Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر چند خود این صندوق منابع زیادی دارد ولی عملا بخش بزرگی از این منابع در جاهای مختلفی محبوس شده است، در حقیقت وقتی صندوق توسعه ملی پروژه‌ای را قبول می‌کند در واقع به دلیل نداشتن منابعی برای هزینه‌کرد، مجبور به خلق پول می‌شود. در کنار این موضوع، آزادسازی ارزهای ایران به معنای آزاد شدن بخشی از منابع بانک‌ها و دولت هم هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌عبارت دیگر وقتی دست دولت باز شود، قطعا در تثبیت نرخ ارز و تامین کالاهای مورد نیاز مردم آزادی‌ عمل بیشتری خواهد داشت و می‌تواند در مورد واردات سخت‌گیری را هم کم کند. این سخت‌گیری در واردات، روابط ایران را با سایر کشورها تحت‌الشعاع قرار داده است.
یعنی از کشورهای دنیا می‌خواهیم که اجازه صادرات کالا به کشورشان را بدهند ولی ما اجازه واردات کالا به بازار ایران را نمی‌دهیم. نمونه آن هم مشکلی است که با ترکیه و چند کشور دیگر داریم. ایران قراردادی برای تعرفه ترجیحی با ترک‌ها بست ولی بعد ورود کالاهایی که به آنها تعرفه ترجیحی داده‌ شد را ممنوع کرد! طرف ترک هم متقابلا اقدام و ورود قیر ایران به ترکیه را ممنوع کرد و حالا به‌دنبال توسعه روابط هم نیست.

واردات هم نیاز است و هم باعث رقابت می‌شود، ‌اینکه در داخل هر چیزی را بدون حساب و کتاب تولید و به امید این تولید واردات را ممنوع کنیم قطعا به نفع اقتصاد کشور نیست. مگر اینکه تعرفه 20 تا 25 درصدی تعیین شود و اگر تولیدکننده داخلی نتوانست با حمایت 25 درصدی دولت رقابت کند منطقی نیست که به سمت کارهای تولیدی برویم، و این نشان می‌دهد که در این کار مزیت نداریم. حمایت یکسویه‌ای که شکل گرفته و باید براساس آن از هر چیزی که در داخل تولید می‌شود، حمایت کنیم؛ در مجموع به نفع اقتصاد ملی نیست.

الان هم که به زور با تزریق پول و منابع بانک‌ها قصد دارند هر واحد ورشکسته‌ای را راه‌اندازی کنند ولی این اقدام درستی نیست، چراکه این واحدها مشکلاتی داشتند که به تعطیلی کشیده شده‌اند و عمده این واحدهای ورشکسته و زیان‌ده از سوی دولت‌ها احیا می‌شوند که بعد از یکی دو سال باز هم به همان وضعیت تعطیلی می‌رسند. باید فکر دیگری شود به این دلیل که حمایت و واگذاری دوباره خطایی راهبردی در اقتصاد است و باید اینها را به صورت پیمان مدیریت به مدیریت جدید واگذار کنند. حمایت‌های افراطی به ضرر منافع ملی است.

* عضو اتاق بازرگانی ایران
* منتشر شده در روزنامه آرمان ملی

کد خبر 1588410

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سید حمید حسینی تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۷۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد

یک تولیدکننده سیمان اعلام کرد: ارزان فروشی سیمان صادراتی باعث شد بعد از عراق، کشور امارات عربی متحده نیز واردات سیمان و کلینکر از ایران را به استناد قوانین ضد دامپینگ با گذاشتن تعرفه گمرکی ۶۷ درصدی عملاً ممنوع نماید. - اخبار اقتصادی -

ابراهیم غلام زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه متأسفانه با سیاست گذاری های اشتباه در بازار صادراتی عراق باعث از دست رفتن این بازار بزرگ شده‌ایم، گفت: در حال حاضر علاوه بر کشور امارات ، سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچون کویت و عمان نیز در صدد اعمال محدودیت به استناد قوانین ضد دامپینگ هستند.

وی افزود: به دلیل تفاوت قیمت سیمان داخلی و قیمت های جهانی سیمان که یک اختلاف حدوداً 50 درصدی دارند، واسطه‌ها سیمان را به قیمت داخلی خرید کرده و با کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف صادر می‌نمایند  و این باعث آسیب به بازارهای صادراتی سیمان ایران شده است.

این تولیدکننده سیمان تصریح کرد: پیش از این صادرات سیمان صرفاً توسط کارخانجات سیمان مجاز بود که همین باعث کنترل بهتر بازارهای صادراتی می شد اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر این ممنوعیت برداشته شده و در حال حاضر هر شخصی می تواند بهر قیمتی صادرات سیمان و کلینکر انجام دهد و به قیمت داخلی خرید نموده و صادر نماید.

به گفته وی، عمده ارزان فروشی صادراتی متأسفانه توسط کارخانجات دولتی و شبه دولتی اتفاق می افتد.

غلام زاده اضافه کرد: در حال حاضر وزارت صنعت معدن تجارت باید با ورود به موضوع قیمت سیمان و کلینکر صادراتی مانع از دست رفتن بازارهای صادراتی کشور شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • فیلم| نخستین گام برای ممنوعیت حمایت از فلسطین در آمریکا
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • فیلم/ نخستین گام برای ممنوعیت حمایت از فلسطین در آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران