Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید ظهرابی یکشنبه در نشست حفاظت از تالاب‌های استان فارس افزود:‌در بارندگی اخیر  تالاب‌ها چندان تغییری نکردند به گونه‌ای که پریشان صفر درصد آبگیری شد و مابقی نیز بین ۱۰ تا ۳۰ درصد بوده است. تنها تالاب هیرم ۵۲ درصد آبگیری شده است.

وی گفت:‌ از سال ۸۵ سازمان حفاظت محیط زیست مدیریت تالاب‌ها را در دستور کار قرار داد تا دستگاه‌ها با هم برای یک هدف مشترک کار کنند،کشاورزی پایدار و اصلاح معیشت‌ها برای حفاظت از تالاب‌های استان امری ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۳ تالاب در استان فارس است که پنج تالاب به عنوان بین‌المللی به ثبت رسیده است.

 ظهرابی ادامه داد:‌ از برنامه پنجم مدیریت زیست بومی تالاب‌ها با اولویت تالاب‌های بحرانی و خسارت دیده در دستور کار قرار گرفت، احیای تالاب‌ها در سطح محلی، استان‌ها و کشوری دنبال می‌شود که در استان فارس در سطح استانی دانشگاه شیراز را نیز وارد کردیم تا احیای تالاب‌ها بر اساس مبنای علمی و پایه‌ای پیش برود و این دانشگاه واحدهایی را برای مطالعه در نظر گرفته است.

مدیرکل محیط زیست استان فارس اظهار داشت:‌برای حفاظت محیط زیست همه بخش‌ها باید مشارکت داشته باشند تدوین برنامه مدیریت جامع یکی از اقداماتی است که انجام شده تا کنون ۴ برنامه برای ۶ تالاب استان تهیه شده است.

او با بیان اینکه تعیین نیاز آبی تالاب از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: برای ۶ تالاب نیاز آبی مشخص شده و مابقی هم امسال مشخص می‌شود.

مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: فعال‌سازی احیای تالاب‌ها و استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها؛ اجرای طرح‌های کشاورزی پایدار با رویکرد بازگرداندن آب با تالاب‌های طشک و پریشان و  کمجان از دیگر اقدامات است همچنین برای تالاب پریشان با دانشگاه تهران قرارداد بسته شده است.

او بیان کرد:‌ اصلاح معیشت و کشاورزی پایداری که در دریاچه ارومیه نتیجه‌بخش بوده در ۱۱ روستای استان فارس برای بختگان انجام می‌شود، ۶ روستا امسال و ۵ روستا سال آینده این برنامه در آن‌ها دنبال می‌شود.

 مسعود نوشادی، استاد بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز و مجری طرح تحقیقاتی احیای بختگان هم گفت: کاهش میزان بارندگی در محل دریاچه‌ها ۵۰ درصد کل حوزه است و از سال ۸۸ به این سمت سال نرمال و تر سالی در حوزه طشک و بختگان نداریم از آن طرف در کنار کاهش بارندگی تبخیر داریم.

او گفت:کاهش شدید منابع آب در حوزه بختگان طی ۱۰ سال اخیر رخ داده است،بررسی آبخوان‌ها نشان داد نه تنها آبخوان تالاب را تغذیه نمی‌کنند بلکه از تالاب به سمت آبخوان خروجی دارد و از آبخوان برای احیای تالاب نمی‌توان استفاده کرد.

نوشادی افزود: چاه‌های زیادی در اطراف تالاب حفر شده که ورودی و خروجی به تالاب را برعکس کرده است،احداث سدهای مخزنی، برداشت بی‌رویه از آب رودخانه‌ها، کشاورزی‌های پر آب از جمله دلایلی است که منجر به خشک شدن تالاب‌ها شده است.

استاد دانشگاه شیراز گفت: دنبال تعطیلی کشاورزی نیستیم، اما دنبال راهکاری برای معیشت پایدار روستائیان اطراف تالاب هستیم، استفاده از آب‌های تصفیه شده یکی از راه‌های اصلی است که باید در احیای تالاب‌ها مورد توجه قرار گیرد.

برچسب‌ها دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس تالاب بختگان فارس پروندهٔ خبری رهاسازی حقابه، گامی برای احیای تالاب بختگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس تالاب بختگان دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس تالاب بختگان فارس احیای تالاب ها استان فارس محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۳۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده از اعراب حاشیه خلیج فارس خواسته که در حمایت از رژیم اسرائیل در تقابل با ایران، دفاع هوایی یکپارچه تشکیل دهند.

به گزارش فارس، بلینکن غروب دوشنبه در نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت: «این حمله تهدید شدید و فزاینده ایران و ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع هوایی یکپارچه را نشان می‌دهد».

این در حالی است که طرح تشکیل پدافند هوایی پکپارچه از چندین سال پیش مطرح شده، اما تا کنون موفقیتی در پیشبرد آن حاصل نشده است.

چند روز پیش از این معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا اجرای موفق عملیات «وعده صادق» علیه اسرائیل را نشان‌دهنده شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیا توصیف کرده بود.

ایشان روز دوشنبه گفت: «اجرای موفق عملیات "وعده صادق" نشانه شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیاست.

سردار سنایی راد گفت: «در شرایطی بودیم که، چون رژیم صهیونیستی با مانعی برای ادامه اقدامات خود را مواجه نمی‌دید و احتمال تکرار این جنایت وجود داشت لذا برای متوقف کردن این روند جنایت و ترور از یک سو و تنبیه متجاوز از سوی دیگر، عملیات وعده صادق طراحی شد.»

او در خاتمه گفت: «در طراحی این عملیات همه ابعاد ماجرا در نظر گرفته شد که ضمن ارسال پیام قدرت و ترمیم یا تثبیت بازدارندگی ما، هیچ زمینه‌ای برای بهانه جویی علیه ما وجود نداشته باشد، اگر صهیونیست‌ها می‌توانستند ۵ جنازه زن و کودک در این ماجرا در اختیار داشته باشند حتماً دنبال مظلوم نمایی و فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران بودند.»

دیگر خبرها

  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟