Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سرخه از اجرای طرح پویش مردمی کپه کاری باریجه در 100 هکتار از مراتع عبدالله آباد خبر داد.

حمیدرضا سعیدی بااعلام این خبر اظهار کرد: این پویش و هم اندیشی با استفاده از مشارکت جوامع محلی، ساکنین روستای عبدالله آباد، تعاونی‌های فراگیر شهرستان و بسیج جامعه کشاورزی سرخه برگزار و طی آن بیش از100هکتار از اراضی ملی با بهره گیری از بذور گیاهان دارویی،بذرکاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این حجم از گستردگی بذرکاری در اراضی ملی، جز با کمک و مشارکت مردم امکان احیاء ، حفاظت و بهره‌برداری درست نداشت. خوشبختانه، با اطلاع رسانی به هنگام و فعالیت های ترویجی و فرهنگی منابع طبیعی استقبال خوبی از این پویش در شهرستان شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سرخه ضمن تقدیر از مشارکت مردم و تشکل‌های مردم‌نهاد ، دهیاری و شورای روستا عبدالله آباد ، به اهمیت نقش مشارکت های مردمی درپیشبرد اهداف سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور اشاره کرد و گفت: این طرح به منظور اجرایی کردن سیاست های ایجاد اشتغال و تولید ملی و همچنین ترویج فرهنگ منابع طبیعی با حضور تشکل‌ها ، جوامع محلی و همیاران طبیعت اجریی شد.

سعیدی حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری را چهار هدف اصلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از اجرای این طرح برشمرد و گفت: طرح کپه کاری گیاهان دارویی و صنعتی از جمله پروژه هایی است که هر چهار هدف را توأماً دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش بادی، تأمین علوفه، تولید محصولات دارویی و صنعتی، ایجاد و افزایش اشتغال، حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی و جانوری، احیای عرصه های منابع طبیعی، حفاظت خاک، اصلاح و احیای مراتع، بهبود وضعیت پوشش گیاهی، افزایش نفوذپذیری خاک و کمک به حفظ رطوبت و.. از جمله اهداف و اثرات اجرای پروژه کپه کاری گیاه دارویی باریجه است.

وی با بیان اینکه با توجه به وجود پایه های بومی باریجه در این منطقه، احتمال موفقیت و نتیجه بخشی پروژه بسیار بالا است افزود: چنانچه روند حفظ و توسعه کشت این گیاه دارویی و پردرآمد، به همین صورت ادامه یافته و بهره برداری از گیاه اصولی باشد در سالهای آتی شاهد پوشش قوی تری از باریجه در مراتع عبدالله آباد شهرستان سرخه خواهیم بود.

سعیدی با اشاره به اهداف پویش نهال کاری و بذرکاری در این شهرستان حاشیه کویر گفت: پویش نهال کاری و بذرکاری که از دی ماه شروع شده تا پایان سال ادامه دارد .
به گزارش ایسنا، باریجه خواص و فواید درمانی شگفت‌انگیز  و فراوانی دارد. این گیاه در درمان بسیاری بیماری ها و از جمله در درمان بیماری‌های عصبی و پوستی و...موثر است و از صمغ آن به عنوان ضدعفونی کننده استفاده می شود. کشت این گیاه دارویی نیاز به آب فروانی ندارد و کشت آن بسیار سهل است. مناطق جنوبی و غربی استان سمنان از مناطق مستعد برای کشت این گیاه دارویی و صنعتی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها سمنان باریجه شهرستان سرخه عبدالله آباد منابع طبیعی گیاه دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۰۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم رحیمی نیا، صبح دوشنبه در اولین جلسه شورای اداری این اداره کل در سال ۱۴۰۳، اظهار داشت: با توجه به اهمیت مشارکت مردم در حفظ و احیای منابع طبیعی، در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری به سال جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده، برنامه‌های ویژه‌ای برای مردمی‌سازی فعالیت‌های این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ما معتقدیم با مشارکت فعال مردم، می‌توانیم گام‌های موثرتری در جهت توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی برداریم افزود: منابع طبیعی متعلق به مردم است و در همه فعالیت‌های حوزه منابع طبیعی مردم همراه و همگام هستند.

وی مشارکت در فعالیت‌های آبخیزداری، نهال‌کاری، حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، توسعه گیاهان دارویی و همچنین اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال گذشته را برخی از اقدامات انجام شده در راستای مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری در جنوب کرمان عنوان کرد.

رحیمی نیا، افزود: در راستای تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال جاری در هر شهرستان یک نهالستان راه اندازی و تولید نهال بر اساس نیاز همان شهرستان صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه آبخیزداری و آبخوان داری ۲۰۵ میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام نیاز است، خواستار رایزنی رؤسای ادارات با فرمانداران جهت تأمین اعتبار در این خصوص شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، بر برگزاری دوره‌های آموزشی در مناطق بحرانی برای مردم و جوامع محلی در زمینه‌های مختلف منابع طبیعی، از جمله آبخیزداری، نهال‌کاری، حفاظت از جنگل‌ها و مراتع و اطفا حریق تاکید و با اشاره به اینکه مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری فواید و اثرات مثبت متعددی دارد خاطرنشان کرد: طرح‌های آبخیزداری بر اساس طرح جامع مدیریت حوضه آبخیز اجرایی و بایستی اولویت با مناطق محروم و روستایی و با مشارکت مردم صورت پذیرد.

اجرای پروژه‌های بیولوژیک در پایین دست پروژه‌های پخش سیلاب، مدیریت چرای غیرمجاز و بی رویه دام، نظارت بر برداشت اصولی از مراتع، نظارت و صدور مجوزات حمل چوب به صورت روزانه، نظارت دقیق بر اجرای طرح‌های مرتعداری، صداقت در کار، تکریم و تسریع در کار ارباب رجوع و صرفه جویی در هزینه‌ها از دیگر موارد مطرح شده و مورد تاکید مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در این جلسه بود.

گفتنی است در پایان این جلسه حکم ابلاغ حسین مشایخی با حفظ سمت به عنوان دستیار مردمی سازی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان به وی اهدا شد.

کد خبر 6092125

دیگر خبرها

  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر