Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@22:52:55 GMT

فضانورد مشهور ناسا درگذشت

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۳۲۱۷۴

فضانورد مشهور ناسا درگذشت

آفتاب‌‌نیوز :

"مایکل ریچ کیلفورد" (Michael ‘Rich’ Clifford)، فضانورد ناسا که در سه ماموریت فضایی حضور داشت، اواخر روز سه‌شنبه در اثر عوارض ناشی از بیماری پارکینسون در سن ۶۹ سالگی درگذشت.

به گزارش دیلی‌میل، درگذشت "کلیفورد" توسط انجمن کاشفان فضا که یک سازمان حرفه‌ای برای فضانوردان است در توییتر اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در سال ۱۹۹۰ برای شرکت در سیزدهمین گروه از کارآموزان فضایی ناسا انتخاب شد و در سال ۱۹۹۲ سوار بر فضاپیمای دیسکاوری (Discovery) به فضا رفت.

کلیفورد در سال ۱۹۹۴ به پارکینسون مبتلا شد، اما اجازه نداد این بیماری زندگی‌اش را خراب کند. او سومین ماموریت خود را دو سال بعد به انجام رساند و تنها پزشکان ناسا را از بیماری خود مطلع کرد.

پارکینسون یک اختلال پیش‌رونده در دستگاه عصبی مرکزی و مغز است که به طور معمول بر فعالیت‌های حرکتی بدن اثر می‌گذارد و درمان مشخصی برای آن وجود ندارد.

"کلیفورد" به Parkinson.org گفته است: زمانی که شروع به کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری‌ام کردم، چیز‌های زیادی از ذهنم گذشت، اما من مصمم بودم که اجازه ندهم این بیماری بر روی آینده من اثر بگذارد. جامعه پزشکی به حریم شخصی من احترام گذاشتند و تنها مدیران ارشد ناسا از بیماری من مطلع کردند.

آن‌ها از من پرسیدند که می‌خواهم چه کاری انجام دهم و من به سرعت پاسخ دادم. می‌خواستم در پرواز‌های آینده شرکت کنم. می‌خواستم فضانورد بمانم.

"کلیفورد" از همسر خود "نانسی الیزابت برانسون" (Nancy Elizabeth Brunson) دو فرزند با نام‌های "برندون برانسون کلیفورد" و "ریچارد بنجامین کلیفورد" دارد.

این فضانورد که در کالیفرنیا متولد شده است، شهر "اودن" در یوتا را خانه خود می‌داند، زیرا از سنین کم به این شهر رفته است.

او مدرک کارشناسی خود را از آکادمی نظامی ایالات متحده در سال ۱۹۷۴ دریافت کرد و کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی هوافضا از موسسه فناوری جورجیا در سال ۱۹۸۲ گرفت.

"کلیفورد" به عنوان ستوان دوم در ارتش ایالات متحده آمریکا خدمت کرد و در سال ۱۹۸۶ از مدرسه خلبانی آزمایشی نیروی دریایی ایالات متحده فارغ‌التحصیل و تبدیل به یک خلبان آزمایشی برای ارتش شد.

او در ماه دسامبر سال ۱۹۹۵ از ارتش بازنشسته شد. اولین پرواز "کلیفورد" که با فضاپیمای دیسکاوری انجام شد، به مدت یک هفته به طول انجامید و در آن چهار فضانورد دیگر نیز شرکت داشتند. آن‌ها در روز نهم دسامبر ۱۹۹۲ به زمین بازگشتند.

پس از گذشت چند ماه، "کلیفورد" دومین سفر فضایی خود را در روز نهم آوریل سال ۱۹۹۴ به عنوان متخصص ماموریت با فضاپیمای "اندیور" (Endeavour) به انجام رساند.

"کلیفورد" به همراه پنج خدمه ماموریت "STS-۵۹" برای راه‌اندازی آزمایشگاه رادار فضایی (SRL) که محموله‌ای با هدف فراهم کردن داده برای دانشمندان بود، به فعالیت پرداخت.

او کمی پس از آن که به زمین بازگشت متوجه بیماری پارکینسون خود شد.

"کلیفورد" در پستی در Parkinson.org نوشت: به لطف پزشکان ناسا، مدیران ارشد آن و حمایت خانواده‌ام من توانستم به سفر‌های فضایی بازگردم در حالی که تحت نظر پزشکان پرواز بودم.

من می‌دانستم که نباید مشکلم را برای عموم مردم فاش کنم.

"کلیفورد" در روز ۲۲ مارس سال ۱۹۹۶ در ماموریت "STS-۷۶" سومین سفر فضایی خود را تجربه کرد در حالی که هیچ یک از خدمه از بیماری او خبر نداشتند.

من به مدیریت گفتم که می‌خواهم پیاده‌روی فضایی انجام دهم و فکر نمی‌کنم محدودیتی در توانایی‌های من وجود داشته باشد.

من فکر می‌کنم آن‌ها هم از شوق من برای انجام راه‌پیمایی فضایی با وجود بیماری‌ام شگفت‌زده شدند.

"کلیفورد" و "لیندا گادوین" (Linda Godwin) در طول یک پیاده‌روی شش ساعته، چهار آزمایش را به ماژول میر (Mir) که شرایط اطراف ایستگاه فضایی را شبیه‌سازی می‌کرد، متصل کردند.

"کلیفورد" بیان می‌کند: وقتی به عقب نگاه می‌کنم می‌فهمم که مدیران ارشد ناسا چه تصمیم سختی گرفته‌اند که من را در ماموریت "STS-۷۶" شرکت دادند.

من از حمایت آن‌ها ممنونم، زیرا آن‌ها به خطر احتمالی حضور من واقف بودند و ده‌ها فضانورد واجد شرایط دیگر وجود داشته است که می‌توانستند این ماموریت را به انجام برسانند.

"کلیفورد" پس از آن که در روز ۳۱ مارس سال ۱۹۹۶ به زمین بازگشت تصمیم گرفت که دیگر نمی‌خواهد در سفر‌های فضایی شرکت کند. او از سرعت پیشرفت علائمش خبر نداشت و بنابراین در حالی که ۲۷ روز و ۱۸ ساعت و ۲۴ دقیقه را در فضا گذرانده بود و ۴۴۳ بار مدار زمین را چرخیده بود در ماه ژانویه سال ۱۹۹۷ از گروه فضانوردان ناسا استعفا داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فضانورد ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۲۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن مناسب برای انجام تست دیابت

اعظم کوه‌کن، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی کاهش یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. گام نخست برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد. 

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام نخست، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین گام، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد. 

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • پروژه آزوریان؛ تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته ای شوروی(+تصاویر)
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • سفر فضاپیمای چینی به قسمت دوردست ماه آغاز شد
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!