Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@05:57:14 GMT

آخرین جزئیات لایحه رتبه‌ بندی معلمان

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۵۰۳۷۶

آخرین جزئیات لایحه رتبه‌ بندی معلمان

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، لایحه رتبه بندی معلمان پس از جنجال های بسیار، سرانجام از سوی مجلس شورای اسلامی مورد تصویب قرار گرفت.

مدیرکل آموزش وپرورش فارس با تاکید بر اینکه مجلس فعلی موضوع لایحه نظام رتبه بندی معلمان را فعال تر پیگیری کرد، گفت: درحال حاضر به نظر می رسد یک سری خلاهایی وجود دارد تا این لایحه را باسند تحول بنیادین آموزش وپرورش منطبق کامل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد خلیل عسکری در دیدار با اقایان دکتر موسوی و فروردین نمایندگان مردم لامرد ،مهر وفیروزاباد ،قیر وفراشبند در مجلس شورای اسلامی گفت: آموزش وپرورش استان فارس این آمادگی را دارد که با فعال سازی هیات های اندیشه ورز در حوزه سند تحول ولایحه رتبه بندی این خلا های موجود را شناسایی ودراختیار تصمیم گیران قرار داده وقالب نظام رتبه بندی را براساس سند تحول پیش ببرد.

مدیرکل آموزش وپرورش فارس گفت: برخی تصور میکنند که با نظام رتبه بندی فقط باید افزایش حقوق برای معلم ایجاد شود درحالیکه لایحه نظام رتبه بندی می بایست درکنار مسایل حقوقی که بسیار اهمیت دارد موجب افزایش شان وجایگاه معلم شود و درواقع ارتقای شان ومنزلت معلم شاه بیت سند تحول بنیادین آموزش وپرورش است.

عسکری گفت: درهمین راستا لایحه رتبه بندی معلمان منطبق بر سند تحول بنیادین می بایست منجر به افزایش روحیه پژوهشگری و خلاقیت در معلم شود و او را از حالت کارمند صرف بودن خارج کند.

مدیرکل آموزش وپرورش فارس گفت: اگر خلاهای سند تحول ولایحه رتبه بندی مرتفع گردد آن وقت شاهد رونق آموزش وپرورش وارتقای جایگاه تعلیم وتربیت خواهیم بود.

وی گفت: فعالیت های این چنینی که استان فارس مبدا ومبدع آن باشد در گذشته سابقه داشته است ونمونه آن طرح احیای معاونت پرورشی بود که دراستان فارس طراحی و به مجلس برده وتصویب شد.

عسکری ظرفیت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را ظرفیتی ارزشمند دانست وافزود: در سایه تعامل دو سویه وهمراهی می توان به اهداف بزرگ آموزش وپرورش دست یافت.

مدیرکل موزش وپرورش فارس گفت: سند تحول بنیادین برای اجرایی شدنش یک سری الزامات قانونی نیاز دارد که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی دراین خصوص بسیار موثر خواهند بود.

وی دربیان برخی از این الزامات گفت: براساس سند تحول بنیادین آموزش وپرورش در حوزه آموزش وتربیت ، مدرسه باید به مدرسه صالح تبدیل شود و بایدقوانین به سمتی جلو برود که مرکزو وزارت از تمرکز گرایی به تنظیم گری تبدیل شود.

عسکری گفت: همچنین باید اختیارات را به مدیر ومعلم بدهیم وهمین نظام رتبه بندی اگر اجرا شود هم معلم تکریم شده وهم شان وجایگاه اجتماعی اش حفظ شده و او هم دغدغه مند مسایل آموزش و پرورش را دنبال خواهد کرد.

مدیرکل آموزش وپرورش فارس گفت: اصلاح وتقویت شوراهای مختلف در آموزش وپرورش باعث می شود تا از ظرفیت همه ارکانی که با تعلیم وتربیت درارتباط هستند همانند شهرداری ها، خانواده ها، نهادهای اجتماعی و رسانه ها و... استفاده شود وهمه پای کار آموزش وپرورش باشند.

عسکری همچنین با اشاره به اینکه برنامه درسی ملی قبل از تنظیم سند تحول بنیادین طراحی شده است گفت: نیاز است که در این برنامه کامل بر سند تحول منطبق شود واحیانا اگر تعارضاتی هم وجود دارد برطرف شود.

دراین دیدار اقایان دکتر موسوی وفروردین نمایندگان مردم لامرد ،مهر وفیروزاباد ،قیر وفراشبند در مجلس شورای اسلامی برخی از مشکلات حوزه انتخابیه خود در حوزه آموزش وپرورش را تشریح کردند

این دو نماینده مجلس همچنین بر موضوع معیشت ورفاه معلمان که خواسته عمده فرهنگیان است تاکید و اعلام نمودند تمام تلاش خود رابرای استفاده از ظرفیت قانونگذاری دراین حوزه وکمک برای پیشبرد لایحه نظام رتبه بندی معلمان انجام خواهند داد.

رئیس مرکز مطالعات فقهی تعلیم و تربیت با تشریح نیاز به وجود «سازمان نظام معلمی» در کشور گفت: دکترمعلمان در لایحه رتبه‌بندی معلمان دیده نشدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین محمدیان رئیس مرکز مطالعات فقهی تعلیم و تربیت در پاسخ به این پرسش که «آیا با اجرای رتبه‌بندی کیفیت آموزش، افزایش پیدا می کند؟»، اظهار کرد: بحث تحول بنیادین در آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت است یعنی با ایجاد تحول در فرایندها و بروندادها، کیفیت ایجاد شود و بتوانیم به آموزش و پرورش طراز، دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه در آموزش و پرورش چند عنصر در تحول حائز اهمیت هستند که مهم‌ترین آنها به اعتقاد بنده، معلم است، افزود: اگر معلم متحول نشود یعنی تحول در فکر، رفتار، روش و منش معلم حاصل نشود، تحول در آموزش و پرورش اتفاق نمی‌افتد و برای اینکه این تحول در معلم ایجاد شود، باید بتوانیم معلم را به جایگاه مرجعیت خودش نزدیک کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان تصریح کرد: حدود ۲۰ سال قبل، بحثی را در آموزش و پرورش تحت عنوان اعاده مرجعیت فرهنگی و تربیتی معلم مطرح کردم؛ یعنی معلم باید محل رجوع به لحاظ فرهنگی و تربیتی هم برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها و هم برای دستگاه‌های اجرایی کشور باشد.

وی با تأکید بر اینکه برای بازگرداندن مرجعیت معلم نیازمند بالا بردن منزلت اجتماعی معلم هستیم، افزود: منزلت اجتماعی معلم وابسته به «دانش و مهارت» و «معیشت» است؛ جایگاه معیشتی معلم باید ثبات پیدا کند و معلم باید معلم باشد.

رتبه‌بندی معلمان می‌خواهد «معیشت» و «دانش» را در نسبت با همدیگر کنترل کند

رئیس مرکز مطالعات فقهی تعلیم و تربیت گفت: معلم چند پیشه، چند کاره و معلمی که ذهنش درگیر تأمین معیشت خودش است، نمی‌تواند تمام وقت و تمام قد در خدمت تعلیم و تربیت باشد؛ به همین جهت نیازمند این هستیم که معیشت معلم را سر و سامان دهیم و به ثبات برسانیم.

وی تصریح کرد: باید معیشت معلم را به ثبات همراه با اطمینان برسانیم که معلم نسبت به فردای زندگی خود و فرزندانش دچار اضطراب نباشد و وقتی از این جهت آرامش خاطری پیدا کرد، به لحاظ دانشی و مهارتی افزایش یابد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان ادامه داد: رتبه‌بندی می‌خواهد «معیشت» و «دانش» را در نسبت با همدیگر کنترل کند؛ مهارت معلم را بالا ببرد و به واسطه آن معیشت معلم تأمین شود و هم معیشت معلم را ثبات ببخشد که راحتی ذهن و فکر برای معلم ایجاد شود تا مهارت‌های حرفه‌ای و تخصصی خودش را بالا ببرد.

وی با تأکید بر اینکه اگر چنین چیزی حاصل شد منزلت معلمان بالاتر می‌رود، افزود: معتقدم که رتبه‌بندی اگر به معنای صحیح خودش که پیش‌بینی کرده بودیم، اجرا شود، مؤثر است یعنی معلم هم‌تراز اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، پژوهشگران و فناوران دیده شوند نه کارمند صرف اداری؛ اگر بعد از آن، الزامات این کار را فراهم کنیم یقینا در کیفیت مثمر ثمر خواهد بود.

سازمان نظام معلمی ایجاد شود

معاون اسبق وزارت آموزش و پرورش برای اینکه این رتبه‌بندی اتفاق بیفتد نیازمند دو پیش‌نیاز هستیم، اظهار کرد: یکی، مرکز سنجش صلاحیت‌های حرفه‌ای است که باید یک چنین جایی ایجاد شود که زیر نظر دولت باشد و دولت به معنای دیگر، فراتر از به تعبیری وزارت آموزش و پرورش صرف باشد؛ یعنی یک نهاد بالادستی باشد که هم شاخص‌های آموزش و پرورش را مورد ارزشیابی قرار دهد و بروندادها را تعیین کند و هم به بروندادهای معلمان توجه کند.

وی با اشاره به اینکه پیش‌نیاز دوم، نظارت‌های حرفه‌ای هست، افزود: در سال ۸۴، پیشنهادی با عنوان سازمان نظام معلمی را مطرح کردم؛ این سازمان به عنوان یک نهاد مدنی، صنفی و حرفه‌ای است که اولا یک تشکل غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیردولتی است و تحت نظر دولت از نظر نظارت حاکمیتی است که با انتخاب معلمان شکل می‌گیرد.

انتهای پام/

کد خبر: 1124231 برچسب‌ها معلمان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: معلمان مدیرکل آموزش وپرورش فارس مجلس شورای اسلامی سند تحول بنیادین رتبه بندی معلمان آموزش و پرورش لایحه رتبه بندی وپرورش فارس گفت نمایندگان مردم نظام رتبه بندی تعلیم و تربیت معیشت معلم ایجاد شود حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۰۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم، نویدبخش آینده روشن

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، صالح بهرام پور با تبریک دوازدهم اردیبهشت، روز معلم، یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری را گرامیداشت.

مدیر آموزش و پرورش کیش در پیام خود آورده است: بسم الله الرحمن الرحیم

ن وَالقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ؛ سوگند به قلم و آنچه می‏نویسند

معلم، پرچم دار علم و دانش، پیام آور سعادت انسان‌ها، پرورش دهنده نسلی متعهد، خلاق، پویا، اندیشمند و آینده ساز و نوید بخش آینده‌ای روشن برای کشور است. روز معلم، روز بزرگداشت سنت‌های پسندیده خدا و تعظیم علم و معرفت است.

گرامی می‌داریم یاد و خاطره بزرگ معلم انقلاب اسلامی، استاد شهید مرتضی مطهری و فرصت را مغتنم شمرده تا گل سپاس را تقدیم به معلمان و مربیانی نماییم که نقش ایمان را بر لوح جان و ضمیر‌های پاک حک می‌کنند و ندای فطرت را به گوش همه می‌رسانند. اینجانب سپاس خویش را به محضر همه معلمان و مربیان که فرزندان این مرز و بوم وامدارشان هستند ابراز داشته و تلاش‌های بی شائبه تلاشگران عرصه علم و مجاهدان صحنه عمل را ارج نهاده و روز معلم را به تمامی معلمان کشورم، پویندگان راستین وادی علم، معرفت و دانایی، به‌ویژه جامعه فرهیخته فرهنگیان آموزش وپرورش منطقه کیش صمیمانه تبریک عرض نموده و سعادت و بهروزی یکایک آنان را از درگاه پروردگار متعال مسألت می‌نمایم.

امید آن دارم در پرتو توجهات حضرت ولی‌عصر (عج) و رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی و تلاش دولتمردان و در سالی که مزین به‌نام جهش تولید با مشارکت مردم است، بیش از پیش شاهد رشد، تعالی و بالندگی آموزش و پرورش کشورمان باشیم.

صالح بهرام پور
مدیر آموزش وپرورش منطقه آزاد تجاری صنعتی کیش

دیگر خبرها

  • امسال ۱۰۵ هزار معلم جذب آموزش وپرورش می‌شوند
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است
  • اولویت اصلی دولت آموزش و پرورش است
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • نباید با معلم‌مان کشتی بگیریم/ دولت‌ها تا یک سال اول‌شان به معلم‌ها توجه می‌کنند/ حضور طلاب در مدارس مسبوق به سابقه است/ «نیرزاده» هم طلبه بود
  • برگزاری آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»؛ فردا جمعه/ ۱۹ هزار مربی اول مهر وارد مدارس می‌شوند
  • معلم، نویدبخش آینده روشن
  • تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند / ۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی