Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت لوازم خانگی ایران در حالی شاهد سپری کردن روز‌های خوش خود است که به نظر می‌رسد اختلاف نظر وزارت صمت با تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی در خصوص طرح ازمایشی درج «قیمت تولیدکننده» بر روی هشت قلم از محصولات لوازم خانگی، در روز‌های آتی تبدیل به یک کشمکش حساس میان این دو بخش تبدیل خواهد شد.

گروه کشت و صنعت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ اوایل مهر سال جاری بود که مقام معظم رهبری با ارسال نامه‌ای به «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان دستور ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای را ابلاغ کردند، مسئله‌ای که در آن برهه زمانی به مانند سرآغازی بر خروج صنعت لوازم خانگی کشور از انزوای بازار و تبدیل به نقطه عطف توجه همه سازمان‌های دولتی و رسانه‌ای مطرح کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پویش حمایت از لوازم خانگی تولید داخل طی ماه‌های اخیر و به مرور زمان در فضای اقتصادی کشور به مانند موج عظیمی تبدیل شده بود، به گونه‌ای که این موج در ماه‌های نخست پاییز سال ۱۴۰۰ آثار بسیار زیادی را  در جنبه‌های اقتصادی و رسانه‌ای کشور از خود بر جای گذاشته بود؛ از نصب بیلبورد‌های تبلیغاتی برند‌های ایرانی تولید کننده لوازم خانگی در بهترین نقاط شهر تا ارائه گزارشات متعدد مکتوب و تصویری در جراید و رسانه‌های تصویری، از جمله اقداماتی بود که در ماه‌های مهر و آبان سال جاری در راستای حمایت از لوازم خانگی ایرانی توسط حاکمیت انجام شد.


گفتنی است که ممنوعیت واردات لوازم خانگی از طریق مناطق آزاد در روز‌های نخست آبان و در گام پایانی ممنوعیت واردات لوازم خانگی از طریق کولبری در آذر سال جاری، اقدامات نهایی بود که به منظور حمایت کامل از صنعت لوازم خانگی کشور توسط حاکمیت (دولت و مجلس) به مرحله اجرا درآمد؛ اما با توجه به وقایع اخیر به نظر می‌رسد که ماه عسل تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی با وزارت صمت بنا بر یک اختلاف نظر جزئی طی روز آینده به پایان خود نزدیک می‌شود.


چندی پیش اتاق اصناف ایران طی ابلاغیه‌ای اعلام کرد که بنا بر ضرورت شفاف و روان سازی نظام توزیع و قیمت‌گذاری و روزآمد سازی شیوه‌های نظارت بر بازار و همچنین ایجاد رقابت، تعدیل و واقعی نمودن قیمت‌ها، اصلاح نظام توزیع کالا و جلوگیری از سوء‌استفاده احتمالی، درج «قیمت تولید» بر ۱۴ قلم کالا الزامی خواهد شد؛ در میان این ۱۴ قلم کالا، یخچال فریزر، تلویزیون، ماشین لباسشویی، غذاساز، نوشیدنی ساز، چرخ گوشت و ماکروویو از جمله کالا‌هایی هستند که نیمی از لیست اقلام  ملزم شده به درج «قیمت تولید» را به خود اختصاص داده‌اند.


در حال حاضر و با توجه به اظهارات مقامات ارشد وزارت صمت و اعضای بلند پایه انجمن‌های مرتبط با صنعت لوازم خانگی به نظر می‌رسد که درج قیمت تولید بر روی این هشت قلم کالا ذیل این طرح آزمایشی، اکنون تبدیل به اختلافی هرچند جزئی میان وزارت صمت فروشندگان و تولید کنندگان شده است.


تشدید رقابت و تعیین قیمت واقعی، دو ویژگی مثبت درج قیمت تولید


چندی پیش «محمد صادق مفتح» قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در گفتگو با بازارنیوز درج قیمت تولیدکننده بر روی ۱۴ قلم از محصولات تعیین شده از سوی اتاق اصناف را زمینه‌ای بر تشدید رقابت و تعیین قیمت واقعی عنوان کرده بود.


علاوه بر این قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی پیرامون انتقاد‌ات مطرح شده از سوی فعالان حاضر در صنعت لوازم خانگی مبنی بر اینکه ماهیت مصرف و هزینه تولید این قبیل محصولات نسبت به دیگر کالا‌های مصرفی کاملا متفاوت است، گفت: درحال حاضر هیچ تفاوتی میان این هشت قلم لوازم خانگی نسبت به دیگر کالا‌ها وجود ندارد و این کالا‌ها به مانند اقلام مصرفی دیگر مشول قیمت گذاری بر مبنای قیمت تولید خواهند شد.


وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر پیش بینی ما این است که با قیمت گذاری برخی اقلام پر مصرف عامه مردم بر اساس قیمت تولید‌کننده، در بدنه بازار و اقتصاد کشور شاهد تحقق یک فضای رقابتی قابل توجه و درعین حال و واقعی‌تر شدن قیمت این قبیل محصولات باشیم.


به جای قیمت تولیدکننده، قیمت مصرف‌کننده را درج کنید


اما آن سوی ماجرا فعالان حاضر در صنعت لوازم خانگی کشور نظری کاملا متفاوت نسبت به قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی دارند؛ «اکبر پازوکی» رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون قیمت‌گذاری هشت قلم از لوازم خانگی بر اساس قیمت‌تولیدکننده اظهار کرد: اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی بار‌ها اعلام کرده است که شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی با ارائه یک لیست سه ستونه و ثبت آن در سامانه ۱۲۴ قیمت درب کارخانه، عمده فروش و خرده فروش مشخص و شفاف شود.


رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با انتقاد اجرای قیمت‌گذاری بر اساس قیمت تولید گفت: هزینه تولید اقلام خوراکی و مصرفی مردم با لوازم خانگی بسیار متفاوت است؛ اکنون حداکثر قیمت یک پودر ماشین لباس شویی نهایتا ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است، ولی قیمت یک یخچال و یا ماشین لباس شویی ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان است، با احتساب چنین مسئله‌ای  چگونه امکان دارد که قیمت هر دو بر اساس یک مولفه واحد قیمت‌گذاری شود.


وی خاطر نشان کرد: با توجه به جلسات و هم اندیشی انجام شده میان فعالان اقتصادی صنعت لوازم خانگی  مپیشنهاد ما بر این است که به جای قیمت تولید، قیمت مصرف‌کننده بر روی این اقلام درج شود، چرا که با درج قیمت مصرف‌کننده این موضوع در نهیات به نفع تولید کننده، فروشنده و مصرف‌کننده خواهد بود.


پازوکی در تشریح این مسئله گفت: جلوگیری از وقوع گران فروشی و کم فروشی، از جمله اقار مثبتی است که درج قیمت مصرف‌کننده می‌تواند برای بازار لوازم خانگی به ارمغان بیارود؛ طی چهار گذشته و به همت تولیدکنندگان داخلی شرایط بازار به گونه‌ای رقم خورده است که محصولات تولید داخل نیازمندی‌های بازار را برآورده می‌سازد؛ ما اگر در سطح بازار لوازم خانگی کشور و بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری شاهد یک ثبات اقتصادی باشیم دیگر با خرید زودهنگام لوازم خانگی توسط خانوار‌های برای دو یا سه سال آینده نخواهیم بود.


رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی عنوان کرد: سازمان‌های دولتی و قانون‌گذار باید به گونه‌ای عمل کنند که تولیدکننده و سرمایه‌گذار داخلی رقبتی برای حرکات به سمت تولید داشته باشد و در مقابل نباید کاری کننند که حضور کالای قاچاق در بازار لوازم خانگی به مانند گذشته شدت بگیرد.


پازوکی تاکید کرد: اگر قانونی هم نوشته می‌شود باید در حمایت از تولیدکننده باشد نه این که منجر به رشد کالای قاچاق در بازار شود؛ اگر امروز دولت با رفع موانع تولید توانست وضعیت تولید را بهبود ببخشد، در نهایت این مسئله به نفع مصرف‌کننده خواهد بود ، یقینا با قیمت‌گذاری دستوری مشکلی از مصرف‌‎‌کننده را حل نخواهد کرد.

 

صنعت لوازم خانگی نباید دولتی شود


مضاف بر رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، «حمیدرضا غزنوی» سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز در گفتگو با بازارنیوز در واکنش به طرح آزمایشی قیمت‌گذاری هشت قلم از اقلام لوازم خانگی بر اساس قیمت تولیدکننده اظهار کرد: درحال حاضر تمامی انجمن و تشکل‌های لوازم خانگی ایرادات متعددی را نسبت این طرح وارد کرده‌اند و اکنون قرار بر این شد که بازنگری پیرامون این طرح آزمایشی انجام شود؛ هم اینک تولیدکننده و فروشندگان لوازم خانگی با قیمت‌گذاری برخی از اقلام لوازم خانگی بر اساس قیمت تولیدکننده کاملا مخالف هستند.


سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی تاکید کرد: طی این سال‌ها ما شاهد آن بودیم که بر روی کالا‌هایی همچون کیک، کلوچه و نوشابه قیمت‌های مصرف‌کننده درج شده است، اما اکنون میبینیم که وزارت صمت در نظر دارد رویه قیمت‌گذاری بر اقلام مهم لوازم خانگی را بر اساس قیمت تولیدکننده را به مرحله اجرا در آورد .


وی خاطر نشان کرد: با اجرای چنین طرحی، اقتصاد کشور در حوزه لوازم خانگی کاملا دولتی خواهد شد؛ متاسفانه افرادی حاضر در وزارت صمت به این نکته مهم توجه ندارند که باید تمرکزشان بر حمایت از تولیدکننده باشد نه این که بخواهند تمامی حواس و ظرفیت خود را بر این امر متمرکز سازند که بر این است اقتصادی کشور را مدیریت کنند؛ این مسئله مغایر با ماهیت اقتصادی بازار است.


هزینه‌های تولیددر حال نوسان است، نمی‌توان قیمت لوازم خانگی را ثابت نگهداست


«عباس هاشمی» دبیرکل انجمن لوازم خانگی ایران نیز در مخالفت با درج قیمت تولیدکننده بر روی برخی از اقلام لوازم خانگی در گفتگو با بازارنیوز اظهار کرد: قیمت‌گذاری زمانی صحیح است که تمامی مولفه‌های اثرگذار در فرایند تولید مانند نرخ ارز و قیمت ماده اولیه ثابت باشد تابر اساس آن تولیدکننده بتواند تا مدت‌های طولانی محصولات خود را بر اساس یک قیمت ثبت روانه بازار کند .

دبیرکل انجمن لوازم خانگی ایران افزود: در حال حاضر شرایط نرخ ارز و به تبع آن قیمت مواداولیه مدام در حال تغییر و تحول است، در نتیجه با وجود چنین شرایطی قیمت تولیدکننده نمی‌تواند بازار را به دور از نوسان و در جایگاه ثبات نگهدارد، بنابراین به هر میزان که دخالت بر روی قیمت‌ها از سوی محیطی خارج از صنعت لوازم خانگی کمتر باشد به همان میزان شاهد فرایند قیمت‌گذاری سالم‌تر و تحقق فضای رقابتی قابل توجهی در بازار لوازم خانگی کشور  خواهیم بود.


وی در پایان متذکر شد: در برهه زمانی فعلی بعضی از تولیدکنندگان لوازم خانگی به دلیل مشکلات متعدد  در فروش محصولات خود با مشکل مواجه اند و اکنون با یکدیگر در رقابت کامل به سر می‌برند ؛ علاوه بر این قدرت خرید مردم نیز طی این سال‌ها به شدت کاهش یافته در نتیجه تولیدکنندگان  هم نمی‌توانند کالا‌های خود را با قیمت بالا به فروش برسانند؛ بنابراین ایجاد هر گونه التهاب بی پایه و اساس در نهایت به نفع اقتصاد کشور و صنعت لوازم خانگی کشور  نخواهد بود و دولت باید اجازه دهد که برای پیش برد بازار، فرمول  عرضه و تقاضا در ساختار بازار حکم فرما شود.

پایان پیام//

برچسب ها: لوازم خانگی ، فاطمی امین ، وزارت صمت ، قیمت تولیدکننده ، صنعت لوازم خانگی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000QBX

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: لوازم خانگی فاطمی امین وزارت صمت قیمت تولیدکننده صنعت لوازم خانگی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فروشندگان لوازم خانگی صنعت لوازم خانگی کشور بر اساس قیمت تولید لوازم خانگی ایران بازار لوازم خانگی قیمت مصرف کننده لوازم خانگی لوازم خانگی درج قیمت تولید قیمت گذاری وزارت صمت حال حاضر کالا ها هشت قلم بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۰۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»

به گزارش خبرنگار مهر، هر گاه حجم و میزان کالایی در بازار بیش از نیاز باشد و کاهش قیمت‌ها موجب زیان تولیدکننده شود دولت ورود کرده و کالاهای مازاد را از سطح بازار جمع‌آوری می‌کند.

ایران در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ به خودکفایی رسیده و در این زمینه می‌تواند درآمدزایی ارزی داشته باشد. ظرفیت کشور در تولید گوشت مرغ سالانه ۳ میلیون تن بوده که این آمار ضمن تأمین داخل می‌تواند بازار صادراتی را برای اقتصاد کشور به ارمغان آورد. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر ورود محصولات کشاورزی بر بازارهای جهانی گفته، وزیر جهاد کشاورزی در تعامل با بخش خصوصی حمایت از تولید داخل را برای ورود به بازارهای بین‌المللی مرغ مورد تاکید قرار داده است. بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

علی ابراهیمی وظیفه شرکت پشتیبانی امور دام کشور در خرید مرغ داخل را مقطعی و برای تکمیل ذخایر راهبردی عنوان کرد و نقش اصلی تنظیم و تثبیت بازار را گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازار بین‌المللی دانست. به گفته وی، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار صادراتی است. در دنیا صادرات مورد حمایت دولت‌ها بوده و به شکل‌گیری اولیه آن یارانه تعلق می‌گیرد. این اتحادیه هم در سایه حمایت در یک بازه زمانی ۳ تا ۴ ماه می‌تواند حضور خود را در بازار کشورهای همسایه تثبیت کند.

تلاش برای بازار سازی

قیمت هر کیلو گرم مرغ سال گذشته ۷۳ هزار تومان تعیین شد که این عدد بین ۷۸ تا ۹۵ هزار تومان در نوسان بود. در مقطعی با کاهش حجم جوجه‌ریزی قیمت گوشت مرغ به حدود ۱۰۰ هزار تومان رسید که با ورود وزارت جهاد کشاورزی و رساندن جوجه‌ریزی به بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه آرامش به بازار گوشت مرغ بازگشت.

در حال حاضر هنوز قیمت جدید تعیین نشده و هر کیلو گرم گوشت مرغ به مبلغ ۷۸ هزار تومان به فروش می‌رسد.

در ادامه شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال در حال خدمات رسانی به زنجیره مرغداری کشور است.

به گفته مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، صنعت مرغداری ایران وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک گفت‌وگوی ملی با مرغداران هستیم. زمان آن رسیده که با بهره‌وری و کارایی بالاتر، تولید انجام شود.

‌حسین شیرزاد نسبت به جمع‌آوری گوشت مرغ مازاد از سطح بازار عنوان کرده، در حال حاضر شرکت‌ها و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند و شرکت پشتیبانی امور دام با تمام ظرفیت متعهد به خرید مرغ است؛ به طوری که در یک ماه گذشته رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن رقم خورده است. در ماه مبارک رمضان حدود ۱۷ هزار تن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

گفتنی است؛ امسال واردات گوشت مرغ از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف شده و تکمیل و کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

حسین شیرزاد تاکید دارد، صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه در گردش مکفی و بیمه قیمت محصولات دارد. قطعاً باید کریدورهای صادراتی فعال شود و صادرات موفق وابسته به زیرساخت‌های مناسب صادراتی و ظرفیت‌های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم.

در این زمینه ضروری است تعداد کشتارگاه‌ها متناسب سازی شده و مدیریت صادرات مرغ به لحاظ کیفی تقویت شود. ‌

کد خبر 6089725 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود