Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@02:58:32 GMT

بخش خصوصی در نظام حکمرانی نقش ایفاکنند

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۲۲۹۳۱

 

به گزارش تابناک به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در رونمایی از کتاب مجموعه قوانین و مقررات مرتبط با کسب و کارهای اینترنتی با حمایت مرکز ملی فضای مجازی و همکاری انجمن تجارت الکترونیک تهران و گروه توسعه فناوری اطلاعات هزاردستان با بیان این مطلب افزود: در عصر حاضر توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بدون توسعه فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال امکان پذیر نیست و در صورت محدود سازی فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال، اصل ضرورت توسعه برای کشورها در صحنه رقابت جهانی انکار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به توسعه فضای مجازی و تاثیر آن بر قانون گذاری و مقرره گذاری در جهان گفت: با توسعه فضای مجازی قوانین و مقررات با یک توافق کلی و اجتماعی گذاشته می شوند و برخلاف گذشته که قوانین نگاشته شده و سال ها پس از اجرا نسبت به اصلاح آن اقدام می شد، امروزه با تحولاتی که ایجاد شده و مشارکت و بلوغی که در جامعه وجود دارد قوانین بلافاصله به گفتمان گذاشته می شود بنابراین نیاز است تا به توافق جمعی لحظه ای برای قانون گذاری دست یابیم که این خود فصل جدیدی در حوزه حکمرانی در جهان است.
دکتر فیروزآبادی تاکید کرد: اصل مقررات زدایی یک اصل ممدوح است و یکی از وظایف مرکز ملی فضای مجازی شناخت نیاز برای قوانین جدید و اجرای این اصل و ایجاد تعادل بین مقررات زدایی و وضع مقررات مورد نیاز جدید است و مرکز ملی به این تعادل توجه دارد.
وی گفت: در حوزه های مالکیت معنوی و داده، حریم خصوصی، حقوق و قوانین قراردادها و دارایی های معنوی که هنوز در نظام بانکی کشور به رسمیت شناخته نمی شود به دنبال قانون گذاری و مقرره گذاری هستیم و این تاخر در پذیرش آن نه تنها در ایران بلکه درجهان به دلیل فهم سیاسی در قانون گذاری و عدم توجه به تحولات اجتماعی و اقتصادی با چالش روبروست.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این که چاپ کتاب در این حوزه یکی از راه های تسهیل این فرآیند است، تصریح کرد: باید در کنار مباحث قانون گذاری در حکمرانی به نظام توصیه که در بسیاری از کشورها اثر کارکردی بیشتری نسبت به قانون دارد توجه کنیم و نیاز است تا دستگاه های حقوقی در این حوزه نیز وارد شده و علاوه بر مقرره گذاری به نظام توصیه گذاری بپردازند.
وی با بیان این که نقدهای سازنده در حوزه سیاست ها، قوانین و مقررات می تواند به این روند کمک کند، افزود: نقدهای مثبت و سازنده ما را به سمت بالندگی و تکامل در حوزه قانون گذاری در فضای مجازی کشور رهنمود می کند و خوشبختانه در جامعه در سطوح مختلف در فضای مجازی شاهد نقدهای موثر در حوزه های مختلف هستیم که همین امر موجب وحدت نظری در بسیاری از حوزه ها شده است.
دکتر فیروزآبادی گفت: همگرایی ملی در فضای مجازی باعث شده تا بتوانیم از فرصت های آن به عنوان پیشران توسعه ملی بهره برداری کنیم.
گفتنی است؛ در این مجموعه کتاب ۱۱۹ مورد مصوبات در سه حوزه سیاست ها، قوانین و مقررات جمع آوری شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی فضای مجازی ایام فاطمیه اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۲۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالرضا رحمانی فضلی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، در گفتگویی، به بیان دیدگاه های خود پیرامون اهمیت توسعه متوازن در کشور پرداخته است.

وزیر سابق کشور در بخش هایی از این گفتگو که ماهنامه گفتگوی اجتماعی منتشر کرده، گفته است: اساس رضایت‌مندی مردم و قبول مشروعیت برای حکومت‌ها برمبنای کارآمدی است. پس اگر کارآمدی باشد، رضایت‌مندی هم وجود خواهد داشت. اگر رضایتمندی باشد، مقبولیت است. اگر مقبولیت باشد، مشروعیت هم کنارش قرار دارد و این سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی می‌شود که منجر به تنظیم متعادل رابطه دولت و مردم و در نتیجه امنیت می‌شود و در نهایت هم به رابطه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بین «مردم و مردم» و «مردم و دولت» می‌انجامد. عنصر بسیار پرقدرت همه این‌ها، توسعه متوازن و متعادل است.

رحمانی فضلی ادامه داد: هر دولت، رئیس‌جمهور و مجلسی، از قوی‌ترین تا ضعیف‌ترین، منها تا به اضافه بیست درصد، درجه توفیق دارد. من ۵ درصد اضافه نیز گفتم. یعنی دولت ضعیف ۲۰ درصد کشور را عقب می‌برد و دولت قوی ۲۰ درصد کشور را جلو می‌برد. ۸۰ درصد کشور معطل تغییرات نظام‌ها، ساختارها، کارکردها ، قوانین و روابط هستند.

وزیر سابق کشور در بخشی دیگر از گفتگوی خود اظهار داشته است: اگر در کشور بستر و فضای باثبات در حوزه اقتصادی، سیاست داخلی، سیاست خارجی و مشارکت مردم نداشته باشید، نمی‌توانید کاری انجام دهید.

وی در این گفتگو با اشاره به اینکه اگر از من پرسیده شود در شرایط کنونی بزرگترین مشکل کشور در حوزه‌های برنامه‌ریزی و توسعه چیست؟ من در یک کلمه به شما می‌گویم، عدم توازن و تعادل در کشور در بحث توسعه.

وی عنوان کرد: نظام پولی ، بانکی و مالی ما واقعاً یک نظام انحصاری متمرکز ضد توسعه است؛ از ساختار بانک‌ها بگیرید تا عملکردهایشان. مقام معظم رهبری در عموم و خصوص بارها گفته‌اند که چرا بانک‌ها شرکت‌داری می‌کنند؟! بانک تمام منابع را از سطح کشور جمع می‌کند، بعد در توزیع منابع اولویت اول آن‌ها شرکت‌ها و پروژه‌های بانک؛ اولویت دوم شرکت‌ها و پروژه‌های بانک دیگری که ضربدری کار می‌کنند و اولویت سوم مشتری‌های بزرگ خودش است، اولویت چهارمی وجود ندارد. از یک نظام پولی و بانکی ناقص‌الخلقه، نظام اداری، نظام بودجه‌ریزی، نظام مالیاتی و نظام برنامه‌ریزی که همه اجزا بد کار می‌کنند چه انتظاری می‌توان داشت. نتیجه‌اش می‌شود عدم توازن و تعادل در توسعه. چشم‌اندازهای هراسناک شهرهای بزرگ، مشکلات وحشتناک شهرهای بزرگ، محرومیت‌های وحشتناک مناطق محروم، معطل ماندن ظرفیت‌ها در مناطق محروم و مهاجرت‌ها نتیجه همین عدم توازن و تعادل است.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901081

دیگر خبرها

  • مدیران موفق استان بوشهر در اجرای قوانین تشویق شوند
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد