Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، زمزمه‌های حذف ارز ترجیحی برخی کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی موجب شده برخی تولیدکنندگان و فعالان صنفی از تاثیر اجرای این طرح بر کمبود و افزایش شدید قیمت این گونه کالاها خبر دهند. در مقابل تولیدکنندگان و مسئولان دولتی با اتکا به ذخایر مطمئن و تداوم روند واردات نهاده‌های تولید، ضمن تاکید بر رشد تولید و عرضه کالاهای اساسی شائبه‌های مطرح‌شده را در مورد کمبود و گرانی این کالاها تا پیش از تغییر نرخ ارز مرجع دولتی واردات نهاده‌های تولید به نیمایی رد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند روز گذشته برخی صنایع مانند سندیکای تولیدکنندگان کنسرو از تعلل ۴۰ روزه وزارت جهاد کشاورزی در تخصیص روغن مورد نیاز این صنایع و تاثیر منفی  آن بر تولید و اشتغال این بخش خبر دادند، علاوه بر آن وابستگی ۹۰ درصدی صنعت روغن نباتی به واردات روغن خام و دانه‌های روغنی موجب شده تا برخی افراد از احتمال سهمیه‌بندی شدن روغن نباتی در صورت افزایش نرخ ارز مرجع واردات این نهاده‌ها خبر دهند.  

هشدار تعطیلی صنایع کنسروی به دلیل کمبود روغن

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران  با بیان اینکه وزارت کشاورزی از ۴۰ روز پیش در اعطای روغن به انجمن‌های تولیدکننده صنعت کنسرو تعلل و این موضوع تولیدکنندگان را با چالش‌های جدی مواجه کرده است، گفت: مسئولیت تنظیم بازار بعد از روی کار آمدن دولت جدید از وزارت صمت به وزارت کشاورزی تفویض شد و همین جابه‌جایی مسئولیت باعث شد که تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه خطوط تولید با چالش مواجه شوند.

محمد میررضوی با اشاره به این که تغییر و تحولات باعث وقفه در تحویل روغن به انجمن‌های تولیدی شده، افزود: پایه تولید کنسروهای گوشتی و غیرگوشتی و محصولاتی چون شیرینی و شکلات، روغن است؛ کنسروهای گوشتی مانند ماهی‌تن، انواع خورشت‌ها و کنسروهای غیرگوشتی مانند کنسرو لوبیا، کنسرو بادنجان و ... همگی برای تولید به روغن نیاز دارند.

او افزود: جلساتی با مدیران ارشد وزارت کشاورزی برگزار کرده‌ایم، آنها دستورات لازم را در این زمینه داده‌اند که امیدواریم این دستورات ترتیب اثر داشته باشد و شاهد توزیع بموقع روغن به اتحادیه‌ها باشیم.

میررضوی در مورد تاثیر اصلاح نظام یارانه‌ای بر بازار روغن، گفت: تولیدکنندگان به‌خوبی این مسئله را لمس کردند که ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال‌های اخیر  رانت و فساد در بدنه اقتصاد ایجاد کرده و لازم است که ارز تک‌نرخی شود تا فساد ایجاد شده از این مسئله حل و فصل شود. اما حذف یکباره این ارز تبعات دیگری هم دارد. به نظر من حذف دفعی ارز ۴۲۰۰ تومانی در نهایت توان خرید این محصول را برای مصرف‌کنندگان کاهش می‌دهد.

او افزود: امیدوارم که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات روغن پلکانی صورت گیرد تا آسیب کمتری متوجه مصرف‌کنندگان نهایی شود. این احتمال وجود دارد که تا پایان سال جاری ارز ترجیحی برای واردات روغن خانوارها ادامه یابد تا خانوارها بتوانند با آسودگی نیاز خود را در این بخش تهیه و تامین کنند.

میررضوی گفت: از زمانی‌که کنسرو ماهی‌تن از گروه کالای یک خارج شد قیمت این محصول از ۱۰‌ هزار تومان به بالای ۳۰‌هزار تومان رسید. این قیمت به معنی کاهش مصرف این محصول از سوی مصرف‌کنندگان آسیب‌پذیر جامعه بود. در واقع با افزایش قیمت کنسرو ماهی‌تن سهم فروش برخی از تولیدکنندگان که کارخانه‌های تولیدی کوچکی داشتند کاهش پیدا کرد و آنها از چرخه تولید خارج شدند.

رشد ۳۰درصدی تولید روغن

یک عضو هیات مدیره انجمن صنایع روغن نباتی ایران گفت: تولید روغن نباتی در ۹ ماه امسال، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۰ درصد افزایش یافته و از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن به یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن رسیده است.

رشید عزیزپور افزود: در حوزه روغن‌های صنعتی نیز نسبت به سال گذشته رشد داشتیم به طوری که در ۹ ماه پارسال ۴۵۰ هزار تن روغن صنعتی تولید شده بود که امسال میزان تولید به ۶۶۰ هزار تن افزایش یافته است.

او افزود: امسال در حوزه واردات و تولید روغن خوراکی با مشکل خاصی مواجه نبوده‌ایم و به واسطه شرایط کنترلی که ایجاد شده، میزان عرضه و تقاضا کاملا رصد می‌شود. اگرچه در برخی از برهه‌های سال، شاهد کمبودهایی در بازار روغن مصرفی خانوار بودیم اما این موضوع بیشتر ناشی از جو روانی و انتشار اخبار کذب در فضاهای مجازی بود که موجب شد  مصرف‌کنندگان به بازار هجوم برده و بیشتر از نیاز خود، روغن نباتی خریداری و در منزل انبار کنند، اما خوشبختانه از ابتدای سال، کاهشی در تولید و واردات این کالای مصرفی رخ نداده است.

شایعه سهمیه‌بندی روغن نباتی

عضو هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان روغن نباتی در گفت‌وگو با همشهری با بیان اینکه مطالب مطرح‌شده در مورد سهمیه‌بندی یا کمبود روغن نباتی مورد نیاز صنایع و بازار صحت ندارد و میزان تولید و عرضه از نیاز بازار پیشی گرفته است، گفت: تناژ تولید هیچ یک از کارخانه‌های روغن نباتی کاهش نیافته، قیمت مصوب این کالای اساسی نیز تغییر نکرده و نه تنها توزیع این کالا به روال عادی ادامه دارد بلکه برخی کارخانه‌های روغن نباتی برای فروش محصولاتشان تخفیف‌هایی را در نظر می‌گیرند.

عبدالرحیم گلستانی افزود: در حالی که نیاز بازار یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن است، در ۹ ماه امسال ۲ میلیون تن روغن نباتی تولید و عرضه شده است. او گفت: چیزی در مورد کمبود و گرانی روغن نباتی نشنیده‌ایم زیرا هنوز ارز مرجع واردات مواد اولیه یا قیمت این کالا تغییری نکرده است.

او با بیان اینکه هنوز دولت تصمیمی برای تغییر نرخ ارز مرجع یا افزایش قیمت مصوب روغن اتخاذ نکرده است، گفت: هیچ مشکلی برای تخصیص ارز و تامین روغن خام مورد نیاز صنایع روغن نباتی وجود ندارد، اغلب روغن خام دپو شده در بنادر تخصیص یافته است. در این چارچوب تا کنون ارز مورد نیاز ۹۱۰ هزار تن روغن خام موجود در گمرک تامین شده و ذخیره روغن خام  صنایع روغن نباتی نیز ۸۰ تا ۹۰ هزار تن است که میزان روغن خام موجود در کشور را به یک میلیون تن افزایش می‌دهد.

گلستانی با بیان اینکه دولت بر همه مراحل تخصیص روغن خام، تولید و قیمت‌گذاری روغن نباتی از طریق سازمان حمایت و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط نظارت دارد، گفت: تولیدکنندگان وجه خرید روغن خام در سامانه را با مهلت زمانی تدوین شده برای تولید و عرضه روغن نباتی پرداخت می‌کنند و این رویه‌ای معقول برای تولید روغن است.

کمبود عرضه روغن از شایعه تا واقعیت | روغن سهمیه‌ بندی می شود؟ کمبودی برای تأمین روغن صنایع نداریم

 عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن نباتی مطالب مطرح‌شده در مورد کمبود روغن مورد نیاز برخی صنایع کنسروسازی را رد کرد و گفت: این اخبار کذب است و روغن مورد نیاز این صنایع بر اساس درخواست آنها تامین می‌شود اما صنایع کنسروسازی که حواله سهمیه روغن را دریافت کرده‌اند باید برای پرداخت وجه خرید این کالا، به دلیل ظرفیت محدود مصرف، درخواست خود را به گونه‌ای ارائه کنند که  امکان دریافت مابه‌التفاوت قیمت روغن این صنایع با اعلان دولت برای میزان موجودی صنایع روغن نباتی وجود داشته باشد.

گلستانی افزود: باید تولیدکنندگان نامه‌ای بدهند که در صورت تغییر ارز مرجع یا نرخ روغن مورد نیازشان، مابه‌التفاوت قیمت روغن خریداری شده‌ای که قادر به جذب آن نبوده‌اند را به صنایع روغن نباتی پرداخت کنند. او افزود: متاسفانه برخی صنایع کنسرو مانند تولیدکنندگان کنسرو ماهی تن یا حتی قنادی‌ها، روغن مورد نیاز خود را با نرخ مصوب دریافت اما کالای نهایی را به قیمت ارز آزاد صادر می‌کنند یا به مردم می‌فروشند.

 گلستانی افزود: کارخانه‌های روغن نباتی ملزم به تحویل روغن مورد نیاز صنایع بر اساس حواله‌های شرکت بازرگانی دولتی یا صنایع هستند اما این صنایع باید مابه‌التفاوت احتمالی قیمت که صنایع روغن نباتی به دولت پرداخت می‌کنند را به کارخانه‌های روغن نباتی پرداخت کنند.

او افزود: با آزاد شدن احتمالی نرخ ارز روغن خام برخی صنایع سعی در افزایش قیمت‌ها دارند اما با وجود افزایش قیمت مثلا ماهی تن، نرخ روغن نباتی تغییری نکرده است. با این وجود قیمت روغن نباتی تابع نرخ ارز واردات روغن خام است.

کد خبر 648860 برچسب‌ها روغن خبر مهم قیمت - تنظیم بازار گرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: روغن خبر مهم قیمت تنظیم بازار گرانی کارخانه های روغن نباتی صنایع روغن نباتی روغن مورد نیاز مصرف کنندگان تولید و عرضه واردات روغن صنایع کنسرو افزایش قیمت برخی صنایع تولید روغن سهمیه بندی روغن خام نهاده ها ارز مرجع هزار تن ماهی تن نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۳۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت قضایی از تولید/ جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار ‌کارگر

فعالیت ستاد‌های حمایت از اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان‌ها در سال ۱۴۰۲ احیای ۲ هزار و ۱۵۱ واحدی تولیدی را به همراه داشت و مانع بیکاری ۱۹۱ هزار و ۲۶۸ کارگر شده است. - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های‌ خبرگزاری تسنیم، ‌به دلیل اهمیت موضوع اقتصاد، رهبر انقلاب چندین سال است که شعار سال را در رابطه با این موضوع و حمایت از تولید، اشتغال و مهار تورم اختصاص داده‌اند.

مقام معظم رهبری سال گذشته در پیام نوروزی، بر روی مسئله حمایت از تولید تاکید کردند و این سال را «مهار تورم و رشد تولید» نام گذاری کردند.سال 1403 نیز از سوی رهبر انقلاب سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگداری شده است که نشان می‌دهد ایشان همچنان بر روی مساله تولید و کار تاکید دارند.

رئیس قوه قضاییه در پیامی که به مناسبت سال 1403 منتشر کرد، اظهار کرد: در سال 1403 که مبتنی بر اولویت‌های کلان کشور از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، مصمم هستیم برنامه‌ها و تدابیر طراحی شده خود را در راستای حمایت از تولید و تولیدکنندگان و فعالان و سرمایه‌گذاران اقتصادی، با قوت و قدرت هر چه تمام‌تر اجرایی سازیم و موانع مشارکت فعالانه اقتصادی و تولیدی مردم را با همکاری سایر قوا، مرتفع کنیم. 

بدون تردید باید در سال جاری، با همدلی و همکاری همه‌جانبه، عقب‌ماندگی‌های حوزه تولید را جبران کنیم؛ در این مسیر خطیر، علاوه بر فعالان و سرمایه‌گذاران کلان و خرد اقتصادی و تولیدی، عموم مردم نیز می‌توانند یاریگر باشند؛ ما نیز در عدلیه تضمین می‌دهیم که از سرمایه‌های مردم که وارد عرصه تولید و اشتغال می‌شود، نهایت حفاظت و صیانت را داشته باشیم. 

وی همچین گفت:در سال گذشته که از جانب رهبر حکیم انقلاب با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده بود، دستگاه قضایی در چهارچوب مسئولیت‌ها و اختیاراتش، اقداماتی را در مسیر نیل به هدف مزبور انجام داد و برای تحقق امر مُعنونه، به دولت و مجلس، مساعدت‌هایی را داشت؛ علی‌رغم اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در هر سه قوه، معترف و مُقر هستیم که آنطور که مطمح‌نظر رهبر معظم انقلاب و شایسته مردم شریف ایران اسلامی بود، در تحقق شعار سال گذشته، توفیق حاصل نشد. 

قدر مسلم، این نقیصه باید در سال جدید با مساعی مضاعف، جبران شود؛ لهذا در سال پیش‌رو نیز قوه قضاییه حداکثر توان خود را در چهارچوب اختیاراتش برای کمک به رشد تولید و شقوق این امر خطیر، نظیرِ حمایت از تولیدکنندگان، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و کاستن از موانع تولید، به کار خواهد بست.

قوه قضاییه در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و دستورات رئیس دستگاه قضایی در سال 1402 اقدامات زیادی در راستای حکایت از تولید، اشتغال و جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی انجام داده است.

ستاد‌های حمایت از اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان‌ها به صورت متناوب با تشکیل جلسه و بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی، اقدامات موثری در جلوگیری از تعطیلی این واحد‌ها و رفع مسائل پیش روی آن‌ها انجام داده‌اند.

با اقدامات دستگاه قضایی در جهت حمایت از تولید و رفع مشکلات حقوقی و قضایی کارخانه‌ها در سال گذشته، 2 هزار و 151 واحد تولیدی احیا و یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد که این امر در مجموع از بیکاری 191 هزار و 268 نیروی کار در سراسر کشور نیز جلوگیری کرده است.

در همین زمینه استان آذربایجان شرقی با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی 70 واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و 950 نیروی کار جلوگیری کرد. 

در استان آذربایجان غربی از تعطیلی 81 واحد تولیدی و بیکاری حدود 8 هزار کارگر جلوگیری شد. حل مشکلات صنایع آلومرول نوین اراک، ائل سون فولاد سلماس، مطالبات بانک صنعت و معدن از شرکت آجر ماشینی ارومیه، شرکت معدن کاوان گنجینه ظفر چالدران و مجتمع غذایی برادران فتحی میاندوآب نمونه از اقدامات دادگستری این استان است.

همچنین در استان اردبیل از تعطیلی 26 واحد تولیدی و بیکاری 6 هزار و 159 کارگر جلوگیری شد. 

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان اصفهان مشکلات 24 واحد تولیدی را رفع و به تداوم اشتغال 4 هزار و 449 نیروی کار کمک کرد و در استان البرز به ادامه فعالیت 43 واحد تولیدی و اشتغال 9 هزار و 369 کارگر کمک شد. 

در استان ایلام از تعطیلی 19 واحد تولید و بیکاری 126 کارگر جلوگیری شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان بوشهر به تداوم فعالیت 12 واحد تولیدی و اشتغال یک هزار و 120 کارگر کمک کرد. 

استان تهران نیز با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان از تعطیلی52 واحد تولیدی و بیکاری 6 هزار و 585 کارگر جلوگیری کرد و استان چهارمحال و بختیاری با جلوگیری از تعطیلی 4 واحد تولیدی مانع بیکاری 300 کارگر شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی در سال گذشته مشکلات 19 واحد تولیدی را حل و به تداوم اشتغال 350 نیروی کار کمک کرد.

حل مشکلات تأمین زیرساخت‌های آب، برق، گاز و فاضلاب شهرک تخصصی غیردولتی در مجاورت شهرک صنعتی بیرجند به مساحت 10 هکتار و واحد تولیدی واشر در منطقه عشایری شهرستان سرایان با سرمایه‌گذاری 5 میلیارد تومان و اشتغال 42 نفری از جمله اقدامات این استان در حمایت از تولید است. 

در استان خراسان رضوی از تعطیلی 670 واحد تولیدی و بیکاری 51 هزار و 900 کارگر جلوگیری شد. 

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان شمالی با ادامه فعالیت 21 واحد تولیدی و اشتغال120 نیرو کار کمک کرد.

در استان خوزستان از تعطیلی 27 واحد تولیدی با 26 هزار و 342 نیروی کار جلوگیری شد و حل مشکلات حقوقی شهرک تخصصی خودرویی کاریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی 3 هزار نفر و شرکت تخته فشرده آریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی 300 نفر از اقدامات از استان در حمایت از تولید است.

در استان زنجان از تعطیلی 11 واحد تولیدی و بیکاری هزار و 570 نیروی کار جلوگیری شد و در استان سمنان با جلوگیری از تعطیلی 461 واحد تولیدی از بیکاری 4 هزار و 775 کارگر جلوگیری شد. 

در استان سیستان و بلوچستان به ادامه فعالیت 34 واحد تولیدی و اشتغال 377 کارگر کمک شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان فارس به احیای 20 واحد تولیدی با 3 هزار و 369 کارگر کمک کرد.

در ادامه فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان قزوین نیز از تعطیلی 22 واحد تولیدی و بیکاری 253 کارگر جلوگیری شد و در استان قم از تعطیلی 31 واحد تولیدی و بیکاری 2 هزار و 700 کارگر جلوگیری شد. 

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان کردستان از تعطیلی 21 واحد تولیدی و بیکاری837 کارگر جلوگیری کرد و در استان کرمان از تعطیلی 56 واحد تولیدی و بیکاری 9 هزار و 219 کارگر جلوگیری شد.

در استان کرمانشاه از تعطیلی 21 واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و 500 کارگر جلوگیری شد که حل مشکلات اتوترانس غرب، بتن آماده فرامان غرب، شرکت سرکش خودرو، مجتمع خدمات رفاهی همت زاده، شرکت لبن گستر و شرکت گلمهر غرب از جمله این اقدامات است.

در استان کهگیلویه و بویراحمد از بیکاری 3 واحد تولیدی و بیکاری 65 نیروی کار جلوگیری شد.

با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان گلستان به احیای 100 واحد تولیدی و جلوگیری از بیکاری2 هزار و 491 کارگر کمک شد و در استان گیلان نیز با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی 26 واحد تولیدی و بیکاری 6 هزار و 203 نفر جلوگیری شد.

در استان لرستان از تعطیلی 32 واحد تولیدی و بیکاری 634 کارگر جلوگیری شد و در استان مازندران به احیای 14 واحد تولیدی با 2 هزار و 9 نیروی کار کمک شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان مرکزی از تعطیلی 81 واحد تولیدی و بیکاری 8 هزار و 530 کارگر جلوگیری کرد و با فعالیت این ستاد در استان هرمزگان از تعطیلی14 واحد تولیدی با 105 کارگر جلوگیری شد.

همچنین در استان همدان ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی 114 واحد تولیدی باهزار و 288 کارگر جلوگیری کرد و در استان یزد نیز از تعطیلی 22 واحد تولیدی و بیکاری28 هزار و 573 کارگر جلوگیری شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • توجه به بسته‌بندی صنایع‌دستی در اولویت قرار بگیرد
  • حمایت قضایی از تولید/ جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار ‌کارگر
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • کارخانجات آردسازی مازندران درجه‌بندی می‌شوند
  • آشنایی با انواع لیبل زن صنعتی و مدل‌های مختلف آن
  • درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش شهرستان مشهد پیگیری می‌شود