Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@06:15:39 GMT

رصد چالش‌های زیست‌محیطی

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۴۶۸۷

رصد چالش‌های زیست‌محیطی

همشهری آنلاین _ زهرا بلندی:   تکه ۲۲ پایتخت، شمال‌غربی‌ترین منطقه شهر که به قطب تفریحی و گردشگری معروف شده، محل اجرای هفتمین پویش «قرار خدمت» شهردار تهران، معاونان و مدیران خدمات شهری است. این گروه ضمن برگزاری جلسه‌ای دوستانه، طی بازدیدی از منطقه به بررسی چالش‌های مهم حوزه شهری و محیط‌زیست پرداختند.

مانند هفته‌های گذشته، ساعت ۶ صبح در محل خدمت حاضر شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیران سازمان بوستان‌ها و پسماند، مدیرکل امور خدمات شهری، مدیرکل برنامه‌ریزی و توسعه امور شهری و معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار منطقه ۲۲ در ساختمان معاونت امور شهری منطقه جمع شده‌اند تا پس از آشنایی با موضوعات مهم حوزه خدمات شهری و محیط‌زیست از محله بازدید کنند. طی جلسه‌ای که در ساختمان معاونت امور شهری برگزار می‌شود «علیرضا علی‌بخشی» معاون خدمات شهری و محیط‌زیست منطقه، به دفاع از عملکرد منطقه در حوزه خدمات شهری و اقدامات و برنامه‌های پیش رو شامل، افتتاح ۴ خانه محیط‌زیست و مناسب‌سازی ۲۶ دستگاه ورزشی برای معلولان تا ظرفیت منطقه برای برگزاری اردوهای پرنده‌نگری و... می‌پردازد و در پایان تیم همراه را به بازدید از نقاط مهم منطقه دعوت می‌کند. آلودگی‌های زیست‌محیطی نخستین توقف در کوهک است که مشکلاتی همچون دپوی زباله‌ها و وجود شیرابه‌ها در آن فراوان دیده می‌شود.

بخشی، در این‌باره می‌گوید: «بی‌توجهی به توسعه زیرساخت شبکه جمع‌آوری، انتقال و تصفیه‌خانه فاضلاب شهری متناسب با افزایش جمعیت و ساخت‌وسازها از یک‌سو و استفاده از سیستم‌های غیراستاندارد و نامناسب دفع فاضلاب خصوصی مجتمع‌ها از سوی دیگر منجر به بروز چالش اساسی و مشکلاتی همچون آلودگی محیط‌زیستی و مخاطرات جدی در مقوله بهداشت، سلامت و ایمنی و در نهایت افزایش هزینه‌های نگهداشت شهر می‌شود. تکمیل شبکه فاضلاب منطقه از برنامه‌های شرکت آب و فاضلاب است که باید جزو اولویت‌های اصلی قرار بگیرد.» بازبینی دفع و تصفیه فاضلاب مجتمع‌های در حال ساخت و جلوگیری از اضافه شدن سیستم فاضلاب این مجموعه‌ها به سیستم کنونی از دیگر مواردی است که در این بازدید توسط این معاون پیشنهاد شد.

نگهداشت فضاهای سبز منطقه

با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از مساحت منطقه ۲۲ را عرصه‌های جنگلی همچون بوستان جنگلی چیتگر، لتمال، وردآورد، دوان‌دره و... تشکیل می‌دهد، نگهداشت و رسیدگی به این نقاط از اهمیت بالایی برخوردار است. برای بررسی این موضوع بازدید دوم به بوستان جنگلی چیتگر اختصاص پیدا می‌کند. معاون خدمات شهری منطقه می‌گوید: «مشکل اصلی بوستان چیتگر در سنوات گذشته کاهش منابع آبی بوده و کل چاه‌های فعال‌مان در بوستان از ۹ حلقه به ۶ حلقه رسیده است. با مذاکراتی که با سازمان آب انجام دادیم توانستیم برای ۲ حلقه مجوز کف‌شکنی بگیریم تا دوباره به چرخه آبرسانی بوستان برگردد. اگر ما آب ۵۰۰ میلی‌لیتر سد کرج را از دست بدهیم در عمل بوستان چیتگر با یک چالش جدی روبه‌رو خواهد شد. به همین منظور تمهیداتی اندیشیده‌ایم که از پساب تصفیه‌خانه شهرک شهید باقری استفاده کنیم.»
 

ایستگاه میانی کوهک و کاهش زباله‌گردها

بازدید بعدی ایستگاه میانی کوهک به‌عنوان مرکز تأسیسات بازیابی پسماند(مرکزام آر اف) است که ۳ خط ۲۵۰ تنی این پروژه، مناطق ۲۱،۵ و ۲۲ را در بر می‌گیرد. معاون خدمات شهری و محیط‌زیست منطقه در توضیحات تکمیلی این طرح می‌گوید: «این کارخانه از نظر محیط‌زیستی، مالی و نظافت شهر، کیفیت کار را ارتقا می‌دهد و در سلامت شهر بسیار مؤثر است. سیستم کنترل شیرابه و کم‌حجم‌سازی دارد و پس از اتمام مراحل پردازش پسماند، کار انتقال و تحویل پسماندهای ارگانیک خالص و ریجکتی به‌صورت فشرده، به مجتمع دفع و پردازش آرادکوه انجام می‌شود. تخمین زده‌ایم که حدود ۷ تا ۸‌درصد پسماند قابل بازیافت در اینجا جداسازی می‌شود.»

بخشی، درباره دیگر مزایای این پروژه می‌گوید: «هرچه تفکیک در مبدأ بیشتر شود تعداد زباله‌گردها کاهش می‌یابد، از طرفی شیرابه‌های کمتری خواهیم داشت. پروژه پیشرفت ۹۰ درصدی دارد و در فاز دوم تفکیک در مبدأ، انتقال مخازن‌تر و فاینال‌سازی هم انجام خواهد شد.»

قطب گردشگری پایتخت را دریابید

ایجاد سیستم تصفیه‌ فاضلاب، جلوگیری از ساخت‌وسازهای بی‌رویه و توجه به تأمین زیرساخت‌ها از جمله مهم‌ترین درخواست‌های ساکنان ناحیه ۶ منطقه ۲۲ است که متأسفانه تاکنون پاسخ درستی برای آن دریافت نکرده‌اند. این بخشی از صحبت‌های «معصومه غفارنیا» دبیر شورایاری محله آبشار و ساکن ۲۲ ساله این منطقه است. می‌گوید: «انتشار بوی مشمئزکننده فاضلاب برازنده شهرک‌هایی که در قطب گردشگری واقع شده‌اند، نیست. مردم به هوای اینکه منطقه ۲۲ دریاچه دارد و زیباست از نقاط مختلف برای تفریح و گردش به محله ما می‌آیند، اما با گشتی کوتاه از انتخاب‌شان پشیمان می‌شوند. رفع مشکل فاضلاب اینجا نیازمند تدابیری بلندمدت است و به این راحتی حل شدنی نیست.» بسته شدن راه ورودی شهرک نمونه موضوع دیگری است که غفارنیا به آن اشاره می‌کند: «با بسته شدن راه ورودی شهرک نمونه باید از دسترسی محلی وارد محله شویم که مشکلات متعددی برای اهالی به همراه دارد.»

کد خبر 648592 برچسب‌ها منطقه ۲۲ همشهری محله شهرداری شهردار مدیریت شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۲ همشهری محله شهرداری شهردار مدیریت شهری خدمات شهری و محیط زیست معاون خدمات شهری منطقه ۲۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۴۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش کامل شهرداری شیراز برای بارندگی‌های پایان هفته جاری

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز با اشاره به هشدار هواشناسی درباره بارندگی‌های پایان هفته بر لزوم در نظر گرفتن همه تدابیر لازم و همچنین احتمالات مختلف تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، روح‌الله خوشبخت در جلسه مدیریت بحران معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز که با تشریح عملکرد و اقدامات انجام‌شده از سوی مدیریت شهری در بارندگی‌های چند ماه گذشته اظهار کرد: مجموعه خدمات شهری همه تلاش خود برای گذراندن این بارش‌ها بدون خسارت و آسیب به شهر و شهروندان به کار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی بارش‌های آخر هفته سنگین خواهد بود بر لزوم آمادگی کامل برای این روزها در حوزه خدمات شهری تأکید کرد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: پاک‌سازی و لایروبی مسیل‌ها و سدها از ضایعات و گل‌ولای بارندگی هفته گذشته از جمله اقدامات مهمی است که باید به‌سرعت پایان پیدا کند و نحوه صحیح انجام شدن آن مستمر مورد بازرسی قرار گیرد.

خوشبخت همچنین اضافه کرد: باید بر اساس تجارب بارندگی‌های گذشته مشکلات موجود در نقاطی که موجب رخ دادن آب‌گرفتگی یا سایر مسائل شده است را رفع کنیم.

وی با تاکید بر لزوم به‌کارگیری تدابیر جدی برای چیدمان ماشین‌آلات، پمپ‌ها و تجهیزات در نقاط مختلف شهر افزود: پشت سر گذاشتن بدون خسارت و آسیب این بارندگی‌ها درگرو آماده‌باش کامل نیروها و تجهیزات است که باید با مدیریت هر یک از مسئولان مربوطه به بهترین نحو انجام شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز ادامه داد: سامانه ۱۳۷ مرکز ارتباطات مردمی شهرداری شیراز و سامانه ۱۲۵ سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز به‌طور شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به شهروندان است.

خوشبخت از مردم خواست از اسکان و تردد در حاشیه رودخانه‌ها یا مسیل‌ها خودداری و از استقرار و نصب چادر در بوستان‌ها، بستر رودخانه‌ها و مناطق کوهستانی به‌خصوص در مناطق با شیب زیاد و مسیل‌ها اجتناب کنند.

وی با بیان اینکه از مسیرهای منتهی به رودخانه‌هایی که سیل در آن‌ها جریان دارد، دوری‌کنید، تصریح کرد: به یاد داشته باشید خودروها و وسایل نقلیه، مکان امنی در مقابل وقوع سیل نیستند، چراکه سیل می‌تواند خودرو را به حرکت درآورد و حتی واژگون کند.

معاون شهردار شیراز خاطرنشان کرد: در جریان آب راه نروید؛ ۱۵ سانتیمتر آب در حال حرکت ممکن است باعث بر هم خوردن تعادل شما شود؛ اگر مجبورید در آب حرکت کنید از مسیری بروید که آب حرکت نمی‌کند.

به گفته خوشبخت؛ شنا کردن و حرکت در جریان سیل بسیار خطرناک است و خطر غرق‌شدگی به دنبال دارد.

معاون شهردار شیراز یادآور شد: وسیله نقلیه محل امنی در مقابل سیل نیست، اگر وسیله نقلیه (به علت فرورفتن در آب یا گل) از حرکت ایستاد، فوراً آن را ترک کنید و به‌جای مرتفع بروید.

وی همچنین از شهروندان خواست به هشدارهای هواشناسی و ایمنی در زمان بارندگی توجه کنند و با رعایت این نکات و پرهیز از تردد غیرضروری در سطح شهر همراه و یاری‌رسان مدیریت شهری باشند.

کد خبر 749065

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • آماده‌باش کامل شهرداری شیراز برای بارندگی‌های پایان هفته جاری
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است