Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان مسئول مرکز فضای مجازی سپاه قدس گیلان گفت: در موضوع لباس و پوشش، سوی مطالبه‌گری رسانه‌ها باید به سمت نهادهای نظارتی و حاکمیتی باشد.

سجاد ستوده در گفت وگو با خبرنگاران، لباس را نماد اصلی سبک زندگی آدم ها دانست و گفت: لباس، نماد اصلی سبک زندگی است و وقتی می‌خواهیم سبک زندگی را تعریف کنیم، اولین مصداق و گزاره‌ای که آن را به ما نشان می‌دهد، مدل پوشش ماست؛ یعنی ما با پوشش خودمان به دیگران اعلام می کنیم که سبک زندگی ما چیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول فضای مجازی سپاه قدس گیلان در ادامه افزود: گاهی ما فکر می‌کنیم برای حفظ هویت بومی و محلی خودمان باید همان پوشش ۱۰۰ سال گذشته را عینا در لباس‌های امروزی ارائه کنیم؛ در برنامه افتتاحیه المپیک و یا جشنواره‌های این‌چنینی می‌بینیم بعضی از کشورها با لباس‌های بومی و محلی خودشان می آیند و در آن فضا حضور پیدا می‌کنند، گاهی فکر می‌کنیم باید همان را کپی کنیم در حالی که آدم‌های امروزی متعلق به دنیای امروز هستند و موضوع لباس هم یک موضوع زندگی روزمره و امروزی است و باید این موضوع در طراحی لباس مبتنی بر نمادهای بومی لحاظ شود.

وی تاکید کرد: در طراحی لباس باید المان‌ها و نمادهایی مورد توجه قرار گیرند که با زندگی روزمره ما نیز همخوانی داشته باشند. شاید مدل پوشش ایرانیان صد سال پیش، یک مدل خاصی بوده که آن زمان ویژگی‌های خوبی داشته؛ اما آیا آن مدل و پوشش و لباس، امروز جواب می‌دهد و با ساز و کارهای زندگی امروزی سازگار است؟ این را باید مد نظر داشته باشیم.

‏ستوده در ادامه با توجه به اهمیت بازتعریف هویت بومی و ملی در طراحی لباس افزود: ما امروزه نیاز داریم که مفاهیمی همچون هویت ملی و نمادهای بومی به خصوص در انگاره‌های زندگی امروزی بازتعریف شوند. گاهی ما فکر می‌کنیم موضوع بومی بودن یعنی اینکه لباس‌هایمان عینا همان لباس های قدیمی باشند در حالی که شما یک نماد قدیمی ۵۰ ساله و یا صد ساله و یا بیشتر دارید که اگر بخواهید عینا آن را در طراحی لباس و مد بیاورید، چه بسا جوانان امروزی هیچ رغبتی به آن پیدا نکنند، اما اگر همان لباس، یا المان‌های همان لباس صد سال قبل را با خواسته‌های مخاطب امروزی و مبتنی بر انگاره‌های زیبایی‌شناختی عرضه کنیم، مطمئنا با استقبال جدی جوانان همراه می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت توجه به ارزش‌ها و علائق نسل جدید به خصوص در عرضه محصولات فرهنگی و محصولات مرتبط با زندگی روزمره عنوان کرد: مخاطب شناسی و توجه به ذائقه جوانان و نوجوانان از مهمترین اصول در طراحی، تولید و عرضه محصولات زندگی در حوزه‌های مختلف است که توجه به ظرایف و ریزه‌کاری‌های آن موجب فراگیری یک سبک، یک طرح و یک مدل در حوزه سبک زندگی می شود.

این فعال فرهنگی به پیچیدگی‌های انسان عصر جدید و نیز چند بعدی بودن موضوع سبک زندگی که توامان ابعاد مختلف زندگی را در بر می‌گیرد اشاره و خارطنشان کرد: لباس به عنوان نماد بارز و اصلی بیان هویت و نیز سبک زندگی آدمی، جدای از این پیچیدگی‌ها و ظرایف نیست؛ لذا باید با نگاه علمی و زیبایی‌شناسانه و روانشناختی به آن نگریست و ابعاد گوناگون آن، چه در طراحی مد، چه در تنوع و همخوانی رنگ و حتی در مواد اولیه تولیدی را مورد توجه و مداقه قرار داد.

مسئول مرکز فضای مجازی سپاه قدس گیلان با معرفی یک نمونه موفق از به کارگیری هویت بومی و محلی در طراحی لباس در سطح استان گیلان گفت: یک صنعت بومی در شرق گیلان وجود دارد که همان چادر شب بافی است. اگر بسیاری از مدل‌های قدیمی این صنعت را به جوانان امروزی ارائه کنیم، شاید همین جوان بگوید چقدر جذاب است و چه قدر رنگ بندی خوبی دارد، اما با این وجود حاضر نباشد نمونه‌های آن را به تن کند، اما یک مجموعه تولیدی جوان، همان چادر شب را با طراحی امروزی و مبتنی بر ذائقه شناسی جوان و مخاطب امروزی ارائه کرده که نه تنها در میان جوانان و مخاطبین ایرانی مورد استقبال قرار گرفته که این مجموعه توانسته است محصولاتش را به برخی از کشورهای دیگر نیز صادر کند.

ستوده با اشاره به اهمیت جایگاه رسانه‌ها در کمک به سامان‌دهی وضعیت طراحی مد و لباس در کشور اضافه کرد: متاسفانه در موضوع لباس، رسانه‌ها گاهی اشتباه می‌کنند و سمت و سوی مطالبه‌گری خود در موضوع ساماندهی مد و لباس را به سمت مردم می‌گیرند و می‌گویند چرا بچه‌های ما از فلان لباس یا پوشش و یا از نمادهای خاص استفاده می کنند و مسئله را به سمت مردم می برند در صورتی که رسانه و به ویژه رسانه ملی باید نقطه مطالبه را به سمت نهادهای نظارتی و حاکمیتی قرار دهند و از این نهادها به جهت کوتاهی و کم‌کاری در این عرصه سوال کنند؛ به این دلیل که بسیاری از این لباس‌ها از خارج از کشور وارد نشده، بلکه در کشور خودمان تولید می‌شوند، اما هیچ‌گونه نظارتی بر مجموعه‌هایی که آنها را تولید میکنند، وجود ندارد.

وی یادآور شد: اگر ما به جای مطالبه‌گری از مردم، از نهادهای حکومتی و نظارتی و تولیدکنندگان مطالبه کنیم، فکر می‌کنم موضوع طراحی و تولید و حتی عرضه لباس در کشورمان به راحتی سامان یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مد و لباس طراحی لباس سبک زندگی لباس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۱۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واریز ۳ مطالبه معلمان تا پایان اردیبهشت


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه رقم حق‌التدریس معلمان در هر ماه بیش از 700 میلیارد تومان است، اظهار کرد: برای پرداخت حق‌التدریس زمستان معلمان به 2100 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

وی افزود: برای پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات 700 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و قبل از پایان اردیبهشت 1403، حق التدریس معلمان شاغل و بازنشسته، حقوق معلمان خرید خدمات و حق الزحمه امتحانات نهایی را پرداخت خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره گلایه سرایداران مدارس از عدم واریز 2 میلیون تومان افزایش حقوق گفت: این رقم برای اکثر سرایداران مدارس واریز شده است و اگر فردی آن را دریافت نکرده با حقوق اردیبهشت به همراه معوقه فروردین ماه دریافت خواهد کرد.

 

همچنین رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش امروز گفت: حق‌التدریس معلمان در حال به روز شدن است تا کنون سه ماه پرداخت شده است و در اردیبهشت باقی مانده آن یعنی تا پایان اسفند 1402 پرداخت خواهد شد و کل مطالبات حق‌التدریس سال تحصیلی 1402-1403 تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید پرداخت خواهد شد همچنین از ابتدای سال تحصیلی آینده حق‌‌التدریس معلمان هر دو ماه پرداخت خواهد شد‌.

دیگر خبرها

  • شکایت؛ پاسخ سپاهان به شکایت پرسپولیس
  • واریز ۳ مطالبه معلمان تا پایان اردیبهشت
  • دانشگاه آزاد سمنان میزبان نخستین مسابقه ملی «طراحی و دوخت»
  • عکس/ ترور با لباس زنانه!
  • پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان شفاف‌سازی شود
  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • ویدیو/ تأمین حقوق ملت فلسطین یک مطالبه بین‌المللی است
  • مونولوگ|استعفای هالیوا، آغاز افول ساختار حاکمیتی اسرائیل است
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر