Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:41:05 GMT

مکزیک درصدد توقف صادرات نفت

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۲۵۸۱۲

مکزیک درصدد توقف صادرات نفت

در راستای استراتژی دولت ناسیونالیسی مکزیک برای خودکفایی در بازار سوختهای داخلی، این کشور قصد دارد به صادرات نفت خام در سال ۲۰۲۳ پایان دهد.

به گزارش ایسنا، اوکتاویو رومِرو، مدیرعامل شرکت پمکس در کنفرانس مطبوعاتی در مکزیکو سیتی اظهار کرد: پمکس صادرات نفت خام را در سال ۲۰۲۲ به ۴۳۵ هزار بشکه در روز کاهش می دهد و سپس سال بعد فروش به مشتریان خارجی خود را متوقف خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام بخشی از تلاش لوپز اوبرادور، رییس جمهور مکزیک برای توسعه تولید داخلی سوختهای به جای ارسال نفت به خارج و واردات پرهزینه فرآورده های نفتی مانند بنزین و دیزل است. مکزیک در حال حاضر عمده سوختهایی که مصرف می‌کند  را از پالایشگاههای آمریکایی خریداری می‌کند.

اگر چنین امری محقق شود، یکی از برجسته ترین بازیگران چند دهه اخیر از بازار جهانی نفت خارج می‌شود. پمکس در دوران اوج خود در سال ۲۰۰۴ حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز نفت به پالایشگاههای کشورهای مختلف از ژاپن تا هند صادر می کرد و یکی شرکت کنندگان به عنوان ناظر در نشستهای اوپک بود.

طبق آمار پمکس، این شرکت مکزیکی ماه گذشته بیش از یک میلیون بشکه در روز نفت به خارج فروخت.

کاهش صادرات در حالی صورت می گیرد که پمکس پالایش داخلی بنزین را افزایش می دهد که به گفته رومِرو، به ۱.۵۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۲ و ۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ می‌رسد. شرکتهای حفاری مکزیکی همه تولید خود را به شش پالایشگاه از جمله تاسیسات در دست ساخت در ایالت تاباسکو و یک پالایشگاه دیگر که نزدیک هیوستون تگزاس خریداری شده است، خواهند داد. این پالایشگاه با وجود این که در خاک آمریکا قرار دارد اما بخشی از سیستم پالایش نفت مکزیک به شمار می‌رود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، انتظار می‌رود قطع صادرات نفت مکزیک برای پالایشگاههای آسیایی که مقصد بیش از یک چهارم از صادرات نفت مکزیک بودند به خصوص پالایشگاههای کره جنوبی و هند، ملموس باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرات نفت مکزیک میلیون بشکه در روز صادرات نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۵۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس

منابع آگاه از احتمال تداوم کاهش تولید نفت اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) پس از ماه ژوئن خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سه منبع آگاه اعلام کردند اوپک‌پلاس ممکن است در صورت افزایش‌نیافتن تقاضای نفت، کاهش داوطلبانه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت خود را پس از ماه ژوئن هم ادامه دهد؛ هرچند مذاکرات رسمی اعضای این ائتلاف هنوز آغاز نشده است.

اوپک‌پلاس از اواخر سال ۲۰۲۲، هم‌زمان با افزایش تولید ایالات‌متحده و دیگر تولیدکنندگان غیرعضو و نگرانی درباره تقاضا به‌دلیل دست‌وپنجه نرم‌کردن اقتصادهای بزرگ جهان با افزایش نرخ بهره بانکی، برنامه کاهش تولید نفت خام را اجرا کرده است.

نشست بعدی اعضای اوپک‌پلاس قرار است روز یکم ژوئن (شنبه، ۱۲ خرداد) به‌منظور تعیین سیاست تولید نفت در وین برگزار شود.

اوپک‌پلاس هم‌اکنون تولید خود را روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه کاهش می‌دهد که معادل با ۵.۷درصد تقاضای جهانی است. اعضای اوپک پلاس ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه از این مقدار کاهش تولید را بر عهده دارند، که تا پایان سال ۲۰۲۴ ادامه می‌دهند و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه از آن هم از سوی برخی اعضا به‌صورت داوطلبانه کاهش می‌یابد، که پایان ژوئن منقضی می‌شود.

تنش‌ها در خاورمیانه سبب افزایش قیمت نفت در سال جاری شده، هرچند نگرانی درباره رشد اقتصادی و بالارفتن نرخ بهره بانکی هم بر قیمت نفت تأثیرگذار بوده است. قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز چهارشنبه (۱۲ خرداد) به پایین‌ترین حد خود در هفت هفته گذشته رسید و با قیمت هر بشکه ۸۳ دلار و ۴۴ سنت معامله شد.

سه منبع از کشورهایی که به‌صورت داوطلبانه عرضه نفت خود را کاهش داده‌اند، از احتمال تمدید توافق کاهش خبر دادند.

به‌گفته یکی از این منابع، کاهش تولید ممکن است تا پایان سال ادامه یابد، درحالی‌که منبع دیگری اعلام کرد برای اینکه اوپک‌پلاس تغییری در برنامه تولید خود ایجاد کند، به افزایش ناگهانی تقاضا نیاز است.

الجزایر، عراق، قزاقستان، کویت، عمان، روسیه، عربستان سعودی و امارات‌متحده عربی کشورهایی هستند که تولید نفت خود را داوطلبانه، بیشتر از مقدار توافق‌شده کاهش داده‌اند.

ریچارد برنز از مؤسسه انرژی اسپکتز گفت: به نظر ما احتمال ادامه برنامه کاهش تولید اوپک‌پلاس پس از ماه ژوئن زیاد است، اما هنوز مطمئن نیستیم؛ زیرا فکر می‌کنیم اعضا هنوز وارد مذاکره و تصمیم‌گیری دراین‌باره نشده‌اند.

تحلیلگران می‌گویند گزینه دیگر این است که بخشی یا همه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش روزانه تولید نفت پس از ماه ژوئن لغو شود.

اوپک پیش‌بینی کرده است که تقاضای روزانه نفت یک سال دیگر با رشد به‌نسبت بالای ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای همراه باشد، درحالی‌که آژانس بین‌المللی انرژی، رشد بسیار کمتر و روزانه یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه را پیش‌بینی می‌کند.

دیگر خبرها

  • تقاضا جهانی برای بنزین کاهشی است
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • سرخپوشان به دنبال بردن نساجی در شهر خسته/ استقلالی ها درصدد تثبیت صدرنشینی
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک