Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@10:03:35 GMT

دیابت را با مولکولی جایگزین دور بزنید

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۶۸۸۹۴

دیابت را با مولکولی جایگزین دور بزنید

محققان یک مسیر مولکولی جایگزین برای تنظیم گلوکز خون کشف کرده اند که شامل انسولین نمی‌شود. انسولین برای تنظیم سطح گلوکز خون شناخته شده و مشکلات مربوط به تولید آن منجر به دیابت می‌شود. اکنون، دانشمندان موسسه سالک (salk) مسیر مولکولی دیگری را شناسایی کرده اند که قند خون را تنظیم می‌کند و می‌تواند راه جدیدی برای درمان دیابت باز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به طور معمول، وظیفه انسولین این است که به افزایش سطح گلوکز خون واکنش نشان دهد و سلول‌ها را وادار به استفاده یا ذخیره انرژی کند. اما دیابت زمانی رخ می‌دهد که بدن نتواند انسولین کافی تولید کند یا در برابر این هورمون مقاوم شود. البته این بدان معناست که انسولین تمرکز اصلی در درمان دیابت است.

در چند سال گذشته، تیم سالک کشف کرد مولکولی به نام FGF ۱ (مولکولی که در ترمیم بافت‌ها موثر است) عملکردی مشابه انسولین دارد و سطح گلوکز خون را تنظیم می‌کند. یک بار تزریق هورمون به موش‌های دیابتی، قند خون آن‌ها را برای بیش از دو روز به سطح نرمال بازگرداند، در حالی که مطالعات بعدی نشان داد تزریق FGF ۱ به مغز می‌تواند به طور موثر دیابت را برای هفته‌ها یا ماه‌ها بهبود بخشد.

محققان در مطالعات خود مکانیسم FGF ۱ را بررسی کردند و دریافتند FGF ۱ از برخی جهات مانند انسولین عمل می‌کند، مانند تنظیم تولید گلوکز در کبد و با سرکوب تجزیه چربی یا لیپولیز عمل می‌کند، اما طبق مسیر مولکولی کاملاً متفاوتی نسبت به انسولین
کار می‌کند. انسولین از آنزیمی به نام PDE ۳ B برای فعال کردن یک مسیر سیگنال دهی استفاده می‌کند که لیپولیز را سرکوب می‌کند، اما مولکول FGF ۱ از آنزیم PDE ۴ استفاده می‌کند.

جنسر سنکر (Gencer Sancar) نویسنده اول مطالعه می‌گوید: اگر بدن مقاومت به انسولین کند، سیگنال دهی انسولین مختل می‌شود. بدن می‌تواند از این مسیر جایگزین، با مولکول FGF ۱ وارد عمل شود. مایکل داونز، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: توانایی منحصر به فرد FGF ۱ برای القای کاهش مداوم گلوکز در موش‌های دیابتی مقاوم به انسولین، یک مسیر درمانی امیدوارکننده برای بیماران دیابتی است. این تحقیق در مجله سل متابولیسم (Cell Metabolism) منتشر شده است.

منبع:نیواطلس

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: دیابت دیابت نوع2 دیابت نوع دو گلوکز خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۸۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است

حسام‌الدین علامه افزود: ۱۴.۱۵ صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت و حدود ۲۵ درصد از این گروه سنی به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند. متاسفانه، آمار و ارقام مربوط به «پیش‌آگاهی به دیابت» نامساعد است؛ به نحوی که حداقل حدود یک سوم از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

این متخصص درباره وضعیت درمان دیابت در کشور گفت: «درمان موثر» هم از وضعیت نامساعدی برخوردار است؛ فقط حدود ۳۱ درصد از دیابتی‌ها درمان موثر و منجر به کنترل دیابت دارند. یکی از عواملی که منجر به آمار نامساعد درمان موثر دیابت و پیامدهای ناشی از آن مثل زخم مزمن در کشور شده، تحریم‌های اقتصادی و دارویی ظالمانه آمریکا است.

این متخصص ادامه داد: اگرچه واکنش مردم به دیابت نسبت به سرطان، توأم با حساسیت و پرسروصدا نیست اما نکته مهم و اساسی این است که دیابت به دلیل عوارض و مرگ و میری که پس از پیامدهایش از جمله زخم پای دیابتی می‌تواند ایجاد کند باید در کانون توجه قرار گیرد. متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از زخم پای دیابتی نسبت به برخی از سرطان‌های شایع کشور بیشتر است. من بازهم تاکید می‌کنم بیماری دیابت بسیار اهمیت دارد و برای مقابله با این بیماری باید از نظر متخصصان چه در حوزه بالین و چه در عرصه روان‌شناسی سلامت بهره برد.

خطر «بازار سیاه» برای پانسمان‌های نوین دیابت

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: استفاده از پانسمان‌های نوین، یکی از موثرترین درمان زخم‌های مزمن است. پانسمان‌های نوین بیشتر وارداتی هستند؛ اگر ارز مورد نیاز با قیمت مناسب و به مقدار کافی در اختیار واردکننده قرار نگیرد با پدیده بازار سیاه در زمینه پانسمان‌های نوین مواجه می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • چالوس سه روز بسته شد؛ مسافران از مسیر جایگزین استفاده کنند
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • درمانگاه تخصصی دیابت، طب کار و رادیولوژی دیجیتال همدان افتتاح شد
  • همایش تجلیل از خیران سلامت فریدونشهری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲