Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تصمیم اخیر مدیرعامل شرکت ملی مس جهت اختصاص حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از منابع این شرکت به خارج از استان کرمان خیانت به مردم کرمان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدرضا پورابراهیمی عصر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه خبرهایی که از تصمیمات مدیرعامل شرکت ملی مس داریم خبرهای نگران کننده‌ای است اظهار داشت: به نظر می‌رسد اقدامات مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره این شرکت با تاکید و حمایت های وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شده و خلاف قوانین و مقررات و بنابر اختیارات مجمع عمومی این شرکت در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: مدیرعامل شرکت ملی مس در یک اقدام خلاف قانون که به نظر ما خیانت به مردم استان کرمان است طبق خبرهای واصله با توافقی که با نمایندگان آذربایجان انجام داده است مقرر نموده منابع سنگینی حدود 500 میلیارد تومان از منابع این شرکت را از کرمان خارج کرده و به موضوعات دیگری اختصاص دهد که اساساً در حوزه وظایف و ماموریت‌های وی محسوب نمی‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه برای ما حائز اهمیت است این است که شرکت ملی مس بر اساس سهم قانونی هر یک از استان‌ها مکلف است تعهدات خود را قانوناً در استان کرمان و استان آذربایجان اجرایی کند.

تصمیم گیری خارج از قانون برای خروج منابع شرکت مس از کرمان منجر به سوال از وزیر صمت می شود

پورابراهیمی گفت: برآورد این است که حدود 20 درصد ظرفیت تولیدی و سرمایه‌گذاری شرکت ملی مس در آذربایجان و 80 درصد آن در استان کرمان است پس اگر قرار است در این ارتباط تصمیم گیری شود طبیعتاً متناسب با این سهم باید در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی ایفای نقش کند و خارج از این مجموعه شرایطی که ما خبر داریم به هیچ عنوان قابل قبول استان نیست و قطعاً اینگونه تصمیمات منجر به سؤال از وزیر صمت خواهد شد.

وی ادامه داد: گزارشی که از نشست اخیر مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره مس در مجلس با حضور یکی از نواب رئیس مجلس که مشخص نیست چرا یکی از نواب رئیس مجلس در این موضوع ورود کرده، حاکی از این است که حدود 500 میلیارد تومان از منابع مربوط به این شرکت قرار است به خارج از ظرفیت‌های استانی که هیچ تناسبی با سهم آذربایجان از حوزه مسئولیت‌های اجتماعی ندارد، اختصاص داده شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: از نظر ما خروج این منابع از کرمان و انتقال بدون حساب و کتاب آن به آذربایجان حتماً خیانت به مردم کرمان است و ما ذره‌ای از این منافع کوتاه نخواهیم آمد.

آلایندگی شرکت مس منجر به افزایش آمار بیماران مبتلا به سرطان در شهرستان‌های منطقه شده است

وی همچنین تصریح کرد: متاسفانه وضعیت عملکردی شرکت ملی مس در بخش آلایندگی‌ها کار را به جایی رسانده که مردم کرمان به‌ویژه شهرهای رفسنجان، خاتون‌آباد و پاریز به شدت از آلایندگی این شرکت رنج می‌برند.

پورابراهیمی اظهار داشت: طبق آمار، آرسنیک آب در این منطقه که متاسفانه ملحق به آب شرب مردم شده 12 برابر حد مجاز است و رفع این مشکل نیازمند ورود سازمان حفاظت محیط زیست است و این سازمان باید پاسخگوی نمایندگان و مردم استان کرمان باشد.

وی به آلودگی ایجاد شده توسط شرکت مس در هوای کرمان نیز اشاره و تصریح کرد: خروجی so2 که در هوا پخش می‌شود 30 برابر حد مجاز است و کار را به جایی رسانده که مردم دچار مشکلات متعددی از جمله بیماری‌های تنفسی شده‌اند.

وی به ایجاد آلودگی خاک توسط این کارخانه اشاره کرد و گفت: مراتع به دلیل آلایندگی‌های زیست محیطی دچار آلودگی شده‌اند و اکنون دشت‌های منطقه استقرار کارخانه‌های مس امکان استفاده ندارند که نمونه این امر از بین رفتن دام‌های مردم به‌ویژه در دشت خاتون‌آباد در شهرستان شهربابک است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طی سال‌های اخیر هزاران دام به دلیل مصرف علوفه‌های سمی از بین رفته‌اند و هنوز هم بخشی از تعهدات کامل شرکت مس به این دامداران ایفا نشده است.

وی با بیان اینکه آمار افراد مبتلا به سرطان در مناطق محدوده شرکت مس از متوسط کشور بیشتر است گفت: نگرانی جدی در این زمینه نیز وجود دارد.

پورابراهیمی گفت: شرکتی که این همه هزینه برای مردم کرمان و منطقه خود ایجاد کرده، اگر این منابع با فشار و جریان‌های مختلف از کرمان خارج شود خیانت به مردم این استان است.

روایت تسنیم از سرنوشت تلخ دامداران "شهربابک" استان کرمان/ از آلایندگی‌های زیست محیطی تا روند طولانی پرداخت غرامترئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: شرکت ملی مس به تعهد انتقال گردش منابع مالی خود به استان کرمان عمل نکرد

از 20 درصد سهم آذربایجان در مس حمایت می‌کنیم

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آذربایجان نیز از مس حق و سهم دارد و ما نیز کمک می کنیم به اندازه سهم خود در محدوده معدن خود هزینه کند و حق مردم این منطقه و استان نیز هست گفت: از 20 درصد سهم آذربایجان در مس حمایت می‌کنیم.  

پورابراهیمی به وضعیت تیم‌های ورزشی و طرح‌های توسعه‌ای استان کرمان اشاره کرد و گفت: با این مبلغ پول می‌توان بسیاری رشته‌های ورزشی بی‌صاحب و بدون منابع را در داخل استان سر و سامان داد و زیرساخت نیز ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه این موضوع را با جدیت پیگیری می‌کنیم افزود: از نظر ما این منابع متعلق به مردم کرمان است و وزیر صنعت، معدن و تجارت حق مداخله و تصمیم‌گیری در این زمینه را ندارد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: سهم دولت از شرکت ملی مس فقط از طریق ایمیدرو 13 درصد است و آقای وزیر باید به اندازه این سهم تصمیم‌گیری کند.

وی ادامه داد: اکنون بیش از 40 درصد سهام آن متعلق به سهام عدالت که مال مردم بینوایی است که سهامدار سهام عدالت در کشور هستند یا حدود 10 درصد مربوط به پنج هزار بازنشستگان صندوق بازنشستگی مس است لذا جواب این افراد را چه کسی می‌دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: این بازنشستگان پول خود را داده‌اند که این طوری منابعشان از بین برود و مدیرعامل مس تصمیم بگیرد به خاطر اینکه لابی بکند و بخواهد مدیریت کند آن هم مدیرعاملی که خبرهایی مبنی بر دو تابعیتی ایشان مطرح شده که حتما باید دستگاه‌های امنیتی به این موضوع ورود کنند و ببیند چطور این مدیر ظاهراً دو تابعیتی برای ادامه فعالیت خود این گونه هزینه می‌کند.

پورابراهیمی افزود: این پول مربوط به دارندگان سهام عدالت، صندوق بازنشستگی مس و دیگر شرکت هایی که سهم قابل توجهی دارند و به هیچ عنوان حق ندارند آن را خارج از ضوابط قانونی هزینه کنند.

درخواست پورابراهیمی برای ورود دستگاه‌های امنیتی به موضوع شرکت مس

وی اظهار داشت: از وزیر اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه خواستیم به این موضوع ورود پیدا کند، با دستگاه قضایی نیز صحبت شده و مذاکرات و مکاتبات لازم با دستگاه قضایی استان کرمان و دادستان هم انجام شده و به زودی مدیرعامل مس به دستگاه قضایی کرمان احضار خواهد شد و مردم کرمان این خیانت و خطا را نابخشودنی می‌دانند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در نامه‌ای به استاندار کرمان نیز خواهان تشکیل فوق‌العاده شورای تامین شده‌ایم تا در مورد این قضیه تصمیم‌گیری شود گفت: حق مردم آذربایجان و سنگون به اندازه سهم خودشان و از محل 20 درصد سرمایه گذاری مورد حمایت ما قرار دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: نامه به رئیس جمهور، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی و قضایی نیز زده شده است و گزارش‌های دستگاه‌های نظارتی و امنیتی را نیز در این ارتباط به مردم اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

انتهای پیام/511/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمیسیون اقتصادی استان کرمان کمیسیون اقتصادی استان کرمان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خیانت به مردم مردم کرمان استان کرمان شرکت ملی مس تصمیم گیری شرکت مس 20 درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۵۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم گسترش اکتشافات مس با روش‌های نوین

ایسنا/کرمان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: با توجه به آینده مس در دنیا و افزایش قیمت و مصرف این فلز، باید کار کنیم و با روش‌های جدید کار اکتشافات پیش برود و پیشنهاد ما این است کار با روش نیمه صنعتی نوین دنبال شود.

امیر حسن زاده امروز ۱۹ اردیبهشت ماه در ویژه برنامه تخصصی با عنوان «صنعت سبز» در جهاد دانشگاهی استان کرمان با اشاره به اینکه مس، صنعت ملی است و ذخایر خوبی در این بخش داریم، افزود: توقع داریم در حوزه اکتشافات کار بیشتری صورت بگیرد و ذخایر شناسایی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: می‌توانیم با جوانان فعال شرکت ملی مس و استان کرمان به تولید یک میلیون تن کاتد برسیم که با کار تیمی، شدنی است و باید با همکاری دانشگاه، گمرک و مالیات این هدف محقق و خروجی در سفره مردم بیاید.

وی با بیان اینکه در استان کرمان برای افزایش تولید، حمایت کامل خواهیم داشت و درخواست داریم شرکت ملی مس در صنایع پایین دستی ورود کند، افزود: صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه نیاز به افزایش سرمایه دارد تا با حضور دانش‌بنیان‌ها اتفاقات خوبی در صنایع پایین دستی بیفتد.

حسن زاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از مشکلات کرمان، فارغ‌التحصیلان بیکار بود که با استفاده از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی، دانشگاه علمی کاربردی، اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای و دانشگاه فنی و حرفه‌ای و نیازسنجی رشته‌های صنایع، دوره‌های آموزش مهارتی را برگزار کردیم و بازخورد خوبی داشت.

وی با اشاره به فعال شدن کنسرسیوم اشتغال استان کرمان گفت: تاکنون برای اشتغال ۱۰ هزار نفر با صنایع تفاهم کرده تا دانشجویان را در رشته‌های مشخص که نیاز است، تربیت کند و ظرفیت‌های دانشگاهی استان با مس همکاری خواهند داشت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با تشکر از اقدامات رئیس جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: به تیم اقتصادی در استان اعتقاد داریم و از کارگر جنوب استان تا شمال و شرکت‌های بزرگ در این تیم حضور دارند و باید کمک کنیم در دوره مسئولیتمان اثر خوبی به جا بگذاریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • توافق کمیسیون اقتصادی مجلس با «مخبر» برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • لزوم گسترش اکتشافات مس با روش‌های نوین
  • تضارب آراء در سیاست‌های ارزی طبیعی است
  • جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند