Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مریم شلیله» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تغذیه همواره با همه جنبه های زندگی انسان ارتباطی مستقیم دارد که یکی از آنها تاثیر مثبت تغذیه سالم و کافی برای تقویت سیستم ایمنی و کمک به پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله کرونا است.

وی با بیان اینکه تغذیه سالم منجر به تقویت تاثیر واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ می شود، اظهار داشت: رعایت تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی، مصرف سبزی و میوه های تازه اثرات دفاعی و تقویتی واکسن را بیشتر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس ارشد علوم تغذیه ادامه داد: تاکید بر تازه بودن سبزی و میوه‌جات به ابن علت است که سبزی و میوه های تازه حداکثر ویتامین ها به خصوص «سی» را در خود حفظ می کنند که این ویتامین تاثیر بسیار زیادی در تقویت سیستم دفاعی بدن دارد.

شلیله گفت: مصرف موادغذایی حاوی پروتئین از جمله تخم مرغ، گوشت سفید و کم چرب، شیر و لبنیات کم چرب، حبوبات و بادام و پسته نیز می تواند تاثیر مثبتی بر روی تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد.

وی افزود: مصرف مواد غذایی مثل زنجبیل، دارچین، فلفل، سیر، پیاز و زردچوبه که اثرات ضد التهابی دارند و همچنین انواع ماهی های چرب، روغن کُنجد و روغن زیتون نیز در این زمینه بسیار موثر و مورد تاکید است.

کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان همدان اظهار داشت: مواد غذایی پُر چرب، سرخ شده، انواع روغن های جامد و نیمه جامد، مواد شور و پُر نمک، مواد شیرین و انواع فست فود(غذاهای آماده) به شدت می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند بنابراین مصرف بسیار کم آن همواره از سوی متخصصن توصیه می شود.

به گفته وی، افراد در زمان تزریق واکسی نباید ناشتا باشند بلکه صبحانه یا میان وعده ساده‌ای باید میل کنند و در همین رابطه مصرف آب، مایعات و مواد غذایی آب دار قبل و بعد از تزریق واکسن به صورت جدی توصیه می شود.

به گزارش ایرنا، دوازدهمین بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه با شعار «تغذیه، کرونا، واکسیناسیون» به منظور افزایش آگاهی‌های تغذیه‌ای جامعه برای افزایش کارایی سیستم ایمنی در زمان واکسیناسیون و تسریع بهبودی در نقاهت کرونا، ۱۵ دی آغاز شده و تا سی ام ماه جاری ادامه دارد.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان استان همدان ویروس کرونا تغذیه سالم واکسن کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان استان همدان ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان استان همدان ویروس کرونا تغذیه سالم واکسن کرونا سیستم ایمنی مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۱۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود

 به گزارش تابناک، رشد و توسعه فیزیکی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که در آن، قد بلند ترجیح داده می‌شود و به عنوان نشانه‌ای از سلامت و تندرستی در نظر گرفته می‌شود.

علاقه به داشتن قد بلند نه تنها در میان کودکان بلکه در میان والدین آنها نیز مشهود است، چرا که اغلب با مزایایی چون اعتماد به نفس بالاتر و موقعیت‌های اجتماعی بهتر همراه است. با این حال، تعیین قد نهایی یک فرد تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی قرار دارد.

به گزارش فرطب، ژنتیک به طور قطعی در تعیین قد نقش دارد، اما تغذیه صحیح نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر روند رشد قدی داشته باشد. تغذیه کافی و متعادل باعث تامین مواد مغذی لازم برای رشد و نمو سلول‌ها و بافت‌های بدن به خصوص استخوان‌ها می‌شود. در این میان، اهمیت مصرف پروتئین و مواد مغذی خاص نظیر کلسیم و ویتامین D که نقش اساسی در تقویت ساختار استخوانی و بهبود رشد قدی دارند، نباید نادیده گرفته شود.

از این رو، درک اهمیت تغذیه در کنار عوامل ژنتیکی و توجه به نقش آن در تحقق پتانسیل رشد قدی کودکان، می‌تواند به والدین کمک کند تا با اتخاذ رویکردهای مناسب تغذیه‌ای، زمینه ساز رشد بهینه فرزندان خود باشند.

اهمیت تغذیه در رشد قدی کودکان
رشد قدی کودکان نه تنها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد، بلکه تغذیه صحیح نیز نقش کلیدی در این فرآیند ایفا می‌کند. احمد اسماعیل زاده تاکید می‌کند که ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای رشد استخوان‌ها و بهبود قد کودکان حیاتی هستند.

تاثیر پروتئین بر افزایش قد کودکان
پروتئین، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد مغذی برای تقویت بدن کودک و تحریک هورمون‌های رشد، معرفی شده است. این ماده مغذی برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست و سایر اندام‌های بدن ضروری است.

نقش لبنیات در رشد قدی
لبنیات، به ویژه شیر و ماست، حاوی پروتئین و دیگر مواد مغذی هستند که می‌توانند به افزایش قد کمک کنند. مصرف روزانه ۳-۴ وعده لبنیات به دستیابی به پتانسیل رشد در کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

اهمیت شیر و فرآورده‌های لبنی در دوران کودکی
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع خوبی از انرژی، پروتئین‌ها، فسفر، منیزیم، ویتامین D و به ویژه کلسیم هستند که برای رشد و نمو کودک ضروری می‌باشند. مصرف این محصولات در دوران کودکی به تقویت استخوان‌ها و رشد اسکلتی کمک می‌کند.

تاثیر ویتامین D و کلسیم بر رشد قد
علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز در تقویت استخوان‌ها و بهبود رشد قدی نقش دارد. ویتامین D به تراکم و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و کمبود آن می‌تواند به ضعف عضلانی و اختلال در رشد قد منجر شود.

افزایش ترشح فاکتور رشد شبه انسولین با مصرف لبنیات
محصولات لبنی نه تنها به جذب کلسیم کمک می‌کنند، بلکه ترشح فاکتور رشد شبه انسولین را نیز افزایش می‌دهند که این امر به نوبه خود به رشد اسکلتی کمک می‌کند.

از این رو، توجه به تغذیه مناسب و غنی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین D در دوران رشد کودکان، می‌تواند به دستیابی به حداکثر پتانسیل قدی آن‌ها کمک کند.

 

دیگر خبرها

  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت