Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@20:41:05 GMT

آیا واکسن کرونا باعث مرگ می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۷۷۴۶۸

آیا واکسن کرونا باعث مرگ می شود؟

این روزها واکسیناسیون علیه ویروس کرونا با سرعت بیشتری پیش می‌رود. منتها ممکن است اخبار ضدونقیضی درمورد فواید، عوارض و مرگ ناشی از کرونا به گوشتان برسد و روی تصمیم شما برای تزریق واکسن کرونا اثر بگذارد.

به گزارش برنا؛ بسیاری از افراد عوارض واکسن کرونا را تجربه نمی‌کنند. در مقابل، بعضی افراد ممکن است به‌دلیل عوارض کرونا توانایی انجام کارهای روزانه را نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منتها این عوارض موقت است و بعد از چند روز از بین می‌رود و می‌توانید به روال عادی زندگی برگردید. در همین رابطه دو شایعه مهم را بررسی می‌کنیم:

واکسن کرونا اثربخشی کافی ندارد: این ادعا درست نیست. واکسن با اثربخشی بالا می‌تواند از بستری‌شدن افراد جلوگیری کند. حدود ۶۰ درصد از افرادی که در بیمارستان بستری می‌شوند دو دوز از واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند و بسیاری از افراد بستری واکسینه نیستند. ده‌ها هزار مرگ گزارش‌نشده از واکسن کرونا در دنیا وجود دارد: منبع این شایعه غلط و مربوط به سیستم گزارش‌دهی عوارض منفی ناشی از واکسن یا به‌اختصار ورس (VAERS) است که هر فردی می‌تواند عوارض منفی ناشی از واکسن را در آن گزارش کند. منتها روش جست‌وجوی اطلاعات در این پایگاه داده اشتباه است. از طرف دیگر اطلاعات موجود در پایگاه داده ورس ناقص، نادرست، اتفاقی و تأییدنشده است. همچنین، سیستم گزارش‌دهی به‌نحوی طراحی‌نشده که ارتباط واکسن و مشکلات مربوط به آن را تعیین کند. نمی‌توان به‌همین سادگی ارتباط بین مرگ‌ومیر و تزریق واکسن را تعریف کرد. نکات مهمی که باید بدانید واکسن کرونا ایمن و مؤثر است؛ گزارش عوارض منفی از جمله مرگ ناشی‌ از واکسن به این معنی نیست که واکسن موجب مشکلات مربوط به سلامتی می‌شود؛ به توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا یا به‌اختصار سی. دی. سی (CDC) هر فرد بالای ۱۲ سال باید هرچه زودتر برای پیشگیری از کرونا و عوارض مربوط به آن واکسن کرونا را دریافت کند؛ هرچند عوارض جدی منفی بعد از تزریق واکسن نادر است، ممکن است اتفاق بیفتد که برای آگاهی‌بخشی به عموم و شفافیت موضوع، سازمان سی. دی. سی. عوارض جانبی مربوط به واکسن را به‌روزرسانی می‌کند. آیا واکسن کرونا می‌تواند باعث مرگ شود؟

اجازه دهید با توضیح و مثال به این سؤال پاسخ دهیم. گاهی آمار مرگ‌ومیر را از میان تعداد مشخصی از افراد واکسینه‌شده بیان می‌کنند. در نگاه اول، ممکن است این موضوع نگران‌کننده باشد؛ اما آمار مرگ‌ومیر دقیقا همان چیزی است که باید باشد. نکته مهمی که باید آن را در نظر گرفت این است که بیشتر افرادی که واکسن را دریافت کرده‌اند بالای ۵۰ سال‌اند و افراد واکسینه‌نشده جوان‌تر و سالم‌ترند. همین دلیلِ به‌ظاهر ساده می‌تواند آمار مرگ در افراد واکسینه‌شده را بالاتر نشان دهد.

موضوع این است که هرقدر افراد مسن‌تر باشند احتمال مرگ ناشی از کرونا در آنها بیشتر است. اگر فردی ۳۵ساله و فردی ۷۰ساله را که هر دو به کرونا مبتلا شدند باهم مقایسه کنیم، احتمال مرگ ناشی از کرونا در فرد مسن‌تر چندین برابر است. هرچند واکسن می‌تواند آمار مرگ‌و‌میر را کاهش دهد، به این معنی نیست که احتمال مرگ در افراد مسن را نسبت به افراد جوان کاهش می‌دهد؛ زیرا احتمال ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از آن در همه گروه‌های سنی یکسان نیست.

تشبیه کرونا به قطره‌های باران

تصور کنید کرونا شبیه قطره‌های بارانی است که با شدت بیشتری روی سر افراد مسن می‌بارد. اگر هر دوز واکسن به‌عنوان یک الک جلوی قطره‌های باران را بگیرید. دوز اول واکسن از شدت بارش روی افراد مسن کم می‌کند و شاید آن را در حد افراد جوان نگه دارد و دوز دوم این شدت را بیشتر کاهش می‌داد. پس دریافت هر دو دوز واکسن کرونا مهم است. در مقابل، بسیاری از افراد جوان دوز اول یا دوم واکسن را دریافت نکردند و در مجموع این طور به نظر می‌رسد که آمار مرگ در افراد واکسینه‌شده تفاوتی با افرادی که واکسن نزدند ندارد. از طرف دیگر، بیشتر آمارهای فوتی در افراد واکسینه مربوط به ۲۸ روز بعد از دریافت دوز اول است که هنوز ایمنی‌زایی کافی در بدن افراد ایجاد نشده است.

همچنین، آمار مرگ‌و‌میر در افراد غیرواکسینه بیشتر از افراد واکسینه‌‌شده است. این موضوع به این معنی است که واکسن کارایی مناسب را دارد. علاوه ‌بر این، بسیاری از اطلاعاتی ازاین‌دست فقط آمار مربوط به مرگ را اعلام می‌کنند و اطلاعاتی درمورد افراد واکسینه‌شده که در مجاورت ویروس بودند و مبتلا نشدند یا بیماری آنها خفیف بود نمی‌دهند. البته هیچ واکسنی نمی‌تواند ۱۰۰ درصد از ابتلا به کرونا جلوگیری کند. به همین دلیل، هنوز ممکن است تعداد کمی از افراد بعد از تزریق واکسن به بیماری مبتلا شوند و بمیرند. منتها نباید به‌سادگی و با قضاوت‌های نادرست نسبت به واکسیناسیون تردید داشت.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیمارستان مرگ مشکلات ویروس واکسیناسیون بیمارستان درمان واکسیناسیون بیماری کرونا افراد واکسینه شده واکسن کرونا تزریق واکسن آمار مرگ افراد مسن مرگ ناشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۷۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، آزمایش بالینی واکسن مذکور توسط صندوق بنیاد NHS بیمارستان های کالج لندن رهبری می شود.

دکتر هدر شاو به پتانسیل این واکسن برای درمان افراد مبتلا به ملانوما نیز اشاره کرده است. واکسن هم اکنون برای بررسی کارآمدی در درمان سرطان های دیگر مانند ریه، مثانه و کلیه تحت آزمایش است. در مرحله قبلی آزمایش واکسن ریسک عود کردن ملانوما در بیماران را کاهش داد.

این واکسن که به طور دقیقmRNA-۴۱۵۷ (V۹۴۰) نام دارد، درمان نئو آنتی ژن است که سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا نوع خاصی از سرطان را در بدن بیمار دنبال کند. هنگامیکه این واکسن با یک داروی ایمونو تراپی به نام پمبرولیزوماب (کیترودا) ترکیب می شود، خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پوست را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

شاو در این باره می گوید: این روش یک درمان شخصی سازی شده و از بسیاری جهات بسیار هوشمندتر از واکسن است.

او در ادامه افزود: هدف اصلی این تحقیقات درمان دائمی بیماران مبتلا به سرطان است.

یکی از نخستین افرادی که این واکسن را دریافت می کند استیویانگ ۵۲ ساله از انگلیس است. او در این باره می گوید: این بهترین شانس من برای متوقف کردن مسیر سرطان است.

به گفته شاو به نظر می رسد درمان مذکور عوارض جانبی قابل تحملی مانند خستگی و درد در بازو دارد.

۲ سال قبل مرحله دوم آزمایش این واکسن نتایج نویدبخشی را نشان داد. در آن مرحله بیماران یک میلی گرم واکسن ام آر ان ای را به مدت ۳ هفته دریافت کردند. آنها همچنین هر ۳ هفته یکبار به مدت یک سال ۲۰۰ میلی گرم کیترودا مصرف کردند.

کد خبر 6089678 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ۱۳ هزار سگ صاحب‌دار در کهگیلویه و بویر احمد واکسینه شدند