Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@10:47:52 GMT

تحقق وعده دولت به زرشک‌کاران خراسان جنوبی

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۴۶۸۴

تحقق وعده دولت به زرشک‌کاران خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، بارها و بارها از زبان مسئولان، کارشناسان و دلسوزان خراسان‌جنوبی شنیده‌ایم که زرشک یکی از محصولات استراتژیک خراسان‌جنوبی است که در کنار زعفران و عناب می‌تواند به رونق اشغال و حتی ارزآوری کمک کند.

اما فراتر از شعار، در عمل و اجرا چقدر برای رونق صادرات این محصول و کاهش مشکلات کشاورزان قدم برداشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی صادرکنندگان با صراحت بیان می‌کنند که بازار هدف صادراتی از ما محصول سالم و ارگانیک می‌خواهد چقدر برای تولید زرشک ارگانیک و سالم کار کرده‌ایم.

قول استاندار در مراسم معارفه

آیا پاییز و زمستان ۱۴۰۰ نسبت به پاییز و زمستان ۹۹ شرایط کشاورزان زرشکار بهتر شده و صادرات این محصول در سال جاری نسبت به سال قبل رو به افزایش بوده و تجار تمایل بیشتری برای صادر این محصول استراتژیک داشته‌اند یا خیر؟

موضوع به حدی حائز اهمیت است که جواد قناعت استاندار جدید خراسان‌جنوبی در مراسم معارفه خود در تاریخ نهم آذرماه سال جاری بر فروش همه زرشک موجود در انبارهای استان در ظرف سه هفته آینده تأکید کرد تا اندکی از دغدغه‌های کشاورزان کاسته شود.

تولید هر کیلو زرشک حدود ۵۵ هزار تومان تمام می‌شود

حسین براتی، از کشاورزان و زرشک‌کاران خراسان‌جنوبی که در هفت هکتار زمین کشت زرشک دارد، در گفت و گو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه از خرید توافقی زرشک استقبال چندانی نشده است، اظهارکرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو زرشک برای کشاورز بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان تمام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهرهای دیگر قیمت زرشک خراسان‌جنوبی حدود ۶۵ هزار تومان و زرشک پفکی تا ۸۵ هزار تومان نیز به فروش می‌رسد، بیان‌کرد: به نظرم قیمت زرشک در بازار باید حدود ۱۵ هزار تومان بیش از قیمت تمام شده برای کشاورز باشد تا سودی هم ببرد.

زرشک‌کار خراسان‌جنوبی در پاسخ به این سوال که چقدر از زرشک استان در حد ارگانیک و یا سالم است، ادامه‌داد: خود من زرشک ارگانیک و سالم و بدون سم و کود تولید می‌کنم که سال گذشته در آزمایشگاهی در هامبورگ آلمان مورد آزمایش قرار گرفت و سالم بودن آن تأیید شد.

زرشک ارگانیک باید ۳۰ درصد گران‌تر خرید شود

براتی با اشاره به اینکه رونق تولید زرشک ارگانیک جهت صادرات نیاز به حمایت از کشاورز دارد، گفت: البته باید به این نکته توجه ویژه داشته باشیم که زرشک ارگانیک باید حدأقل ۳۰ درصد بیش از سایر انواع زرشک خریداری شود تا زرشک کار نسبت به تولید این نوع محصول رغبت پیدا کند.

وی یادآور شد: در فصل برداشت محصول، قبل از اینکه دلالان ورود پیدا کنند، دولت باید بسته حمایتی را تدوین کند تا کشاورز آسیب نبیند.

این کشاورز خراسان‌جنوبی افزود: در مورد خرید حمایتی زرشک نیز تازه قیمت اعلام شده و باید بگذاریم مدتی بگذرد و بعد درباره نتایج آن صحبت کنیم و اینکه آیا می‌تواند مشکلات کشاورزان را در حوزه فروش حل کند یا خیر.

میرزایی، از دیگر زرشکاران خراسان‌جنوبی که در محدوده بخش مرکزی بیرجند و آرین شهر کشت زرشک دارد، در گفت و گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در منطقه‌ای که ما کشت زرشک داریم خرید توافقی خوبی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه با انعکاس مشکلات زرشک کاران توسط رسانه‌ها و پیگیری آن، امسال قیمت زرشک اندکی بهتر شده است، بیان‌کرد: به نظر من قیمت تمام شده زرشک خوب و مرغوب برای هر کشاورز حدود ۸۵ هزار تومان است و حال این قیمت‌ها را با قیمت خرید توافقی مقایسه کنید.

این زرشک کار خراسان‌جنوبی در زمینه تولید زرشک ارگانیک در خراسان‌جنوبی گفت: تولید زرشک ارگانیک بسیار سخت و شرایط خاصی را می‌طلبد چون در هر حال آفت به سراغ محصول می‌آید و کشاورز مجبور به سم‌پاشی می‌شود.

کشاورزی قراردادی راهکار رونق تولید زرشک ارگانیک

میرزایی گفت: البته می‌توان با راهکارهایی مثل کشاورزی قراردادی و تضمین خرید محصول به قیمت مناسب از کشاورز درخواست تولید ارگانیک را داشت.

وی با بیان اینکه برخی به جای ارگانیک و سالم بودن به خوش آب و رنگ بودن محصول نگاه می‌کنند، اظهارکرد: اگر شرایط و حمایت وجود داشته باشد، هیچ کشاورزی نیست که تمایل به کشت محصول ارگانیک نداشته باشد.

سبحان مصطفایی، مدیرعامل توسعه خوشه خشکبار در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم قفل مشکلات و مسائل حوزه زرشک را باز کنیم باید به سمت کیفی سازی محصول در اندازه استانداردهای بین‌المللی و مطابق با کیفیت مد نظر بازار هدف برویم.

زرشک تولیدی باید کیفیت بین‌المللی داشته باشد

وی گفت: واقعیت این است که ما در زمینه زیرساخت‌های نگهداری، استفاده از کودها، نحوه خشک زرشک و … مشکل داریم و تا این مسائل حل نشود به کیفیت استانداردهای بین‌المللی و بازار جهانی نخواهیم رسید.

مدیرعامل توسعه خوشه خشکبار در خراسان جنوبی با بیان اینکه ما تنها تولید کننده زرشک بی دانه هستیم ولی آیا در زمینه دانش و تجربه کیفی سازی محصول هم مطلوب هستیم یا نه، بیان‌کرد: به عنوان مثال در حوزه مقابله با آفت زنگ زرشک که هر ساله تکرار می‌شود چه کرده‌ایم.

مصطفایی ادامه‌داد: شاید برخی این انتقادات من را برنتابند ولی واقعیت این است تا مشکل به صورت ریشه‌ای حل نشود، نمی‌توان انتظار بهبود اوضاع را داشت.

وی با تأکید بر اینکه کشاورزی قراردادی یکی از راهکارهای بسیار مهم در زمینه رفع مشکلات محصول استراتژیک زرشک است، گفت: در کشاورزی قرار دادی، بخش خصوصی با کشاورز قرارداد می‌بندد که محصول را مطابق با اصول مد نظر او کشت کند و از طرف دیگر تضمین خرید نیز می‌دهد.

مدیر عامل توسعه خوشه خشکبار در خراسان جنوبی اظهار کرد: صادرکنندگان زیادی را می‌شناسم که می‌گویند اگر زرشک مطابق با اصول مد نظر ما باشد با حجم زیادی نیز خریداری می‌کنیم و البته کشاورزی قراردادی در اندازه بسیار کم در استان وجود دارد.

تحقق وعده دولت به زرشک‌کاران خراسان جنوبی

وحید ضیائیان احمدی، مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار فارس با اشاره به تحقق وعده دولت به زرشک‌کاران خراسان جنوبی از آغاز خرید حمایتی زرشک در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: خرید حمایتی زرشک از ۲۵ آذر ماه طبق توافق هفته قبل استاندار خراسان‌جنوبی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه این طرح با تجهیز چهار مرکز در خراسان‌جنوبی آغاز شده است، اظهار کرد: خرید در این طرح هزار تن پیش بینی شده است که اگر زرشک پفکی وارد بازار شود این میزان افزایش خواهد داشت.

در هر حال به نظر می‌رسد یکی از گره‌های صادرات زرشک در خراسان‌جنوبی بحث تولید محصول ارگانیک است و هر چقدر به سمت کاهش مصرف سموم و کود وتولید محصول سالم برویم، در واقع به سمت افزایش صادرات زرشک و در نتیجه بهبود وضع اقتصاد کشاورزی در استان رفته‌ایم.

از طرف دیگر در خرید توافقی و حمایتی قیمت باید متناسب با هزینه تمام شده زرشک برای کشاورز باشد تا او به سمت مشارکت در طرح راغب شود.

انتهای پیام/۳۶۳۵

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز زرشک کاران خراسان جنوبی کشاورزی قراردادی خراسان جنوبی خرید توافقی هزار تومان زرشک کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۴۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند

رئیس سازمان چای کشور گفت: میزان بدهی کارخانجات به چایکاران ۳۱ میلیارد تومان است و کارخانجات چای موظف هستند تمام بدهی خود را به چایکاران پرداخت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، حبیب جهانساز امروز_ شنبه هشتم اردیبهشت_ در جلسه با اعضای هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای و چای‌کاران با بیان اینکه در سال گذشته دولت سیزدهم اهتمام ویژه‌ای برای حل مشکل چای‌کاران در کشور داشته است، اظهار کرد: چای‌کاران با سختی زیاد در فصول مختلف سال به کاشت و برداشت چای مشغول هستند اما همواره در پرداخت مطالبات این قشر از جامعه با مشکل مواجه بودیم.

وی افزود: در سال گذشته در جلسه‌ای که با معاون اول رئیس جمهور داشتیم بسیاری از دغدغه چای‌کاران برطرف و دولت حق‌الزحمه خود را پرداخت کرد.

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری ۳۰ درصد افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری، برگ سبز چای درجه یک به ازای هر کیلو ۱۸ هزار تومان و برگ سبز چای درجه دو به ازای هر کیلو ۱۵ هزار تومان اعلام شده است.

جهانساز با بیان اینکه قرارداد با کارخانجات چای برای خرید تضمینی چای در سال جاری در حال انجام است، تصریح کرد: میزان بدهی کارخانجات به چای‌کاران را ۳۱ میلیارد تومان است کارخانجات چای موظفند تمامی بدهی خود را به چای‌کاران پرداخت کنند.

وی با تاکید بر لزوم توجه به جلوگیری از ورود چای سنواتی به بازار در فصل بهره‌وری گفت: ورود چای سنواتی به بازار در آغاز فصل بهره‌وری به یک معضل تبدیل شده است و در سال جاری نیز با همین مشکل مواجه هستیم بنابراین از دولت تقاضا داریم مسئله چای سنواتی را تعیین تکلیف کند.

وی افزود: کارگروهی در حوزه چای در کشور تشکیل شد و مصوب کرد که چای‌های سنواتی تاریخ گذشته کمپوست شوند و چای‌های سنواتی برای انجام مراحل کمپوست باید به کشورهای هند، روسیه و چین صادر شود و اگر به کشورهای دیگر صادر شود بدون شک هدف واردات به کشور است.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به پیش‌بینی خرید دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خرید تضمینی برگ سبز چای در کشور گفت: از دولت تقاضا داریم در تأمین نقدینگی به سازمان چای کمک کند.

کد خبر 748476

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند
  • راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • اقبال بازارهای جهانی به محصولات دانش‌بنیان ایران