Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی حمل‌ونقل عمومی شریان زندگی مردمی است که در بسیاری از شهرهای بزرگ در سراسر جهان زندگی می‌کنند. با این حال نتایج تحقیق اخیر هشدار می‌دهد مکان نشستن مسافران در اتوبوس و یا مترو شلوغ ممکن است قرار گرفتن آنان در معرض ذرات حامل کووید-۱۹ را افزایش دهند.

به نقل از نیوز، محققان مدلی را توسعه داده‌اند که تفاوت‌های تهویه را بر اساس محل نشستن شخص در یک وسیله نقلیه شلوغ نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه آنان بر ویژگی‌های مشترک انتقال بدون علامت ازجمله دینامیک هوا و قطرات، انتقال حرارت، تبخیر، رطوبت و اثرات سیستم‌های تهویه متمرکز بود.

کارلوس پنیا مونفرر، محقق ارشد این تحقیق توضیح می‌دهد: «با تجسم قطرات و جریان، متوجه پدیده‌های فیزیکی مانند فعل و انفعالات پیچیده بین افراد، بازدم و تهویه می‌شوید که در اطراف شما رخ می‌دهد و  مورد توجه قرار نمی‌گیرند. زمانی که صحبت از پیشگیری از ابتلا به عفونت می‌شود، این موارد دقیقا مهار آن را دشوار می‌کنند.

صندلی کنار پنجره را انتخاب می‌کنید؟

این گروه با استفاده از مدل خود به این موضوع پرداختند که وقتی فردی که در ردیف مسافران نشسته صحبت می‌کند، برای قطرات کوچک (آئروسل‌ها) موجود چه اتفاقی می‌افتد. در برخی از خودروها، هوا از بالا به داخل پمپ و از دریچه‌های پایینی نزدیک به صندلی‌های پنجره خارج می‌شود.

این عملکرد چرخش داخلی ایجاد می‌کند که دما را مطلوب نگه می‌دارد و آلاینده‌های موجود در هوا را از فضا حذف می‌کند. باوجود سودمندی کلی این ویژگی‌ها، محققان قصد داشتند دریابند آیا هر صندلی مزایای یکسانی دارد یا خیر.

آنان دریافتند که قطرات ناشی از سرنشینان صندلی‌های کنار پنجره به سمت بالا می‌رود و فضای سایر مسافران را به میزان کمتری نسبت به سایر صندلی‌ها آلوده می‌کنند. برعکس، قطرات بازدم تولید شده از افراد نشسته بر صندلی وسط بیشتر به فضای مسافران نشسته در صندلی نزدیک راهرو حمله می‌کند. این به جریان رو به پایین تهویه در صندلی‌های راهرو اشاره دارد که قطرات ویروس را به سمت پایین می‌راند و خطر بیمار شدن مسافران راهرو را افزایش می‌دهد.

این مدل همچنین نشان می‌دهد که سیستم تهویه خودرو فورا قطرات گفتاری مسافران ایستاده را به سمت پایین می‌کشد.

وی نتیجه می‌گیرد: «این شبیه‌سازی‌ها با وضوح بالا بر وسایل حمل‌ونقل عمومی متمرکز بودند اما می‌توان آن‌ها را به ساختمان‌های تجاری یا مسکونی، مراکز مراقبت‌های بهداشتی، دفاتر یا مدارس گسترش داد.»

نتایج این تحقیق در نشریه Physics of Fluids منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کووید 19 کرونا در جهان همه باهم علیه کرونا صندلی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۰۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هم‌اکنون سه میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیل هستند و صندلی خالی زیادی داریم.

به گزارش ایسنا، «محمدعلی زلفی گل» شنبه شب هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مراسم بزرگداشت هفته معلم و تجلیل از اعضای هیئت علمی برگزیده آموزشی دانشگاه یاسوج افزود: دانشگاه یاسوج یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور است.

وی اظهار کرد: باید قدردان گذشتگان باشیم که از روسای سال‌های گذشته دانشگاه یاسوج از مرحوم دکتر عسکریان موسس این دانشگاه تا دکتر رحیمی تشکر می‌کنم، دکتر رمضانی در دوران مدیریت خود بودجه این دانشگاه را ۸۶ درصد رشد داد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: عملیات وعده صادق که انجام شد دستاورد وزارت علوم بود چراکه اساتید و دانشمندان وزارت علوم رفتند تا این عملیات محقق شد.

زلفی گل تصریح کرد: اتفاقات در کشور با وجود تحریم ها نتیجه تلاش های دانشگاهیان است و باید قدردان گذشتگان خود باشیم.

وی ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت های زیاد و منابع منحصر به فردی دارد و هنر نی خواهد که از این مزیت های نسبی استفاده کنیم.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری عنوان کرد: برخی مدیران دنبال هستند که از منابع موجود خوب استفاده کنند، اما یکی از ویژگی های اساتید، دانشگاه و مجموعه وزارت علوم مزیت سازی است و مزیت های جدیدی را برای کشور خلق کرده و محصولات جدیدی و نوینی را تولید کنند که قبلاً وجود نداشت بنابراین هر اندازه برای اساتید، دانشجویان و دانشگاه‌ها هزینه کنیم بهترین نوع سرمایه گذاری برای نسل‌های آینده است.

زلفی گل تاکید کرد: رشته های که در دانشگاه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد تصویب می شود باید متناسب با مزیت های نسبی این استان باشند.

وی اظهار کرد: توسعه دانشگاه‌ها شاید زمانی لازم بود چون ۴.۵ میلیون دانشجو داشتیم اما هم‌اکنون سه میلیون و ۲۰۰هزار دانشجو در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیل هستند که خیلی صندلی خالی در کشور داریم و باید دنبال توسعه کیفی، علمی و هدفمند دانشگاهها باشیم.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: چه ضرورتی دارد که دانشگاه دیگری را در استان کهگیلویه و بویراحمد تأسیس کنیم و این موضوع در راستای بهره‌وری آموزش عالی نیست. بنابراین باید دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه یاسوج را توسعه دهیم و یا اگر اعتبارات جواب بدهد می‌توانیم دانشکده دیگری را راه‌اندازی کنیم.

زلفی گل افزود: در اولین فرصت ساختمان کلاس‌ها و فنی و مهندسی که پیشرفت فیزیکی خوبی دارند و خوابگاه متاهلین و تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه یاسوج را پیگیری می کنم و تلاش خواهیم کرد که به دانشگاه یاسوج توجه ویژه شود.

وی با اشاره به هفته معلم تاکید کرد: ما امانت دار فرزندان و جگر گوشه‌های مردم هستیم، بنابراین باید امانت‌دار خوبی باشیم و قدر این فرصت را بدانیم به‌گونه‌ای که جامعه دانشگاهی برای سایر اقشار جامعه مرجع باشد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به حمایت دانشگاهیان کشورهای آمریکا ‌اروپا از مردم فلسطین افزود: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حمایت از غزه و علیه رژیم صهیونسیتی موضع خوبی گرفتند.

سید علی احمد زاده، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه این مراسم گفت: در سفر اول رئیس جمهور ۸۰ میلیارد تومان و در سفر دوم رئیس جمهور نیز ۲۰۰میلیارد تومان به دانشگاه یاسوج اختصاص یافت.

وی افزود: دو ساختمان آموزشی دانشگاه یاسوج پیشرفت خوبی دارند که قرار شد با همکاری وزارت علوم و سازمان برنامه بودجه در بهره برداری از آنها تسریع شود و با پیگیری‌های وزیر علوم از طریق وزیر کشور، ۱۰ دستگاه اتوبوس جدید جهت کمک به شهرداری و اتوبوسرانی برای ایاب و ذهاب دانشجویان شهر یاسوج اختصاص داده شد.

احمد زاده از وزیر علوم، دانشگاه صنعتی را درخواست کرد و افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه مخالف از جمله نفت و گاز و پتروشیمی از سرآمدان کشور است که نیاز به یک دانشگاه صنعتی دارد و مطالبه بزرگ و انتظار ویژه این استان ایجاد و راه اندازی دانشگاه صنعتی یا ارتقای وضع موجود برخی دانشکده هاست.

همچنین بهادر کرمی، رئیس دانشگاه یاسوج نیز در این مراسم گفت: 14 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج در مسئولیت های مختلف کشوری و استانی فعالیت دارند.

به گزارش ایسنا در پایان این مراسم از ۶۰ استاد، پژوهشگر برتر و عضو هیئت علمی برگزیده آموزشی دانشگاه یاسوج به مناسبت هفته معلم تجلیل شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وزیر علوم: امتحانات دانشگاه ها به هیچ عنوان نباید لغو شود/ مسئولیت غیبت با خود دانشجو است وزیر علوم: دانشگاه معتاد نیست که به تخت بسته شود

دیگر خبرها

  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر | کدام قرارداد زاکانی تنش‌زا شده؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • بازداشت مردی که با زنجیر به مسافران اتوبوس حمله کرد
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • رسمی؛ پدرو روچا رئیس جدید فدراسیون فوتبال اسپانیا