Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@21:32:26 GMT

مواد نگهدارنده در خوراکی‌ها چه تاثیری دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۶۷۳۱

مواد نگهدارنده در خوراکی‌ها چه تاثیری دارد؟

وحید زارع زاده روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در علم جدید می‌توان بجای بنزوئیک اسید در بسته بندی انواع خوراکی‌های مدت دار، مواد دیگری را جایگزین کرد، افزود: ارزان بودن بنزوئیک اسید و گران بودن دیگر مواد نگه دارنده بدون ضرر از مهمترین دلایل روی آوردن تولید کنندگان مواد خوراکی به بنزوئیک اسید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با تاکید بر ممانعت از خوردن خوراکی هایی مانند پفک، چیبس، زرت های تاریخ و انواع کنسروهای بسته بندی شده برای دانش آموزان گفت: مصرف این گونه مواد مدت دار به دلیل وجود مواد نگهدارنده سبب کاهش ضریب هوشی و عدم تمرکز دانش آموزان در کلاس های درس خواهد شد.

پژوهشگر بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر اینکه بنزوئیک اسید تاثیرات منفی زیادی در کودکان پیش فعال دارد، گفت: مصرف خوراکی های بسته بندی شده به دلیل وجود بنزوئیک اسید سبب افزایش پیش فعالی شدید در این دسته از کودکان می شود و آنهار را دچار چالش می کند.

زارع زاده ادامه داد: با توجه به اینکه معمولا کودکان پیش فعال آرام و قرار و تمرکز خاصی ندارند این مواد نگهدارنده در شکلات، کیک و دیگر مواد بسته بندی آنها را به چالش های بیشتر انداخته و ضریب هوشی آنها را کاهش می دهد.

وی با تاکید بر اینکه بنزوئیک اسید سبب اختلال در یادگیری کودکان به خصوص کودکان پیش فعال خواهد شد، تصریح کرد: مثلا اگر کودکی قبل از ورود به دبستان از پفک یا این دسته مواد خوراکی استفاده کرده باشد هم خود و هم آموزش دهنده را به زحمت می اندازد.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: در این میان مثلا اگر به تولید کننده ایراد گرفته شود اولین موضوعی را که عنوان خواهد کرد این است که می گوید من بنزوئیک اسید را در حد استاندارد در تولید خوراکی های تاریخ استفاده می کنم اما سوال اینجاست که اگر این ادعا صحیح باشد چه کسی می تواند میزان مصرف فاقد ضرر را برای استفاده کنندگان تعیین و اعمال کند.

بهترین راهکار برای حفظ سلامتی حذف بنزوئیک اسید در خوراکی های مدت دار است

وی با تاکید بر اینکه برای حفظ سلامتی جامعه بهترین راهکار جایگزین کردن مواد نگهدارنده ای است که بدون هر گونه ضرر و زیان  است، اظهار داشت: در این ارتباط کودکان زیر سال از لحاظ فیزیولوژیکی و عدم تکمیل سیستم دفاعی بدن در معرض خطر بیشتر برای آینده هستند.

شیر مادر در ۲ سال ابتدای زندگی بهترین گزینه برای تقویق سیستم دفاعی بدن است

زارع زاده همچنین ادامه داد: براساس تحقیقات سازمان جهانی بهداشت کودکانی که در دو سال ابتدای زندگی از شیر مادر استفاده می کنند به مراتب بدن های قوی با سیستم دفاعی قوی در مقابل بیماری های گوناگون دارند اما در مقابل کودکانی که از شیر خشک تغذیه می کنند در سنین بزرگسالی دارای سیستم دفاعی ضعیف تری در مقابل بیماری های مختلف هستند.

محقق و پژوهشگر بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی گفت: بر اساس آمارهای جهانی معمولا کودکانی که شیر مادر استفاده نمی کنند بیشتر به بیماری آسم و بیماری های تنفسی در بزرگسانی دچار می شوند.

وی اظهار داشت: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت در این دسته از کودکان سرعت بروز بیمارهای تنفسی به طور چشم گیری افزایش یافته و آنها را دچار مشکل می کند.

زارع زاده ادامه داد: با این حال این دسته از کودکان که از شیر مادر استفاده نکرده و این موضوع سبب کاهش ایمنی بدن شده و از طرفی به آنها خوراکی های مدت دار می دهیم، نتیجه ای که بدست خواهد آمد به هم زدن سیستم ایمنی و استقبال از بیماری های مختلف است.

وی تصریح کرد: زمانی که بنزوئیک اسید وارد بدن می شود پس از ورود جذب خون شده و از طریق رگ ها به سمت مغز انسان هدایت می شود که در نتیجه سلول های مغز را به مرور زمان فلج خواهد کرد و گاهی اوقات نیز سبب تشنج ( به خصوص کودکان زیر سه سال) می شود.

پژوهشگر بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی در این ارتباط بهترین راهکار را فرهنگ سازی مردم مبنی بر عدم استفاده از خوراکی های مدت دار تا زمان جایگزینی مواد نگهدارنده فاقد ضرر و زیان توسط تولید کنندگان عنوان کرد، و گفت: برخورد قانونی دستگاههای از دیگر راهکار برای مقابله با این موضوع است.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی ایرنا سازمان جهانی بهداشت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی ایرنا سازمان جهانی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایرنا سازمان جهانی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مواد نگهدارنده سیستم دفاعی بسته بندی زارع زاده شیر مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۶۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسر روانی مادر پیرش را کشت و در خانه آتش زد

ساعت ۱۰ شب شنبه ۱۵ اردیبهشت ساکنان ساختمانی در محله وردآورد صدای درگیری و مشاجره مادر و پسر همسایه طبقه سوم را شنیدند.   به گزارش خبرآنلاین،دقایقی بعد ناگهان صدای زن همسایه خاموش شد اما استشمام بوی شدید سوختگی که کل ساختمان را پر کرده بود همسایه‌ها را از خانه‌هایشان بیرون کشید.   به‌دنبال بوی دود و سوختگی، آنها به طبقه سوم رسیدند و دریافتند این بو از خانه مادر و پسر می‌آید. بلافاصله آنها با آتش‌نشانی و پلیس تماس گرفتند. وقتی همسایه‌ها پشت در خانه رسیدند پسر جوان فریاد می‌زد: «بروید! اگر از اینجا دور نشوید خودم را با اسید می‌سوزانم.»   لحظاتی بعد مأموران کلانتری وردآورد و آتش‌نشانی وارد محل شده و از پسر جوان خواستند تا در را باز کند. اما تهدیدهای او ادامه داشت و فریاد می‌زد: اگر کسی نزدیک شود خودم را با اسید می‌سوزانم.   از آنجایی که صدایی از زن صاحبخانه به گوش نمی‌رسید، مأموران احتمال دادند که بلایی سر پیرزن آمده باشد.با این احتمال موضوع به بازپرس کشیک قتل و کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت اعلام شد.   با حضور تیم جنایی در محل و پس از دقایقی صحبت با پسر جوان، او تسلیم شد و در را باز کرد. با ورود تیم جنایی به محل آنها با جسد پیرزن جلوی در آپارتمان روبه‌رو شدند که در حال سوختن بود.   خانه بهم ریخته و کنار جسد چاقو، پیچ گوشتی و ظرفی افتاده بود که پسر جوان مدعی بود داخل آن اسید است و می‌خواسته با آن، خودش را بسوزاند. امدادگران آتش‌نشانی، بلافاصله جسد را خاموش کردند.   یکی از همسایه‌ها در تحقیقات میدانی کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت گفت: این پسر مشکل روحی و روانی دارد و حتی مدتی هم در مرکز درمانی بستری بود. شب حادثه صدای مشاجره او و مادرش را شنیدم که مادرش می‌خواست او قرص‌هایش را بخورد اما وی امتناع می‌کرد.   اعتراف به قتل پسر جوان که وضعیت روحی خوبی نداشت در رابطه با جنایتی که مرتکب شده بود، گفت: مادرم مدام می‌گفت تو دیوانه‌ای و باید قرص‌هایت را بخوری. این کلمات مرا تحریک کرد. حس بدی به من دست داده بود و صداهایی می‌شنیدم که از من می‌خواست از مادرم انتقام بگیرم.   وقتی داخل آشپزخانه بود به سمتش رفتم و چاقو و پیچ گوشتی را از آشپزخانه برداشتم و به او حمله کردم. مادرم فرار کرد و من دنبالش دویدم و او را زدم بعد روی جسد بنزین ریختم و آن را به آتش کشیدم.   با دیدن شعله‌های آتش تازه متوجه شدم که چه‌کار کرده‌ام. پشیمان شدم و تصمیم گرفتم با اسید خودم را بکشم. به سراغ ظرفی رفتم که داخل آن اسید بود. من نمی‌توانستم بدون مادرم زندگی کنم.

در بررسی محتویات بطری، مشخص شد که داخل بطری جوهر نمک بوده اما متهم تصور می‌کرده که داخل آن اسید است. پسر جوان که وضعیت روحی مناسبی نداشت به دستور بازپرس جنایی بازداشت و برای بررسی سلامت روانی به پزشکی قانونی منتقل شد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • محرک‌های درد نقرس را بشناسید
  • رانگنیک: اظهارات اولی هونس تاثیری روی من در ردکردن پیشنهاد بایرن مونیخ نداشت
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • پسر روانی مادر پیرش را کشت و در خانه آتش زد
  • پسر جوان مادرش را در خانه آتش زد
  • بیمار روانی مادرش را در خانه آتش زد
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • ریشه‌یابی خشونت‌های فیزیکی و کلامی/ جریمه بدون آموزش تاثیری ندارد