسب و کار فعالین اقتصادی است.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است، وقتی کسب و کار فعالین اقتصادی رونق بگیرد به تبع آن تولید، اشتغال و ثروت آفرینی را در استان شاهد خواهیم بود و چرخه اقتصادی کرمانشاه به گردش در می‌آید.

کاشفی با بیان اینکه اتاق بازرگانی ظرفیت‌های خوبی برای رسیدگی به مشکلات فعالین اقتصادی دارد، شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با حضور نمایندگان سه قوه را یکی از مهمترین این ظرفیت‌ها برشمرد و تاکید کرد: تمام تلاش ما این است که مشکلات فعالان اقتصادی را با استفاده از ظرفیت علمی و کارشناسی مرتفع کنیم.

وی همچنین بر آموزش فعالین اقتصادی و تجهیز آنها به دانش روز هم تاکید کرد و افزود: حساسیت ویژه‌ای در زمینه برپایی دوره‌های آموزشی داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی كرمانشاه صادرات واردات رئیس اتاق کرمانشاه استان کرمانشاه فعالین اقتصادی اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۰۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه ایران از واردات مرغ اجداد بی نیاز شد گفت: احیا سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر در راستای موارد سازی و افزایش تولید در حال انجام است - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حالی که در گذشته بیش از 90 درصد مرغ اجداد جوجه‌یک‌روزه از کشور‌های دیگر تامین می‌شد سازمان اقتصادی کوثر که مجری نگهداری و تولید آرین در کشور است اعلام کرد که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشور‌های غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفت.

فخاری رئیس این سازمان حتی اعلام کرده است که ظرفیت صادرات به کشور‌های دوست دیگر فراهم شده است. ضریب تبدیل در مرغ آرین از 2.2 به 1.7 کاهش یافته است که با توجه به ارزانی جوجه یک‌روزه آرین نسبت به جوجه نژاد راس و سلامت بیشتر این محصول پروتئینی رقابت نژاد ایرانی را با سویه‌های وارداتی وارد مرحله جدی‌تری کرده است.

مالزی خریدار مرغ آرین ایران شد

وی در تبیین اجمالی شیوه‌هایی که منجر به کاهش ضریب تبدیل در این نژاد شده است، بیان داشت: به‌گزینی ژنتیکی و تغییر روش‌های پرورش در بخش GGP، اجداد و مرغ مادر نقش مهمی در این تحول ایفا کرد.

در سال 1400 بیش از 90 درصد بازار جوجه‌یک‌روزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.

نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سال‌ها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره وری نژاد مرغ آرین را پایین می‌دانند، اما منتخصصان کشور می‌گویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.

 ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به عنوان مجری مرغ لاین آرین در این ارتباط  اظهار داشت: واردات دستگاه جوجه‌کشی که نقش بزرگی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارد تحریم شد و این دستگاه را دیگر به ایران نفروختند، این اتفاق باعث شد همکاران ما تصمیم بگیرند که این وابستگی را قطع کنند، لذا از دل تهدید و تحریم تلاش‌ها برای کسب خودکفایی شکل گرفت و با نوآوری و خلاقیت نه تنها دستگاه جوجه‌کشی مرغ بلکه دستگاه جوجه‌کشی بوقلمون را نیز تولید کردند و مایه خرسندی است که دستگاه ایرانی تولید شده راندمان تولید را بهبود بخشیده و در بخش خصوصی نیز مورد استقبال واقع شده است.

وی افزود: با تولید لاین مرغ آرین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور بالا رفته است و به جرأت می‌گوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین می‌شود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشورهای دیگر نداریم.

فخاری ادامه داد: در راستای  به جریان انداختن اموال و دارایی‌های متروکه، راکد و یا بلااستفاده به نفع تولید، مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر، در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • نصب یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال پرتابل در بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود