Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-07@03:47:33 GMT

فضانورد ناسا درگذشت

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۲۹۵۶۵

فضانورد ناسا درگذشت

صراط:

درگذشت "کلیفورد" توسط انجمن کاشفان فضا که یک سازمان حرفه‌ای برای فضانوردان است در توییتر اعلام شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، وی در سال ۱۹۹۰ برای شرکت در سیزدهمین گروه از کارآموزان فضایی ناسا انتخاب شد و در سال ۱۹۹۲ سوار بر فضاپیمای دیسکاوری(Discovery) به فضا رفت.

کلیفورد در سال ۱۹۹۴ به پارکینسون مبتلا شد اما اجازه نداد این بیماری زندگی‌اش را خراب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سومین ماموریت خود را دو سال بعد به انجام رساند و تنها پزشکان ناسا را از بیماری خود مطلع کرد.

پارکینسون یک اختلال پیش‌رونده در دستگاه عصبی مرکزی و مغز است که به طور معمول بر فعالیت‌های حرکتی بدن اثر می‌گذارد و درمان مشخصی برای آن وجود ندارد.

"کلیفورد" به Parkinson.org گفته است: زمانی که شروع به کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری‌ام کردم، چیزهای زیادی از ذهنم گذشت اما من مصمم بودم که اجازه ندهم این بیماری بر روی آینده من اثر بگذارد. جامعه پزشکی به حریم شخصی من احترام گذاشتند و تنها مدیران ارشد ناسا از بیماری من مطلع کردند.

آن‌ها از من پرسیدند که می‌خواهم چه کاری انجام دهم و من به سرعت پاسخ دادم. می‌خواستم در پروازهای آینده شرکت کنم. می‌خواستم فضانورد بمانم.

"کلیفورد" از همسر خود "نانسی الیزابت برانسون"(Nancy Elizabeth Brunson) دو فرزند با نام‌های "برندون برانسون کلیفورد" و "ریچارد بنجامین کلیفورد" دارد.

این فضانورد که در کالیفرنیا متولد شده است، شهر "اودن" در یوتا را خانه خود می‌داند زیرا از سنین کم به این شهر رفته‌ است.

او مدرک کارشناسی خود را از آکادمی نظامی ایالات متحده در سال ۱۹۷۴ دریافت کرد و کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی هوافضا از موسسه فناوری جورجیا در سال ۱۹۸۲ گرفت.

"کلیفورد" به عنوان ستوان دوم در ارتش ایالات متحده آمریکا خدمت کرد و در سال ۱۹۸۶ از مدرسه خلبانی آزمایشی نیروی دریایی ایالات متحده فارغ‌التحصیل و تبدیل به یک خلبان آزمایشی برای ارتش شد.

او در ماه دسامبر سال ۱۹۹۵ از ارتش بازنشسته شد. اولین پرواز "کلیفورد" که با فضاپیمای دیسکاوری انجام شد، به مدت یک هفته به طول انجامید و در آن چهار فضانورد دیگر نیز شرکت داشتند. آنها در روز نهم دسامبر ۱۹۹۲ به زمین بازگشتند.

پس از گذشت چند ماه، "کلیفورد" دومین سفر فضایی خود را در روز نهم آوریل سال ۱۹۹۴ به عنوان متخصص ماموریت با فضاپیمای "اندیور"(Endeavour) به انجام رساند.

"کلیفورد" به همراه پنج خدمه ماموریت "STS-۵۹" برای راه‌اندازی آزمایشگاه رادار فضایی(SRL) که محموله‌ای با هدف فراهم کردن داده برای دانشمندان بود، به فعالیت پرداخت.

او کمی پس از آن که به زمین بازگشت متوجه بیماری پارکینسون خود شد.

"کلیفورد" در پستی در Parkinson.org نوشت: به لطف پزشکان ناسا، مدیران ارشد آن و حمایت خانواده‌ام من توانستم به سفرهای فضایی بازگردم در حالی که تحت نظر پزشکان پرواز بودم.

من می‌دانستم که نباید مشکلم را برای عموم مردم فاش کنم.

"کلیفورد" در روز ۲۲ مارس سال ۱۹۹۶ در ماموریت "STS-۷۶" سومین سفر فضایی خود را تجربه کرد در حالی که هیچ یک از خدمه از بیماری او خبر نداشتند.

من به مدیریت گفتم که می‌خواهم پیاده‌روی فضایی انجام دهم و فکر نمی‌کنم محدودیتی در توانایی‌های من وجود داشته باشد.

من فکر می‌کنم آنها هم از شوق من برای انجام راه‌پیمایی فضایی با وجود بیماری‌ام شگفت‌زده شدند.

"کلیفورد" و "لیندا گادوین"(Linda Godwin) در طول یک پیاده‌روی شش ساعته، چهار آزمایش را به ماژول میر(Mir) که شرایط اطراف ایستگاه فضایی را شبیه‌سازی می‌کرد، متصل کردند.

"کلیفورد" بیان می‌کند: وقتی به عقب نگاه می‌کنم می‌فهمم که مدیران ارشد ناسا چه تصمیم سختی گرفته‌اند که من را در ماموریت "STS-۷۶" شرکت دادند.

من از حمایت آنها ممنونم زیرا آن‌ها به خطر احتمالی حضور من واقف بودند و ده‌ها فضانورد واجد شرایط دیگر وجود داشته است که می‌توانستند این ماموریت را به انجام برسانند.

"کلیفورد" پس از آن‌ که در روز ۳۱ مارس سال ۱۹۹۶ به زمین بازگشت تصمیم گرفت که دیگر نمی‌خواهد در سفرهای فضایی شرکت کند. او از سرعت پیشرفت علائمش خبر نداشت و بنابراین در حالی که ۲۷ روز و ۱۸ ساعت و ۲۴ دقیقه را در فضا گذرانده بود و ۴۴۳ بار مدار زمین را چرخیده بود در ماه ژانویه سال ۱۹۹۷ از گروه فضانوردان ناسا استعفا داد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: ناسا فضانوردان صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۹۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»

روانشناس و فعال حوزه اختلال طیف اوتیسم با اشاره به برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان گفت: در سراسر جهان در خصوص موضوع آگاهی‌بخشی و پذیرش بیماری اوتیسم فعالیت می‌شود.

امیرسالار شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان اظهار کرد: اختلال اوتیسم با توجه به اینکه علتی مشخص و درمان قطعی ندارد، در سراسر جهان در خصوص موضوع آگاهی‌بخشی و پذیرش بیماری اوتیسم فعالیت می‌شود و ایران نیز از این قائده مستثنی نیست و فعالیت‌های خوبی در این خصوص انجام شده است.

وی با اشاره به جزئیات برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان برای نخستین بار افزود: تعداد دونده و ورزشکار با ماهیت فرهنگ و ورزش، با بر تن داشتن پیراهن‌هایی که بر آنها طرح‌های کودکان اوتیسم نقش بسته بود و با شعار «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است» کنار یکدیگر دویدند.

روانشناس و فعال حوزه اختلال طیف اوتیسم با بیان اینکه افزایش آگاهی عمومی جامعه هدف اجرایی شدن این طرح بوده است، تصریح کرد: برنامه‌ریزی این فعالیت از حدود سه ماه پیش انجام و زیرساخت‌های مورد نیاز آن فراهم شده است، همچنین ارتباط و هماهنگی با یک تیم ورزشی و تعداد زیادی ورزشکار انجام شد و با پیراهن‌های طراحی شده، این ورزشکاران در شهرهای دیگر و حتی شهرهای خارج از کشور نیز سفیران اوتیسم خواهند بود.

شریفی با اشاره به هماهنگی با هیئت ورزش‌های همگانی استان ادامه داد: با مساعدت باغ غدیر شهر اصفهان، این رویداد صبح روز جمعه، چهاردهم اردیبهشت، برگزار شد و تعدادی از جوانان اوتیسم و سندروم داون و خانواده‌های آنها نیز در این جمع حضور داشتند.

وی با بیان اینکه برخی افراد از اوتیسم آگاهی نداشتند و با برگزاری این رویداد، به منظور کسب اطلاعات در خصوص این بیماری سوال کردند، گفت: امید است رویدادهای این چنینی ادامه‌دار باشد.

‌ کد خبر 751116

دیگر خبرها

  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • پروژه آزوریان؛ تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته ای شوروی(+تصاویر)
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • سفر فضاپیمای چینی به قسمت دوردست ماه آغاز شد
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود