Web Analytics Made Easy - Statcounter

شبنم مقتدری روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص کاهش و رفع عادی‌انگاری اجتماعی کرونا اظهار داشت: به منظور کاهش و رفع این آسیب‌ اجتماعی نخست باید علت مساله مورد بررسی قرار بگیرد.

وی توضیح داد: اکنون یکی از مهمترین علل کاهش رعایت ضوابط بهداشتی مقابله با کرونا طولانی شدن دوران همه‌گیری و محدودیت‌های ناشی از این بیماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خستگی روانی و تاثیرات اقتصادی، معیشتی، اجتماعی و... کرونا بر ابعاد مختلف زندگی هم در این رابطه اثرگذار بوده است.

مقتدری ادامه داد: اجتناب از پذیرش حقیقت (مکانیزم دفاعی انکار) نیز از دیگر علل این مساله است که سبب نادیده گرفتن خطرات احتمالی بحران، عادی‌انگاری اجتماعی و عدم رعایت اصول و ضوابط بهداشتی و در نهایت آسیب‌رسانی به سلامت خود، خانواده و جامعه خواهد شد.

این روان‌درمانگر افزود: برخی از شهروندان تصور می‌کنند، با انکار واقعیت به آرامش دست می‌یابند، برای دستیابی به آرامش باید بحران (واقعیت) را پذیرفت، انسان با آگاهی و انتخاب، پذیرش و حل مساله می‌تواند به آرامش دست یابد.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، در پاندمی کرونا هر یک از ما به عنوان یک انسان در کره زمین، یک شهروند در جامعه و عضوی از خانواده باید واقعیت را پذیرفته و نقش و مسئولیت خود را بررسی کنیم. برای حل مساله از راهکارهای معتبر و منابع مورد تایید استفاده کرده و در راستای مقابله با بیماری قدم برداریم.

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تاکید کرد: برای مقابله با کرونا هم اکنون باید هموطنان را از پیامدهای مخرب مساله آگاه کرد، تبعاتی که می‌تواند دامن خانواده و نزدیکان هر یک از شهروندان را گرفته و در این آگاهی‌بخشی از شیوه‌های نوین، جذاب و گیرا استفاده کرد.

وی یادآور شد: این مخاطرات باید به شیوه و بیان صحیح شرح داده شود. مورد پسند مخاطبان باشد، از فیلم و موسیقی و تصاویر اینفوگرافیک و... استفاده و مرتب به اشتراک گذاشته شود.

این روانشناس گفت: هر واقعه (بحران) می‌تواند با تحمیل استرس و فشار روانی برای انسان همراه باشد و به منظور مقابله به ۲ صورت هیجان‌مدار و مساله‌مدار (سازگارانه و ناسازگارانه) واکنش نشان داده شود.

وی افزود: رویکرد هیجان‌مدار ناسازگارانه به حل مساله منجر نشده و آسیب‌های روانی و اجتماعی متعددی را برای فرد، خانواده و نزدیکان او به دنبال خواهد داشت. اما مقابله مساله‌مدار به ویژه سازگارانه از بروز این آسیب‌ها پیشگیری و منجر به رشد انسان می‌شود. بنابراین در مواجهه با رویدادها در صورت انتخاب مقابله هیجان‌مدار نیز باید سالم و سازگارانه باشد.

وی توضیح داد: برای نمونه، در مواجهه با بحران کرونا در قدم اول باید هیجانات فردی مدیریت شود، در این رابطه گفت وگو شده و از مشاوران و روانشناسان بهره جست و پس از کسب آرامش به دنبال حل مساله و انجام مسئولیت نقش شهروندی بود. جامعه نیز بی‌شک برای مقابله با بحران راهکار ارائه و مردم را رهنمون خواهد کرد.

مقتدری تصریح کرد: در حقیقت همانگونه که فرد یک هدف شخصی را  در زندگی مشخص می‌کند، امروز هم باید مدیریت و کنترل شرایط بحران، ورود سویه جدید اومیکرون و همچنین دوران پساکرونا را به عنوان یک هدف جمعی در نظر گرفته و به طور مشخص و صحیح در راستای بهبود آن گام بردارد.

وی یادآور شد: بررسی نمونه‌ها و نتایج رعایت این ضوابط بهداشتی، آمار و ارقام مربوط به میزان بستری و مرگ ومیر واکسن‌زده‌ها و نزده‌ها و... نیز در این رابطه موثر و یک عامل حیاتی در کاهش و رفع عادی‌انگاری اجتماعی کرونا محسوب می‌شود که می‌تواند در جامعه مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش ایرنا، عادی‌انگاری اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین مولفه‌های خطرآفرین که به خستگی روانی ناشی از تداوم یک بحران تعبیر می‌شود، در حال حاضر با ورود سویه جدید اومیکرون به کشور مورد تاکید حوزه بهداشت و سلامت قرار گرفته و به گفته کارشناسان زیر سایه بهره‌گیری از هنر رسانه، گفت ‌وگو با مردم و تبلیغات صحیح از بین خواهد رفت.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکشنبه ۲۸ آذر ماه ورود اولین مورد از سویه جدید اومیکرون به ایران را که از آفریقای جنوبی آغاز شده بود، تایید کرد.

سویه‌ای که به گفته ستاد ملی مقابله با کرونا ظرف دو هفته می‌تواند به سویه غالب در کشور تبدیل شود، قدرت انتقال و سرایت آن سه برابر کرونا دلتا بوده و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی اعم از فاصله‌گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و پرهیز از تجمعات به منظور پیشگیری از پیک مجدد بیماری امروز باید مورد توجه قرار بگیرد.

برچسب‌ها ویروس کرونا اختصاصی ایرنا آسیب ها بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری اومیکرون ؛ سویه تازه کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اختصاصی ایرنا آسیب ها ویروس کرونا اختصاصی ایرنا آسیب ها بهداشت و سلامت عادی انگاری اجتماعی حل مساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۳۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: فائزه فرهودی عضو هیأت علمی و استادیار دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب پس از انجام عملیات وعده صادق و تنبیه رژیم صهیونیستی، یادداشتی با عنوان «مهندسی پیام در رسانه ملی در عملیات وعده صادق» نوشته که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است.

در این یادداشت می‌خوانیم؛

رسانه‌ها در چند دهه اخیر آنچنان به رشد و تأثیرگذاری رسیده‌اند که به یخش جدایی ناپذیری از زندگی بشر مبدل شده‌اند. رسانه ملی در هر کشوری نماینده مواضع دولت آن کشور است و به این جهت مورد توجه عموم قرار دارد و از این منظر حساسیت خبری در رسانه ملی نسبت به سایر رسانه‌ها بیشتر است.

همچنین دفاع در برابر هجوم رسانه‌ای معاندین یکی از کار ویژه‌های مهم مهندسی پیام در رسانه شمرده می‌شود لذا باید مجموعه‌ای از برنامه‌ریزی‌ها، طراحی‌ها و اقداماتی که باعث کاهش آسیب پذیری فکری نیروی انسانی (مخاطبان) شود با اتخاذ راهبردهای مناسبی مورد توجه مدیران بحران که در این بخش همان مدیران اطلاع رسانی شمرده می‌شوند قرار گیرد.

مهندسی پیام یعنی تشخیص ضرورت‌های اطلاع رسانی و در نظر گرفتن قالب‌های مناسب جهت پیام رسانی با توجه به موقعیت مخاطبان و نوع پیام که در حوزه رسانه مخصوصاً خبر رسانه مسئله بسیار مهمی است. چنانچه انتشار خبر فوری و مهمی در دستور شبکه خبری قرار بگیرد اهمیت مهندسی پیام دوچندان خواهد شد. مثلاً در عملیات وعده صادق و اطلاع رسانی درباره آن با توجه به اهمیت و گستردگی ابعاد آن بحث مهندسی پیام بسیار مهم بود.

در واقع با توجه به مهم و بی سابقه بودن عملیات وعده صادق انتظارات از رسانه ملی بیشتر بود. اما از سوی دیگر رسانه‌های صهیونیستی سعی در کوچک نمایی و بی اهمیت جلوه دادن حادثه داشتند که در این زمینه انتظار بود رسانه ملی به نحو بهتری خبر حادثه را پوشش دهد. تبیین تمام جوانب و ابعاد واقعه به شکل صحیح و روایت درست و دقیق از این حادثه نکته دیگری است که از رسانه ملی انتظار می‌رود در پوشش دهی اخبار مهم و فوری مورد توجه قرار دهد. علت و چرایی انجام این اقدام از سوی ایران مساله مهمی است که باید به درستی تبیین شود تا بهانه دست معاندین و یا افراد بی اطلاع و کم اطلاع داده نشود.

همچنین مساله حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، چرایی آن و نحوه انجام آن و انگیزه‌های اسرائیل از این اقدام باید به دقت تبیین شود تا عملیات وعده صادق که در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی صورت گرفت به درستی و با دقت مورد تحلیل کارشناسان و عموم مردم قرار گیرد.

به دلیل اینکه بسیاری از رسانه‌های معاند قصد ایجاد اسلام هراسی و ایران هراسی دارند لذا وظیفه اطلاع رسانی دقیق از سوی رسانه ملی بیشتر باید اهمیت داده شود و جوانب و ابعاد و چرایی وقوع این حادثه بهتر است به خوبی تبیین شود. علاوه بر اطلاع رسانی به عموم مردم، جهت دهی تحلیل‌های مردم هم از اهمیت زیادی برخوردار است تا ارزیابی‌های آنها به درستی و دقیق صورت بگیرد. ایجاد آرامش و امنیت روانی در بین مردم هم از نکات بسیار مهمی است که باید رسانه ملی به آن توجه داشته باشد. حتی در موضوعات و اتفاقات کم اهمیت تر معمولاً اطلاع رسانی‌هایی از قبل انجام می‌شود اما در خصوص عملیات وعده صادق که پاسخ تنبیهی ایران به اسرائیل است که در تاریخ بی نظیر بود و مانند آن را شاهد نبوده‌ایم متأسفانه از قبل هیچ اطلاع رسانی صورت نگرفت.

تأخیر در اطلاع رسانی‌ها، از دست دادن روایت اول در انعکاس اخبار فوری (آن هم خبری تا این حد حساس و مهم)، سپردن میدان رسانه به دست رسانه‌های بیگانه، و عدم استفاده از انواع تکنیک‌های پوشش رسانه‌ای باعث می‌شود فرصت‌های رسانه‌ای از دست برود و بهره‌مندی از شرایط به دست آمده کاهش یابد و این مهم اعتماد و اقبال عمومی را نسبت به رسانه ملی تقلیل خواهد داد.

یکی دیگر از جنبه‌های مهندسی پیام در زمان وقوع بحران است که با در نظر گرفتن مؤلفه‌های مهندسی پیام انتظار است که مدیریت بحران در سه سطح درون کشوری (داخلی)، برون کشوری (خارجی) و محیط عملیات برون کشوری صورت پذیرد. در قضیه عملیات وعده صادق رسانه ملی در این سه سطح وظیفه خطیری به عهده داشت و دارد. چنانچه در مدیریت بحران داخلی به خوبی عمل نکند به دلیل سو برداشت‌ها و عدم اطلاع از جوانب مختلف عملیات وعده صادق ممکن است در ذهن بسیاری از مردم سوالات مختلفی شکل بگیرد که بدون پاسخ باقی می‌ماند و چون از جانب رسانه ملی تغذیه خبری صحیح و اقناع کننده اتفاق نمی‌افتد مردم به سراغ رسانه‌های بیگانه می‌روند و اخبار مربوط به عملیات را از طریق آن رسانه‌ها پیگیری می‌کنند که این خود مصداق بارز بحران داخلی است.

در سطح مدیریت بحران خارجی انتظار است که رسانه ملی به تکنیک‌های خبری رسانه‌های خارجی و بعضاً معاند توجه داشته باشد و از آنها غافل نماند تا قضیه عملیات وعده صادق را وارونه جلوه ندهند که همین امر باعث می‌شود بعد بین‌المللی خبر خدشه دار شود و تحلیل و ارزیابی سایر کشورها در این موضوع به درستی شکل نگیرد. در سطح مدیریت بحران محیط عملیات برون کشوری رسانه ملی باید به تأثیر مخرب رسانه‌های رقیب و معاند بر اذهان عمومی کشور دقت داشته باشد و راهکارها و استراتژی‌های مناسب جهت مواجهه با این نوع بحران‌ها نیز تبیین شود.

به طور کلی مهندسی پیام در رسانه ملی در زمینه عملیات وعده صادق بیش از پیش احساس می‌شود و باید رویکرد مهندسی پیام رسانه ملی با بهره‌گیری از خرد اندیشمندان و متخصصان رسانه به درستی تبیین شود تا رسانه ملی بتواند در مواقع بحرانی و شرایط حساس کشور نقش خود را به درستی و با دقت انجام دهد.

کد خبر 6088863 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • تجلی شرافت انسانی در خیزش نخبگانی
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • مردم قدردان فراجا و «طرح نور»/ سهل انگاری‌ها جبران شود
  • جنایات رژیم صهیونیستی به مساله اول رسانه‌های جهانی تبدیل شده است
  • بسیاری از بحران‌ها نتیجه رویکرد سلطه‌طلبانه غرب است
  • بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب بوده است
  • بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند