Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- مریم جعفری آلوستانی: یکی از پر زحمت‌ترین مشاغل در استان های شمالی کاشت و برداشت محصولات کشاورزی است. اما این روزها علاوه بر کاهش کارگران فصلی و افزایش هزینه ها، پایین بودن سرعت کار باعث شده تا کشاورزان به گزینه های دیگری برای کاشت و برداشت محصولات بیندیشند. استفاده از روش های نوین کشاورزی و پشت سر گذاشتن روش های سنتی می تواند تاثیر فراوانی در افزایش بهره وری محصولات داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها مکانیزاسیون در کشاورزی موجب شده تا کشاوزان با سوددهی بالاتر و هزینه های کمتری روبرو شوند.

مکانیزاسیون به معنای استفاده از ابزار آلات جهت افزایش کمی و کیفی محصول بوده و کشت مکانیزه مزیت های فراوانی دارد که کاهش میزان مصرف آب و افزایش بهره وری از مهم ترین مزایای آن است. یکی از عواملی که موجب شده روند مکانیزاسیون در استان گلستان پایین باشد، هزینه های بسیار بالای آن بوده است.

یک کشاورز گلستانی در خصوص هزینه های بالای کشاورزی مکانیزه به خبرنگار مهر گفت: با اینکه مکانیزاسیون در بلندمدت باعث صرفه جویی در مصرف آب و محصولات خواهد شد اما هزینه های اولیه ی آن بسیار بالا است.

هزینه های سرسام آور خرید ادوات کشاورزی

عیسی باستانی که بیشتر از ۲۰ سال مشغول کشت برنج در مزارع علی آبادکتول است، افزود: استفاده از کشت مکانیزه در کاشت و برداشت برنج موجب بهره وری بالاتر شده و در این ایام شیوع ویروس کرونا در حفظ سلامتی کارگران فصلی بسیار تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: کشاورزی سنتی هرساله موجب از دست رفتن بخش زیادی از محصولات ما می شد، اما با وجود مکانیزاسیون در کشاورزی این هدر رفت کاهش محسوسی پیدا کرده است.

این کشاورز گلستانی گفت: قرار گرفتن بذر در عمق مناسب با روش مکانیزه موجب شده تا در میزان هدر رفت بذر تفاوت زیادی بین روش دستی و مکانیزه باشد.

مسئولان نسبت به افزایش نرخ تسهیلات و زمان بازپرداخت بستر مناسبی را فراهم کنند باستانی با بیان اینکه هزینه تعمیر و نگهداری ادوات کشاورزی بسیار بالا است، تصریح کرد: کشاورز در بلندمدت متوجه تاثیر مکانیزاسیون خواهد شد، اما هزینه های سرسام آور خرید و بازسازی ادوات کشاورزی موجب شده تا بخش اعظمی از کشاورزان استان به همان روش قدیم کاشت محصولات خود را انجام دهند.

وی هزینه های بالای کشاورزی مکانیزه را از بزرگترین معضلات آن دانست و خاطرنشان کرد: با توجه معضل کمبود آب در گلستان و میزان بالای مزارع کشاورزی در این استان نیاز است که مسئولان ذیربط نسبت به افزایش نرخ تسهیلات و زمان بازپرداخت آن بستر مناسبی برای ارتقا کشاورزی استان فراهم کنند.

وزارت جهاد کشاورزی تمهیداتی بیندیشد

دبیر خانه کشاورز گلستان هم در خصوص ضرورت مکانیزاسیون در کشاورزی به خبرنگار مهر گفت: با توجه به معضل کم آبی و کمبود کارگران فصلی نیاز است که کشاورزی مکانیزه در استان توسعه یابد.

علیقلی ایمانی افزو: کشت مکانیزه به کشاورز این فرصت را می دهد تا بذر، کود، خاک و مقدار آب مصرفی خود را مدیریت کند.

وی با بیان اینکه میزان هدر رفت گندم در روش سنتی بیش از ۱۰ درصد و در برداشت مکانیزه این تلفات به سه درصد می رسد، افزود: این روش میزان هدر رفت بذر در هنگام کاشت و هدررفت محصول در هنگام برداشت را به طر قابل توجهی کاهش می دهد.

دبیر خانه کشاورز گلستان ادامه داد: با وجود مزایای فراوان مکانیزاسیون این نوع کشاورزی هزینه های سرسام آوری برای کشاورزان دارد.

ایمانی با بیان اینکه نوسازی ادوات کشاورزی می تواند تاثیر فراوانی در توسعه کشاورزی داشته باشد، تصریح کرد: عدم ثبات قیمت ها موجب شده تا کشاورزان در خرید و بازسازی ادوات خود دچار مشکلاتی شوند که نیاز است وزارت جهاد کشاورزی برای حل این معضلات تمهیداتی بیندیشد.

کشاورزان آموزش ندیده اند

رئیس اداره فناوری های مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان هم در خصوص میزان هدررفت محصولات در زمان استفاده از ادوات فرسوده به خیرنگار مهر گفت: ضایعات محصولات در زمان کشاورزی به میزان فرسودگی ماشین بستگی ندارد بلکه به مدیریت مصرف وابسته است.

مریم برزنونی با بیان اینکه کشاورزان استان آموزش مناسبی در استفاده از وسایل مکانیزه ندیده اند، افزود: آموزش استفاده از ادوات جدید می تواند میزان ضایعات بذر در زمان کاشت و هدررفت محصول در زمان برداشت را کاهش دهد.

وی توسعه عملیات ماشینی را یکی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: با توجه به عدم افزایش سطوح مزارع در استان گلستان، ضروری است بهره وری از محصولات افزایش پیدا کند.

برزنونی خاطرنشان کرد: کاهش هزینه تولید، سلامت کارگران فصلی، کاهش سختی کار، کاهش مصرف نهاده ها و کاهش میزان مصرف آب از مزایای کشاورزی مکانیزه است.

وی یادآور شد: تسهیلات پرداختی از سوی وزرات جهاد کشاورزی برای خرید و بازسازی ادوات با سود ۱۵ درصد و بازپرداخت پنج ساله به بهره برداران پرداخت می شود که این نرخ همزمان با تغییر تورم قابل تغییر است.

یکی از اهداف کشاورزی مکانیزه سوددهی بالا و کاهش هزینه های کشاورز است. این درست است که مکانیزاسیون موجب کاهش هدررفت محصول می شود اما فرسودگی ادوات کشاورزی باعث شده همه ساله میزان قابل توجهی از محصولات کشاورزان از بین رفته و جلوگیری از این امر نیازمند نوسازی ادوات است.

با توجه به سود بالای تسهیلات خرید و نوسازی ادوات کشاورزی و همچنین کاهش استقبال کشاورزان از دریافت این تسهیلات، ضروری است که سازمان جهاد کشاورزی راهکاری جدید برای تقویت و توسعه مکانیزاسیون در گلستان اتخاذ کند.

کد خبر 5395656

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان وزارت جهاد کشاورزی مکانیزاسیون کشاورزی جهادکشاورزی گلستان کشاورزی محصولات کشاورزی ویروس کرونا بوشهر قاسم سلیمانی خطبه های نماز جمعه عکس استانها دومین سالگرد شهید قاسم سلیمانی کرمانشاه شهید گمنام خسارات سیلاب ایام فاطمیه تشییع و خاک سپاری شهید گمنام آمار کرونا تشییع شهدا گرگان کشاورزی مکانیزه کشاورز گلستان ادوات کشاورزی کارگران فصلی جهاد کشاورزی هدررفت محصول موجب شده میزان هدر بهره وری هزینه ها هدر رفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۷۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز گرده افشانی در نخلستان‌های بم

 به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان  مدیر جهاد کشاورزی بم گفت: فصل گرده افشانی درختان نخل خرما یکی از مهم ترین و حساس‌ترین عملیات های باغی نخلداران است  وتا دو ماه ادامه دارد. 

محمد علی معقول  تاکید کرد: به همه کشاورزان، باغداران و نخلداران از شیوه گرده افشانی مکانیزه و صنعتی استفاده کنند.

 وی با اعلام مزایای گرده افشانی مکانیزه تصریح کرد: در گرده افشانی مکانیزه و صنعتی راندمان بیشتر و هزینه کمتر و از همه مهمتر خطر های احتمالی از جمله سقوط از نخل  نیست ودر این روش عملیات گرده افشانی با دستگاه مکانیزه از روی زمین انجام می‌شود در صورتی که در روش سنتی با چندین مرتبه حتی تا ۵ مرتبه کار گرده افشانی در بالای درخت و در ارتفاع انجام‌می‌شود. 

 مدیر جهاد کشاوری بم درباره استفاده  نکردن کشاورزان و باغداران از روش مکانیزه و صنعتی را اینگونه بیان کرد: گرده افشانی سنتی در منطقه سال‌های سال انجام می‌شده و در سال‌های اخیر گرایش به سمت گرده افشانی صنعتی بیشتر می‌شود و خود کشاورزان باید استقبال کنند.

وی افزود: کشاورزان نیاز به ترویج و آموزش دارند و جهاد کشاورزی هم کمک‌های لازم را برای استفاده از گرده افشانی مکانیزه و صنعتی به کشاورزان ارائه می‌کند.

 حاصل کار گرده افشانی نخلداران شهرستان بم، تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن خرمای معروف جهان (مضافتی بم) است که سالانه به بیش از ۷۰ کشور جهان صادر می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس
  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • آغاز گرده افشانی در نخلستان‌های بم
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟