Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@06:02:03 GMT

خطرناک‌ ترین سموم مواد غذایی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۳۸۰۵

خطرناک‌ ترین سموم مواد غذایی چیست؟

محصول تقلبی چیست؟ مشتریان حق دارند که در ازای پولی که پرداخت می کنند، محصولی سالم و با اصالت دریافت کنند کیفیت، سلامت و اصالت؛ اصول یکپارچگی غذای سالم سلامت مواد غذایی در چه مبادی کنترل می‌شود؟ وجود سم در غذاها؛ برابر با ابتلا به بیماری‌های حاد و مزمن

به گزارش  اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، حسن یزدان پناه به بررسی آفت کش‌ها در محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: میزان سموم کشاورزی و سایر سموم موجود در محصولات تولید شده در داخل و فرآورده‌های وارداتی به طور روتین توسط سازمان‌های نظارتی پایش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بررسی فلزات سنگین در محصولات کشاورزی و غذایی را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: خوشبختانه برای بررسی حدود مجاز این سموم هم برنامه‌های مدونی تدوین و اجرایی شده است و میزان این سموم در انواع محصولات ارزیابی و پایش می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مشخصات محصولات غذایی کشاورزی استاندارد، اظهار کرد: بر اساس استانداردهای جهانی سه اصل سلامت، کیفیت و اصالت مواد غذایی برای اطمینان از استاندارد محصولات کشاورزی بررسی می‌شود.

وی با بیان این که امروزه بررسی سلامت محصول کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخورداراست، ادامه داد: به طور مثال برای بررسی محصولی مانند زعفران علاوه بر سلامت، اصالت محصول و محل تولید نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر زعفرانی مثلا محصول استان مرکزی است و ادعا شود که مثلا در استان خراسان تولید شده در واقع این محصول اصیل نبوده و از نظر سازمان‌های بین المللی امکان فروش ندارد.

محصول تقلبی چیست؟

دکترای سم شناسی و دارو شناسایی دانشگاه، ادامه داد: درمورد اصالت فرآورده‌های کشاورزی موضوع سلامت کاملا از بحث اصالت جداست، ممکن است فرآورده‌ای کاملا سالم و منطبق با استانداردهای بین المللی تولید شده باشد ولی محل تولید به اشتباه درج شده باشد، لذا براساس قوانین، این محصول تقلبی محسوب می شود و امکان خرید و فروش ندارد.

یزدان پناه با تاکید بر این که امروزه دنیا به دنبال این موضوع است که اصالت محصولات را بررسی کند، خاطرنشان کرد: اگر چنانچه ادعا شود عسل تولید شده از گیاهی مثل گون است ولی بعد از بررسی‌ها مشخص شود این فرآورده به گیاه دیگری تعلق دارد؛ حتی اگر سلامت آن مشکلی نداشته باشد باز هم از نظر قانون بین المللی این محصول تقلبی است.

وی یادآور شد: برای زمانی طولانی در صنعت فرآورده‌های کشاورزی صرفا کیفیت محصول مد نظر بود و در مرحله بعد علاوه بر کیفیت، سلامت مواد غذایی در محصولات تولید شده نیز مورد توجه قرار گرفت، اما در سال‌های اخیر اصالت مواد غذایی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است.

وی با بیان این که برای بررسی اصالت موادغذایی از تکنولوژی های بروز دنیا بهره برده می شود، تاکید کرد: در دو سال گذشته در کشورهای اروپایی موضوعی که بیش از سایر موارد دچار آسیب شده اساسا اصالت مواد غذایی بوده است؛ چرا که مابقی موارد سلامت قابل ارزیابی دقیق است ولی اصالت غذا ممکن است در برخی حوزه‌ها دچار چالش شود.

معاون پژوهشی دانشکده داروسازی، ادامه داد: اولین گام بررسی سلامت محصولات غذایی وفرآورده های غذایی، اصالت محصول است، در مراحل بعدی کیفیت، سلامت و میزان آلاینده‌ها نیز بررسی می‌شود.

مشتریان حق دارند که در ازای پولی که پرداخت می کنند، محصولی سالم و با اصالت دریافت کنند

وی با اشاره به این که قوانین مربوط به کیفیت، اصالت و سلامت غذا به صورت جدی دنبال می شود اضافه کرد: مشتری حق دارد که در ازای پولی که پرداخت می کند، محصولی سالم و با اصالت دریافت کند.

وی با بیان این که محصولات غذایی که تولید می شوند باید عاری از آلاینده ها باشند، گفت: محصولات و فرآورده‌های کشاورزی باید بدون آلاینده‌ها باشند و یا میزان این مواد پایین‌تر از حدود مجاز وضع شده باشد، همچنین کاملا مشخص باشد که این محصولات در کدام منطقه جغرافیایی تولید شده‌اند، بنابراین سلامت مواد غذایی قسمتی از یکپارچگی تولید را به خود اختصاص می‌دهد.

کیفیت، سلامت و اصالت؛ اصول یکپارچگی غذای سالم

معاون پژوهشی دانشکده داروسازی، ادامه داد: کیفیت، سلامت و اصالت محصولات غذایی تعیین می کند که این محصولات می‌توانند توسط مصرف کننده استفاده شود یا خیر.

وی با بیان این که اگر قصد داشته باشیم صرفا موضوع سلامت مواد غذایی را مورد بررسی قرار دهیم، مهمترین آلاینده‌ها، آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی هستند، توضیح داد: خوشبختانه استانداردهای ملی حدود مجاز این آلاینده ها در کشور ما تدوین شده و توسط سازمان ملی استاندارد، سازمان دامپزشکی کشور، سازمان عذا و دارو و وزرات بهداشت به طور دقیق اجرا می‌شود.

سلامت مواد غذایی در چه مبادی کنترل می‌شود؟

عضو هیئت علمی دانشگاه، ادامه داد: سلامت مواد غذایی در آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی کشور که دارای تاییدیه از سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد است، کنترل می‌شود.

وجود سم در غذاها؛ برابر با ابتلا به بیماری‌های حاد و مزمن

وی در پاسخ به این سوال که اگر سلامت مواد غذایی کنترل نشود چه تاثیری در سلامت عمومی مردم  دارد؟ گفت: طبیعتا سموم در مقادیر بالاتر از حد مجاز که در غذاها وجود دارد می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری‌های حاد ومزمن شود.

یزدان پناه با تاکید بر این که بر مبنای مطالعات علمی اثرات سمی آلاینده‌های مواد غذایی در بدن مشخص شده است، توضیح داد: بخشی از این اطلاعات را سازمان بهداشت جهانی از منابع علمی استخراج می‌کنند و میزان سموم در مواد غذایی توسط سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد(fao) تهیه می‌شود و در ادامه نیز کمیته‌های تخصصی این سازمان‌ها با انجام ارزیابی خطر، حدود مجاز سموم در مواد غذایی را اعلام می‌کنند.

بنابراعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این استاد دانشگاه، تاکید کرد: وظیفه اصلی سازمان‌های نظارتی پایش روتین محصولات است؛ چراکه اگر میزان سموم موجود بالاتر از حد استاندارد باشد خطرات جدی را برای انسان ایجاد می‌کند.

منبع: ایسنا این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مواد غذایی قارچ آفت کش سموم مواد خوراکی سمی سلامت مواد غذایی محصولات غذایی اصالت محصول محصول تقلبی اصالت مواد آلاینده ها حدود مجاز سازمان ها تولید شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۳۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

تحقیقات نشان می‌دهد مردانی که رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل دارند، در مقایسه با مردانی که کمترین میزان سبزیجات را در برنامه غذایی خود مصرف می‌کنند، ۵۲ درصد کمتر در معرض خطر پیشرفت سرطان قرار دارند و خطر عود بیماری ۵۳ درصد در آن‌ها کمتر است.

به گزارش خبرآنلاین، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آن‌ها است.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی، چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذا‌های سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

دیگر خبرها

  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند