Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@09:36:06 GMT

یادنامه‌ای برای منوچهر آریان‌پور

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۲۱۴۰۰

یادنامه‌ای برای منوچهر آریان‌پور

منوچهر آریان‌پور، فرهنگ نویس، مترجم و صاحب «فرهنگ آریان پور» و بنیانگذار مدرسه عالی ترجمه بود که ششم دی‌ماه درگذشت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، منوچهر آریانپور کاشانی، مترجم و فرهنگ‌نویس هفتم شهریورماه ۱۳۰۹ در کاشان به دنیا آمد. پدرش عباس آریان‌پور، مترجم، فرهنگ‌نویس و رئیس مدرسه عالی ترجمه بود. منوچهر تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهرهای اصفهان، آبادان، مشهد و تهران گذراند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ۱۳۲۹ از دبیرستان البرز دیپلم گرفت و به دانشگاه تهران راه یافت. پس از سه سال در مقطع کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی دانش آموخته شد.

سپس برای ادامه تحصیل به ایالات متحده آمریکا رفت و مقطع کارشناسی ارشد را در گرایش ادبیات انگلیسی و زبان‌شناسی و دکتری را در گرایش ادبیات قرن ۱۶ و ۱۷ (ادبیات رنسانس) گذراند و دانشنامه دکتری خود را سال ۱۹۵۸ در رشته زبان و ادبیات انگلیسی و با نگارش رساله‌ای درباره والتر رالی از دانشگاه کلرادو دریافت کرد.

آریان پور سال ۱۳۳۷ به ایران بازگشت و رئیس دارالترجمۀ بانک توسعۀ صنعت و معدن شد و همزمان در دانشسرای عالی با مقام استادیاری به تدریس پرداخت.

او یک‌بار دیگر در سال ۱۳۴۰ به آمریکا رفت و سه سال در دانشگاه‌های بوناویستا و میسوری تدریس کرد و سال ۱۳۴۹ به ایران آمد و تا پیروزی انقلاب اسلامی قائم‌مقام و مدرس مدرسه عالی ترجمه بود. مدرسه‌ای که به کمک پدرش عباس آریان‌پور در سال ۱۳۴۸ بنیان نهاد. سپس به آمریکا رفت و در دانشگاه بوناویستا به تدریس زبان و ادبیات انگلیسی پرداخت. وی عضو انجمن استادان دانشگاه آمریکا بود و در ۱۹۹۵ بازنشسته شد. از آن به بعد ساکن شهر سان دیه‌گو شد و کار فرهنگ‌نویسی را ادامه داد.

منوچهر آریان‌پور از سال‌ها پیش در کار فرهنگ‌نویسی دوزبانه با پدرش همکاری داشت و فرهنگ‌نامه‌هایی با نام هردوی آن‌ها منتشر شده است. سپس، به‌طور مستقل، به‌کار فرهنگ‌نویسی دوزبانۀ انگلیسی و فارسی براساس فرهنگ وبستر و تألیف و نشر آن پرداخت.

مجموعه کتاب‌های فرهنگ پیشرو آریان‌پور مشتمل بر فرهنگ‌های هفت جلدی انگلیسی به فارسی، چهار جلدی فارسی به انگلیسی، دو جلدی گسترده، یک جلدی فراگیر تنها برخی از آثار منتشر شده از آریان‌پور است.

منوچهر آریان‌پور در سال ۱۳۷۸ کل اموال موروثی خاندان آریان‌پور کاشانی را به دانشگاه کاشان هدیه کرد. ارزش این اموال که شامل چند واحد مسکونی، باغ، زمین و مرکز آموزش عالی است، در آن زمان بیش از ۱۰ میلیارد تومان برآورد می‌شد. وی همچنین حق‌تألیف کتاب‌های خود را پس از مرگ به این دانشگاه واگذار کرده بود.

منوچهر آریان پور فرهنگ نویس، مترجم و صاحب «فرهنگ آریان پور» دوشنبه ششم دی‌ماه در آمریکا در سن ۹۲ سالگی در امریکا از دنیا رفت.

کد خبر 545245

منبع: ایمنا

کلیدواژه: منوچهر آریان پور منوچهر آریان پور درگذشت فرهنگ آریان پور فرهنگ نویس مترجم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق منوچهر آریان پور ادبیات انگلیسی فرهنگ نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۱۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیس تلگراف نوشت احتمالا نیروهای انگلیسی جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد نظامی آمریکا روز جمعه مدعی شد دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا ساخت اسکله موقت در نوار ساحلی غزه را جهت ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق کشتی به این باریکه آغاز کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس هم به نقل از این مقام ارشد نظامی گزارش کرد که ظاهرا ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه از طریق دریا از اوایل ماه آینده میلادی آغاز خواهد شد.

ایالات متحده پیشتر گفته بود که یک «طرف سوم»، مسئول رانندگی کامیون‌ها در امتداد یک مسیر به سمت ساحل خواهد بود؛ مسئولیتی که طبق آنچه تلویزیون بی‌بی‌سی گزارش کرده است، می‌تواند توسط نیروهای انگلیسی ایفا شود.

البته بی‌بی‌سی گزارش داد که هنوز هیچ تصمیمی توسط دولت انگیس رسما اعلام نشده و «ریشی سوناک» نخست‌وزیر انگلیس هم آن را هنوز مطرح نکرده است.

«گرانت شاپس» وزیر دفاع انگلیس گفت: «بسیار حیاتی است که مسیرهای بیشتری را برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه حیاتی به مردم غزه ایجاد کنیم و بریتانیا هم نقش پیشرویی را در ارائه کمک‌ها ایفا می‌کند.»

مقام آمریکایی مذکور گفته است: «حجم کمک‌های بشردوستانه‌ برای غزه از مسیر دریایی حدود ۹۰ کامیون در روز خواهد بود که این عدد می‌تواند به حدود ۱۵۰ کامیون در روز افزایش یابد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • احتمال اعزام نیرو‌های انگلیسی به غزه
  • احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • دعوت جهانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • جنبش‌های اخیر در دانشگاه‌های جهان نتیجه عملیات وعده صادق
  • دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • وضعیت امروز دانشگاه‌های آمریکا دستاورد عملیات «وعده صادق» است