Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@08:51:26 GMT

توقف طرح های کلان در دانشگاه تهران

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۶۲۴۰۷

توقف طرح های کلان در دانشگاه تهران

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا،  مهدی فکور ثقیه  با اشاره به اجرای طرح‌های کلان ملی بر اساس شاخص‌های شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، افزود: برای پیگیری این طرح‌ها کارگروهی در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد، ولی در حال حاضر این طرح‌ها پویایی لازم را ندارند.

وی با اشاره به طرح‌های کلان واگذار شده به دانشگاه تهران، گفت: با واگذاری طرح‌های کلان ملی مصوب شورای عتف به دانشگاه تهران، در این دانشگاه دبیرخانه طرح‌های کلان ملی راه‌اندازی شد و گزارش‌های پیشرفت این طرح‌ها به شورای عتف ارسال می‌شد، ولی در حال حاضر اجرای این طرح‌های کلان ملی واگذار شده به این دانشگاه پیگیری نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فکور  دلیل پیگیری نشدن طرح‌های کلان ملی در دانشگاه تهران را عدم تزریق اعتبارات آن  دانست و خاطر نشان کرد:  علاوه بر آن در طی این مدت اولویت‌های تحقیقاتی دانشگاه تغییر کرد؛ چرا که از سوی رییس جمهور به این دانشگاه ابلاغیه‌ای برای مطالعه در زمینه سیلاب‌ها صادر شد و مطالعه در این زمینه برای ما تبدیل به یک طرح کلان شد.

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مطالعه در زمینه چالش‌های محیط زیست را از دیگر زمینه‌های اولویت‌دار تحقیقاتی این دانشگاه نام برد که موجب عدم پیگیری طرح‌های کلان ملی شده است و یادآور شد: از این رو در این مدت هم اولویت‌های تحقیقاتی برای ما تغییر کرد و هم یکسری محدودیت‌ها در بودجه‌های این طرح‌ها ایجاد شد.

وی با تاکید بر اینکه در اجرای طرح‌های کلان ملی، همه دانشگاه‌ها مشارکت داشتند، گفت: در تعاریفی که شد، تقریبا دانشگاه تهران در اکثر طرح‌های کلان ملی مشارکت دارد که در برخی از طرح‌ها مجری و در برخی از طرح‌ها همکار بوده است.

فکور با تاکید بر اینکه این طرح‌های کلان در طول زمان دستخوش تغییراتی شده است، گفت: به تدریج حتی طرح‌هایی که دارای کارفرما بود، از سوی شورای عتف پیگیری نشده است.

معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه تهران به وضعیت اعتبارات پژوهشی دانشگاه‌ها در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: موضوع اعتبارات و بودجه‌های پژوهش و فناوری نوعی سرمایه‌گذاری در کشور است و نتیجه آن را خواهیم دید، ولی بودجه‌های پژوهشی از جمله اعتباراتی است که به سرعت کم و یا حذف می‌شود.

وی نمونه آن را در همسان سازی حقوق اساتید و تامین بخش زیادی از آن از سوی دانشگاه‌ها عنوان کرد و یادآور شد: شاید پرداخت حقوق در اولویت باشد و امیدواریم چالش‌های بودجه‌ای بخش پژوهش و فناوری برطرف شود و اعتبارات این بخش از سایر حوزه‌ها منفک شود.

فکور تاکید کرد : اگر این امر در بودجه سال ۱۴۰۱ ایجاد شود، امیدواریم مطالبات دانشگاهیان و دانشجویان را در این حوزه به سرعت تخصیص دهیم.

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به تفکیک معاونت‌های پژوهشی و فناوری در وزارت علوم با بیان اینکه باید منتظر باشیم که تحولات این دو حوزه چگونه خواهد شد، اظهار کرد:  رویکرد معاونت فناوری وزارت علوم بر تعامل بیشتر با پارک‌های علم و فناوری است، ولی در کشور از ۴۵ پارک علم و فناوری تنها ۱۰ تا ۱۱ پارک دانشگاهی هستند و مابقی پارک‌های استانی هستند و این سوال پیش می‌آید که این تعاملات میان وزارت علوم و پارک‌های غیر دانشگاهی چگونه خواهد شد و پارک‌های غیر دانشگاهی چه جایگاهی دارند. اقدام وزارت علوم در این زمینه حرکت ارزشمندی است، ولی باید ساختارها و روابط تنظیم شود.

فکور به روند اختصاص اعتبارات پژوهشی به دانشگاه تهران اشاره کرد و با بیان اینکه در این زمینه دو موضوع "تصویب اعتبارات" و "تخصیص اعتبارات" مطرح می‌شود، گفت: حتی اگر در تصویب بودجه‌های پژوهشی، روند افزایشی مشاهده شود، ولی در تخصیص آن اقدام ویژه‌ای مشاهده نمی‌شود.

به گفته وی، اعتبارات پژوهشی دانشگاه تهران برای سال ۹۹ به طور کامل تخصیص نیافته است، ولی برای سال ۱۴۰۰ همچنان این اعتبارات تکمیل نشده و ابراز امیدواری کرد که در ۳ ماه آخر سال تخصیص مناسبی را دریافت کنند.

منبع: ایسنا این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بودجه پژوهشی دانشگاه تهران بودجه آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۲۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سی و پنجمین جشنواره «امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید» عصر امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، برخی از معاونان و مدیران وزارت کار و نمایندگانی از صنایع تولید داخلی در سالن همایش های شرکت ساپکو برگزار شد.

در این مراسم از مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول در راستای تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت نیروی کار که یکی از عوامل مهم رشد و ارتقای فناوری و تولید است و همچنین بسترسازی پرونده الکترونیک سلامت به عنوان «کارفرمای سلامت محور استان تهران» با اهدای لوح و تندیس تقدیر و تجلیل شد.

گفتنی است جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید در راستای اجرای ماده ۱۹۵ قانون کار و با هدف نهادینه سازی فرهنگ خلاقیت و نوآوری، ترویج و تقویت فرهنگ کار و تلاش و تجلیل از کارگران نخبه، گروه های کار و واحدهای اقتصادی نمونه هر ساله در سه مرحله مقدماتی، استانی و ملی و در سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی برگزار می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند
  • معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • اختلال محسوس قیمت مسکن در تبریز و تهران؛ آپارتمان ۹۰ تا ۱۵۰ متری چند؟
  • توقف قطار تهران گرگان بر اثر سیلاب