Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه بر آمادگی مسکو یرای میانجی‌گری بین آنکارا و ایروان تأکید کرد.

به نوشته خبرگزاری «ریپورت»، زاخاروا در نشست خبری هفتگی گفت، عادی‌سازی روابط میان ارمنستان و ترکیه به بهبود اوضاع کلی در منطقه منتج خواهد شد و فضای اعتماد و حسن همجواری را به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه گفت: «انتصاب نمایندگان ویژه از سوی دو طرف، از دیدگاه ما یک گام عقلانی و منطقی به سمت توسعه این میل مشترک برای عادی‌سازی روابط است».

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزود، مسکو این آمادگی را داد تا به‌عنوان میانجی در زمینه عادی‌سازی روابط میان این دو کشور اقدام کند.

در همین رابطه، «مولود چاوش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز دوشنبه گفت نمایندگان ویژه آنکارا و ایروان به‌زودی در مسکو دیدار خواهند کرد.

چاوش‌اوغلو گفت، این نمایندگان ویژه، عادی‌سازی روابط میان ترکیه و ارمنستان را در دستورکار قرار خواهند داد. (جزئیات بیشتر)

به نوشته خبرگزاری «تاس» زاخاروا همچنین در نشست خبری روز پنجشنبه از حمایت ترکیه از طرح پیشنهادی روسیه به ناتو و آمریکا برای ارائه تضمین امنیتی به مسکو استقبال کرد.

این دیپلمات روس گفت: «مشارکت ملموس در تقویت روابط روسیه و ناتو و درخصوص پیشنهادات اخیر روسیه در زمینه ضمانت امنیتی، مورد حمایت ما است».

او در ادامه گفت:‌ «ما مصمم هستیم تماس با شرکای ترکیه‌ای خود را در راستای ایجاد فضای سیاسی و دیپلماتیک لازم حفظ کرده و رایزنی در زمینه مسائل امنیتی در حوزه اروپا-اقیانوس اطلس تقویت کند».

به نوشته خبرگزاری «تاس»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از نشست خبری روز پنجشنبه به رد پیشنهادارائه ضمانت امنیتی به مسکو از سوی «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا واکنش نشان داد.

زاخاروا گفت: «شکل ادعاهای آقای بورل علیه ما و روشی که بروکسل برای ابراز نظراتش در طول سال‌های گذشته استفاده کرده بسیار عجیب و در بسیاری موارد ناروا هستند».

این مقام روس افزود: «در حال حاضر هیچ معنایی ندارد که ادعاهایی علیه ما مطرح کنند. هیچ‌کس چنین حقی ندارد. درخصوص تولید انبوه بیانیه‌های صادر شده از سوی سرویس دیپلماتیکی که آقای بورل ریاست آن را بر عهده دارد، این بیانیه‌ها به شکل بسیار خاصی دستوری هستند برای مثال "روسیه باید" یا "از روسیه انتظار می‌رود"».

زاخاروا در ادامه گفت:‌ «به طوری که گویی ما عضو اتحادیه اروپا یا ناتو بوده‌ایم و ناگهان خطایی از ما سر زده یا اینکه حقی ندشاته‌ایم پیش‌نویسی درباره رایزنی‌های مشترک ارائه دهیم».

در شرایطی که مسکو در حال رایزنی با واشنگتن و غربی‌ها درباره طرح پیشنهادی اخیر خود است، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با درخواست‌های روسیه به شدت مخالفت کرده است.

بورل در مصاحبه با روزنامه «دی ولت» طرح پیشنهادی روسیه درباره ضمانت‌های امنیتی با موضوع توقف گسترش ناتو و اتحادیه اروپا به سمت شرق را رد کرد.

وی به این رسانه آلمانی گفت: «درخواست در مورد تضمین‌های امنیتی و توقف گسترش اتحادیه اروپا و ناتو به سمت شرق صرفا یک دستور کار روسیه با شرایط کاملا غیرقابل قبول به ویژه در مورد اوکراین است».

روسیه در تاریخ ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) طرح پیشنهادی خود با موضوع تضمین‌های امنیتی متقابل در اروپا با آمریکا و ناتو و عدم استقرار موشک‌‎های میان برد و کوتاه برد را ارائه داد. در این طرح خواسته شده که ناتو از گسترش بیشتر به سمت شرق هم اجتناب کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ارمنستان مسکو ناتو ماریا زاخاروا عادی سازی روابط عادی سازی روابط اتحادیه اروپا طرح پیشنهادی امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۲۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض

همزمان با تشدید جنگ اسرائیل در غزه و ناکامی در اجرای قطعنامه آتش بس و مذاکرات سیاسی برای دستیابی به توافق میان اسرائیل و حماس، آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا پس از سفر به چین به عربستان سعودی می رود.

به گزارش ایرنا، رسانه آمریکایی اکسیوس روز سه شنبه به وقت محلی به نقل از دو مقام آمریکایی و یک مقام عرب گزارش داد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پس از سفرش به چین، این هفته قصد دارد به عربستان سعودی سفر کند.

به گفته این منابع، انتظار می رود بلینکن در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد که ۲۸ تا ۲۹ آوریل (۹ و ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳)  در ریاض برگزار می شود، شرکت کند.

بلینکن همچنین با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و دیگر رهبران منطقه ای دیدار خواهد کرد.

دولت بایدن به کار به سمت یک توافق بالقوه که می تواند راه را برای عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل هموار کند، ادامه می دهد، اما اکثر مقامات آمریکایی آن را یک رویا تلقی می کنند.

مقامات آمریکایی می گویند بلینکن همچنین در نظر دارد با سفر به سرزمین های اشغالی,  با بنیامین نتانیاهو  نخست وزیر اسرائیل  و دیگر مقامات ارشد این رژیم دیدار کند.

بلینکن هفته گذشته در دیدار با رهبران یهودی-آمریکایی گفت که امیدوار است در اواخر آوریل یا اوایل ماه می در اسرائیل باشد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی  امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح  با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد  مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را  از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار  دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بلینکن : سعودی ها همچنان مایل به عادی سازی روابط با اسرائیل هستند بلینکن باز هم راهیِ اسرائیل می شود

دیگر خبرها

  • مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود
  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • هشدار روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان
  • ائتلاف تهران مسکو، محوری در نظم جدید جهانی
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه
  • ناتو چنگ و دندان نشان می‌دهد/ رزمایش در فنلاند تحریک‌آمیز است
  • خودداری ارمنستان از شرکت در نشست امنیتی در روسیه
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه