Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:29:30 GMT

اصلی ترین راه‌های انتقال هاری را بشناسید 

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۶۹۷۲۱

اصلی ترین راه‌های انتقال هاری را بشناسید 

ایسنا/خراسان جنوبی معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه مخزن اصلی هاری در ایران گوشتخواران وحشی هستند که سبب ابتلاء سگ و حیوانات اهلی بخصوص دام‌ها می‌شود، گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون 7244 قلاده توسط همکاران در شهرستان‌ها مورد واکسیناسیون قرار گرفته‌اند.

محمدعلی بخشی به تشریح عملکرد دامپزشکی استان در مبارزه و پیشگیری از بیماری هاری پرداخت و گفت: بیماری هاری به ‌عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های خطرناک و مشترک بین انسان و حیوانات (بیماری زئونوز ) محسوب می‌شود و  سالانه خسارات بهداشتی، اقتصادی و زیست محیطی فراوانی را تحمیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: این بیماری می‌تواند در جوامع ‌ انسانی  از طریق سگ‌ها و گربه‌های بلاصاحب به انسان منتقل و در صورت عدم مراجعه به موقع به مراکز بهداشتی منجر به مرگ شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به راه‌های انتقال بیماری به انسان، اظهار کرد: اصلی ترین راه سرایت بیماری از طریق گازگرفتن به وسیله حیوانات بوده؛ راه پوست نیز راه دیگری است؛  بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست، ولی اگر کوچکترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد قابل سرایت است.

وی بیان کرد: راه مخاط نیز راه دیگر است؛ سگ‌ها و گربه‌های به ظاهر سالم که در اواخر دوره نهفتگی بیماری هاری هستند می‌توانند ویروس را از طریق لیسیدن مخاط لب، چشم و بینی به صاحبان خود منتقل کنند.

معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: انتقال از راه دستگاه گوارش بعید به نظر می‌رسد، اما باید از خوردن گوشت و سایر فرآورده‌های دام‌های مبتلا به بیمار خودداری کرد؛ بنابراین با پیشگیری از شیوع بیماری‌ شاهد کاهش هزینه‌های درمان و ارتقای سطح بهداشت عمومی در جامعه انسانی و جمعیت دامی کشور و همچنین حفظ گونه‌های جانوری در حیات وحش به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه کشور خواهیم بود.

بخشی با اشاره به اینکه مخزن اصلی هاری در ایران گوشتخواران وحشی هستند که سبب ابتلاء سگ و حیوانات اهلی بخصوص دام‌ها می‌شود لذا بهترین و موثرترین راه پیشگیری از بیماری هاری در حیوانات اهلی واکسیناسیون است، افزود: عملکرد دامپزشکی استان به عنوان یکی از اعضاء کارگروه استانی کنترل حیوانات ناقل در زمینه پیشگیری از بیماری هاری در این زمینه مطلوب و موثر بوده و بر اساس گزارشات شهرستانی جمعیت حال حاضر سگ‌های صاحبدار و نگهبان گله در استان حدودا 9500  قلاده بوده که با وجود خطرات ناشی از گازگرفتگی، عدم مهار کامل و احتمال صدمه زدن به واکسیناتور یا صاحب حیوان در زمان واکسیناسیون از ابتدای سال جاری تا کنون 7244 قلاده توسط همکاران در شهرستان‌ها مورد واکسیناسیون قرار گرفته‌اند.

بخشی گفت: از آنجایی که در اکثر مناطق سگ‌های ولگرد مشاهده می‌شود بر اساس دستورالعمل کنترل حیوانات ناقل بیماری متولی جمع آوری آن شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با همکاری سایر اعضاء کارگروه حیوانات ناقل بیماری هستند.

وی ادامه داد: در حال حاضر در شهرستان‌های بیرجند و قاینات دو پناهگاه نگهداری از حیوانات بلا صاحب موجود بوده و سایر شهرستان‌های استان  فاقد پناهگاه هستند که در راستای پیشگیری از بیماری در پناهگاه‌های فوق الذکر در سال 99 تعداد 322 قلاده و در سال 1400 تعداد 240 قلاده مورد واکسیناسیون قرار گرفته، تعداد 110 قلاده درمان و تعدادی نیز عقیم سازی صورت گرفته است.

بخشی اظهار کرد: همچنین در این رابطه بیش از 5000 متر مربع از پناهگاه‌های نگهداری سگ‌ها با سموم ضد انگل  یا مواد ضدعفونی گندزدائی شده و با توجه به همکاری دامپزشکان بخش خصوصی با سمن‌های حامی حقوق حیوانات درمان سگ های بیمار و عقیم سازی در راستای کاهش زاد و ولد نیز صورت می‌پذیرد .

معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی از دامداران خواست جهت انجام واکسیناسیون سگ‌های نگهبان گله  علیه بیماری هاری با اکیپ‌های واکسیناسیون همکاری کرده و در صورت هر گونه گاز گرفتگی توسط حیوانات اهلی و یا وحشی در اسرع وقت به نزدیکترین مراکز بهداشت درمانی مراجعه کنند.

بخشی یادآور شد: ضمنا صاحبان دارای سگ‌های خانگی و نگهبان می‌توانند با مراجعه با مراکز درمانی بخش خصوصی دامپزشکی نسبت به انجام واکسیناسیون و مصرف داروی ضد انگل که سالی یکبار باید انجام شود اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی هاري واکسیناسیون دامپزشكي دامپزشکی خراسان جنوبی پیشگیری از بیماری حیوانات اهلی معاون سلامت بیماری هاری شهرستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۹۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد

شهنام عرشی؛ رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن پنوموکوک و روتاویرس پس از گذشت ۱۰ سال از تصویب به زودی در سبد واکسیناسیون ملی کشور قرار خواهند گرفت.  

وی بیان کرد: تزریق واکسن  پنوموکوک در۷ استان و واکسیناسیون روتاویروس در دو استان به صورت آزمایشی تحت قالب سبد واکسیناسیون ملی به کودکان تزریق خواهند شد.  

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تزریق واکسن پنوموکوک از مرگ سالانه ۱۵۰۰ کودک پیشگیری خواهد کرد.

عرشی ادامه داد: تزریق واکسن روتاویروس مانع از بستری شدن سالیانه ۱۰ هزار کودک در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در کشور خواهد شد.

وی افزود: پس از ۱۰ سال از تصویب ورود این واکسن‌ها به برنامه واکسیناسیون ملی، خوشبختانه از اواخر سال گذشته با تامین واکسن، اجرای آزمایشی واکسیناسیون پنوموکوک در بندر خمیر استان هرمزگان آغاز شد و امیدواریم طی ماه‌ها و سال‌های آتی تولید داخلی دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس را شاهد باشیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: هم‌اکنون چند شرکت داخلی واکسن روتاویروس را تولید می‌کنند؛ اما هنوز واکسن پنوموکوک در ایران تولید نمی‌شود و این واکسن وارداتی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۱۰ هزار راس دام در بافق
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • این استان رکورد دار آمار حیوان گزیدگی در کشور
  • اردبیل بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را دارد
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد