Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه رویان گفت: ایران در منطقه و در بین تمامی کشورها از نظر تولید دانش، تولید علم و دستاوردهای دیگر رتبه نخست را کسب کرده است. در بانک "خون بند ناف" رویان بیش از ۱۵۰ هزار نمونه نگهداری شده است که برای درمان سرطان‌های خون بسیار مثبت بوده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ "عبدالحسین شاهوردی" رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی درباره نحوه رتبه‌بندی کشورها در تولید علم در سلول‌های بنیادی گفت: سلول‌های بنیادی یکی از موضوعات روز جامعه علمی است و به عنوان یک انقلاب دوم در علم پزشکی مطرح می‌شود و موضوعات سلول‌های بنیادی منشأ بسیاری از  فعالیت‌های علمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجلات علمی درباره سلول‌های بنیادی وجود دارد که از انجمن‌های بین‌المللی سلول‌های بنیادی شکل گرفته است که فعالیت‌های پژوهشی در زمینه‌های فناوری یا تولید محصول در موضوعات علمی دنبال می‌شود توسط این انجمن‌ها رصد شده و هر چند سال یک بار مقالاتی در این زمینه به چاپ می‌رسد.

شاهوردی گفت: موقعیت کشور ما در زمینه چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر بین‌المللی در سطح جهان بسیار ممتاز است. ما زمانی که نخستین رده سلول‌های بنیادی را که تولید کرده و مقالات آن نیز به چاپ رسید جزو 10 کشوری بودیم که در دنیا صاحب این دانش شدیم و در نخستین مقالاتی که از این انجمن در مجله سلول‌های بنیادی به چاپ رسید، در نقشه خاورمیانه پررنگ بودیم یعنی در گزارش اول در مقایسه با کشورهای همسایه به عنوان یک مجموعه یونیک در کشور کار می‌شد اما در مقالات دوم و سومی که در این زمینه چاپ شده است، کشورهای دیگر منطقه نیز حضور پیدا کردند و با کمک کشورهای خارجی در کشور خود سرمایه‌گذاری کردند و بحث‌ سلول‌های بنیادی، سلول‌ درمانی، ژن‌ درمانی و فعالیت‌هایی که می‌تواند مرتبط با این دانش باشد، امروز در منطقه  کشورهایی مثل ترکیه، عربستان، قطر نیز در این زمینه‌ها در حال کار و فعالیت هستند.

رئیس پژوهشگاه رویان ادامه داد: ایران در منطقه در بین تمام کشورها از نظر تولید دانش، تولید علم و دستاوردهای دیگر رتبه نخست را کسب کرده است. در کشور اکثر دانشگاه‌ها در عرصه سلول‌های بنیادی فعالیت می‌کنند و همچنین در موضوعات انواع سلول‌ها از بحث تولید رده‌های سلولی، سلول‌های بالغی و موضوع نگهداری سلول‌های بنیادی، به عنوان بانک‌های سلولی در کشور شکل گرفته است که از جمله آنها بانک خون بند ناف است که سلول‌های بنیادی را به عنوان یک سرمایه برای نسل بعدی و درمان بیماری‌ها در آینده نگهداری می‌کند. بانک خون بند ناف بیش از 20 مورد با کمک همکاران در درمان سرطان‌های خون استفاده شده است.

شاهوردی ادامه داد: بانک خون بند ناف در واقع سلول‌های بنیادی بند ناف را در زمان تولد جداسازی می‌کند و آنها را در نیتروژن فریز کرده و نگهداری می‌کنند. در بیماری‌های سرطانی به خصوص سرطان‌های خون، بسیار خوب جواب داده است. در بانک خون بند ناف رویان بیش از 150 هزار نمونه نگهداری شده است و همچنین با سازمان انتقال خون و بیمارستان شریعتی تهران نیز در این زمینه همکاری می‌کنیم.

وی گفت: یک اتفاق مثبتی که درباره استفاده از سلول‌های بنیادی وجود دارد، ساخت (clean room) کلین‌روم است چراکه اگر بخواهیم سلولی را در درمان استفاده کنیم باید در فضای تمیز و پاکیزه این سلول‌ها فرآوری و آماده برای سلول‌درمانی شوند. امروز کلین‌روم‌های بسیار خوبی هم در مجموعه رویان و هم  شرکت‌هایی مثل "سل‌تک" که از رویان مشتق شدند، تولید شده است.

رئیس پژوهشگاه رویان اظهار کرد: تعدادی از این سلول‌ها که تحقیقات بالینی خود را پشت سر می‌گذراند مجوزهای خود را از سازمان غذا و داروی کشور گرفته است. در بعضی از این پروژه‌ها کارآزمایی بالینی، فرایندهای پایانی خودش را می‌گذراند و این سلول‌ها به شکل روتین به خدمات کشور می‌آید.

شاهوردی درباره خدمات درمانی به زوج‌های نابارور و کارهای انجام شده در پژوهشگاه رویان گفت: نخستین تجربه رویان، موضوع درمان ناباروری بود که این بیماران در دهه شصت به خارج از کشور می‌رفتند و امروز نه‌تنها این بیماران در داخل پذیرش می‌شوند بلکه امروز میزبان قابل توجهی از بیماران خارجی نیز هستیم.

وی ادامه داد: یک اتفاق بسیار خوبی در دانش در کشور رقم خورده است که جهاد دانشگاهی نقش بسزایی در آن داشت توسعه این دانش است. امروز بیش از 80 مرکز ناباروری توسط دانشگاه‌ها و توسط بخش خصوصی کشورمان توسعه پیدا کرده است و در هر استان مرکز ناباروری وجود دارد.

رئیس پژوهشگاه رویان گفت:‌ ما امروز در موضوع ناباروری با بهترین مراکز ناباروری در سطح جهان رقابت می‌کنیم. علاوه بر این امروز ما برای بیماران سرطانی و برای نگهداری سلول‌های جنسی آنها یا بافت تخمدان آنها در رویان فعالیت می‌کنیم.

شاهوردی درباره تجاری‌سازی محصولات پژوهشگاه رویان تصریح کرد: ما حدود 10 مرکز یا شرکت دانش‌بنیان در کنار پژوهشگاه رویان داریم که ماحصل پژوهش‌های این پژوهشگاه بوده است، شکل گرفته است. بعضی از این شرکت‌ها مثل "بنیاخته رویان" که با کمک سازمان گسترش حمایت شد و امروز به عنوان یک شرکت موفق و پیشرو در حال کار و فعالیت است . شرکت "سل‌تک‌فارمد" نیز در موضوع تولید سلول‌های بنیادی با کمک بنیاد برکت در حال کار است و همچنین یکسری شرکت‌های نوپا نیز وجود دارند که امیدواریم همچون شرکت‌های پیشرو باشند.

ایران رتبه اول منطقه در تولید علم در حوزه سلول‌های بنیادی/ فعالیت 160 شرکت دانش‌بنیان در این حوزه

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش بنیان شرکت های دانش بنیان سلول های بنیادی دانش بنیان شرکت های دانش بنیان سلول های بنیادی رئیس پژوهشگاه رویان بانک خون بند ناف سلول های بنیادی عنوان یک تولید علم سلول ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۳۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا، قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است

مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در دیدار با رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با معرفی دستاورد‌ها و سامانه‌های این پژوهشگاه به‌ویژه سامانه و برنامه موبایلی پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوای کشور، عنوان‌کرد: این نرم‌افزار پارامتر‌های مختلف هواشناسی نظیر دمای کمینه، دمای بیشینه، سمت و سرعت باد، بارش، فشار هوا و ... را به کاربران ارائه می‌کند.

وی گفت: از لحاظ ارائه پیش‌بینی‌های درست، سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا با نمونه‌های خارجی خود قابل رقابت است که می‌تواند به‌عنوان سامانه بومی مورد استفاده قرار بگیرد.

رهنما در ادامه به پروژه‌های انجام شده این پژوهشگاه در سطح ملی و بین‌المللی همچون طراحی و راه‌اندازی سامانه هشدار و پیش‌بینی سیل، سامانه هشدار و پیش‌بینی گردوخاک برای ۲۵ کشور منطقه، سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا برای ایستگاه‌های تقلیل فشار شرکت ملی گاز ایران، سامانه پیش‌بینی و هشدار آتش سوزی برای عرصه‌های طبیعی کشور و پروژه در دست اقدام هواشناسی جاده‌ای هوشمند سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اشاره و توضیحاتی ارائه کرد.

در ادامه این نشست «محمدرضا مجیدی» رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم نظام مسائل کشور، موضوع زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی است.

وی با عنوان این موضوع که باید دهه آینده را به نام دهه بسیج زیست‌محیطی نام‌گذاری و ابراز امیدواری کرد در آینده بتوان همکاری‌ها و تعاملات خوبی با پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور درباره موضوعات تغییر اقلیمی و محیط زیستی داشته باشیم.

وی ادامه‌داد: در موضوع کمیسیون امور زیربنایی و تولیدی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین موضوعات جامعه نخبگانی می‌توانیم از ظرفیت‌های کارشناسی و تخصصی این پژوهشگاه به نحو شایسته‌ای بهره‌مند شویم.

رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: مجموعه ما یک مجموعه گفتمان ساز است به همین دلیل می‌توانیم درباره گفتمان‌سازی پژوهشی با محوریت هواشناسی و اقلیم‌شناسی همکاری خوبی با پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور داشته باشیم.

منبع: وزارت راه و شهرسازی

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا، قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است
  • ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • کسب رتبه نخست منطقه ۹ اصفهان در افزایش تناژ جمع‌آوری مواد بازیافتی
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • روایت رییس پژوهشگاه رویان از پیام رهبری در خصوص ساخت انسان کامل
  • ببینید | ادعای رییس پژوهشگاه رویان برای احیای نسل دایناسور توسط انسان
  • توصیه‌ای که رهبر انقلاب برای پژوهشگاه رویان داشته‌اند
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد