Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران گفت: تعداد املاکی که در بورس کالا عرضه شده، نسبت به ظرفیت بورس کالا اندک بوده است. معین محمدی پور، رییس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران، در رابطه با روش‌های مختلف عرضه و فروش املاک مازاد دولتی بیان کرد: همان طور که در بخشنامه معاون اول رئیس جمهور آقای مخبر آمده و در بودجه ۱۴۰۰ به عرضه املاک مازاد دولتی اشاره شده است، دولت می‌تواند از طریق مزایده و یا از مسیر بورس کالا اقدام به واگذاری املاک مازاد خود برای تامین مالی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مقام مسئول در ادامه در رابطه با مزیت‌های عرضه املاک در بورس کالا اظهار کرد: با پذیرش املاک در بورس کالا این اطمینان حاصل می‌شود که فروش و واگذاری این املاک در آینده و انتقال قطعی آن با مشکلی مواجه نخواهد شد. بخش حقوقی و واحد پذیرش بورس کالای ایران وظیفه بررسی و انطباق را دارند تا این اطمینان کسب شود که انتقال سند در آینده با مشکل مواجه نمی‌شود. شفافیتی که در مسیر پذیرش و عرضه در بورس کالا سبب استقبال مردم از این عرضه‌ها خواهد شد.

محمدی‌پور در رابطه با شرایط عرضه املاک گفت: ویژگی‌های برای عرضه املاک مازاد دولتی در نظر گرفته شده است که خیلی هم محدوده کننده نیست. همه نوع ملک از قبیل تجاری، اداری، مسکونی، زمین و ساختمان می‌تواند در بورس کالا عرضه شود. فقط نباید املاک مشاع باشند. ملکی که عرضه می‌شود باید ۶ دانگ به نام عرضه کننده آن ملک و دولتی باشد و تصرف عدوانی نباشد و مالکیت قطعی آن با توجه به سند تک برگ (سند رسمی) باید برای بورس کالا احراز شود.

این مقام مسئول در رابطه با سابقه عرضه املاک در بورس کالا گفت: از سال گذشته بازار املاک در بورس کالای ایران راه اندازی شده است. متاسفانه استقبال زیادی از سوی نهاد‌های دولتی تا به امروز نداشته‌ایم، ولی همکاری‌هایی با وزارت دفاع، وزارت راه وشهرسازی و یکی از از بانک‌های کشور داشته ایم. این ارگان‌ها عرضه در بورس کالا داشته‌اند و ملک آن‌ها فروش رفته است. در حال حاضر نیز با شهرداری تهران در حال مذاکره هستیم که احتمالا در آینده نزدیک اتفاق خوبی در زمینه فروش املاک شهرداری رقم خواهد خورد، اما تعداد املاکی که در بورس کالا عرضه شده نسبت به ظرفیت بورس کالا اندک بوده است.

محمدی‌پور در رابطه با عدم استقبال دستگاه‌ها از عرضه در بورس کالا گفت: این عدم استقبال را می‌توان به عدم تمایل نهاد‌ها که تمایل به واگذاری برخی املاک خود ندارند، ربط داد. در کل املاکی که مرغوب است معمولا تمایل کمتری بر‌ای واگذاری آن‌ها وجود دارد. املاکی هم که مشکل دارد بورس کالا اجازه پذیرش ندارد. برخی دلایل عدم عرضه نیز به بورکراسی خود نهاد‌ها باز می‌گردد که نیازمند برخی مجوز‌ها برای عرضه‌های املاک خود هستند. اما در قانون تصریح شده است که مسیر بورس کالا برای تمام نهاد‌های دولتی باز است.

او گفت: در بورس کالای ایران هر عرضه‌ای که صورت می‌گیرد تمام مستندات آن بر روی سایت منتشر می‌شود و کاملا مشخص است که چه کسی خریدار و عرضه کننده آن است و چه مبلغی را پرداخت می‌کند. ردیف بودجه‌های که مشخص شده حساب‌های آن به بورس کالای ایران معرفی می‌شود و انتقال تمام مبالغ که به دست بورس کالا می‌رسد تماما باید به آن حساب‌ها واریز شود.

محمدی‌پور در رابطه با آمادگی بورس کالا برای عرضه املاک مازارد دولتی در قالب روش‌های مختلف، گفت: آمادگی در بورس کالای ایران برای عرضه املاک وجود دارد. اولین مدل روش فیزیکی است که می‌توان خود ملک و ساختمان را به صورت فیزیکی و یک جا عرضه و خریدار می‌تواند درخواست خود ارائه دهد، این بستر در بورس کالا فراهم است و هیچ مشکلی وجود ندارد. بستر دیگر صندوق املاک و مستغلات است که در این قسمت باید دولت یک کارگروهی را تشکیل دهد و مواردی که می‌تواند مولدسازی انجام دهد تا از آن‌ها درآمد‌زایی داشته باشند به صورت یک جا و در قالب صندوق و از طریق پذیره‌نویسی سرمایه‌گذار عمومی را جذب کند، این بستر نیز فراهم است و سازمان بورس زیرساخت‌های مقرراتی را که لازم است، فراهم کرده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس اوراق بهادار بورس کالا بازار سرمایه شاخص بورس عرضه سهام املاک در بورس کالا بورس کالای ایران املاک مازاد عرضه املاک برای عرضه محمدی پور نهاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۲۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم

محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با صندوق پوشش ریسک گفت: تمام کار‌های آن انجام شده و منتظر مجوز نهایی سازمان بورس هستیم تا به امید خدا مراسم رونمایی از صندوق پوشش ریسک را داشته باشیم.

او در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان برای رونمایی از این صندوق زمان دقیقی را اعلام کرد؟ گفت: تعیین کننده این موضوع سازمان بورس است.

گودرزی در رابطه با اهمیت صندوق پوشش ریسک هم اظهار کرد: مهم‌ترین فاکتور صندوق پوشش را باید این گونه مطرح کرد که کسانی که علاقمند هستند در بازار‌های نوین معامله کنند ولی دانش کافی ندارند و همچنین حاضر هستند سطح ریسک بالایی را تحمل کنند، می‌توانند با سرمایه گذاری در این نوع صندوق‌ها در بازار‌های مشتقه بدون این که بخواهند دانش خیلی تخصصی داشته باشند فعال شوند.

او افزود: صندوق‌های پوشش ریسک کمک می‌کنند به شکل غیر مستقیم مردم از بازار‌های مشتقه استفاده کنند و از دانش و تجربه متخصصان بازار سرمایه برای کسب بازده متناسب با ریسک خود بهره ببرند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • رشد اندک بهای سکه و ثبات قیمت نیم سکه در معاملات امروز
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس