Web Analytics Made Easy - Statcounter

سواد از عوامل اصلی پیشرفت جوامع به شمار می رود که همین امر اهمیت تلاش برای ریشه‌کنی بی‌سوادی را در کشورها دوچندان کرده است. برخی استان‌های کشور ما علی‌رغم پیشرفت‌ در زمینه سوادآوزی اما همچنان با چالش‌هایی روبرو هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، سن و سالش بالا است اما همچنان در پی کسب علم و سواد است آفاق خانم ساکن یکی از روستا های استان کردستان است است روستای که به گفته وی قبل از انقلاب رنگ هیچ گونه امکاناتی را به خود نگرفته بود اما مدتی بعد از به پیروزی رسیدن این انقلاب تغییرات زیادی در حوزه آبادانی و پیشرفت به خود دید که یکی از آن تحولات ورود نهضت سواد آموزی به روستاها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی می گوید در گذشته ها امکانات سواد آموزی در بسیاری از شهرها یا کم بود یا اصلا وجود نداشت چه برسد به اینکه در روستاها این امکانات وجود داشته باشد و به همین دلیل افراد بسیار زیادی در روستا ها از کودک و نوجوان، زن و مرد بخاطر کمبود امکانات آموزشی بی سواد می ماندند و یکی از آن افراد خود من بودم و با اینکه همیشه آرزوی درس خواندن داشتم اما هرگز امکانات آن فراهم نبود.

احمدی گفت: خواندن و یاد گرفتن را از سن 35 سالگی و با ورود نهضت سواد آموزی به روستا آغاز کردم در سن و سالی که شاید کمتر کسی حاظر بود در آن خواندن را شروع کند اما با علاقه ای که من به آن داشتم شروع کردم.

وی افزود: با کمک معلم نهضت سواد آموزی در روستا شروع به خواندن و نوشتن کردم و توانستم با کمک معلم مربوطه تا پایه ی سوم  راهنمایی درس بخوانم.

احمدی عنوان داشـت: از ضرورت‌های اولیه برای زندگی هر انسانی کسب علم و دانش است چرا که این امر ثابت کرده است در کشورهایی  که سطح علم و دانش در آن‌ها پایین است بیشتر مورد استعمار قرار می‌گیرند و بیشتر در رنج و محنت هستند.

وی خاطر نشان کرد: در بین جوامع امروزی هر کشوری که تعداد بیسوادان کمتری دارد، از نظر رشد و توسعه در جایگاه بالاتری نسبت به سایر کشورها دارد.

بیسوادی، عامل تهدید کننده سلامت اجتماعی

در ادامه مصطفی موذن کارشناس مسائل اجتماعی در این باره در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: بیسوادی تهدیدی علیه سلامت اجتماعی و روانی یک جامعه است که مسئولین باید تلاش کنند تا با ریشه کنی آن بتوانند از بسیاری از معضلات اجتماعی جلوگیری به عمل آوردند.

وی با بیان اینکه بیسوادی، عامل تهدید کننده سلامت اجتماعی است افزود:  در یک جامعه بیسواد یا کم سواد، شاخص های سلامت جسمی، روانی و اجتماعی نیز در پایین ترین سطح قرار دارد، زیرا مردم به خوبی نمی دانند که چگونه از سلامت خود مراقبت کنند.

این کارشناس مسائل اجتماعی خاطر نشان کرد: بی‌سوادی به عنوان یک معضل بزرگ اجتماعی روند توسعه جوامع را کند می کند و در این میان سهم کشورهای در حال توسعه در این حوزه بیشتر است، و این مساله نشان می دهد که رفع بی‌سوادی همواره  باید در خور توجه برای مسئولین مربوطه در این حوزه باشد.

وی گفت: امروز نقش دانش و آگاهی در توسعه اقتصادی، تکنولوژیکی، توسعه های فرهنگی و اجتماعی در جوامع به خوبی آشکار است  چرا که گسترش آموزش و پرورش و کاهش درصد بی‌سوادی یکی از شاخص‌های مهم پیشرفت هر جامعه محسوب می‌شود.

راه اندازی ۲۳ مرکز یادگیری محلی سوادآموزی با تعداد یک هزار و ۹۲۱ سواد آموز

در ادامه رشید قربانی مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان در این باره در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: قربانی با بیان اینکه نرخ باسوادی استان در گروه سنی شش سال و بالاتر براساس سرشماری سال ۱۳۵۵ کمتر از ۳۰ درصد بوده است؛ اظهارداشت: در سال ۱۳۹۵ این رقم به ۸۱.۵۲ درصد افزایش و درسال ۱۳۹۹ به عدد ۸۴.۳۸ درصد سیده است که ۵۴.۳۴ درصد رشد را نشان می دهد.

وی به وضعیت با سوادی جمعیت زنان استان در گروه سنی شش سال و بالاتر نیز اشاره کرد و گفت: براساس سرشماری سال ۱۳۵۵ حدود۱۴.۹۸ درصد زنان با سواد بوده اند که این رقم در سرشماری سال ۱۳۹۵ به ۷۵درصد افزایش و درسال ۱۳۹۹ به۷۸.۰۴ درصد رسیده که ۶۳.۴۲ درصد رشد داشته است.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در ادامه به تشریح وضعیت با سوادی جمعیت مردان استان در گروه سنی شش سال و بالاتر پرداخت و با بیان اینکه براساس سرشماری سال ۱۳۵۵ حدود۴۳.۹۱ درصد مردان سواد داشته اند، گفت: این رقم در سال ۱۳۹۵ به۸۷.۸ درصد و سال ۱۳۹۹ به۹۰.۴۵ درصد رسیده که ۴۶.۵۴ درصد رشد  را نشان می دهد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه وضعیت با سوادی جامعه هدف ( ۴۹-۱۰ سال) استان درسال ۱۳۵۵ رقم ۲۸.۶۸ درصد بوده است؛ اظهارداشت: درسال ۱۳۹۵ این رقم به ۹۲.۱۸ درصد و در سال ۱۳۹۹ نیز به میزان ۹۵.۳۱ درصد رسیده که ۶۶.۶۳ درصد رشد داشته ایم.

قربانی هم چنین گفت: در سال ۱۳۵۵ وضعیت با سوادی زنان استان درگروه سنی ۱۰- ۴۹ سال ۱۳.۳۸ درصد بوده است که این رقم در سال ۱۳۹۵ به ۸۷.۸۸ درصد و در سال ۱۳۹۹ به ۹۱.۹۲ درصد ارتقاء پیدا کرده و در این بخش نیز ۷۸.۵۴ درصد رشد داشته ایم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: وضعیت با سوادی مردان استان درگروه سنی ۱۰-۴۹ سال در سال ۱۳۵۵ رقم ۴۳.۷۵ درصد بوده است که در سال ۱۳۹۵ این رقم به ۹۶.۴۳ درصد و در سال ۱۳۹۹ به ۹۸.۴۶ درصد رسیده است که ۵۴.۷۱ درصد رشد را نشان می دهد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح فعالیت های حوزه سوادآموزی استان پرداخت و از راه اندازی ۲۳ مرکز یادگیری محلی سواد آموزی با تعداد یک هزار و ۹۲۱ سوادآموز خبر داد و گفت:  از این تعداد ۴ مرکز دولتی، ۱۸ مرکز غیردولتی و یک مرکز هم به صورت مشارکتی فعالیت می کنند.

وی در ادامه به وضعیت پوشش دوره های سواد آموزی در سال گذشته پرداخت و گفت: براساس تعهدی که به سازمان نهضت سوادآموزی داریم باید امسال ۱۲ هزار نفر سوادآموز را در هر سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم تحت پوشش قرار دهیم که تاکنون تعداد ۹ هزار و ۹۹۹ سواد آموز یعنی ۸۴ درصد را تحت پوشش قرار داده ایم و تلاش می شود در فرصت باقی مانده حجم ابلاغی به صورت کامل پوشش داده شود.

قربانی در ادامه به برخی از چالش های حوزه سواد آموزی نیز اشاره کرد و ترس ناشی از ویروس کرونا در میان اقشار جامعه و افراد بیسواد، عدم رغبت افراد بیسواد به حضور در کلاس‌های سوادآموزی به دلیل در اولویت نبودن آن، عدم همخوانی و بومی نبودن محتوای آموزشی با فرهنگ محلی مخاطبان، وجود مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه هدف و عدم آشنایی سواد آموزان با فضای مجازی و آموزش الکترونیکی را از اهم این چالش‌ها برشمرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وضعیت با سوادی آموزش و پرورش درصد بوده سرشماری سال نشان می دهد سال ۱۳۹۵ سال ۱۳۹۹ درصد رسیده سواد آموزی نهضت سواد بی سوادی سال ۱۳۵۵ درصد رشد بی سواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۰۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 

رییس پلیس فتا پایتخت از شناسایی و دستگیری فردی که با جعل هویت یک خواننده محبوب اقدام به راه‌اندازی یک صفحه اینستاگرامی کرده بود و از کاربران فضای مجازی کلاهبرداری می کرد، خبر داد.

به گزارش مشرق، سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: یکی از خواننده های مطرح در کشور به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد یک صفحه جعلی با نام و تصاویر وی در شبکه های اجتماعی ساخته شده و اقدام به دریافت وجه و کلاهبرداری از شهروندان می کند.

این مقام انتظامی بیان کرد: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ تحقیقات خود را آغاز کردند و در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر دنبال کننده با سوءاستفاده از جایگاه اجتماعی و محبوبیت شاکی با جعل هویت وی با استفاده از تصاویر آرشیوی و ترفند کمک به افراد بی بضاعت از کاربران کلاهبرداری می کند.

وی افزود: کارآگاهان سایبری پلیس فتا پایتخت با بهره گیری از روش های علمی مجرم را در فضای مجازی شناسایی و با به دست آمدن اطلاعات هویتی وی پس از تشریفات قضایی متهم در یکی از مناطق شمال تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.

سرهنگ معظمی گودرزی بیان داشت: مجرم در تحقیقات به‌عمل‌آمده به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرام و دریافت وجه از بیش از ۳۰ نفر از شهروندان اعتراف و ابراز پشیمانی کرد، وی همچنین انگیزه خود را کسب مال نامشروع و مطرح شدن در فضای مجازی عنوان کرد.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: به طور معمول افراد سودجو با استفاده از بستر شبکه‌های اجتماعی و هویت‌های مجازی جعلی که با جذابیت‌های ظاهری اغواکننده آراسته شده اقدام به فریب قربانیان خود کرده و از جملات زیبا و فریبنده برای رسیدن به نیت شوم خود استفاده می‌کنند لذا هموطنان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی می توانند موضوع را از طریق مرکز فوریتها سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • ۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • تغییر در محتوای آموزش‌های پلیسی / تحلیل عملیات‌های انتظامی با کمک خبرگان
  • تغییر در محتوای آموزش‌های پلیسی/ تحلیل عملیات‌های انتظامی با کمک خبرگان
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس