Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: کسب و کارها در هر مرحله از چرخه عمر خود، نیازها و شرایط متفاوتی دارند و نمی‌توان یک ابزار را برای تامین مالی همه مراحل کسب و کار توصیه کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی ناظمی‌ در هفتمین کافه گفتگو با موضوع «فرصت‌های سرمایه‌گذاری در اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی» با بیان اینکه شرکت‌های نوپا منابع متنوعی برای تامین مالی در مقابل خود دارند، افزود: ابزارهای تامین مالی استارت‌آپ‌ها را می‌توان به سه دسته تامین مالی بدهی، تامین مالی سرمایه و ابزارهای ترکیبی دسته‌بندی کرد، چرا که امروزه به منظور کاهش ریسک سرمایه‌گذاری، استفاده از ابزارهای ترکیبی برای تامین مالی استارت‌آپ‌ها رواج پیدا کرده است، به طوری که سرمایه در قالب بدهی قابل تبدیل به سهام وارد شرکت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در مورد چرخه عمر کسب و کارها، اظهار کرد: کسب و کارها در هر مرحله از چرخه عمر خود، نیازها و شرایط متفاوتی دارند و نمی‌توان یک ابزار را برای تامین مالی همه مراحل کسب و کار توصیه کرد.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی، تامین مالی کسب و کارهای نوآورانه را شامل «تامین مالی بذری» و «تامین مالی اولیه» عنوان کرد و گفت: در «تامین مالی بذری»، سرمایه موردنیاز برای تبدیل راهکار حل مسئله به یک ایده کسب و کار و در «تامین مالی اولیه» سرمایه برای تبدیل ایده کسب و کار به یک کسب و کار واقعی، موردنیاز است.

ناظمی ‌ادامه داد: منظور از ایده کسب و کار این است که راهکار نوآورانه، محصول فناورانه یا محصول نوآورانه طرح شده برای حل مسئله اصلی پیش‌رو، قابل تبدیل شدن به کسب و کار باشد، به طوری که راهکار شدنی باشد، به اندازه کافی مشتری داشته باشد و دارای توجیه اقتصادی باشد.

وی گفت: یک ایده نیاز به گرنت، دوستان و خانواده، سرمایه‌گذاران و شتابدهنده، سرمایه‌گذار خطرپذیر، سرمایه‌گذار استراتژیک، وام بانکی، عرضه اولیه، افزایش سرمایه، خریدار استراتژیک و بازخرید مدیریتی دارد.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی، با بیان اینکه روش‌های عرضه اولیه توکن و تامین مالی جمعی، ممکن است با توجه به مدل کسب و کار شرکت، اولین اولویت تامین مالی شرکت باشد، تصریح کرد: البته استفاده از این روش‌ها به تخصص و توانایی بالایی نیاز دارد.

مهمترین مزیت سرمایه‌گذاری خطرپذیر«پول هوشمند» است

ناظمی‌ در ادامه با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاران خطرپذیر، علاوه بر منابع و پول می‌توانند به خلق ارزش در کسب و کار کمک کنند، یادآور شد: پول هوشمند بدین معنی است که سرمایه‌گذار علاوه بر منابع، تجربه مدیریتی و شبکه ارتباطی خود را نیز با کسب و کار به اشتراک می‌گذارد.

وی خاطرنشان کرد: فقط در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۷/۱۷۱ میلیارد دلار در ۶۸۲/۸ کسب و کار جدید سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام شده است.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ناتوانی در جذب سرمایه‌گذار را مهمترین عامل شکست کسب و کارهای نوپا اعلام کرد و گفت: ۹۰ درصد کسب و کارها شکست می‌خورند، ۷۵ درصد از کسب و کارهایی که توسط سرمایه‌گذاران خطرپذیر حمایت شده‌اند، شکست می‌خورند، فقط ۴۰ درصد از کسب و کارهای نو از مرحله ضرر عملیاتی خارج می‌شوند، ۵۰ درصد از کسب و کارهای جدید نیز طی ۵ سال اول تعطیل می‌شوند و فقط ۳۳ درصد از کسب و کارها به سال دهم می‌رسند.

 ‌بیشترین شکست کسب و کارها در صنعت فناوری اطلاعات است

وی خاطرنشان کرد: ۱۱۱۹ استارت‌آپ آمریکایی طی سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ موفق به دریافت سرمایه بذری شده‌اند.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه به تشریح فرایند شناسایی سرمایه‌گذار مناسب پرداخت و گفت: این فرایند شامل تماس با سرمایه‌گذار مناسب، شناسایی سرمایه‌گذاران مرتبط و تهیه لیستی از سرمایه‌گذاران بالقوه است که در تماس با سرمایه‌گذار مناسب به دنبال تهیه خلاصه مدیریتی ایده و طرح هستیم.

ناظمی‌، شناسایی سرمایه‌گذاران مرتبط را شامل نام و اعتبار سرمایه‌گذاران خطرپذیر، مرحله رشد شرکت، صنعت مدنظر سرمایه‌گذاران خطرپذیر، میزان منابع موردنیاز و محل فعالیت سرمایه‌گذار خطرپذیر عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذاران بالقوه نیز شامل صندوق‌های جسورانه، شتابدهنده‌ها، صندوق‌های پژوهش و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، پلتفرم‌های تامین مالی جمعی و پذیره‌نویسی عمومی ‌است.

وی با اشاره به اینکه فرایند سرمایه‌گذاری ممکن است تا بیش از ۶ ماه به طول انجامد، بیان کرد: این مراحل شامل مذاکرات نهایی، بررسی دقیق، بررسی اولیه و مرحله تماس اولیه است.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: اولین ارائه و معرفی اولیه طرح فناورانه، نقشی کلیدی در پذیرش درخواست  یا ردنشدن آن دارند.

ناظمی ‌در ادامه به نکات مهمی در جلسات مشترک استارت‌آپ‌ها با سرمایه‌گذار اشاره کرد و گفت: در این جلسات شرکت‌ها باید پیشرفت خود را با اعداد و با تسلط تشریح کنند و به موارد آشنایی سرمایه‌گذار با نکات خلاقانه کسب و کار، شناسایی سایر سرمایه‌گذاری‌های موفق، درخواست پول و ارائه تحلیلی به صورت جزء به کل توجه کنند و مطمئن شوند که همه شنونده‌ها متوجه منظورشان می‌شوند.

وی در مورد منابع زیست‌بوم فناوری و نوآوری، اظهار کرد: زیست‌بوم سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ایران بسیار متنوع و پویا است. جدیدترین ابزار در حال توسعه آن، صندوق‌های جسورانه بورسی هستند که بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان منابع برای سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌های فناور در دسترس دارند. امروزه دیگر زیست‌بوم نوآوری با کمبود منابع مواجه نیست.

به نقل از روابط عمومی ‌صندوق نوآوری و شکوفایی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ شتابدهنده، ۱۴ صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه، ۴۰ شرکت وی‌سی و ۶ تامین مالی جمعی در کشور وجود دارد.

ناظمی ‌با بیان اینکه در حال حاضر در کشور بیش از ۶۰ صندوق پژوهش و فناوری فعال هستند و از این تعداد ۴۰ صندوق، عامل صندوق نوآوری و شکوفایی هستند، تصریح کرد: امروز تقریبا همه دانشگاه‌های تهران از صندوق پژوهش و فناوری برخوردارند.

وی به برگزاری رویداد «دوشنبه‌های استارت‌آپی» و «پیوند» از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و گفت: رویداد «دوشنبه‌های استارت‌آپی» به منظور اتصال کارآفرینان با سرمایه‌گذاران و رویداد «پیوند» به منظور بهم‌رسانی دارنده ایده با شتابدهنده‌ها در محل صندوق نوآوری برگزار می‌شود که تاکنون ۳۷ رویداد «‌دوشنبه‌های استارت‌آپی» و ۷ رویداد «پیوند» در حوزه‌های مختلف فناوری برگزار شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كسب و كار صندوق نوآوری و شکوفایی سرمایه گذاران خطرپذیر درصد از کسب و کارها برای تامین مالی سرمایه گذار استارت آپ ها کسب و کارهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۵۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه

به گزارش قدس خراسان به نقل از آستان نیوز، احسان سابقی نیا به تشریح اقدامات این شرکت در سال گذشته و برنامه‌های پیش رو در حوزه فناوری و دانش‌بنیان اشاره و اظهار کرد: این شرکت به عنوان اولین و تنها سرمایه‌گذار خطرپذیر در شرق کشور، از ابتدای تاسیس تاکنون در ۱۱ پروژه سرمایه‌گذاری کرده است.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی بیان کرد: اولویت شرکت در سال ۱۴۰۲ به ارتقا وضعیت سرمایه‌گذاری‌های گذشته اختصاص یافت که بدین منظور برای شرکت‌هایی که فرآیند استقرارشان کامل شده بود، به بازارسازی برای تجاری شدن فعالیت آن‌ها پرداختیم و برای شرکت‌هایی هم که در مرحله قبل از بهره‌برداری قرار داشتند، با انجام اقدامات حمایتی شاهد شروع تولید در مجموعه‌های مذکور بودیم.

وی میزان افزایش تولید در شرکت‌های سرمایه‌پذیر را حداقل دو برابر عنوان کرد و افزود: با حمایت و کمک شرکت صنایع پیشرفته رضوی، عمده شرکت‌های سرمایه‌گذاری شده وارد مرحله تولید شدند که همراه با افزایش میزان اشتغالزایی در آن‌ها بود.

سابقی نیا سرمایه‌گذاری خطرپذیر در فناوری‌های پیشرفته را ماموریت اصلی این شرکت دانست و خاطرنشان کرد: در سال جاری همچنین در راستای اولویت‌های اساسی کشور و زنجیره ارزش آستان قدس رضوی، نسبت به سرمایه‌گذاری‌های جدید اقدام خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به فلسفه برگزاری رویداد دعوت تصریح کرد: در دو سال گذشته شرکت صنایع پیشرفته رضوی با هدف برقراری ارتباط میان فناوران و سرمایه‌گذاران، سلسله رویدادهایی را با حضور این دو گروه برگزار کرد که در سال ۱۴۰۲ شاهد دومین رویداد دعوت با محوریت حوزه سلامت و درمان بودیم.

وی ادامه داد: از بین ۷۰ طرح واصله به دبیرخانه رویداد دعوت و پس از بررسی‌ها و داوری‌های اولیه صورت گرفته، ۱۲ طرح به مرحله داوری نهایی راه پیدا کرد و در نهایت سه طرح انتخاب شد. این اقدام در سال ۱۴۰۳ نیز مد نظر است و در حال بررسی‌های اولیه هستیم.

سابقی نیا افزود: در بستر رویداد دعوت دو، از یک شرکت دانش‌بنیان فعال که در حوزه توانبخشی توانسته بود با بهره‌گیری از علم و نیروی خلاق خود ربات کمک حرکتی برای معلولین با ضایعه نخاعی را طراحی و تولید کند تقدیر و از محصول آن رونمایی شد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به تشکیل انجمن‌ها و اتاق خدمت توسط این شرکت در سال گذشته اظهار کرد: با ایجاد اتاق‌های خدمت در حوزه‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌هایی که با مشکلات متعددی در حوزه‌های مختلف قضایی، گمرک، بازرسی، جذب سرمایه‌گذار خارجی و... روبرو هستند، می‌توانند در این اتاق خدمت حضور یابند و مشکلات خود را مطرح و مشاوره لازم را دریافت کنند. علاوه ‌براین می‌توان ارتباط بین شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران را برقرار کرد.

وی ادامه داد: در سال گذشته همچنین نشست‌های مختلفی به میزبانی شرکت صنایع پیشرفته رضوی و با حضور مسئولان و نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد تا این شرکت‌ها بتوانند سوالات خود را در حوزه‌های مختلف نظیر بازار، صادرات و... راحت و بی واسطه با مسئولان در میان بگذارند.

سابقی‌نیا از برقراری ارتباط میان شرکت صنایع پیشرفته رضوی با مجموعه دانشگاه‌های استان خراسان رضوی خبر داد و افزود: چتر حمایتی این شرکت در حوزه دانشگاهی باز است و در تلاش هستیم از طریق برقراری ارتباط با دانشگاه‌ها، گام‌های بزرگی را در حوزه زنجیره ارزش آستان قدس رضوی با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برداریم.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه