Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از وب‌سایت اسپیس، در نگاه اول، اورانوس و نپتون فقط توپ‌های ملال‌آوری متشکل از مولکول‌های غیرجالب هستند، اما با نگاه به زیر لایه‌های آن دنیاها، ممکن است چیزی تماشایی وجود داشته باشد: «باران دائمی الماس.»

غول‌های گازی منظومه شمسی یعنی مشتری و زحل، تقریبا به طور کامل از گازهای هیدروژن و هلیوم ساخته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیارات عظیم از طریق تجمع سریع این عناصر است که توانسته‌اند به اندازه فعلی خود متورم شوند.

در مقابل، اورانوس و نپتون بیشتر از آب، آمونیاک و متان ساخته شده‌اند. اخترشناسان معمولا این مولکول‌ها را «یخ» می‌نامند، اما واقعا دلیل خوبی برای آن وجود ندارد، به جز اینکه وقتی سیارات برای اولین بار شکل گرفتند، آن عناصر احتمالا به شکل جامد بوده‌اند.

در اعماق ابرهای سبز یا آبی اورانوس و نپتون، مقدار زیادی آب، آمونیاک و متان وجود دارد. اما این غول‌های یخی احتمالا هسته‌های سنگی دارند که توسط عناصری احاطه شده‌اند که به احتمال بسیار به حالت‌های کوانتومی عجیب و غریب فشرده شده‌اند. در برخی مواقع، آن عجیب و غریب کوانتومی به یک «سوپ» با فشار فوق‌العاده تبدیل می‌شود که به طور کلی هر چه به سطح نزدیک‌تر می‌شوید، رقیق می‌شود.

اما راستش را بخواهید، ما چیز زیادی در مورد فضای داخلی این غول‌های یخی نمی‌دانیم. آخرین باری که ما داده‌های نزدیک از آن دو جهان را به دست آوردیم، سه دهه پیش بود، زمانی که وویجر۲ در ماموریت تاریخی خود غوغایی به‌پا کرد.

از آن زمان، مشتری و زحل میزبان چندین کاوشگر در مدار بوده‌اند، با این حال دیدگاه‌های ما از اورانوس و نپتون به رصدهای تلسکوپی محدود شده است.

اخترشناسان و دانشمندان سیاره‌شناس در تلاش برای درک آنچه درون آن سیارات وجود دارد، باید آن داده‌های ناچیز را بگیرند و آنها را با آزمایش‌های ترکیب کنند که در تلاش هستند شرایط درونی آن سیارات را تکرار کنند.

به‌علاوه، آنها از ریاضیات قدیمی خوب استفاده می‌کنند و مدل‌سازی ریاضی به اخترشناسان کمک می‌کند تا بر اساس داده‌های محدود بفهمند در یک موقعیت معین چه اتفاقی می‌افتد و از طریق آن ترکیبی از مدل‌سازی ریاضی و آزمایش‌های انجام‌شده در آزمایشگاه است که متوجه شدیم اورانوس و نپتون ممکن است به اصطلاح باران الماسی داشته باشند.

ایده باران الماس برای اولین بار قبل از ماموریت وویجر۲ که در سال ۱۹۷۷ صورت گرفت، مطرح شد. استدلال بسیار ساده بود: ما می‌دانیم که اورانوس و نپتون از چه چیزی ساخته شده‌اند و می‌دانیم که هر چه به عمق سیاره‌ای بروید، مواد داغ‌تر و متراکم‌تر می‌شوند. مدل‌سازی ریاضی به پر کردن جزئیات کمک می‌کند؛ مانند اینکه درونی‌ترین مناطق پوشش این سیارات احتمالا دمایی در حدود ۷۰۰۰ کلوین (۶۷۲۷ درجه سانتی‌گراد) داشته و فشاری ۶ میلیون برابر جو زمین دارند.

همین مدل‌ها به ما می‌گویند که بیرونی‌ترین لایه‌های سیاره تا حدودی خنک‌تر هستند؛ حدود ۲۰۰۰ کلوین (۱۷۲۷ درجه سانتی‌گراد) و فشار کمی کمتر دارند و بنابراین، طبیعی است که بپرسیم: چه اتفاقی برای آب، آمونیاک و متان در آن نوع دما و فشار رخ می‌دهد؛ به ویژه با متان.

فشارهای شدید می‌تواند مولکول را از هم جدا و کربن را آزاد کند. سپس کربن برادران خود را پیدا می‌کند و زنجیره‌های بلندی را تشکیل می‌دهد. پس از آن، زنجیره‌های بلند به‌هم فشرده می‌شوند تا الگوهای کریستالی مانند الماس را تشکیل دهند. سپس تشکیلات الماس متراکم در لایه‌های پوشش سیاره می‌ریزند تا زمانی که خیلی داغ شود، جایی که تبخیر شده و به سمت بالا شناور می‌شوند و چرخه را تکرار می‌کنند. از این رو اصطلاح «باران الماس» به آن اطلاق می‌شود.

کد خبر 649164 برچسب‌ها نجوم - سیاره - ستاره فضاپیما - کاوشگر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نجوم سیاره ستاره فضاپیما کاوشگر اورانوس و نپتون باران الماس شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۴۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، سه کتاب نمایشنامه با عنوان «رازی بین من و تو»، «در تنم زمستان شد» و «روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر» به تازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و روانه بازار نشر شده است.

«رازی بین من و تو» نوشته محمدرضا امیرخانی تصویری از زندگی علی، جانباز اعصاب و روان است. علی هنرمند پتینه‌کاریست که در جبهه‌های جنگ دچار موج انفجار شدیدی شده و همچنان با این توهم که هم‌رزمش را کشته است، دچار عذاب وجدان است. در ادامه دکتر بخشی برای رهایی او از این توهم دست به کار می‌شود.

«در تنم زمستان شد» اثری از مصطفی سیفی برشی از زندگی رونیا یک دختر کرد ایزدی است که چند سال اسیر داعش بوده و اکنون پس از فرار از دست داعش به آلمان گریخته، اما یک روز مرد داعشی که سال‌ها رونیا را اسیر کرده، وارد خانه او می‌شود.

«روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر» نمایشنامه دیگری است که به قلم محمدرضا آریان‌فر به چاپ رسیده است. آریان‌فر در این کتاب، چهار نمایشنامه شامل «روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر»، «آن‌گاه که خدا از دهان سنگ ترانه می‌خواند»، «کسی در خواب‌هایم قدم می‌زند» و «سراغ خواب‌هایم را از باد بگیر» را به نگارش درآورده است.

«رازی بین من و تو» با شمارگان ۳۰۰ نسخه، «در تنم زمستان شد» با شمارگان ۵۰۰ نسخه و «روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر» با شمارگان ۵۰۰ نسخه در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شوند.

کد خبر 6089724 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • عملکرد نه چندان خوب بانک ملت در 9 ماهه
  • ۳ نمایشنامه جدید در نمایشگاه کتاب
  • عادی نیست که پرسپولیس از تیم دهم جدول ۱۰ گل بخورد | درویش در تمدید قرارداد اوسمار حوصله کند | او تیم را خلع سلاح کرد | آدم به کارهای اوسمار شک می کند
  • انتشار ۳ نمایشنامه
  • عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • همدلی خوبی در تیم وجود دارد/ باید مقابل ازبکستان با حوصله باشیم
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم