Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماهواره‌بر سیمرغ یک موشک چند مرحله ای است که در سال ۱۳۹۵ نخستین مأموریت فضایی خود را انجام داد. این موشک سه مرحله‌ای است و با وزنی حدود ۸۵ تن و طول ۲۵ متر، از سیستم سوخت مرحله ای مایع و جامد استفاده می‌کند.  مدت زمان لازم برای رسیدن این ماهواره بر به ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری حدود ۸ دقیقه است. وقتی ارتفاع اولیه ماهواره‌بر به ۱۰۰ کیلومتر و سرعت ۲هزارو۵۰۰ متر بر ثانیه می‌رسد بخش اول از موشک جدا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مرحله دوم که به ۷هزارو۳۵۰ متر بر ثانیه با ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری می رسیم، بعد از فعال شدن مرحله سوم، محموله همراه در مدار برنامه‌ریزی شده قرار می‌گیرد.

از ویژگی‌های متمایزکننده ماهواره‌بر سیمرغ این است که مونتاژ قطعات و آماده سازی برای پرتاب روی سکو انجام گرفته است. این پرتاب باتوجه به دور جدید مذاکرات ایران با کشور های ۱+۴ نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌شود. در این آزمایش روشن شد با اتکا به علم و صنعت دانشمندان ایرانی می‌توان از تحریم‌ها عبور کرد و این نویدبخش و انگیزه آفرین است. از سوی دیگر این حاکی از حساسیت راهبردی علم هوا فضا و نیاز این حوزه به سرمایه گذاری ،تحقیق و توسعه بسیار بالاست. در مسئله هوافضا مسائل متعددی می‌تواند اثرگذار باشد که از جمله آن‌ها تلاش شبانه روزی برای پایین آوردن خطاپذیری در دوران تحریم‌های ۱۰۰درصدی است.

وقتی صحبت از عبور هوا فضای کشور از تحریم‌ها می‌شود این یعنی، توسعه موشکی و هوافضا می‌تواند مستقیم بر رشته‌های مهندسی برق، مکانیک، کامپیوتر و حتی علوم پایه مانند ریاضی، فیزیک و شیمی اثرگذار باشد و برای آن‌ها هم تحول آفرینی کند. در این فرایندها روند پیشرفت علمی دانشگاه‌ها نیزتسریع می‌شود. به عنوان نمونه در حوزه مهندسی شیمی، رسیدن به پایداری احتراق در شرایط مختلف پروازی موشک اقدامی است که در آزمایش اخیر اتفاق افتاده است. در این موشک‌ها برای بهینه سازی مراحل مختلف موشک نیاز به تکرار این قبیل آزمایش‌هاست تا موجب تسریع در رشد فناوری در این حوزه شود. شاخص‌های  ارزیابی صنعت هوافضا شامل توانایی پرتاب ماهواره‌بر، پرتاب موجود زنده، تأسیسات زمینی، ایستگاه‌های پرتاب، قدرت هدایت و کنترل، تحقیق و توسعه دائمی و تولید علم است. آمریکا، چین، روسیه، آلمان، فرانسه و برخی کشورهای دیگر در این حوزه پیشتازند، اما رشد فزاینده جمهوری اسلامی در دو دهه گذشته ما را به رتبه ۱۳ کشورهای فضایی رسانده است. برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سند تحول صنعت هوافضای کشور مبنی بر اعزام انسان به مدار زمین تا سال ۱۴۰۴ در ارتفاع ۳۶هزار کیلومتری از سطح زمین در دستور کار است که در صورت به وقوع پیوستن آن شاهد اثر مثبت بر اقتدار، امنیت و رشد کشور خواهیم بود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صنعت فضایی ماهواره سیمرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۱۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، شرکت بوئینگ نخستین ماموریت استارلاینر خود را در تاریخ ششم ماه می‌سال جاری و کمتر از ده روز دیگر در یک پرواز آزمایشی حیاتی برای ناسا به فضا پرتاب می‌کند تا نشان دهد کپسول فضایی تجاری خود برای انتقال خدمه این سازمان به ایستگاه فضایی بین‌المللی آماده است.

آزمایش پرواز خدمه استارلاینر در یک ماموریت یک هفته‌ای از مجتمع پرتاب فضایی ۴۱ ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا راه اندازی می‌شود. 

مقامات آژانس ناسا ساعاتی پس از پایان تمرین گفتند، بوچ ویلمور و سونی ویلیامز فضانوردان ناسا در این ماموریت تاریخی آزمایش حیاتی لباس را قبل از پرتاب به پایان رسانده‌اند.

آنها در یک پست وبلاگی در روز جمعه نوشتند: ویلمور و ویلیامز یک سری از نقاط عطف روز پرتاب را از جمله هماهنگ‌سازی، کار در شبیه‌ساز عرشه پرواز و کار کردن با همان نرم‌افزاری که در حین پرتاب استفاده می‌شود را عملیاتی کرده و اکنون همه چیز آماده شروع این پرتاب تاریخی است.

این تمرین در مرکز فضایی کندی ناسا در اورلاندو، فلوریدا انجام شد و شامل یک روند شمارش معکوس با فضاپیمای استارلاینر بود که بالای موشک اطلس‌وی قرار دارد و آن را به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌رساند.

نخستین مأموریت استارلاینر با فضانوردان، با هدف صدور گواهینامه این فضاپیما برای ماموریت‌های شش ماهه به ایستگاه فضایی بین المللی که ممکن است از سال ۲۰۲۵ آغاز شود، صورت می‌گیرد.

بوچ ویلمور، فرمانده آزمایش پرواز خدمه بوئینگ استارلاینر و خلبان سونیتا ویلیامز، جت مافوق صوت T-۳۸ ناسا را پس از یک پرواز کوتاه از میدان الینگتون در هیوستون در نزدیکی مرکز فضایی جانسون، در تأسیسات پرتاب و فرود مرکز فضایی فرود آوردند.

مأموریت یک هفته‌ای فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی، آخرین سفر آزمایشی برای استارلاینر بوئینگ است تا ثابت کند برای پرواز‌های عملیاتی خدمه ناسا آماده است. در پایان ماموریت، استارلاینر با چتر به زمین و در جنوب غربی ایالات متحده فرود می‌آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد