Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، اجرای نهضت آبخیزداری در خراسان جنوبی آن هم با اجرای بند و سدهای خاکی در محل خروجی روان آب های ناشی از بارندگی سبب شد تا ۱۵ میلیون متر معکب روان آب در پشت این سازها جمع آوری و مدیریت شود هرچند تا اجرا و مدیریت کامل روان آب ها که سالانه بیش ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون متر مکعب آن در استان تشنه خراسان جنوبی از دسترسی خارج می شود اما اجرای این نهضت تا کنون محاسن بسیاری داشته است که از جمله آن می توان به تغذیه منابع سفرهای زیر زمینی بالا دست قنات ها و افزایش دبی آب این منابع آبی در استان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارندگی چند روز اخیر هم در هر نقطه ای که سازه ای وجود داشت هدر نرفت و مدیریت شد و آن طور که «علیرضا نصرآبادی» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به بارندگی های اخیر در استان گفت: در پی این بارندگی ها ۱۵ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری استان مدیریت شد.

وی افزود: شهرستان نهبندان با ثبت ۸۳ میلیمتر بارندگی بیشترین حجم مدیریت رواناب را نیز با ۹ میلیون متر مکعب به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد : اگر وجود سازه های آبخیزداری نبود به احتمال زیاد در شهرستان نهبندان شاهد خسارت های فراوان سیلاب می بودیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از ساخت دو هزار و ۱۵۳ سازه ی آبخیزداری در استان خبر داد و افزود: امسال نیز ساخت ۲۰۰ سازه ی دیگر با اعتبار ۱۶۰ میلیارد تومان در دستور کار است که تعدادی از این سازه ها تا پایان امسال به بهره برداری می رسد. 

نصرآبادی ادامه داد: آبخیزداری یکی از شیوه‌های نوین حفاظت آب و خاک، مهار و پخش سیلاب‌ها است که باعث کنترل سیلاب‌های مخرب و نفوذ آب به داخل سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود. به گفته ی وی راهبرد اساسی کنترل سیلاب به تغذیه سفره‌های آب کمک می‌کند و موجب می‌شود که قنات‌ها، چشمه‌ها و چاه ها با تولید آب بیشتر بتواند زمین‌های کشاورزی بیشتری را به زیر کشت برده و در تولید محصولات غذایی بیشتر و همچنین تامین آب شرب جوامع روستایی که از دغدغه های اصلی است، نقش مهمی را ایفاء کنند.

انتهای پیام/۳۶۳۵

منبع: فارس

کلیدواژه: نهضت آبخیزداری خراسان جنوبی مهار روان آب ها نهبندان میلیون متر مکعب خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۵۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین بلوار ورودی جنوبی یزد ساماندهی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مرادعلی الله وردی اظهار کرد: این بلوار به محلی برای استقرار مشاغل مزاحم شهری تبدیل شده است از این رو حذف پل‌ها برای مسدود کردن دسترسی خودروها به پیاده روها با جدیت دنبال شده است.

وی اضافه کرد: یکی از برنامه‌های این بلوار ایجاد زیرگذر در تقاطع امیرالمومنین (ع) است که طرح آن در حال تهیه است و اجرای آن بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

شهردار حمیدیا از دیگر اقدامات به ایجاد بوستان‌های جدید و فرهنگسرا در شهر حمیدیا اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۸۲ درصد بودجه شهر به پروژه عمرانی اختصاص یافت که شامل ۳۵ پروژه با ۳۰۰ میلیارد تومان بود و امسال هم دنبال می‌شود.

وی اظهار کرد: حمیدیا اولین شهری است که برنامه ۵ ساله مصوب دارد که در اجرای طرح‌ها تأثیر بسزایی دارد.

شهردار حمیدیا به سیلاب سال گذشته اشاره کرد و افزود: سیلاب ۱۴۰۱ شهرداری باعث شد که شهرداری برای مهار سیلاب نسبت به مخزن هیدرولیکی در مسیر رودخانه برای مهار روان آب‌ها اقدام کند تا جذب آب‌های زیرزمینی شود.

الله وردی اضافه کرد: دو باب مخزن دیگر هم برای کنترل روان آب‌ها در حال ساخت است و ۱۵ حلقه چاه نیز حفر خواهد شد چرا که بعضی معابر شهر بافت قدیم و در معرض آسیب از مخل روان‌آب‌ها قرار دارد.

کد خبر 6091117

دیگر خبرها

  • خسارت ۸۳ میلیارد تومانی سیل به سازه‌های آبخیزداری زیرکوه
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • بزرگترین بلوار ورودی جنوبی یزد ساماندهی می‌شود